خدمات ساختمان

کفپوش رولی چیست؟ | مزایا و معایب کفپوش رولی

کفپوش‌ ها دارای انواع مختلفی می‌ باشند و هر کدام از آنها مشخصات، مزایا و معایب مخصوص به خود را دارند. یکی از انواع کفپوش‌ ها کفپوش رولی می‌ باشد که با در نظر گرفتن روش نحوه کاربرد آنها دارای جذابیت زیادی برای بسیاری از افراد می‌ باشد. همانطور که از نام این کفپوش پیداست به صورت رول شده می‌ باشد و در دسترس است و طریقه نصب آن نیز بسیار ساده می‌ باشد. آیا تا به حال با کفپوش رولی برخورد کرده‌ اید؟ آیا کاربردهای آن را می‌ دانید؟ آیا از مزایا و معایب آن باخبر هستید؟

کفپوش رولی چیست؟

یکی از انواع مختلف کفپوش، کفپوش رولی می‌ باشد که از نظر ظاهری این کفپوش‌ ها با پارکت بسیار شبیه اند ولی از نظر بعضی از مشخصات و ویژگی‌ ها و همچنین نحوه اجرا با سایر کفپوش‌ ها تفاوت‌ های عمده‌ ای دارند. در ادامه مطلب درباره تفاوت بین کفپوش‌ ها با یکدیگر صحبت خواهیم کرد. جنس کفپوش رولی معمولاً از PVC می‌ باشد و در رول‌ هایی با طول‌ های مختلف در بازار وجود دارد. کفپوش رولی در مدل‌ ها و طرح‌ های متنوعی از سرامیک و سنگ گرفته تا کاشی و پارکت موجود می‌ باشد. بعضی از کفپوش‌ ها رنگ و طرح واقعی دارند و معمولاً تشخیص دادن آنها از پارکت و سرامیک بسیار دشوار می‌ باشد. عرض رول این کفپوش‌ ها ۲ متر و ضخامت آنها حدود ۲ میلیمتر در مصارف خانگی و ۳ تا ۵ میلیمتر در مکان‌ های ورزشی، تجاری و کارگاهی متفاوت می‌ باشد. قیمت کفپوش‌ های رولی نسبت به دیگر کفپوش‌ ها ارزان‌ تر است و استفاده از آنها مقرون به صرفه‌ تر می‌ باشد.

کاربرد کفپوش رولی

کفپوش رولی به عنوان یکی از انواع مختلف کفپوش در هر مکانی و با هر حجم از ترافیک به کار برده می‌ شود. این کفپوش‌ ها به علت عایق بودن در مقابل رطوبت برای هر مکانی از جمله آشپزخانه، سرویس بهداشتی و اتاق خواب مناسب است و می‌ توان آن را در این مکان‌ ها نصب نمود. کفپوش رولی چیست؟ | مزایا و معایب کفپوش رولیجنس کفپوش رولی از PVC می‌ باشد به همین خاطر مقاومت خوبی در مقابل ضربه و ترافیک دارند. به همین خاطر استفاده نمودن از کفپوش‌ های رولی در محل‌ های صنعتی و کارگاهی هم مشاهده می‌ شود. کفپوش رولی که در محیط‌ های صنعتی به کار برده می‌ شود معمولاً دارای ضخامت بیشتری است. کفپوش رولی از محصولات بسیار مهندسی شده می‌ باشد و با اعمال تغییرات در ترکیبات آن می‌ توان نوع خاص تری از کفپوش رولی را هم تولید نمود. از این رو خیلی از شرکت‌ ها کفپوش‌ های رولی تولید کرده اند که آنتی باکتریال هستند و برای مراکز درمانی مانند بیمارستان‌ ها بسیار مناسب می‌ باشند. کفپوش رولی به صورت پوشش فوم‌ دار و ضربه گیر نیز تولید شده است که برای مهد کودک‌ ها کاربرد دارد. همچنین نوعی از کفپوش‌ های رولی وجود دارند که عایق صدا هستند و برای نصب در سالن تئاتر و سینما بسیار مناسب می‌ باشند.

کفپوش رولی و پارکت چه تفاوتی با هم دارند؟

شاید شما هم تفاوت بین کفپوش رولی و پارکت را ندانید و از آنجایی که از نظر ظاهری این دو کفپوش بسیار به هم شبیه هستند نتوانید تفاوت بین آنها را تشخیص دهید. کفپوش رولی را می‌ توان از نظر جنس و دیگر ویژگی‌ ها دارای تفاوت‌ های بسیاری با پارکت دانست.

  • تفاوت اساسی کفپوش رولی با پارکت در جنس مواد تشکیل دهنده آنها است. ساختار اصلی کفپوش PVC از یک نوع پلاستیک تشکیل شده و در واقع ماده شیمیایی می‌ باشد اما پارکت لمینت از الیاف HDF که الیاف فشرده است و از مشتقات چوب می‌ باشد تهیه شده است.
  • کفپوش رولی دارای ابعاد مشخصی می‌ باشد و معمولاً ضخامت ۲ تا ۳ میلیمتر دارد ولی پارکت لمینت و یا چوبی به صورت تایل‌ های مجزا و در ضخامت‌ ۷، ۸ و ۱۲ میلیمتری ساخته می‌ شود. بنابراین ضخامت پارکت از کفپوش رولی PVC بسیار بیشتر است.
  • در تولید پارکت از اکسید آلومینیوم استفاده شده است که استحکام و مقاومت آن در برابر اجسام نوک تیز و خراشیدگی بسیار بالا می‌ باشد. بنابراین فرسایش و سایش پارکت لمینت از کفپوش رولی که جنس PVC دارد خیلی کمتر است.
  • ساختار اصلی کفپوش‌ های رولی پلاستیکی است و دارای مقاومت زیادی در برابر رطوبت می‌ باشند و با خیال راحت می‌ توان از آنها در مکان‌ های مرطوب استفاده نمود.
  • پارکت لمینت از مشتقات چوب است و در مقابل رطوبت آسیب پذیر و حساس می‌ باشد و بنابراین برای نصب در مکان‌ هایی که مرطوب هستند مانند سرویس بهداشتی مناسب نمی‌ باشد. البته لازم به ذکر است پارکت لمینت‌ هایی که کیفیت خوبی دارند دو لایه محافظ نیز دارند و عایق‌ بندی شده‌ اند اما با این حال بهتر است کفپوش‌ هایی که از مشتقات چوب ساخته شده‌ اند از رطوبت در امان بمانند.
پیشنهاد آی‌بک امداد :  هر آنچه که باید درباره سیم کشی برق ساختمان بدانید

کدام یک بهتر است؟ کفپوش رولی یا پارکت

در مورد این مطلب پیش از این هم سخن گفته‌ ایم. کفپوش رولی دارای ویژگی‌ ها و شاخصه‌ های منحصر به فردی می‌ باشد که موجب شده در مقایسه با لمینت و پارکت چوبی دارای مزایایی باشد. کفپوش رولی ماندگاری و دوام بسیار خوبی دارد. معمولاً شرکت‌ های تولید کننده آن خدمات پس از فروش خوبی برای این کفپوش‌ ها ارائه می‌ کنند. کفپوش رولی چیست؟ | مزایا و معایب کفپوش رولیمعمولاً کفپوش‌ های رولی مادام العمر می‌ باشند و آسیب پذیر نیستند. کفپوش رولی به علت ارزان‌ تر بودن همچنین نصب راحت و مقاومت زیادی که در مقابل رطوبت دارد بیشتر مورد استفاده قرار می‌ گیرد‌. بنابراین چنانچه بودجه شما کم است بهتر است کفپوش رولی را انتخاب نمایید.

روش نصب کفپوش رولی

برای نصب کردن کفپوش رولی نیاز به ابزار بسیار ساده‌ ای دارید زیرا این فرایند بسیار آسان است و فقط با اجرای نکات و الزاماتی می‌ توانید این کار را با بهترین کیفیت به اتمام برسانید. ابزاری که برای نصب کردن کفپوش رولی به آن احتیاج دارید عبارتند از:

  • ماله
  • دیلم
  • چاقو و یا کاتر
  • متر
  • چسب
  • تراز

مرحله اول، آماده سازی بستر

برای آنکه بتوانید کفپوش رولی را در بهترین شکل ممکن نصب کنید ابتدا باید فضا را کاملاً خالی کرده و همه وسایل مانند مبلمان را جابجا کنید. برای نتیجه بهتر درب‌ ها را هم باز نمایید. همچنین می‌ توانید قرنیز را از جدا کرده تا نتیجه مطلوب به دست آورید. اگر قرنیز سر جای خودش باقی بماند از چسبندگی خوب کفپوش جلوگیری خواهد کرد و بنابراین ممکن است لبه کفپوش پس از مدتی از سطح جدا شود.

مرحله دوم، آماده سازی کف

گام بعدی این است که برای نصب کردن کفپوش رولی به سراغ کف بروید. کف اتاق باید کاملاً یکنواخت و صاف باشد و هیچگونه بالا آمدگی و فرورفتگی در آن وجود نداشته باشد. به همین خاطر قبل از نصب کفپوش لازم است اقداماتی برای زیر سازی آن انجام شود. فرورفتگی‌ ها برآمدگی‌ ها و کفپوش‌ های پوسیده و کنده شده قبلی باید تعمیر گردند و کف زمین باید کاملاً تراز باشد. نکته مهم این است که کفپوش رولی را می‌ توانید روی سیمان، پارکت، سرامیک، کفپوش رولی قدیمی و یا هر جای دیگری نصب کنید.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  تفاوت چسب آکواریوم و سیلیکون چیست؟ | مزایا و معایب چسب اکواریوم و سیلیکون

مرحله سوم، اندازه‌گیری

مساحت و ابعاد کف محیط مورد نظر لازم است که با دقت زیاد اندازه‌ گیری گردد. اندازه‌ گیری دقیق از هدر رفتن مواد خام و یا همان کفپوش رولی تا حد زیادی جلوگیری می‌ کند. همچنین در هزینه‌ ها نیز صرفه‌ جویی خواهد شد. به این منظور بهتر است نقشه‌ ای از کف محیط که قرار است روی آن کفپوش اجرا شود تهیه گردد تا بتوانید با آن مقدار دقیق کفپوش را تخمین بزنید.

مرحله چهارم، نصب کفپوش

پس از آنکه کار اندازه‌ گیری کردن و تهیه نقشه از کف محیط مورد نظر به اتمام رسید باید به سراغ نصب کفپوش برویم. نصب کردن و اجرای کفپوش رولی را می‌ توان در چند قدم زیر خلاصه نمود.

  • نخست باید کفپوش‌ های رولی را در مکانی مثل پارکینگ با یک پارچه کاملاً تعویض کنید و پس از آن بر طبق اندازه‌ ای که از قبل مشخص کرده‌ اید آنها را برش دهید.
  • پس از آن چسب را با یک وسیله مانند ماله به کفی که می‌ خواهید کفپوش را روی آن بچسبانید آغشته کنید.
  • در این مرحله باید کفپوش رولی را به آرامی بر روی محل مورد قرار دهید و بچسبانید.
  • با یک قالب که از جنس چوب باشد و با حوله پیچیده شده باشد کفپوش را کاملاً صاف کنید و هرگونه حباب را از بین ببرید.
  • اطراف گوشه‌ ها و چهارچوب درب‌ ها را با دقت بچسبانید تا مطمئن شوید که کار شما تمیز و بدون ایراد می‌ شود.
  • برای آنکه کفپوش را برش بزنید می‌ توانید از کاتر یا چاقو استفاده نمایید.

مزایای کفپوش رولی

  • کفپوش رولی نسبت به دیگر کفپوش‌ ها قیمت پایین‌ تری دارد.
  • نصب آن به راحتی انجام می‌ شود و نیاز به مهارت و تخصص زیادی ندارد.
  • در برابر اصطکاک مقاومت زیاد دارد.
  • در برابر آب و رطوبت بسیار مقاوم است.

معایب کفپوش رولی

  • اگر در برابر گرما و آفتاب قرار بگیرد ممکن است برخی از گازهای سمی را انتشار دهد.

کفپوش رولی چیست؟ | مزایا و معایب کفپوش رولی

  • اگر کفپوشی در زیر آن قرار داشته باشد آسیب می‌ بیند و دیگر قابل استفاده نخواهد بود.
  • در مقابل مواد شیمیایی مقاومت ندارد.
  • بازسازی و ترمیم آن سخت است.
  • با محیط زیست سازگار نیست.

سخن پایانی

کفپوش رولی یکی از انواع مختلف کفپوش‌ ها می‌ باشد که در ابعادی با عرض ۲ متر و با ضخامت ۲ تا ۳ میلیمتر در مصارف خانگی و ۷ تا ۸ میلیمتر در مصارف صنعتی تولید شده است و در بازار وجود دارد. کفپوش رولی دارای مزایا، معایب و ویژگی‌ های خاصی می‌ باشد که در این مقاله به آنها پرداخته شد و در مورد هر کدام توضیحاتی به شما عزیزان داده شد. اگر پیشنهادات و نظرات خود را با ما در میان بگذارید می‌ توانید ما را در بهبود عملکردمان کمک کنید.

 

کفپوش رولی چیست؟

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

کفپوش رولی چیست؟ مزایا و معایب کفپوش رولی

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا