10 سؤال مهم در مورد اسپیلت | دلایل خنک نکردن اسپیلت
همانطور که میدانید اسپیلت نسل برتری از کولرهای گازی است که امروزه محبوبیت زیادی بین کاربران پیدا کرده است. این خنک کننده دارای مزیتهای فراوانی نسبت به کولر گازی و کولر آبی می باشد به همین علت فروش آن هم به نسبت کولرهای دیگر بیشتر است. در سالهای اخیر که این نسل از کولر وارد بازار شد، تحول بسیار بزرگی در گرم شدن و خنک شدن خانهها و ادارات ایجاد شده است. البته باید بگوییم که در روی اسپیلت کمپرسوری نصب شده که خنک شدن هوا در دستگاه را عهده دارد. در اصل میتوان گفت کمپرسور موتور دستگاه میباشد.
برندهای مختلفی مانند توشیبا، ال جی، سامسونگ، بوش جنرال و.. این محصول را تولید کرده و به کاربران عرضه میکنند.
۱۰ سؤال مهم در مورد اسپیلت
ممکن است در مورد اسپیلت با سؤالات مهمی برخورد کنید که جواب آنها را نمی دانید. در این مقاله به این سؤالات پاسخ میدهیم تا بتوانید با آگاهی بیشتری برای خرید اسپیلت اقدام کنید.
۱- سیستم تهویه اسپیلت دارای چند قسمت میباشد؟
اسپیلت یک سیستم تهویه است که از دو قسمت خارجی و داخلی درست شده است. قسمت خارجی در روی دیوار و نزدیک به جایی که شما میخواهید خنک شود، گذاشته میشود و در قسمت خارجی آن هم کویل انبساط، کویل کندانسور و کمپرسور قرار دارد. قسمت داخلی هم دارای کویل خنک کننده، دمنده و فیلتر هوا میباشد.
۲- فرق اسپیلت و دیگر سیستم های سرمایشی چیست؟
واحدهای خارجی و داخلی در اسپیلت از راه لولهها و سیم برق به هم متصل میشوند و به دلیل اینکه اسپیلت به مجرای هوا و کانال نیاز ندارد، به راحتی میتوانید آن را نصب کرده و هزینه کمتری هم برای شما دارد. باید بدانید که وجود کانال میتواند در سیستم سرمایشی باعث تلف شدن انرژی شود. به طور کلی میتوان گفت اسپیلت نسبت به سیستمهای سرمایشی دیگر مزیتهای زیر را دارد:
- عملکردی آرام داشته و بدون سر و صدا است: فن و کمپرسور در کولرهای گازی ایجاد سر و صدای زیادی میکنند که وظیفه دارند کندانسور را خنک کنند. در اسپیلت، فن و کمپرسور در قسمت خارجی قرار گرفته است و این باعث خواهد شد عملکرد آرامتری داشته باشد.
- اسپیلت فضایی کمی اشغال میکند.
- به راحتی میتوان از آن نگهداری کرد.
- قدرت سرمایش آن بسیار بالاست.
۳- چرا اسپیلت کار میکند ولی محیط خنک نمی شود؟
به طور کلی میتوان گفت دلایل زیادی میتواند باعث خنک نکردن اسپیلت شود که مهمترین آنها عبارتند از: آسیب دیدن دمنده، کار نکردن سیستم تبرید و کثیف شدن فیلتر هوا.
البته گاهی هم امکان دارد سیستم اسپیلت شما دچار مشکل نشده باشد و عواملی مثل مسدود شدن دریچهها، گردش هوای نامناسب و تهویه ضعیف باعث عدم سرمایش در محیط شود.
۴- دلایل پیوسته کار کردن اسپیلت چیست؟
به صورت کلی پنج چیز باعث میشود که اسپیلت بدون توقف کار کند:
- اندازه و نصب نامناسب دستگاه
- کثیف شدن فیلتر هوا
- پوشیده شدن کویلها از آلودگی
- خراب شدن ترموستات
- عایق کاری نامطلوب و یا نشت هوا
در ادامه هر کدام از این موارد را برایتان توضیح خواهیم داد:
۱- اندازه و نصب نامناسب دستگاه
در هنگام خرید اسپیلت باید توجه داشته باشید که اسپیلیتی مناسب با محیط مورد نظر خود خریداری کنید. اگر اسپیلت کوچکی را برای خنک کردن محیطی بزرگ انتخاب کنید، اسپیلت برای خنک کردن محیط باید پیوسته کار کند. در اینصورت ممکن از اسپیلت کارایی خود را از دست داده و فرسوده شود.
مجرای هوای ورودی هم اگر مناسب نباشد، اسپیلت نمیتواند در تمام نقاط هوای خنک را پخش کند. تقریباً میتوان گفت حدود ۷۵ درصد مشکلاتی که به کولرهای گازی مربوط میشود را میتوان با نصب مناسب و صحیح مجرای هوا رفع کرد.
۲- کثیف شدن فیلتر هوا
کثیف شدن فیلتر هوا باعث میشود جریان هوا محدود شده و در نتیجه قابلیت سرمایش اسپیلت هم کاهش پیدا کند و همچنین دستگاه پیوسته و بیشتر کار کند. اگر فیلتر هوا در اسپیلت مسدود شده باشد، کنترل کننده هوا هم جهت جبران هوای مورد نیاز خود، به طور مداوم کار میکند. مسدود شدن فیلتر هوا علاوه بر این، باعث خواهد شد که به مرور زمان اسپیلت بیش از اندازه گرم شود.
۳- پوشیده شدن کویل ها از آلودگی
کم شدن جریان هوا در روی کویلها باعث خواهد شد که سیستم قادر نباشد رطوبت هوا را کامل از بین برده و هوا را به اندازه لازم خنک کند، در نتیجه اسپیلت به شکل مداوم و با قدرت بالایی کار خواهد کرد.
۴- خراب شدن ترموستات
در صورتی که متوجه شدید اسپیلت به طور مداوم کار میکند، ممکن است که ترموستات خراب شده باشد. اگر ترموستات دستگاه خراب شود، دمای محیط به اندازه لازم نرسیده و ترموستات نمیتواند دما را به طور صحیح ثبت کند و باعث میشود دستگاه بطور مداوم کار کند.
برای بررسی کردن ترموستات میتوانید دماسنجی را نزدیک آن قرار دهید. یکی دو ساعت صبر کرده و سپس دمای دماسنج را چک کنید. اگر دما در روی دما سنج، به دمایی که مورد نظرتان بود نزدیک شد ولی باز هم اسپیلت کار میکرد، معلوم میشود که ترموستات خراب شده است.
روش دیگری که میتوانید ترموستات را بررسی کنید این است که ابتدا ترموستات را حدود ۵ درجه کمتر و یا بیشتر از تنظیمات نرمال در فصل مناسب قرار دهید. مثلاً اگر فصل زمستان است، درجه را ۵ درجه کمتر تنظیم کنید و سپس بررسی کنید ببینید آیا دستگاه روشن است یا خیر؟
۵- عایق کاری نامطلوب و یا نشت هوا
یکی دیگر از مواردی که باعث کار کردن مداوم اسپیلت میشود، عایق کاری ضعیف و ناکافی است. اگر در هنگامی که از اسپیلت استفاده میکنید، درب های خانه باز بوده و یا از هر راه دیگری هوای سرد از محیط خارج شود، دما به اندازه مورد نظر نمیرسد و اسپیلت به شکل مداوم کار میکند.
۵- چرا کولر گازی ناگهان خاموش میشود؟
دلایل زیادی میتواند باعث خاموش شدن سیستم تهویه اسپیلت شود که مهمترین آنها عبارتند از:
- یخ زدن کندانسور کولر: کندانسور نقش بسیار مهمی در سیستم سرمایشی دارد و اگر یخ بزند باعث میشود که مشکلات زیادی برای دستگاه ایجاد شود که مهمترین آنها خاموش شدن مکرر دستگاه است.
- کثیف شدن اسپیلت: کثیفی و آلودگی در اسپیلت باعث میشود که دستگاه در عملکرد خود با مشکلاتی مواجه شود و یا گاهی ممکن است ناگهان دستگاه خاموش شود. باید حداقل ماهی یک بار اسپیلت را تمیز کنید.
- محکم نبودن بعضی از اتصالات: در صورتی که بعضی از اتصالات دستگاه محکم نباشد، میتواند باعث خاموشی ناگهانی اسپیلت شود. باید به شکل منظم سیم ها و کابلهای اسپیلت را بررسی کنید.
- مسدود شدن سیستم: به طور کلی میتوان گفت بعضی از قطعات و لولههایی که در اسپیلت به کار رفته، ممکن است در اثر عواملی مانند گرد و غبار با گرفتگی روبرو شود. برای اینکه سیستم سرمایشی عملکرد درستی داشته باشد باید موانع را رفع کنید.
- کثیف شدن تبخیر کننده: کثیف شدن تبخیر کننده میتواند باعث خاموشی اسپیلت شود. باید حتماً به وسیله تکنسین متخصص، به طور مرتب تبخیر کنندهها را تمیز کنید.
- خراب شدن ریموت: خراب شدن کنترل دستگاه میتواند باعث شود که سیستم به شکل ناگهانی و مکرر خاموش شود. توصیه میکنیم در این صورت ریموت را عوض کنید.
۶- راه حل روشن نشدن اسپیلت چیست؟
در صورتی که اسپیلت روشن نشد، ابتدا باید قسمت خارجی آن را چک کنید و ببینید آیا کندانسور کار میکند یا خیر؟ سپس ترموستات را بررسی کنید و اطمینان پیدا کنید که قطعی در اتصالات مدار وجود نداشته باشد. اگر کویل کمپرسور یا موتور دچار آسیب دیدگی شده بود، باید حتماً با نمایندگیهای مجاز تماس گرفته و کولر گازی خود را تعمیر کنید.
۷- دلایل کار نکردن کولر گازی چیست؟
کار نکردن کولرهای گازی میتواند اهمیت زیادی داشته باشد و حتماً باید برای رفع آن اقدام کنید. مهمترین دلایلی که باعث بروز این مشکل در دستگاه میشود عبارتند از:
- قطعات مختلف دستگاه یخ زده است.
- تنظیمات اسپیلت به هم خورده باشد.
- سیمها و اتصالات قطع شدهاند.
- ترموستات خراب شده باشد.
- کویلها و فیلترها مسدود شدهاند.
- اتصال الکتریکی برقرار نباشد.
۸- چرا کولر گازی یخ میزند؟
مهمترین دلایلی که میتواند باعث یخ زدن کولرهای گازی شود، عبارتند از:
- کم بودن مبرد: ممکن است یخ زدن کولرهای گازی به دلیل کم بودن مبرد باشد که معروف به R22 است.
- پایین بودن جریان هوا: در صورتی که کولر گازی دارای گردش هوای مناسبی نباشد، از هوای خانه، گرمای مورد نیاز را دریافت نمی کند تا بتواند از یخ زدن کویل جلوگیری کند. در این حالت باید فیلترهای هوا را چک کنید.
- کثیف شدن کویلها: کثیف شدن کویلها میتواند باعث یخ زدن کولر گازی شود. یخ زدن اسپیلت مسیر گردش هوا را مسدود میکند.
- خراب شدن فن دمنده: فن دمنده وظیفه دارد هوای گرم و سرد را منتقل کند. سرد شدن هوا میتواند باعث متراکم شدن و انتقال دشوارتر هوا باشد. به طور کلی فن دمنده به جابجا شدن هوای گرم و سرد کمک میکند. گاهی ممکن است این فن در هنگام کار کردن، آسیب دیده و بشکند. در این صورت نیاز است که برای رفع مشکل با نمایندگی مجاز اسپیلت تماس بگیرید.
۹- دلیل باد گرم در کولر گازی چیست؟
مهمترین دلایل باد گرم در کولر گازی موارد زیر هستند:
- ترموستات را در حالت گرم گذاشته باشید.
- کثیف شدن کویلهای تبخیر کننده
- واحد خارجی اسپیلت دچار آسیب شده باشد.
- مبرد کم باشد.
۱۰- چگونه میتوان باعث کاهش مصرف انرژی در کولر گازی شد؟
مهمترین مواردی که باعث کاهش مصرف انرژی در کولرهای گازی میشود عبارتند از:
- کولر گازی را با ابعاد مناسبی انتخاب کنید.
- مدل مناسب کولر گازی را برای خرید انتخاب کنید.
- در کنار دستگاه از فنهای مناسب استفاده کنید.
- فیلترهای هوا را در کولر گازی به موقع تمیز و یا تعویض کنید.
- کویلها را به طور منظم بازدید و تمیز کنید.
- عایق بودن محیط
- تنظیم درست ترموستات
- از وجود جریان هوا اطمینان پیدا کنید.
- وسایلی که تولید گرما میکنند مانند لامپ، کامپیوتر، تلویزیون و… را در نزدیک ترموستات کولر قرار ندهید.
- سرویس کولر گازی خود را فراموش نکنید.
- اگر عمر مفید اسپیلت شما تمام شد، حتماً از کولر جدید استفاده کنید.
در صورتی که میخواهید عمر مفید کولر گازی شما افزایش پیدا کند، حتماً به صورت دورهای آن را به وسیله یک سرویسکار ماهر، سرویس کنید.
۱۰ سؤال مهم در مورد اسپیلت
امتیاز سردبیر
مجموع امتیاز
دلایل خنک نکردن اسپیلت