خدمات ساختمان

پروفیل آلومینیومی چه کاربردی در ساختمان دارد؟

در صنایع ساختمانی آلومینیوم یکی از فلزهای پرکاربرد است. کاربرد پروفیل آلومینیوم بیشتر در پنجره‌ها و درب می‌باشد. پروفیل از لحاظ لغوی به معنی ثابت بودن مقطع در طول معینی است. در دنیای ساخت و ساز و فلزات پروفیل آلومینیوم شامل انواع گوناگونی است.

آلومینیوم یک فلز سبک، نرم، نقره‌ای رنگ با جلای فلزی می‌باشد و قابلیت شکل پذیری آن بسیار زیاد می‌باشد. از بین این ویژگی‌ها عدم زنگ زدگی و سبک بودن آلومینیوم بسیار حائز اهمیت می‌باشد.

برای اینکه پروفیل آلومینیوم را فرآوری کنند، ابتدا بیلت که ماده اولیه است را تحت درجه حرارت مناسب و فشار بسیار زیاد قرار می‌دهند. پس از آن از بین قالب‌های مخصوصی آن را حرکت می‌دهند. به این طریق بیلت یا همان ماده اولیه تغییر شکل خواهد داد و به شکل‌های مورد نظر تبدیل می‌شود. به خاطر فشار و حرارتی که روی فلز آلومینیوم اعمال شد، ماده اولیه به صورت کامل تغییر شکل خواهد داد و پروفیل آلومینیوم فراوری می‌شود.

ویژگی‌های مهم پروفیل آلومینیوم

از ویژگی‌های بسیار مهم پروفیل آلومینیوم حالت پذیری یا شکل پذیری آن می‌باشد. امروزه آلومینیوم به علت انعطاف پذیر بودن به جای آهن استفاده می‌شود.

یکی دیگر از ویژگی‌های بسیار کاربردی پروفیل آلومینیوم وزن مناسب و سبک آن می‌باشد و این ویژگی موجب گردیده است که در صنایع هوایی هم این فلز مورد استفاده قرار بگیرد. از وقتی که پروفیل آلومینیوم به بازار وارد شده است جایگاه خود را در دو حوزه صنعتی و ساختمانی حفظ کرده است.

از دیگر ویژگی‌های پروفیل آلومینیوم تبادل دمای آن می‌باشد. این ویژگی از تفاوت‌های بسیار مهم این فلز با آهن است. پنجره‌هایی که از جنس آهن ساخته می‌شوند انرژی زیادتری را هدر می‌دهند. اما اگر پنجره‌ها از آلومینیوم ساخته شوند، هدر رفت انرژی بسیار کمتر خواهد بود و این مورد در بهینه‌سازی مصرف انرژی بسیار حائز اهمیت است.

زیبایی پروفیل آلومینیوم از دیگر ویژگی‌های این فلز می‌باشد. این فلز به علت اینکه رنگ سفید و روشنی دارد حس تمیزی و زیبایی بیشتری به ساکنان می‌دهد.

همچنین مقاومت و استحکام بالای آن موجب می‌شود که در ساختمان‌ها کاربرد بیشتری داشته باشد و برای استفاده در ساختمان‌های اداری و مسکونی مناسب‌تر خواهد بود.

انواع پنجره‌های پروفیل آلومینیومی

استفاده از پنجره‌های پروفیل آلومینیومی بسیار در بین مردم رواج پیدا کرده است. چون نصب آنها به زحمت بسیار زیادی احتیاج نخواهد داشت. انواع پنجره‌های پروفیل آلومینیوم عبارت هستند از:

پروفیل آلومینیوم

پنجره آلومینیومی ساده

پنجره‌های آلومینیوم ساده با استفاده از دو نوع پروفیل کرونت و ST می‌باشند. پنجره‌های ST در مقایسه با نوع کورنت مزایای زیادتری دارند. امروزه در بازار دیگر از پنجره کرونت استفاده نمی‌شود. چون این پنجره‌ها دارای قفل مناسب و همچنین عایق خوب نمی‌باشند. پنجره‌های کرونت دارای یراق آلات ضعیف‌تری می‌باشند که در مدت زمان کمی سست شده و عایق‌بندی آنها به صورت درست انجام نمی‌شود. به همین دلیل از پنجره‌های کرونت گرد و غبار و دود زیادی به درون ساختمان راه پیدا می‌کند.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  کالیگرافی چیست؟ هنری جدید در دکوراسیون منزل

ولی پنجره‌های ST قوی‌تر بوده و یراق آلاتی که در آنها به کار برده شده است، کیفیت بیشتری دارند. با توجه به اینکه در این نوع از پنجره‌ها از لاستیک‌های آب بند و نوارهای مویی استفاده می‌شود، دوامشان بیشتر خواهد بود.

پنجره آلومینیومی ترمال بریک

یکی از معایب بسیار بزرگ پنجره‌های آلومینیومی این است که نسبت به حرارت عایق نیستند. برای اینکه این مشکل برطرف شود، نوع جدیدی از پروفیل آلومینیوم که ترمال بریک نام دارد، وارد بازار کردند. پروفیل ترمال بریک در ساخت پنجره‌ها و درب‌ها کاربرد بسیار زیادی دارد. در این پروفیل برنامه‌ای با جنس پلی آمید که تحمل حرارت ۲۲۰ درجه سانتیگرادی دارد، قرار می‌گیرد. همچنین این پروفیل برودت هوا تا پنجاه درجه سانتیگراد را تحمل می‌کند.

همچنین پرس شدن تسمه پلی آمید در میان جداره داخلی و بیرونی چهارچوب و لنگه پروفیل پنجره عایق می‌شود و به این ترتیب در ساختمان اتلاف انرژی صورت نمی‌گیرد. پروفیل‌های ترمال بریک از دو پروفیل داخلی و بیرونی تشکیل شده‌اند و به کمک تسمه‌های پلیدی به هم وصل شده‌اند. به همین علت بخش‌های خارجی و درونی پنجره‌ها در رنگ‌های مختلف می‌تواند فرآوری گردد.

پنجره و درب ترمال بریک در شرایط جوی گوناگون می‌تواند خود را وفق دهند و عایق خوبی ایجاد کند. همچنین دارای رنگ‌های جذاب و زیبایی می‌باشند.

پنجره چوب آلومینیومی

از پروفیل ترکیبی پنجره چوب آلومینیومی فراوری می‌گردد. لایه درونی این پنجره جنس چوبی دارد و لایه بیرونی آن آلومینیومی می‌باشد. دو طرف این پنجره با مکانیسم ویژه‌ای به یکدیگر وصل می‌گردند و زیبایی خاصی به وجود می‌آورند. پنجره چوب آلومینیومی به علت عایق بودن، استحکام مناسب و ظرافت خاص موجب شده است که پنجره‌های کاربردی و بسیار لوکس ایجاد گردد.

رجحان پنجره‌های آلومینیومی

پروفیل پنجره‌های آلومینیومی شیمیایی نبوده و جزئی از طبیعت محسوب می‌شوند. امروزه قوی‌ترین فلزی که در دسترس است بدون شک آلومینیوم می‌باشد. پنجره‌های آلومینیوم می‌توانند پنل‌های شیشه‌ای بسیار بزرگ را به خوبی نگهداری کنند.

همچنین پنجره‌هایی که از پروفیل آلومینیوم فراوری می‌گردند، در برابر خوردگی مقاومت بسیار خوبی دارند نیاز به نگهداری و تعمیر کمتری پس از نصب پیدا خواهند کرد. این پنجره‌ها دارای رنگبندی متنوعی می‌باشند و با هر سلیقه‌ای می‌توان از آنها استفاده کرد.

پروفیل پنجره آلومینیومی بسیار پایدار و قوی می‌باشند و در برابر شدیدترین تغییرات جوی و عناصر مقاوم می‌باشند. پروفیل پنجره آلومینیوم انعطاف پذیری بسیار خوبی دارند و می‌توان برای پنجره‌ها با اندازه‌های مختلف طراحی نمود. به همین دلیل بین طراحان و معماران این پروفیل بسیار محبوب شده است.

کارخانه‌های تولید پروفیل آلومینیوم

بزرگترین کارخانه تولید کننده پروفیل آلومینیوم نیکان و ساوه است که پروفیل صنعتی ساختمانی و لوله تولید می‌کنند. پروفیل آلومینیوم آکپا، آلومینیوم پیمان، رول نوین و صنایع آلومینیوم آبسکون از برندهایی می‌باشند که در این حوزه مطرح هستند. البته تولید پروفیل آلومینیوم فقط به کارخانه‌ها منحصر نیست و در این زمینه تولیدی‌های زیادی فعال هستند.

پروفیل آلومینیوم

قیمت پروفیل آلومینیوم

قیمت هر نوع از پروفیل بستگی به اندازه و وزن آن خواهد داشت و با توجه به این موارد متغیر است. پروفیل آلومینیوم در ضخامت‌های گوناگون وجود دارد. اما فقط در طول ۶۰۰۰ قابل عرضه می‌باشد. وزن پروفیل آلومینیوم بر اساس درخواست مشتری سفارش سازی می‌گردد. دو فاکتور مهم آلیاژ‌های سازنده و روش تولید، در قیمت پروفیل آلومینیوم موثر خواهند بود. این عوامل روی قیمت و کیفیت پروفیل آلومینیوم تأثیر مستقیم دارند و در هزینه‌های اجرای سازه بدون شک نقش مهمی خواهند داشت.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  بهترین برندهای لوله فاضلاب | اهمیت خرید لوله با کیفیت

معایب پروفیل آلومینیوم

پروفیل آلومینیوم برای گرما رسانه‌های خوبی به حساب می‌آید. این ویژگی شاید در نگاه اول مثبت به نظر آید. اما معایب خود را دارد. برای نمونه در فصل سرد سال موجب می‌شود که انرژی اتلاف شود. می‌توان از ترمال بریک استفاده کرده و این مشکل را برطرف کرد. اما یکنواختی و زیبایی آلومینیوم از دست می‌رود.

پروفیل آلومینیوم مقاومت خوبی در برابر زنگ زدگی دارد، ولی در ساخت درب و پنجره‌ها تیغه‌هایی به همراه آن استفاده می‌شود که از جنس این فلز نیستند و به راحتی قادر به پایین آوردن مقاومت کل پروفیل هستند.

بی روح و خشک بودن این محصول موجب شده است که در طراحی انتخاب طراحان نباشد و طراحان ترجیح می‌دهند که استفاده از آلومینیوم را محدودتر کنند.

برخی کاربردهای پروفیل آلومینیوم

در صنایع مختلف از پروفیل آلومینیوم استفاده می‌شود که از جمله می‌توان به تولید ابزاری برای کارخانه‌ها، کشاورزی و ساختمان سازی اشاره کرد. همچنین پروفیل آلومینیوم برای گالوانیزه کردن و تولید استیل مورد استفاده قرار می‌گیرد.

پروفیل آلومینیوم در ساخت قوطی‌های نوشیدنی‌ها و کنسروهایی که در طول روز به آنها سر و کار دارید نیز استفاده می‌شود. با توجه به اینکه این قوطی‌ها قابل بازیافت می‌باشند، می‌توانید آنها را در نایلون جداگانه ریخته و جمع کنید.

اگر با دقت به دکل برق نگاه کنید، متوجه می‌شوید آنها نیز از جنس آلومینیوم می‌باشند. چون مقاومت این فلز در برابر وزن دکل‌ها بسیار خوب می‌باشد. بنابراین برای این کار گزینه بسیار مناسبی است. در ساخت وسایل منزل مانند لباسشویی، یخچال و… از پروفیل آلومینیوم زیاد استفاده می‌شود. بنابراین در طراحی منزل نیز آلومینیوم یکی از اجزای جدا ناپذیر محسوب می‌گردد.

این پروفیل در ساختن باتری‌های خودرو برقی و همچنین در جواهرسازی کاربرد بسیار زیادی دارد و برای ساختن سنگ‌های با ارزش مانند یاقوت مورد استفاده قرار می‌گیرد.

استفاده از پروفیل آلومینیوم در ساخت و سازها

پروفیل آلومینیوم در مدل‌ها و شکل‌های گوناگون به علت توان بالا و وزن کم و همچنین استحکام بسیار خوب گزینه‌های ایده‌آلی برای اجرای پروژه‌های ساخت و ساز می‌باشد. آنچه به عنوان اسکلت اصلی یا عنوان سازه اصلی برای نصب پنل خورشید در محیط‌های گوناگون مورد استفاده قرار می‌گیرد در حقیقت همان پروفیل آلومینیوم می‌باشد.

یکی از کاربردهای مهم پروفیل آلومینیوم در حوزه ساخت و طراحی انواع سازه دارای طرح‌هایی می‌باشد که مربوط به حوزه معماری است. معماری را از زیر شاخه‌های پروژه‌های ساخت و ساز محسوب می‌کنند. به همین علت طراحی چهارچوب پنجره و در، با پروفیل آلومینیوم ممکن است.

سخن تکمیلی

پروفیل آلومینیوم یک فلز است که در بسیاری از پروژه‌های ساختمانی برای طراحی و ساخت و ساز مورد استفاده قرار می‌گیرد. پروفیل آلومینیومی در پروژه‌های معماری ساختمان سازی و همچنین کاربردهای صنعتی در شکل‌ها و مدل‌های مختلف استفاده می‌شود. کاربردی ترین شیوه استفاده از پروفیل آلومینیوم امروزه در ساخت در و پنجره می‌باشد. با توجه به اینکه پروفیل آلومینیوم دارای استحکام بسیار خوب، وزن کم و توان بالایی است، برای استفاده در پروژه‌های ساخت و ساز و ساختمان بسیار مناسب بوده و مورد استفاده قرار می‌گیرد.

پروفیل آلومینیوم چه کاربردی در ساختمان دارد؟

امتیاز سردبیر

مجموع امتیازات

کاربرد پروفیل آلومینیوم در ساختمان

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا