خدمات پرستاری و مراقبتی

راه رفتن کودک برای اولین بار در چه زمانی اتفاق می افتد؟

لحظه ای که کودک شروع به راه رفتن می کند، می تواند یکی از به یاد ماندنی ترین و هیجان انگیزترین لحظات برای والدین باشد. کودک از همان ابتدا ماهیچه های خود را با حرکت تقویت می کند و برای برداشتن اولین قدم ها خود را آماده می کند و می تواند به کمک والدین و یا پرستار کودک، راه رفتن را شروع کند. در این مقاله از مجله ایبک می خواهیم شما را با زمان راه رفتن کودک برای اولین بار، آشنا کنیم.

راه رفتن کودک برای اولین بار در چه زمانی اتفاق می افتد؟

راه رفتن کودک یکی از مهیج ترین و مهمترین موضوعات، برای والدین می باشد. قبل از این که نوزاد شما اولین قدم را بردارد می نشیند، می‌غلتد، می خزد و خود را بالا و پایین می کشد تا بتواند با حمایت از چیزی یا کسی بایستد. والدین به دنبال علائمی می گردند تا بدانند راه رفتن کودک آنها به طور کامل در چه زمانی اتفاق می افتد؟ البته باید بگوییم که هیچ جدول زمانی و یا حتی علائم ثابتی هم وجود ندارد که زمان مشخصی را برای راه افتادن دقیق کودک بیان کنیم زیرا زمان راه رفتن در همه کودکان یکسان نیست.

معمولا کودکان در ۱۲ ماهگی، یعنی سالگرد تولدشان با حمایت والدین و یا پرستار راه رفتن خود را آغاز می‌کنند. اولین مرحله راه رفتن در کودک به شکل تکیه دادن کودک به مبل، دیوار و وسایل دیگر است. بعضی از کودکان امکان دارد در همان اوایل شروع راه رفتن، به تنهایی قدم بردارند. کودک از ۱۲ ماهگی راه رفتن خود را شروع کرده و در آن پیشرفت می کند. در سن ۱۸ ماهگی بیشتر کودکان بدون حمایت می توانند به تنهایی راه بروند.

بعضی از کودکان هم در این سن ممکن است با کمک والدین از پله بالا رفته و یا حتی مسافت کوتاهی را بدوند. همانطور که گفتیم جدول زمانی حرکت کودکان در بین آنها متفاوت است.

نشانه های راه رفتن در کودک چیست؟

البته همانطور که می دانید هیچ کودکی یک شبه راه رفتن خود را شروع نمی کند. علائم راه رفتن کودکان با گام های کوتاه تدریجی و همچنین رشد فیزیکی کودک شروع شده و منجر به راه رفتن او خواهد شد. علائمی که نشانه شروع راه رفتن کودک می باشد، عبارت است از:

  1. کودک بدن خود را بالا می کشد تا بایستد.
  2. کودک به اشیا و مبل تکیه می کند تا بتواند راه برود.
  3. کودک با کمک والدین یا پرستار راه می رود.
  4. از میان اشیا عبور می کند.
  5. برای بالارفتن از پله ها تلاش می کند.

راه رفتن کودک

۱- کودک بدن خود را بالا می کشد تا بایستد.

یکی از علائمی که نشان می دهد کودک شما آماده راه رفتن است، بالا کشیدن بدن برای ایستادن می باشد. گاهی به نظر می رسد که کودک حرکات ورزشی انجام می دهد ولی در اصل کودک با این کار عضلات خود را هماهنگ و تقویت می‌کند.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  بیماری پانداس در کودکان چیست | راه های درمان بیماری پانداس

۲- کودک به اشیا و مبل تکیه می کند تا بتواند راه برود.

اگر متوجه شدید که کودک شما به مبل و یا اشیا تکه می کند تا راه برود، یعنی به زودی کودک راه رفتن خود را شروع می کند. این حرکت او نشانه بهبود قدرت عضلات و همچنین تعادل بدن کودک است. کودک با این کار خود یاد می گیرد که در هنگام حرکت کردن وزن خود را در روی هر دو پا انداخته و متعادل نگه دارد.

۳- کودک با کمک والدین یا پرستار راه می رود.

وقتی شما دستان کودک خود را  می گیرید، متوجه می شوید که او می‌خواهد راه برود و حتی قدم های کوچکی را هم بر می دارد. اگر کودک روروئک و یا اسباب بازی هایی مانند اتومبیل کودکان دارد و سعی می‌کند آنها را حرکت بدهد، این هم می‌تواند نشانه‌ای از شروع راه رفتن کودک باشد.

۴- از میان اشیاء عبور می کند.

وقتی کودک سعی دارد که از میان اشیاء عبور کند و یا بر آنها غلبه کرده تا حرکت کند، نشان دهنده اشتیاق کودک برای برداشتن اولین قدم ها است.

۵- کودک تلاش می کند از پله بالا برود.

اگر مشاهده کردید که کودک تلاش می‌کند نرده های پله را نگه داشته تا از پله بالا برود، این هم نشانه این است که شما به زودی شاهد برداشتن اولین قدم های کودک خود هستید.

باید بدانید که علائم شروع راه رفتن در کودکان با یکدیگر متفاوت است. والدین می توانند به راحتی حرکاتی را که کودک برای راه رفتن تلاش می کند، تشخیص بدهند. البته گاهی دیده شده که بعضی از کودکان بدون اینکه علائم مشخصی داشته باشند کم کم راه رفتن خود را شروع می کنند.

چطور می توانیم به راه رفتن کودک کمک کنیم؟

در ادامه می خواهیم چند روش مؤثر را برای تشویق کودک به راه رفتن برایتان بیان کنیم که عبارتند از:

  1.  برای تشویق کودک به راه رفتن دست او را بگیرید.
  2. یک پشتیبانی برای کودک فراهم کنید.
  3. با کلمات و اسباب بازی ها برای کودک ایجاد انگیزه کنید.
  4. برای پوشاندن کفش به کودک عجله نکنید.
  5. برای تقویت راه رفتن کودک خود، از واکر استفاده نکنید.
  6. خانه را امن کنید.

۱- برای تشویق کودک به راه رفتن باید دست او را بگیرید.

زمانی که کودک می خواهد بلند شود و حرکت کند، دست او را بگیرید تا نیفتد. نزدیک کودک باشید و بگذارید به تنهایی قدم های خود را بردارد تا اعتماد به نفس پیدا کند ولی حتماً در نزدیک او باشید تا احساس امنیت کند.

۲- برای کودک یک پشتیبان بی خطر فراهم کنید.

مبل های سنگین را در نزدیک کودک بگذارید تا کودک به آن تکیه کند. توجه داشته باشید که صندلی های سبک و یا مبل سبک نباشد زیرا ممکن است واژگون شود و به کودک هم آسیب برسد. باید کودک را تشویق کنید که به طور مرتب بایستد.

۳- با کلمات و اسباب بازی ها در کودک ایجاد انگیزه کنید.

باید در حالی که دست کودک را گرفتید و به پرستار کودک هم بگویید که کودک را صدا کند. این کار کودک را تشویق می‌کند که به دنبال منبع صدا راه بیفتد. می توانید با اسباب بازی های مورد علاقه کودک را ترغیب به راه رفتن کنید.

در ۱۸ ماهگی کودکان می‌توانند در هنگامی که راه می روند اسباب بازی خود را هم بکشند. البته این اسباب بازی ها باید متناسب با سن کودک تهیه شود.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  نحوه مراقبت و پرستاری از سالمند ویلچری چگونه است؟

۴- برای پوشاندن کفش به کودک عجله نکنید.

دیده می شود بعضی از والدین در چند ماهگی و وقتی هنوز کودک تعادل ندارد، به پای کودک کفش می کنند. باید اجازه بدهید کودک با پای برهنه راه برود تا بتواند به خوبی تعادل خود را حفظ کند. وقتی هم که بیرون می روید می توانید از کفش هایی با زیره لاستیکی انعطاف پذیر استفاده کنید تا از پای کودک محافظت کرده باشید.

۵- برای تشویق کودک به راه رفتن هیچگاه از واکر استفاده نکنید.

توصیه می کنیم کودک خود را به واکر مخصوص کودکان متکی نکنید. کودک باید تشویق شود تا به تنهایی ایستاده و اولین قدم ها را بردارد. وقتی کودک از واکر استفاده می کند امنیت زیادی ندارد و امکان دارد در معرض خطرات ناشی از سقوط واکر قرار بگیرد.

۶- خانه را برای کودک خود امن کنید.

وقتی کودک حرکت خود را شروع می‌کند باید مطمئن باشید که خطر احتمالی وجود ندارد. بخاری روشن، آبجوش، دارو، اشیاء تیز و تمام چیزهایی که ممکن است برای برای کودک خطرناک باشد، باید از دسترس او دور نگه دارید.

اگر کودک راه نرفت باید چه کار کنیم؟

ممکن است بعضی از نوزادان دیرتر از همسالان خود شروع به راه رفتن کنند. اگر کودک شما سالم بوده و رشد خوبی هم دارد نگران نباشید. بهتر است کمی برای کودک وقت بگذارید تا مهارت راه رفتن را در او رشد بدهید. در صورتی که نگران هستید می توانید برای اطمینان به پزشک متخصص مراجعه کنید.

راه رفتن کودک یک روند تدریجی می باشد به همین دلیل تشخیص تأخیر های رشد کودکان در سنین مختلف ضروری است. اگر کودک علائم زیر را داشت باید به متخصص اطفال مراجعه کرده و مشکل را با او در میان بگذارید:

  1.  در صورتی که کودک در نه ماهگی نتواند وزن خود را در روی پا تحمل کند.
  2. اگر کودک در ۱۲ ماهگی قادر به خزیدن نبود باید به پزشک مراجعه کنید.
  3. در صورتی که کودک شما در ۱۸ ماهگی هیچ تلاشی برای راه رفتن نمی کند.
  4. اگر کودک در سن ۲۴ ماهگی بدون ثبات و لرزان راه می رود.

بعد از راه افتادن کودک چه اتفاقی می افتد؟

وقتی کودک به سن دو سالگی می رسد معمولاً می تواند بدون پشتیبانی والدین و یا پرستار راه برود. کودک شما در دوسالگی می تواند از مبل بالا پایین رفته و کمی هم بدود. کودک در سه سالگی به خوبی مهارت های راه رفتن را می داند و می تواند به سادگی راه رفته و از پله ها بالا و پایین برود.

راه رفتن کودک

سخن پایانی

راه رفتن کودک، می تواند یکی از مهمترین دستاورد های کودک و والدین باشد. با زیاد شدن تحرک کودک، توانایی یادگیری و کاوش چیز های جدید، در کودک افزایش پیدا می کند. بعضی از کودکان زود راه رفتن را یاد می گیرند و بعضی از آنها هم ممکن است دیرتر را بروند. همیشه هم تأخیر در راه رفتن نمی تواند نشانه وجود مشکل باشد. نباید والدین در این مورد نگرانی داشته باشند. ولی اگر رشد کودک با تأخیر زیادی روبرو شد بهتر است با یک متخصص اطفال صحبت کنید.

 

راه رفتن کودک برای اولین بار در چه زمانی اتفاق می افتد؟

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

چطور می توانیم به راه رفتن کودک کمک کنیم؟

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا