خدمات ساختمان

فوم بتن چیست | چرا باید از فوم بتن استفاده کرد؟

همانطور که می دانید بتن مقاومت فشاری زیادی دارد. این مقاومت می تواند به عوامل مختلفی مانند اندازه سنگ دانه هایی که به کار می رود و همچنین نسبت سیمان و آب به یکدیگر، بستگی داشته باشد. فوم بتن یک پوشش جدید است که تازگی به صنعت ساختمان سازی وارد شده است و با توجه به اینکه این پوشش جدید است، باید حتماً نسبت به آن اطلاع رسانی انجام شود. در این مقاله از ایبک می خواهیم شما را با این نوع بتن سبک آشنا کنیم و اطلاعات جامعی را در اختیارتان بگذاریم.

فوم بتن چیست؟

نام یکی دیگر از بتن های سبک، فوم بتن است که از ملاتی با آب، ماسه نرم یا ماسه بادی، فوم کف زا و سیمان تشکیل شده است که باعث ایمن سازی، مقاوم سازی و سبک سازی ساختمان می شود و تازگی وارد عرصه ی ساختمان سازی شده است. این ماده چگالی پایینی دارد و عایق حرارتی و صوتی بسیار مناسبی می باشد که به راحتی و سرعت در تمام محیط ها اجرا می شود.

انواع فوم بتن چیست؟

این بتون با توجه به نحوه تولید کردن حباب هوا، به دو نوع تقسیم می‌شود که عبارتند از:

  1. بتن گازی
  2. بتن کفی

در ادامه شما را با این دو نوع فوم بتن آشنا می کنیم.

فوم بتن

۱- بتن گازی

در ساختن بتن گازی از پودرهای نرم آلومینیوم معمولاً استفاده می کنند به شکلی که بعد از تولید کردن دوغاب سیمان و آب، پودر نرم آلومینیوم را به دوغاب اضافه کرده و بعد از اینکه درون میکسر آن را میکس کردند، به علت واکنش های شیمیایی که ایجاد می شود، حباب های هیدروژن‌ هم داخل بتن به وجود می آید و بعد از گذشت زمان، این محصول آماده استفاده می شود.

۲- بتن کفی

در بتن کفی فوم مایع یا همان ماده کف زا را جایگزین پودر آلومینیوم می کنند و به کمک حباب های هوا که تولید می شود حجم بتن هم افزایش پیدا می کند. باید بدانید که استفاده کردن بتن کفی بی دردسرتر و ساده‌تر از بتن گازی می باشد و می توان این بتن را به راحتی در کارگاه‌ های ساختمانی درست کرد. مواد تشکیل دهنده این بتن شامل فوم مایع، آب و سیمان است.

مزیت های اقتصادی در فوم بتن

در ساختمانی که از فوم بتن در آن استفاده می شود، وزن ساختمان نسبت به ساختمانی که با بتن های معمولی درست می شود، ۳۵ درصد کاهش پیدا می کند. همچنین با دقت و تجربه در استفاده بهینه و طراحی فوم بتن می توان تا ۵۰ درصد وزن ساختمان را نسبت به ساختمانی که با بتن معمولی درست می شود، کاهش داد و همچنین با کم شدن وزن بار مرده در ساختمان، سهم بار هم به نصف کاهش پیدا می کند.

سبک بودن وزن این بتن باعث می شود که شما بتوانید در طبقات بالاتر به راحتی پمپاژ کنید و به طور کلی در هزینه ساخت و ساز صرفه جویی قابل توجهی خواهید کرد و همچنین در هنگامی که از ساختمان بهره‌برداری می کنید به دلیل خاصیت عایق حرارتی فوم بتن، در هزینه مصرف انرژی هم صرفه جویی قابل توجهی می شود و می توانید در مصرف منابع ملی کاهش چشمگیری مشاهده کنید.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  کاغذ دیواری سه بعدی چیست | راهنمای خرید کاغذ دیواری سه بعدی

استفاده کردن از فوم بتن چه مزایایی دارد؟

همانطور که گفتیم فوم بتن جزو مصالح ساختمانی جدید است که در صنعت ساخت و ساز می توان از آن استفاده کرد و دارای محبوبیت نسبتاً مناسبی هم می باشد. دلیل محبوبیت فوم بتن داشتن ویژگی های زیر است:

۱- عایق خوب حرارتی و صوتی

فوم های بتن به دلیل اینکه بافت یکپارچه ای دارند و متخلخل هم هستند، عایق حرارتی مناسبی می باشند که با کم شدن چگالی بتن هم این عایق حرارتی افزایش پیدا خواهد کرد. فوم بتن دارای قابلیت عایق در برابر گرما و سرما را دارد و علاوه بر آن عایق صوتی بسیار مناسب در ساختمان های چند طبقه هم محسوب می شود.

۲- عایق رطوبتی مناسب

همانطور که گفتیم فوم بتن قشرهایی دارد با سطوح متخلخل بسیار زیاد و مسلماً درزهای کمتری داشته و دارای شکاف های مویین می باشد. اگر با ضخامت کافی از پوشش فوم بتن استفاده کنید عایق رطوبتی مناسبی بوده و در مقابل نفوذ رطوبت و باران مقاومت خوبی از خود نشان می‌دهد.

۳- سرعت بالا در هنگام اجرای پروژه

وقتی در اجرای پروژه خود از بتن سبک استفاده کنید، در اجرای کف سازی از هدر دادن انرژی جلوگیری خواهد شد و شما در کمترین زمان می توانید به نتیجه مطلوب دست پیدا کنید. دستگاه فوم بتن می تواند روزانه حدود ۶۰ الی ۹۰ متر مکعب از این بتن را تولید کند و این یعنی سرعت اجرای این فوم ۷ برابر از روش سنتی بیشتر است. در اصل باید بگوییم اگر شما با روش سنتی بتوانید کف سازی را ۸۰ متر مربع اجرا کنید، می توانید این کار را با فوم بتنی حدود ۵۶۰ متر مربع در همان مقدار زمان اجرا کنید.

۴- فوم بتنی از بتن سنتی ارزان تر است.

یکی از دلایل مهمی که کارفرمایان فوم بتن را برای انجام پروژه خود انتخاب می کنند، قیمت مناسب آن بوده و در مقایسه با بتن سنتی بسیار ارزان تر است.

۵- مقاومت فشاری بالایی دارد.

در صنعت ساخت و ساز مقاومت فشاری جزو پارامترهای مهم محسوب می شود زیرا قابلیت تحمل بار و فشار را در روی سطوح نشان می دهد و امروزه کشش مطلوب و مقاومت فشاری فوم بتن باعث شده در بیشتر کشورهای پیشرفته نه تنها برای ساخت ساختمان سازی، بلکه برای زیرسازی راه ها و کف سازی معابر هم از انواع فوم بتن استفاده شود. در اصل می توانیم بگوییم به دلیل مقاومت فشاری بالای این بتن، افزایش مقاومت در آن هم نامحدود است.

۶- دارای مقاومت بالایی در برابر حریق است.

می توان گفت بتن به هیچ وجه آتش نمی گیرد. با کاهش چگالی و افزودن ضخامت می توانید مقاومت آن را بیشتر کنید. مثلاً قطعه ای از فوم بتن که وزن آن حدود ۸۰۰ کیلوگرم بوده و ضخامتی حدود ۸ سانتی متر داشته باشد، گرمایی تا دمای حدود ۱۲۷۰ درجه سانتیگراد را تحمل خواهد کرد که این مقدار نسبت به بتن های سنتی و یا معمولی بسیار بالاتر می باشد.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  اسکای لایت و یا سقف شیشه ای چیست؟ | مزایا و معایب سقف شیشه‌ ای

۷- دارای وزن کمی است.

فوم بتن دارای وزن کمی بوده که حدوداً ۴۰۰ الی ۱۷۰۰ کیلوگرم در هر متر مربع است و این سبکی وزن عاملی برای کم شدن وزن کل سازه می باشد.

۸- حذف ماهیچه کشی ساختمان

همانطور که می دانید در عملیات ساختن ساختمان، حمل مصالح و رفت و آمد کارگران و همچنین استفاده کردن از ابزارهای مختلف می تواند به تأسیسات کف ساختمان خسارت زیادی وارد کند. در حالی که با اجرای فوم بتن، به وسیله پمپ مصالح به طبقات منتقل خواهد شد و نیازی هم به رفت و آمد نیست و از ایجاد خسارت جلوگیری می شود. علاوه بر آن، فوم بتن به دلیل روان بودن و حباب های ریزی که دارد، می تواند برای کف ساختمان عایق مناسبی باشد و به ماهیچه کشی ساختمان هم نیازی نیست.

فوم بتن چه معایبی دارد؟

تمام محصولات با وجود مزایایی که دارند احتمال دارد دارای معایبی هم باشند و فوم بتن هم از این قاعده مستثنا نیست. در ادامه می خواهیم شما را با معایب فوم بتن به طور کامل آشنا کنیم:

  • بهتر است از فوم بتن در محیط های بسته و کوچک استفاده نکنید زیرا با زیاد شدن حرارت در داخل فوم بتن، بخار تولید شده و به سلامت افراد آسیب وارد می کند.
  • قطعات پیش ساخته فوم بتن بسیار گران هستند.
  • برای نصب کردن قطعات پیش ساخته فوم بتن به متخصص نیاز است و بدون متخصص، شما برای نصب این قطعات با مشکل مواجه می شوید.
  • فوم بتن در لایه سطحی متخلخل‌ تر می شود زیرا حجم ماده داخلی آن ۴۰ درصد است و نیروی گرانشی هم تأثیر زیادی بر آن دارد.
  • با گذر زمان سطح فوم بتن دچار ترک می شود و اگر از آن درست نگهداری نشود، ممکن است این ترک ها در اثر مرور زمان بزرگ و بزرگتر شده به شکلی که فوم تکه تکه شود.
  • فوم بتن مقاومت زیادی در مقابل تغییرات دما ندارد به شکلی که احتمال دارد در فصل سرما، کاملاً از بین رفته و به ساختمان آسیب جدی وارد کند.
  • استفاده از فوم بتن در دیوار چینی ساختمان باعث می‌شود مصرف ملات افزایش پیدا کند زیرا قدرت چسبندگی آن پایین بوده و به همین دلیل نیاز است از ملات بسیاری برای چسبندگی استفاده کنید.

فوم بتن

برای اجرای فوم بتن به چه دستگاه هایی نیاز است؟

معمولاً برای اجرای فوم بتن از دستگاه های زیر استفاده می‌شود:

۱- دستگاه های پرتابل منو پمپ

دستگاه های پرتابل منو پمپ دارای سه قسمت هستند:

  1. فوم ساز: فوم ساز مایع فوم را به کف تبدیل می کند.
  2. میکسر: میکسر وظیفه دارد مخلوط فوم بتن را یکنواخت کند.
  3. منو پمپ: فوم بتنی که در میکسر ساخته می شود به وسیله منو پمپ به طبقات مختلف منتقل خواهد شد.

۲- دستگاه های پرتابل تحت فشار

در دستگاه های پرتابل تحت فشار، انتقال دادن مواد به طبقات دیگر، به وسیله باد انجام می شود که در این روش اتلاف انرژی بسیار کمتر است.

فوم بتن چیست ؟

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

چرا باید از فوم بتن استفاده کرد؟

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا