
چرا باید از نمای مینرال استفاده کنیم؟ | کاربرد نمای مینرال


نمای مینرال یک ترکیب آماده و پیش ساخته است که از تکه سنگهای کوارتز، گرانیت و مرمریت با رنگهایی طبیعی تشکیل شدهاند. نمای مینرال ترکیبی از سنگ دانههای گرانیتی و سنگهای معدنی و مرمر و همچنین سنگهای سفید به همراه رزینها میباشد. نمای مینرال به سه نوع دانه بندی مختلف در سایزهای ریز، میانه و درشت تقسیم بندی گردیده است و در بازار با رنگهای متنوع وجود دارد.
نمای مینرال یک پوشاننده تزیینی و عایق شیک مقاوم و مدرن است. برای استفاده در نمای خارجی و داخلی ساختمان چون پایداری و دوام بسیار زیادی دارد، مناسب است. چون از مخلوط سنگ ریزههای معدنی با رنگهای طبیعی ساخته میشود، در ساخت و ساز مورد استفاده قرار میگیرد. از این مواد خاص به این موارد میتوان اشاره کرد:
- پلیمرهای اکریلیکی یا رزینهای صنعتی
- مواد Anti uv
- روان کنندهها
بهتر است که بدانید مینرالها پس از اجرا شدن و خشک شدن کامل نمای سنگ گرانولیت را میگیرند.
کاربرد نمای مینرال
نحوه به کارگیری و آمادهسازی مینرال شباهت به سیمان و گچ دارد. بدین صورت که نمای مینرال دار مشخصی از آب مخلوط میگردد و ملاتی که به دست میآید را روی سطح مورد نظر استفاده میکنند. با توجه به اینکه ترکیب نمای مینرال به چه میزان سفارش سازی شده است، میتوان آن را در هر نوع سطح مانند بتن، گچ و چوب استفاده کرد. در صورتی که میخواهید از نمای مینرال در سازهای استفاده کنید که نیاز به الزامات و پیش نیازهایی دارد، باید به نکات زیر توجه داشته باشید:
- سطح مورد نظر باید به صورت کامل یک دست و صاف باشد.
- سطح باید از هرگونه گرد و غبار و یا لکههای چربی و روغن پاک باشد و کاملاً خشک باشد.
- سطح مورد نظر قبل از اینکه نمای مینرال اجرا شود باید با استفاده از پرایمر آماده سازی شود.
- بهترین شرایط برای به کار بردن نمای مینرال به دور از نور آفتاب و در طول روز با دمای پنج سانتیگراد میباشد.
مزایای نمای مینرال
- با توجه به اینکه در مینرال دانههای معدنی مقاوم و طبیعی مانند کوارتز وجود دارد، در برابر نور خورشید مقاوم است.
- در مقایسه با گچ و سیمان، سرعت اجرای مینرال بسیار بالاتر است.
- با توجه به اینکه در مینرال از مواد نفتی و سمی استفاده نمیشود و طبیعی است از جمله مصالحی میباشد که به محیط زیست آسیبی نمیرساند.
- قابلیت سفارشیسازی در مدلها و رنگهای گوناگون را دارد.
- در مناطقی که رطوبت بالا است مواد آنتی باکتریال نمای مینرال در مقابل انواع جلبک و قارچ مقاوم میباشد.
- از نمای مینرال میتوان در سطوح با اشکال هندسی مختلف استفاده کرد.
- نمای مینرال در برابر اشتعال مقاوم است و این از مهمترین خصوصیات آن محسوب میشود.
- وقتی در نمای مینرال از مواد آنتی استاتیک استفاده میشود در برابر جذب گرد و غبار بسیار مقاوم خواهد بود.
- با استفاده از موارد گوناگون میتوان از ضد رطوبت و ضد آب بودن آن مطمئن شد.
- پوشش مینرال دارای خاصیت کشسانی و ارتجاعی مناسبی میباشند و به همین سبب هم در برابر نیروهای وارد مقاومت خوبی دارند.
- استفاده از نمای مینرال در مقایسه با سیمان و گچ ظاهری زیباتر ایجاد خواهد کرد.
- هزینه اجرای نمای مینرال نسبت به نماهای دیگر بسیار کمتر بوده و اجرای آن از لحاظ اقتصادی برای افراد بسیار به صرفهتر خواهد بود. در پروژههای انبوه ساخت ساز بزرگترین مشکل به نمای ساختمانها مربوط میشود. استفاده از نماهای غیر مینرال مانند نماهای آجری و سنگی علاوه بر اینکه وقت بسیار زیادی نیاز خواهد داشت، از لحاظ اقتصادی نیز به صرفه نخواهد بود. در حالت کلی نمای مینرال مشکل پروژههای انبوه ساخت و ساز را از نظر هزینه و زمان اجرا برطرف کرده است.
- در صنعت ساختمان سازی یکی از مهمترین معضلات رعایت استاندارد وزن ساختمان است. بنابراین در این صنعت سعی میگردد تا حدی که امکان دارد از مصالح و سازههای سبکتر استفاده شود و استفاده از مصالحی که دارای وزن کمتری هستند بهتر خواهد بود. در نمای مینرال از مواد مخصوص و متریال ویژهای استفاده میشود و میتوان وزن ساختمان را تا حد زیادی کنترل کرد و وزن آن را به نسبت کاهش داد.
معایب استفاده از نمای مینرال
- برای پیشگیری از صدمه و تخریب نمای مینرال باید از مواد پرهزینه و مواد ویژهای استفاده کرد.
- نمای مینرال به صورت طبیعی در مقابل رطوبت مقاومت ندارد و روی آن باید یک لایه ضد آب اجرا شود.
- در شرایطی که از پودرهای آنتی استاتیک در نمای مینرال استفاده نشود، گرد و غبار و دوده زیادی جذب آن میشود و برای شهرهایی که دارای آلودگی زیادی هستند، مناسب نخواهد بود.
- بعضی از سنگ دانههایی که در بازار هستند، رنگ شده میباشند و رنگ طبیعی خود را ندارند. در این شرایط امکان دارد که بر اثر تابش نور خورشید دچار تغییر رنگ شوند.
- وقتی از نمای مینرال در نما استفاده میشود امکان ترک خوردن وجود خواهد داشت.
- اگر از بخش پشت نما رطوبت باشد، دچار خرابی خواهد شد.
- همچنین در صورتی که در اجرا ایرادی وجود داشته باشد، موجب میشود که به لایه پایین رطوبت برسد.
- اگر لایه زیری به خوبی صاف نشده باشد میتوان به راحتی ایرادها را دید. بنابراین اجرای درست و اصولی بخش زیر کار بسیار حائز اهمیت میباشد..
اجزای تشکیل دهنده نمای مینرال
- شنهایی با رنگ طبیعی که از معادن گوناگون میباشد.
- اقسام سیلیکون و رزینهای اکرولیک خاص برای نمای ساختمان
- پودرهایی که غلظت دهنده میباشند.
- پودرهای ضد باکتریال برای فاسد نشدن و جلوگیری از رشد جلبک و قارچ در مناطقی که رطوبت زیادی دارد.
اجرای نمای مینرال
نمای مینرال به صورت کلی به دو روش زیر اجرا میشود:
- نمای مینرال به شیوه مالهای
در این روش از اجرای نمای مینرال در ابتدا داخل سطل یا ظرف مورد نظر محتوای مینرال قرار داده میشود. سپس باید به آن به نسبت معینی آب اضافه کرد که این اندازه برای هر ۲۵ کیلو از پودر مینرال با یک تا یک و نیم لیتر آب شرب و کاملاً تمیز میباشد. در این روش از مینرال طول عمر مینرال طولانیتر از روش پاششی خواهد بود.
وقتی آب به مینرال اضافه شد، باید آن را به صورت کامل مخلوط نمایید تا ترکیبی که به وجود میآید کاملاً یکنواخت باشد. وقتی مخلوط آماده شد، باید اجرای مینرال آغاز شود. بهتر است که از بالاترین نقطه سطح اجرای مینرال آغاز شود و به سمت پایین این کار ادامه یابد. به سطح مورد نظر باید یک لایه سه الی چهار میلیمتری پرداخته شود.
با توجه به شرایط آب و هوایی زمان خشک شدن پوشش مینرال در این روش متفاوت خواهد بود. ولی به صورت کلی خشک شدن پوشش مینرال تا دو روز طول خواهد کشید. این روش را فقط میتوان روی سطوح یکنواخت و ساخت اجرا کرد و چون اجرای آن به صورت ساده انجام میشود، زیاد مورد استفاده قرار میگیرد.
- اجرای مینرال به شیوه پاششی
به وسیله دستگاه نازل و پیستوله روی سطوح معین اجرای مینرال به این شیوه انجام میشود. این نوع اجرای مینرال برای سطوحی که صاف نیستند، مناسبتر خواهد بود. اما برای استفاده در سطوح همسطح و صاف نیز بلامانع خواهد بود. به علت طول عمر زیاد و سادگی نمای مینرال این شیوه توصیه میگردد. اما استفاده از این شیوه اجرا، بیشتر در سطوح صاف خواهد بود
. در اجرای مینرال به شیوه پاششی محتوای مینرال در ابتدا داخل مخزن پیستوله قرار داده میشود. پس از آن با فشار از پیستوله مینرال به سطح مورد نظر پاشیده میشود. برای خشک شدن کامل مینرال زمان مناسب ۲۴ ساعت خواهد بود. سرعت اجرا مینرال به شیوه پاششی در مقایسه با اجرای مینرال به روش مالهای سرعت بالاتر خواهد بود.
رنگ مینرال
رنگ نمای مینرال پوشش تزیینی آماده به مصرف میباشد که از ترکیب سنگدانه معدنی و رزینهای اصلاح شده تشکیل میگردد. از کاربردهای مهم آن میتوان به استفاده در نماهای خارجی و داخلی سازههای ساختمانی، استفاده روی سطوح سیمانی، رنگ آمیزی نمای ساختمان در محیطهای مرطوب مثل خلیج فارس و دریای خزر و استفاده در منطقههای پر گرد و غبار مثل شهرکهای صنعتی و تهران اشاره کرد.
از مزایای رنگ مینرال میتوان گفت که این رنگ دارای مقاومت خراش و سختی بالایی میباشد. نفوذ آب در آن کمتر از یک درصد است. این رنگ نسبت به شرایط آب و هوایی مختلف مقاومت بسیار بالایی دارد و قابل شستشو بوده و همچنین ضد الکتریسیته ساکن نیز میباشد. ریزدانهها و سنگدانههای موجود در رنگ مینرال موجب میشود که ترکها باز نشوند.
نمای مینرال برای ساخت و ساز ساختمانها یکی از مناسبترین نماها میباشد که دارای رنگهای بسیار متفاوت و متنوع برای هر سلیقهای میباشد. رنگهای مینرال در طیف بسیار گستردهای وجود دارد و در حدود ۴۸ رنگ است. از رنگهای مختلف مینرال میتوان به موارد زیر به صورت مختصر اشاره کرد:
- نمای مینرال به رنگهایی در طیف صورتی
- رنگهای سبزآبی و آبی
- طیفهای سبز
- طیفهای مشکی
- طیف آجری و قرمز و…
سخن تکمیلی
نمای مینرال بسیار مقاوم بوده و از مخلوط سنگ ریزههای معدنی مثل گرانیت، مرمر، کوارتز و… تشکیل شده است. باید بدانید که نمای مینرال را روی سطوح گچ، سیمان، سنگ، چوب، شیشه، پلاستیک، بتن، فلز و… میتوان اجرا کرد. استفاده از نمای مینرال مزایا و معایب خاص خود را دارد که در این مطلب به صورت کامل در مورد آنها توضیح داده شد نمای مینرال از جمله نماهای ساختمانی شناخته شده و مدرن میباشد و در کشور ایران نیز طرفداران زیادی دارد.

چرا باید از نمای مینرال استفاده کنیم؟ | کاربرد نمای مینرال
امتیاز سردبیر
مجموع امتیازات
بررسی مزایا و معایب نمای مینرال
