تعمیرات

رفع مشکل گیر کردن سوزن چرخ خیاطی

چرا سوزن چرخ خیاطی گیر می کند؟

رفع مشکل گیر کردن سوزن چرخ خیاطی چگونه است؟ کسانی که با چرخ خیاطی سر و کار دارند یکی از ناخوشایند ترین اتفاق برایشان، گیر کردن سوزن چرخ خیاطی می باشد زیرا در کار آنها ایجاد وقفه خواهد کرد و این مشکل ممکن است باعث خراب شدن پارچه های ظریف و توری شود در این مقاله از ایبک امداد می خواهیم برای شما دلایلی که باعث شکستن یا گیر کردن سوزن چرخ خیاطی می شود را بیان کنیم لطفاً با ما همراه باشید.

روش کار چرخ خیاطی

سوزن چرخ خیاطی

برای اینکه دلایل گیر کردن و یا شکستن سوزن را در چرخ خیاطی برای شما بیان کنیم ابتدا باید با روش کار این دستگاه آشنا شوید به طور کلی کار تمامی چرخ خیاطی ها، چه چرخ خیاطی های قدیمی و چه مدرن، سازکار و مکانیسم همه آنها بر دو اصول استوار می باشد:

  • دوخت همزمان با دو نخ
  •  هماهنگ بودن کامل دوخت همراه با حرکت پارچه

۱- دوخت همزمان با دو نخ

در دوخت های دستی بعد از اینکه شما به وسیله ی سوزن پارچه را سوراخ می کنید نخ را از آن عبور می دهید و سپس شما نخ را کشیده و بر روی پارچه کوک خواهید زد و در آخر کار آن را گره می‌زنید و دوخت به صورت فیکس انجام می شود ولی در دوخت همزمان دو نخ که چرخ خیاطی انجام می دهد روش کار کاملاً فرق می کند. سوزن چرخ خیاطی با سوزن های دستی فرق بسیاری دارند در سر سوزن های چرخ خیاطی حفره عبوری نخ ، تعبیه شده است و به همین علت سوزن می تواند بدون اینکه کامل از پارچه بگذرد فقط با به وجود آوردن سوراخ نخ را از پارچه رد کند.

و بعد از آن سوزن مقدار کمی بالا خواهد آمد و در این هنگام ماسوره نخ بالایی را می گیرد و به صورت حلقه گشاد آن را به دور خودش می پیچد در این هنگام که نخ به دور ماسوره به طور کامل چرخید آنگاه نخ پایینی یعنی همان نخ ماسوره می تواند در حلقه نخ بالایی گیر کند و یک گره به وجود بیاید در آخر سوزن نخ را به طرف بالا می کشد آنگاه گره در پشت پارچه محکم خواهد شد هر کدام از کوک هایی که چرخ خیاطی می‌زند گره جداگانه‌ای دارد به همین علت است که دوخت های چرخ خیاطی از دوخت های دستی بسیار محکم تر هستند.

۲- هماهنگ بودن کامل دوخت همراه با حرکت پارچه

کارکرد تسمه ها، میل لنگ و محورهای متحرک باعث می شود که پارچه روی ریل دوخت حرکت کند و همچنین باعث چرخیدن موتور و حرکت ریل دوخت می شود. در اصل می‌توان گفت که موتور دستگاه باعث چرخش محور ها می شود و در ادامه تسمه کشیده خواهد شد و باعث به حرکت درآمدن دو دیسک می شود . همانطور که می دانید نیروی برق منبع انرژی موتور در چرخ خیاطی های امروزی می باشد ولی چرخ خیاطی های قدیمی چرخش اهرم منبع انرژی بود در اصل ریل دوخت از هر دو طرف به هر دو دیسک وصل است و موتور می تواند ریل را به حرکت در بیاورد و در امتداد آن، سوزن هم به صورت همزمان به طرف بالا و پایین حرکت خواهد کرد.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  خدمات تعمیرات توستر کنوود KENWOOD | مشکلات رایج توستر کنوود

نکته‌ای که باید به آن توجه کنید این است که میزان قدرت سوزن را، قدرت موتور تعیین می کند یعنی اینکه اگر شما می خواهید پارچه های ضخیم تری بدوزید باید به قدرت موتور چرخ خیاطی خود هم توجه کنید زیرا اگر به قدرت موتور توجه نکنید باعث خواهد شد که در دوخت شما مشکل ایجاد شود.

دلایل گیر کردن سوزن چرخ خیاطی چیست؟

سوزن چرخ خیاطی

امکان دارد شما در حین خیاطی متوجه شوید که سوزن در داخل پارچه و یا دستگاه گیر کرده است اگر شما خیاط مبتدی باشید و یا حتی حرفه ای باشید امکان دارد با این مشکل روبرو شوید می خواهیم در ادامه برای شما مهمترین دلایل گیر کردن سوزن در چرخ خیاطی را توضیح دهیم:

۱- سوزن به شکل صحیح در داخل نگهدارنده قرار ندارد

همانطور که می دانید قسمت بالای سوزن در چرخ خیاطی پهن می باشد این قسمت پهن باید کاملاً در داخل حفره نگهدارنده سوزن قرار گرفته باشد گاهی ممکن است شما فکر کنید که اگر سوزن از نگهدارنده جدا نشود همین کافی است و در جای خود قرار گرفته است، اما این تصور کاملا اشتباه است شما باید برای اینکه سوزن به طور کامل در داخل نگهدارنده جا بیفتد آن را کمی به طرف بالا فشار داده و سوزن را با دست نگه دارید و سپس پیچ آن را محکم ببندید اگر شما سوزن را درست و در جای خود نصب نکنید باعث می شود که سوزن شما بشکند و یا گیر کند.

۲-احتمال دارد که شما مسیر نخ کشی چرخ خیاطی را اشتباه طی کرده باشید

برای اینکه نخ بتواند از قرقره تا حفره سوزن برسد شما باید نخ را از مسیر معینی که به آن مسیر نخ کشی می گویند عبور بدهید اگر شما این مسیر را درست طی نکنید و اشتباهی در آن انجام دهید و یا این که نخ را به دور خود بپیچید باعث می شود که سوزن به طرف بالا  کشیده شود و همچنین باعث گیر کردن سوزن می شود.

۳- شکستن و یا تغییر شکل دادن سوزن چرخ خیاطی

اگر شما متوجه شدید که سوزن در چرخ خیاطی گیر کرده است به شکل ظاهری سوزن دقت کنید امکان دارد که در اثر استفاده زیاد از سوزن و یا دوختن پارچه های ضخیم، سوزن خم شده باشد این باعث می شود که سوزن از پارچه عبور نکند و در چرخ خیاطی گیر کند.

۴- متناسب نبودن سوزن با نوع پارچه

به طور معمول در دفترچه راهنمایی همه چرخ خیاطی ها اندازه سوزن هایی که برای پارچه های مختلف است بیان شده شما باید موارد گفته شده را مطالعه کنید و متناسب با پارچه خود سوزنی مناسب انتخاب کنید اگر شما به این نکته مهم توجه نکنید در هنگام دوخت لباس سوزن گیر می کند.

۵- خوب نبودن کیفیت نخ دلیل گیر کردن سوزن

یکی دیگر از دلایلی که می تواند باعث گیر کردن سوزن در چرخ خیاطی شود خوب نبودن کیفیت نخ می باشد نخ هایی که بی کیفیت هستند بافتی ناصاف دارند و اگر دقت کنید دارای پرز و شیار می باشند که این نشانه بی کیفیت بودن نخ است معمولاً این نخ ها در هنگام کشیدن پاره خواهند شد و یا اینکه در زیر پارچه گلوله شده و باعث می شوند که سوزن گیر کند.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  راهنمای قفل کودک در ماشین لباسشویی برند سامسونگ samsung

۶- کشش در نخ بالایی مشکل دارد

همانطور که در بالا برای شما توضیح دادیم نخ بالا بعد از اینکه از پارچه عبور کرد مثل یک قلاب، نخ داخل ماسوره را می گیرد و بعد با حرکت کردن سوزن، آن را به سمت بالا  می کشد. حالا اگر نخ بالایی کشش درستی نداشته باشد با حرکت کردن پشت سر هم سوزن در زیر پارچه، نخ ها به هم گره خورده و کلاف کلاف درست می شود و این باعث می شود که سوزن از حرکت بایستد و در چرخ خیاطی گیر کند.

برای اینکه این مشکل را حل کنید ابتدا پایه چرخ خیاطی را به آرامی بلند کنید و کلافی که ایجاد شده را از همدیگر باز کنید فقط مراقب باشید که سوزن چرخ خیاطی نشکند بعد از آن دوباره ماسوره را نخ کنید و مسیر نخ کشی را دوباره انجام دهید اگر باز هم با این مشکل روبرو شدید احتمال دارد که بین بوبین و تسمه مشکلی به وجود آمده باشد در این صورت باید به تعمیرکار مراجعه کنید و تعمیر این قسمت را به او بسپارید.

۷- نیاز قطعات دستگاه به روغنکاری و نظافت

دقت داشته باشید که ریل دوخت، تسمه ها و دیسک ها همیشه در معرض پرزهای پارچه و یا گرد و غبار می باشند که ممکن است این پرزها بین این قطعات گیر کند شما باید به طور مرتب به کمک برس مخصوص این قطعات را تمیز کنید زیرا امکان دارد که این پرز ها به مرور زمان دیسک ها و ریل دوخت را مسدود کند و این باعث می شود که سوزن هنگام عبور کردن از پارچه در بین این قطعات گیر کند و ضمناً شما باید هر چند وقت یکبار قطعات مکانیکی چرخ خیاطی را روغن کاری کنید تا از فرسایش آن جلوگیری کرده باشید.

۸- سفت بودن زیاد ماکو

ماکو یا همان جا ماسوره ای قطعه است که شما ماسوره را روی آن قرار می دهید اگر ماکو زیاد سفت شود باعث کشش زیاد نخ پایین خواهد شد شما میتوانید با روغن کاری کردن و یا چرخاندن پیچ آن ، شل یا سفت شدن آن را تنظیم کنید اگر مقدار کشش کم بوده باشد اصطلاحاً می‌گویند که باعث ریزش دوخت شده و گره در زیر پارچه انجام نخواهد شد و این باعث گیر کردن سوزن می شود و همینطور اگر مقدار کشش زیاد باشد باعث می شود که نخ پاره شود پس نتیجه می گیریم که شما باید ماکو را درست تنظیم کنید تا باعث گیر کردن سوزن چرخ خیاطی نشود.

نتیجه گیری:

در این مقاله از ایبک امداد برای شما دلایل گیر کردن سوزن چرخ خیاطی را بیان کردیم همانطور که گفتیم بعضی اوقات این مشکل بسیار جزئی می باشد و به راحتی می توانید آن را برطرف کنید و یا با یک تمیز کردن و یا روغن کاری، مشکل برطرف خواهد شد اما اگر راهکار هایی که برای شما بیان کردیم باعث رفع مشکل نشد پس باید برای تعمیر چرخ خیاطی خود به تعمیرکار مراجعه کنید و رفع این مشکل را به تعمیرکار بسپارید.

امیدواریم مطالب بالا برای شما مفید بوده باشد.

حل مشکل گیر کردن سوزن چرخ خیاطی

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

دلایل گیر کردن سوزن چرخ خیاطی چیست؟

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا