خدمات ساختمان

راهنمای استفاده از سیلر و پرایمر رنگ در نقاشی ساختمان

یکی از سوالاتی که معمولاً افراد زمانی که پروژه رنگ آمیزی و نقاشی ساختمان خود را شروع می‌ کنند می‌ پرسند این است که سیلر و پرایمر رنگ چه نقشی در نقاشی ساختمان ایفا می‌ کند؟ به کار بردن سیلر و پرایمر رنگ از مهم‌ ترین مراحل در نقاشی ساختمان می‌ باشد و کیفیت کار نهایی به میزان بسیار قابل توجهی به آن بستگی دارد. از مزایای به کار بردن سیلر و پرایمر رنگ یکدست ساختن سطوح و همچنین مقاوم کردن آن در برابر رطوبت می‌ باشد. سیلر و پرایمر رنگ دو ماده بسیار مهم جهت رنگ آمیزی ساختمان می‌ باشند. از این دو ماده جهت آماده‌ سازی سطوح بر روی جسمی که قرار است نقاشی شود استفاده می‌ گردد اما پاسخ به این سوال که سیلر و پرایمر رنگ چیست و چگونه از آنها برای مرحله زیرسازی می‌توان استفاده کرد جای بحث دارد.

سیلر چیست و چه کاربردی دارد؟

قبل از آنکه پرایمر رنگ را معرفی کنیم بهتر است به بررسی سیلر بپردازیم. پوشش سیلر یک نوع بتونه شفاف می‌ باشد که رنگ آن عسلی یا کهربایی است. مهم‌ ترین کاربرد سیلر برای رنگ آمیزی سطح چوب می‌ باشد و به همین علت عبارت‌ هایی مثل اسپری سیلر چوب و یا سیلر چوب بر پایه آب را بر روی محصولات اصلی که در مراکز فروش وجود دارند مشاهده می‌ کنید. از سیلر در دیوارهای گچی، آجری، بتنی، فلزی و … استفاده می‌ شود و برای ترمیم سقف گچی نیز پیش از نقاشی و رنگ آمیزی می‌ توان آن را به کار برد. قبل از رنگ آمیزی چوب نیز استفاده از فیلر بسیار اهمیت دارد و و حتماً باید آن را استفاده کرد.

وظیفه اصلی سیلر چیست؟

یکی از وظایف مهم سیلر یکدست و یکنواخت کردن سطوح چوبی می‌ باشد. اسپری سیلر چوب و یا اسپری سیلر چوب بر پایه آب منافذی که بر روی سطوح چوب وجود دارد را کاملاً پر می‌ کند و مانع از جذب رنگ در آنها می‌ شود.راهنمای استفاده از سیلر و پرایمر رنگ در نقاشی ساختمان به کار بردن سیلر در یک و یا دو مرحله باعث یکنواخت کردن سطوح چوبی خواهد شد. پس از به کار بردن سیلر نوبت سمباده کاری است.

حلال سیلر چیست؟

تینر حلال اصلی سیلر می‌ باشد و به طور معمول تینر ۱۵۰۰۰ برای آن استفاده می‌ شود و چنانچه دمای هوا سرد باشد تینر ۲۰۰۰۰ بهتر است که استفاده شود. ولی پیشنهاد ما به شما این است هنگام خرید سیلر حتماً از فروشنده نوع تینر مناسب سطوح را بپرسید زیرا با توجه به سیلر ممکن است تینر متفاوت باشد. علاوه بر تینر که حلال سیلر می‌ باشد سیلرهایی هم وجود دارد که بر پایه آب هستند.

دستگاه سیلر چگونه کار می‌کند؟

همانطور که گفتیم سیلر را برای سطوح متفاوتی مانند بتن، چوب، دیوار گچی، اپوکسی و … به کار می‌ برند به همین خاطر ابزار مناسبی برای هر کدام از این سطوح وجود خواهد داشت. به طور معمول از قلم مو، کاردک، پیستوله، غلتک و … استفاده می‌ شود. افرادی که کار آنها نقاشی حرفه‌ ای ساختمان می‌ باشد برای افزایش دادن به سرعت کار خود به طور معمول از پیستوله بادی استفاده می‌ نمایند. همچنین می‌ توانید سیلر را با قلم مو به سطح مورد نظر بزنید.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  انتخاب فرش مناسب برای ورودی خانه

کیلر چیست و حلال آن کدام است؟

از دیگر پوشش‌ های رایج که معمولاً مورد استفاده قرار می‌ گیرد کیلر می‌ باشد. کیلر رنگ شفافی دارد و پس از آن که سیلر روی سطح مورد نظر به کار برده شد به عنوان رنگ نهایی بر روی آن زده می‌ شود ولی بسیاری از نقاش‌ ها به اشتباه سیلر و کیلر را با هم ترکیب می‌ کنند و این کار باعث می‌ شود که کیفیت سیلر تا حد زیادی کاهش پیدا کند. حلال کیلر هم تینر فوری می‌ باشد.

روغن جلا و کیلر چه تفاوتی با هم دارند؟

رنگ روغن جلا از طیف قهوه‌ ای روشن تا قرمز می‌ باشد و برای براق کردن سطوح از آن استفاده می‌ گردد. برخلاف کیلر که دارای پوشش ماتی است روغن جلا به طور معمول در کنار کیلر و سیلر مورد استفاده قرار گرفته و بر عکس آنها در مقابل رطوبت دارای مقاومت بالایی نمی‌ باشد.

پرایمر رنگ چیست؟

تا اینجا متوجه شدید که سیلر چیست و چه مزایا و کاربردی دارد. در ادامه پرایمر رنگ را به شما عزیزان توضیح می‌ دهیم و مزایای آن را بیان می‌ کنیم. رنگ و یا چسب پرایمر یک مایع سفید رنگ مثل دوغ می‌ باشد که دیوار مورد نظر را در مقابل رطوبت مقاوم می‌ سازد. پرایمر نقاشی ساختمان در حقیقت نوعی رزین برای زیر کار می‌ باشد و برای نقاشی دیوارهای آجری و یا دیگر سبک‌ های ساختمان مورد استفاده قرار می‌ گیرد و به جای روغن آن را به کار می‌ برند.راهنمای استفاده از سیلر و پرایمر رنگ در نقاشی ساختمان اگر این لوازم را در اختیار داشته باشید می‌ توانید پوشش محافظتی خوبی در نقاشی ساختمان خود ایجاد کنید. در بین انواع مختلف پرایمر، رنگ پرایمر اکریلیک بیشترین کاربرد را دارد. پرایمر اکریلیک بر پایه رزین سیلیکون و اکریلیک تولید می‌ شود و حلال آن آب می‌ باشد. وظیفه پرایمر اکریلیک کاهش جذب رنگ و عایق کردن آن است. پرایمر رنگ اکریلیک موجب چسبندگی بیشتر رنگ کنیتکس، رولوتکس، مواد مینرال و … به سطح می‌ باشد. چسب پرایمر مانند دیگر چسب‌ های دیوار خاصیت پوششی و محافظتی ایجاد می‌ کند و این ابزار علاوه بر اینکه نقاشی ساختمان را به صورت صحیح انجام می‌ دهد در برابر رطوبت نیز مقاومت خوبی ایجاد می‌ کند.

کاربرد و مزایای پرایمر رنگ دیوار

پیش از این هم گفتیم انواع مختلف پرایمر رنگ مثل پرایمر رنگ روغنی باعث پوشاندن منافذ سطح مورد نظر می‌ شود و چسبندگی بهتری ایجاد می‌ کند و از پوسته شدن و ریزش آن تا حد زیادی جلوگیری می‌ نماید. علاوه بر اینها انواع پرایمر رنگ و پرایمر رنگ روغنی بدون بو و حساسیت هستند، دوستدار محیط زیست می‌ باشند و در آب و هوای مختلف مقاومت خوبی دارند. پرایمر رنگ باعث می‌ شود دیوارهای گچی ضد آب شوند و همچنین در مصرف رنگ نیز صرفه‌ جویی کرده و بسیار مقرون به صرفه می‌ باشد. چنانچه قصد دارید سنگ آنتیک نصب کنید پرایمر رنگ روغن سطح یکپارچه و یکدستی به شما تحویل می‌ دهد.

روش اجرا نمودن چسب پرایمر

پرایمر در انواع مختلف را می‌ توان بر روی سطوح گوناگونی اجرا کرد. از دیوار نما تا دیوار سالن پذیرایی پرایمر رنگ به کار برده می‌ شود. برای این کار می‌ توان از پرایمری که بر پایه آب است به میزان مشخص با رنگ مخلوط کرده و با قلم مو و یا غلتک آن را بر روی سطح مورد نظر اجرا نمایید. چنانچه ساکن مناطقی هستید که آب و هوا در آنجا شرجی است می‌ توانید دو لایه پرایمر اجرا کنید. اگر قصد دارید فقط یک لایه پرایمر بزنید حتماً آن را رنگ روغن و یا رنگ پرایمر اکریلیک انتخاب کنید. پس از آنکه پرایمر رنگ روغن و یا انواع دیگر را اجرا کردید باید صبر کنید که سطح مورد نظر کاملاً خشک گردد. پس از آنکه دیوار خشک شد و جلای خاصی پیدا کرد می‌ توانید بتونه کاری را انجام داده و در نهایت رنگ آمیزی اصلی را بر روی آن اجرا کنید. فراموش نکنید مرحله سمباده کاری یکی از مهم‌ ترین مراحل در نقاشی ساختمان می‌ باشد.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  بهترین رنگ برای سرویس بهداشتی کدام است | انتخاب رنگ مناسب برای سرویس

انواع مختلف پرایمر رنگ

همانطور که در این مقاله بیان کردیم پرایمر رنگ دارای انواع متفاوتی می‌ باشد. در اینجا مهم‌ ترین آنها را بیان می‌ کنیم.

پرایمر رنگ روغن: از پرایمر رنگ روغن در نقاشی نرده‌ ها، درب‌ ها، پنجره‌ های فلزی و … استفاده می‌ شود و در برابر رطوبت دارای مقاومت بسیار خوبی است.

پرایمر رزین اکریلیک: این پرایمر بر پایه آب و یا روغن می‌ باشد که در نمای ساختمان به کار برده می‌ شود. پرایمر رزین اکریلیک ضد قارچ است و در مقابل اشعه ماورای بنفش مقاومت خوبی دارد.

پرایمر اکریلیک: پرایمر اکریلیک هم برای نمای ساختمان به کار برده می‌ شود و می‌ تواند مقاومت خوبی در برابر آسیب دیدگی و خرابی ایجاد کند.

پرایمر رنگ نانو: این پرایمر مقاومت بسیار عالی در مقابل تغییرات جوی دارد و کاربرد آن تقریباً مشابه با چسب کاغذ دیواری نانو می‌ باشد.

قیمت سیلر و پرایمر رنگ دیوار

قیمت سیلر و پرایمر رنگ دیوار که برای رنگ نقاشی ساختمان مورد استفاده قرار می‌ گیرد را با توجه به مواردی مثل برند، کاربرد و حجم آنها می‌ توان مشخص کرد. راهنمای استفاده از سیلر و پرایمر رنگ در نقاشی ساختمانبا توجه به آنکه نوسانات زیادی در بازار وجود دارد نمی‌ توان قیمت مشخصی برای این محصولات تعیین نمود ولی به خاطر داشته باشید که هرگز کیفیت را فدای قیمت و هزینه نکنید و همیشه از بهترین محصولات در نقاشی ساختمان استفاده کنید تا کیفیت کار شما مطلوب شده و نیازی نباشد که در مدت زمان کوتاهی مجدداً همان کار را انجام دهید.

سخن پایانی

همانطور که در این مقاله از آی بک امداد به آن پرداختیم سیلر و پرایمر رنگ دارای نقش بسیار مهمی در نقاشی و رنگ آمیزی ساختمان می‌ باشند. با به کار بردن درست سیلر و پرایمر رنگ می‌ توانید در مصرف رنگ تا حد زیادی صرفه‌ جویی کرده و همچنین رنگ نما و دیوار ساختمان را در مقابل رطوبت مقاوم کنید. پیشنهاد ما به شما این است که نقاشی ساختمان را به افراد حرفه‌ ای و متعهد در این زمینه بسپارید تا نتیجه کار نهایی شما با کیفیت و مطلوب باشد.

راهنمای استفاده از سیلر و پرایمر رنگ در نقاشی ساختمان

امتیاز سردبیر

راهنمای استفاده از سیلر و پرایمر رنگ در نقاشی ساختمان، قیمت سیلر و پرایمر رنگ

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا