تعمیرات پکیج و آب گرمکن

بررسی تفاوت های آبگرمکن مخزنی با دیواری

بعضی از افراد سوال می کنند تفاوت های آبگرمکن مخزنی با دیواری چیست؟ یا کدام را بخریم؟ در زندگی نوین آبگرمکن ها به یکی از دستگاه های مهم و پر کاربرد در هر آپارتمانی تبدیل گشته است. این دستگاه مهم فرآیند گرم کردن آب سرد را تسهیل می کند، بنابراین وجود آن در هر ساختمانی ضروری می باشد. اگر آبگرمکن را به خوبی سرویس نکنید، ممکن است به سرعت خراب گردد. بنابراین، همیشه باید نگران تعمیر آبگرمکن دیواری یا مخزن دار خود باشید.

برای خرید آبگرمکن مناسب باید توجه بیشتری داشته باشید. شاید بپرسید مخزن دار بهتر است یا آبگرمکن مدل دیواری؟ در کل این دو مدل آبگرمکن هر دو برای تامین آب گرم مصرفی هر خانوار پاسخ مثبت می دهند، اما باید  بدانید که هر کدام مزایا و معایب خود را دارند. قبل از خرید باید ببینید کدام مدل از این دو با شرایط منزل شما سازگار است. اگر تشخیص این آبگرمکن ها برایتان سخت است، نگران نباشید، ما در این مقاله به فرق های آبگرمکن های دیواری و مخزن دار پرداخته ایم تا بتوانید انتخاب درستی داشته باشید.

توضیحاتی درباره آبگرمکن دیواری

آبگرمکن دیواری که مدل بدون مخزن هستند، وسیله ای برای گرم نمودن آب در تمام اتاق های خانه است. این آبگرمکن ها فاقد هر نوع مخزن ذخیره آب بوده و فقط در وقتی که مصرف کننده نیاز داشته باشد فرآیند گرمایش آب را آغاز می کند.
روش کار آبگرمکن دیواری به این صورت است که در ابتدا همزمان با باز کردن شیر آب، آب با قدرت وارد لوله های فلزی یا کلاف داخل دستگاه می شود. پس از آن، دمای آب توسط شعله های تعبیه شده در زیر لوله های فلزی افزایش می یابد. بد نیست مطلع باشید که در برخی مدل ها آب با برق گرم می شود.

آشنایی با آبگرمکن های دارای مخزن ذخیره سازی

آبگرمکن مخزنی یکی از رایج ترین انواع آبگرمکن است. می توان ذکر کرد فرق  آبگرمکن دیواری با دارای مخزن از همین مخزن شروع می شود. آبگرمکن های مخزنی بر خلاف آبگرمکن های دیواری دارای مخزن با ظرفیت تقریبی ۴۰۰ تا ۱۶۰۰ لیتر برای ذخیره آب هستند. این آبگرمکن ها در مدل های برقی و گازی موجود می باشند.

آبگرمکن مخزن دار به این صورت عمل می کند: ابتدا مخزن را با آب سرد پر می کنند، سپس با گاز یا برق دمای آب را افزایش می دهند. این آب تا وقتی که کاربر آن را لازم داشته باشد داغ می ماند.

مقایسه مزیت های آبگرمکن دیواری و مخزن دار

تفاوت های آبگرمکن مخزنی با دیواری

مصرف برق کم

یکی از مزیت های آبگرمکن های دیواری صرفه جویی کردن در مصرف برق می باشد. این مدل از آبگرمکن نسبت به سایر آبگرمکن ها تقریباً ۱۰ تا ۵۰ درصد برق کمتری مصرف می کند. در این مدت آبگرمکن مخزن به طور مداوم از انرژی برای گرم کردن آب مخزن استفاده می کند. فرق آبگرمکن دیواری و مخزن در مصرف برق خیلی رایج است.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  علل خرابی مبدل پکیج دیواری | راه حل های رفع مشکل مبدل پکیج دیواری

آبگرمکن دیواری فاقد مخزن ذخیره آب بوده و همزمان آب را برای کاربر گرم می کند. این ویژگی از مصرف بیش از حد انرژی جلوگیری می کند.

تولید آبگرم نامحدود

یکی دیگر از مزایای قابل توجه آبگرمکن های دیواری، تولید بدون محدودیت آب داغ است. این مدل از آبگرمکن به میزان آب گرم مورد نیاز همه اعضای خانواده در تمام اتاق های خانه پاسخ مثبت می دهد. این در صورتی است که آبگرمکن های مخزن دارای محدودیت خاصی برای تولید آب گرم هستند، بنابراین برای خانواده های با جمعیت زیاد مناسب نمی باشند.

اشغال جای کمتر

یکی دیگر از مزیت های آبگرمکن دیواری این است که فضای کمتری در خانه اشغال می کند. آبگرمکن های دیواری نسبت به آبگرمکن های مخزنی فضای کمتری را اشغال می کنند.

احتمال کمتر نشتی آب

از آن سویی که آبگرمکن های دیواری مستقل از مخزن های آب می باشد، امکان نشت آب به خارج از بدنه بسیار پایین است. این امکان در آبگرمکن مخزن بسیار زیاد است. شاید در مورد فرق های آبگرمکن دیواری و مخزن دار تعجب کنید، باید گفت یکی از مشکلات رایج آبگرمکن های مخزنی جمع آوری و ته نشین کردن املاح موجود در آب درون مخزن دستگاه است.

این مورد در آخر باعث ایجاد مشکل گرفتگی لوله ها و خوردگی بدنه می شود که خود منجر به نشت آب می شود. بنابراین نتیجه می گیریم که هزینه تعمیرات آبگرمکن های دیواری بسیار پایین تر از آبگرمکن های مخزنی هست.

از آن سویی که آبگرمکن های دیواری آب را در داخل خود ذخیره نمی کند، احتمال رسوب املاح معدنی آب در داخل و عواقبی مثل نشت کردن آب به بدن به صفر می رسد. به همین دلیل هزینه تعمیرات و نگهداری آبگرمکن دیواری پایین تر از آبگرمکن مخزن دار حساب می شود و آبی که تولید می کند بسیار بهداشتی تر از دبی آب آبگرمکن مخزن است.

عمر بالاتر آبگرمکن های دیواری

ماندگاری و طول عمر بالا از دیگر ویژگی های آبگرمکن دیواری است. به طور عادی عمر معمولی آبگرمکن مخزن دار بین ۸ تا ۱۲ سال است در صورتی که یک دستگاه آبگرمکن دیواری مناسب و استاندارد می تواند مالک را از تعویض آبگرمکن خود هر یک دهه یکبار نجات دهد که به وضوح تفاوت آب دیواری را نشان می دهد. بخاری و مخزن او انجام می دهد. بد نیست بدانید که هر دستگاه آبگرمکن بعد از مدت زمان مشخصی نیاز به نگهداری و تعمیر دارد، در چنین زمانی باید به دنبال تکنسین های متخصص برای بررسی و تعمیر دستگاه خود باشید.

مقایسه عیب های آبگرمکن دیواری و مخزن دار

تفاوت های آبگرمکن مخزنی با دیواری

قیمت اولیه خرید آبگرمکن های دیواری بالاست

یکی از رایج ترین معایب آبگرمکن دیواری قیمت بالای دستگاه و هزینه زیاد نصب این دستگاه است. این نوع آبگرمکن می تواند تا چند برابر قیمت آبگرمکن مخزن دار هزینه بر باشد. علاوه بر این برای نصب کردن آبگرمکن دیواری باید تغییراتی در سیم کشی و سیستم لوله کشی ساختمان به وجود آورید، این کار ها هزینه بر می باشد.

زمان گرم شدن آب کمی زیاد تر است

صرف وقت زیاد برای گرم نمودن آب یکی از بزرگترین معایب آبگرمکن های دیواری است. جریان آب داغ در آبگرمکن های دیواری امکان دارد پس از چند ثانیه خارج شود، در حالی که آبگرمکن های مخزن از قبل آب گرم را در مخزن آماده کرده اند و همزمان با باز نمودن شیر آب، گرمای آن را احساس خواهید کرد. این تفاوت بین آبگرمکن های دیواری و مخزن دار را نمایش می دهد.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  نحوه رفع ارور E81 پکیج ایران رادیاتور | عیب یابی انواع مدل های مختلف پکیج ایران رادیاتور

قطع برق با قطع آب است

نبودن آب داغ در موقع قطع برق یکی از معایب خیلی مهم آبگرمکن دیواری می باشد. آبگرمکن دیواری و مخزن دار در مدل های برقی و گازی موجود می باشد. اگر به دلایلی برق منزل شما قطع گردد، کارکرد آبگرمکن گازی دیواری شما نیز قطعه می شود زیرا سیستم این وسیله برای کار نیاز به برق دارد. در این مواقع آبگرمکن های مخزن به دلیل ذخیره آب گرم در مخزن خود، مدتی پس از قطع برق، آب گرم را تامین می کنند.

با استفاده دو خروجی از آب گرم، دما افزایش و کاهش می یابد

در آبگرمکن های دیواری، اگر برای استفاده از آب داغ از چندین خروجی استفاده نمایید، دمای آب افزایش و کاهش می یابد. اکثر آبگرمکن های دیواری مستقل از توانایی داغ نگه داشتن آب هنگام استفاده در یک زمان از آب داغ هستند. در این مواقع توصیه می کنیم قبل از خرید آبگرمکن به اندازه آب داغ مصرفی منزل خود توجه نمایید.

مهم ترین نکات در انتخاب یک آبگرمکن مناسب

  • دستگاه مجهز به کلید و شیر حرارتی باشد.
  • آبگرمکن برچسب انرژی داشته باشد و دارای استاندارد ملی باشد.
  • دارای قابلیت آبگرم فوری باشند.
  • برای اینکه به طور پیوسته آب گرم داشته باشید، از آبگرمکن ها با ویژگی آب گرم فوری یا مخزن بزرگ استفاده کنید.
  • برای ساختمان هایی که فشار آب پایین دارند، دستگاه با فشار پایین را انتخاب کنید.
  • برای مکان هایی مثل ویلا باید از آبگرمکن های بدون شمعک و یا جرقه زن استفاده کنید.
  • دقت کنید که آبگرمکن دارای دود کش باشد یا بدون دودکش.
  • با توجه به متراژ ساختمان اندازه آبگرمکن خود را انتخاب کنید.

در این مقاله به فرق های آبگرمکن های دیواری و مخزن دار پرداخته ایم. اگر متن را درست خوانده باشید متوجه تفاوت این دو دستگاه خواهید شد. با نگاهی به تفاوت آبگرمکن های دیواری و مخزن، متوجه گشتیم که آبگرمکن های دیواری مزیت های تقریبا زیادی نسبت به آبگرمکن های مخزنی دارند.

صرفه جویی در استفاده از برق، نبودن محدودیت در تهیه آب داغ، مناسب بودن برای مکان های متراژ پایین از جمله مزیت های آبگرمکن های دیواری نسبت به آبگرمکن مخزنی است. علاوه بر این، هزینه تعمیر یا نگهداری آبگرمکن دیواری نسبت به آبگرمکن مخزنی کمتر است. در آخر این شما می باشید که با توجه به شرایط و اندازه آب داغ مصرفی منزلتان، آبگرمکن مناسب با منزل خود را انتخاب نمایید.

از آنجایی که برندهای مختلف آبگرمکن امکان دارد قطعه ها و طرح های متفاوتی داشته باشند، پیشنهاد می نماییم خواسته خود را به تکنسین های حرفه ای و واجد شرایط آن برند ارسال کنید. در صورت تمایل می توانید از یک تعمیرکار حرفه ای برای تعمیرات آبگرمکن خانه خود راهنمایی بگیرید.

مقایسه آبگرمکن مخزنی با دیواری

امتیاز سردبیر

مجموع امتیازات

بررسی تفاوت های آبگرمکن مخزنی با دیواری

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا