خدمات ساختمان

فوم پارکت چیست؟ | کاربرد فوم‌ پارکت

چنانچه می‌ خواهید از پارکت به عنوان یک کفپوش برای خانه خود استفاده کنید حتماً نام فوم پارکت را هم شنیده‌ اید. فوم پارکت یکی از ابزاری است که استفاده نمودن از آن برای نصب لمینت و پارکت می‌ تواند باعث افزایش کیفیت کفپوش شود و اگر برای آن ضروری نباشد می‌ تواند حداقل به بهبود کیفیت آن هنگام نصب پارکت بسیار کمک کند و تأثیر بسزایی در آن داشته باشد. فوم پارکت دارای انواع مختلفی می‌ باشد علی رغم آنکه نصب پارکت به طور معمول توسط افراد حرفه‌ ای و ماهر انجام می‌ گردد با این حال اگر اطلاعاتی در این زمینه داشته باشید می‌ تواند برای شما مفید واقع شود.

کاربرد فوم پارکت‌ چیست؟

هنگام نصب لمینت و پارکت به طور معمول باید زیر پارکت یک نوع فوم هم پهن شود. فوم پارکت به چندین علت زیر پارکت به کار گذاشته می‌ شود. اصلی‌ترین علت آن این است که هنگام راه رفتن بر روی سطح پارکت هیچ صدای اضافی از آن تولید نشده و به گوش نرسد. علاوه بر آن وجود فوم پارکت تا حد زیادی می‌ تواند خاصیت ضربه‌ گیری به پارکت بدهد و بافت لمینت از آسیب به دور بماند و همچنین عمر مفید آن افزایش پیدا کند. علاوه بر مواردی که ذکر شد وجود فوم پارکت نقش یک عایق حرارتی صوتی و برودتی را نیز ایفا می‌ کند. شما به صورت حسی هم می‌ توانید متوجه شوید که یک لایه نرم زیر پارکت و بین سرامیک و پارکت قرار داده شده است و یا اگر سطح سیمانی زیر پارکت باشد لایه فوم بین این دو لایه قرار می‌ گیرد. فوم پارکت دارای انواع مختلفی می‌ باشد که در ادامه به توضیح مختصری در مورد هر کدام از آنها می‌ پردازیم.

انواع فوم پارکت

تا اینجای مطلب متوجه شدیم که فوم پارکت چیست؟ و همچنین چه نقشی را در پارکت ایفا می‌ کند؟فوم پارکت چیست؟ | کاربرد فوم‌ پارکت ولی پیش از آنکه اقدام به تهیه این فوم کنید حتماً باید بدانید که انواع مختلفی از فوم پارکت وجود دارد. لازم به ذکر است فوم پارکت در هر مدلی که باشد به صورت رولی در بازار وجود دارد. دسته‌ بندی فوم پارکت در ادامه بیان شده است.

فوم پارکت معمولی

فوم پارکت معمولی ضخامت معقول و منطقی دارد و با کیفیت می‌ باشد و کاربری آن فقط به فوم زیر پارکت خلاصه نمی‌ شود ولی استفاده نمودن از آن به همین منظور بسیار مرسوم می‌ باشد زیرا نیاز کفپوش به زیرسازی مناسب را تا حد زیادی برطرف می‌ کند. فوم معمولی دارای ضخامت‌ های مختلفی می‌ باشد ولی ضخامت دو میلیمتری فوم برای زیر پارکت مورد استفاده قرار می‌ گیرد.

فوم پارکت سایلنت

فوم سایلنت در مقایسه با فوم معمولی دارای کیفیت بیشتر می‌ باشد و نقش عایق را زیر پارکت بیشتر و بهتر ایفا می‌ کند. فوم پارکت سایلنت چگالی بیشتری از فوم معمولی دارد و فشرده‌ تر است به همین خاطر اگر آرنج روبروی صورت خود بگیرید تصویر خاصی از آن طرف فوم مشاهده نمی‌ کنید و نور کمی هم از فوم می‌ تواند عبور کند. فشرده بودن فوم سایلنت باعث می‌ شود که فوم استحکام و دوام بیشتری داشته باشد. در مواردی که قصد ندارید پارکت را بر روی سرامیک نصب کنید و به صورت مستقیم آن را بر روی سطح بتنی قرار می‌ دهید بهتر است از فوم سایلنت زیر پارکت استفاده نمایید زیرا این فوم محافظت بیشتری از پارکت منزل شما خواهد داشت و سطح زمخت سیمانی و بتنی به بافت پارکت آسیبی وارد نمی‌ کند.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  راهنمای نحوه نصب شیرآلات توکار و طریقه لوله کشی آنها

فوم پارکت ویسکوز یا متال سایلنت

ساختار اصلی این نوع فوم به فوم متال سایلنت و یا فوم ویسکوز معروف می‌ باشد و دقیقاً مشابه با فوم سایلنت است. تنها تفاوتی که فوم سایلنت با فوم متال سایلنت دارد به کار بردن لایه محافظ آلومینیومی می‌ باشد. وجود روکش آلومینیومی می‌ تواند خاصیت عایق برودتی داشته و برای خانه‌ هایی که سیستم گرمایشی آنها از کف می‌ باشد مناسب است زیرا می‌ تواند آسیب به بافت پارکت را نیز تا حد زیادی کاهش دهد در ضمن چنانچه در اقلیم مرطوبی زندگی می‌ کنید به کار بردن این فوم زیر پارکت به شما توصیه می‌ گردد.

فوم زیر پارکت در کدام مرحله نصب می‌ شود؟

قبل از نصب لمینت و پارکت نخستین قدم این است که از سطح زمین و تراز بودن آن کاملاً مطمئن شوید. پستی و بلندی و همچنین شیب‌ هایی که روی زمین وجود دارد باید به صورت کامل برطرف شود و هیچ ناهمواری در آن وجود نداشته باشد. فوم پارکت چیست؟ | کاربرد فوم‌ پارکتچنانچه کف ساختمان از جنس سرامیک باشد باید دقت کنید که سرامیک شکستگی زیادی نداشته باشد و اگر جنس کف بتنی و سیمانی می‌ باشد حتماً از هموار بودن و یکنواخت بودن آن مطمئن شوید. به صورت کلی اگر سطح کف زمین تراز نباشد و ناهمواری در آن وجود داشته باشد به پارکت‌ هایی که روی آن نصب می‌ شود آسیب می‌ رساند و باعث ایجاد صداهای اضافی و مزاحم خواهد شد بنابراین چنانچه تصمیم داشتید به نصب پارکت بپردازید حتماً ابتدا باید زیرسازی آن را انجام دهید. در این مرحله باید فوم پارکت را به شکل مرحله به مرحله باز کنید و پس از آن تایل‌ های پارکت و لمینت را بر روی فوم قرار دهید. تایل لمیت دارای بست‌ هایی در لبه‌ های کناری خود می‌ باشد که با آنها به تایل‌ های کناری متصل می‌ شود. تا محلی که فوم پارکت را پهن کرده‌ اید می‌ توانید تایل‌ ها را نصب کنید. بعد از پوشاندن قسمتی که فوم زیر آن پهن می‌ باشد رول فوم را باید باز کنید باز هم به نصب تایل‌ ها ادامه دهید.

مزایای فوم پارکت

تا اینجای مقاله در مورد برخی مزایای فوم پارکت صحبت کردیم. در ادامه به صورت فهرست وار برخی دیگر از مزایای فوم پارکت را بیان می‌ کنیم.

  • فوم پارکت از تولید صداهای مزاحم و اضافی در حین راه رفتن جلوگیری می‌ کند.
  • خاصیت ضربه‌ گیری دارد و به همین خاطر به پارکت کمترین آسیب را وارد می‌ کند.
  • خاصیت عایق صوتی و برودتی دارد.
  • تایل‌ های پارکت و لمینت ثبات خوبی دارند.
  • فوم پارکت از پارکت و لمینت به خوبی محافظت می‌ کند و از وارد شدن آسیب به آنها جلوگیری خواهد نمود.
پیشنهاد آی‌بک امداد :  اصول نورپردازی در نمای ساختمان | بهترین طرح های نورپردازی در نما

آموزش زیرسازی پارکت

نخستین قدم این است که از یکدست بودن سطح زمین مطمئن شوید. چنانچه سطح زمین هموار نیست ابتدا همه نقص‌ های آن را رفع کرده و سطح یکدستی ایجاد کنید زیرا فومی که در زیر پارکت قرار دارد نمی‌ تواند سطح را هموار نماید. بنابراین مطمئن شوید که سطح زیرین پارکت تراز است و لمینت به صورت درست بر روی آن چیده می‌ شود. چنانچه سطح زمین پستی و بلندی داشته باشد پارکت به لایه زیرین خود خوب متصل نمی‌ شود و ماندگاری آن نیز زیاد نخواهد بود. همچنین بررسی کنید که سطح زیرین کاملاً خشک باشد و زیرسازی آن درست انجام شده باشد. فوم زیر پارکت به عنوان عایق رطوبت عمل کرده و به همین خاطر موجب بروز مشکل و یا تغییر شکل در پارکت نخواهد شد. برای آنکه سطح زیرین پارکت یکدست شود بهتر است نصب پارکت بر روی سرامیک، موزاییک، سیمان و … انجام شود.

نصب فوم پارکت

پس از آنکه زیرسازی را انجام دهید فوم پارکت را روی سطح قرار دهید و پس از آن قطعات پارکت را یکی یکی نصب کنید. فوم پارکت از نفوذ رطوبت، گرما و حشرات جلوگیری کرده و به همین خاطر موجب افزایش طول عمر پارکت خواهد شد. بعضی از فوم‌ ها لایه اضافی دارند و به عنوان بهترین مانع برای رطوبت عمل می‌ کنند. فوم‌ هایی که به لمینت متصل هستند باعث می‌ شوند کف زمین خیلی سرد نباشد و در حقیقت از ورود سرما نیز جلوگیری کرده و به عنوان عایق حرارتی عمل می‌ کنند. پارکت‌ هایی که فوم متصل به خود دارند به راحتی نصب می‌ شوند و نیازی نیست که فوم مجزا برای آنها خریده شود. نصب کفپوش پارکت که فوم به آن متصل است بسیار ساده می‌ باشد. فوم پارکت چیست؟ | کاربرد فوم‌ پارکتکفپوش لمینت با فوم متصل موجب صرفه‌ جویی در هزینه و زمان شده و دیگر نیازی نیست به دنبال خرید فومی جداگانه برای قرار دادن به عنوان زیرسازی زیر پارکت باشید. فوم پارکت به عنوان لایه محافظ زیر کفپوش پارکت قرار می‌ گیرد و به علت خصوصیات انعطاف پذیر و نرمی که دارد باعث می‌ شود که سطح سخت و صافی ایجاد شود. لایه فوم به علت خصوصیات عایق صوتی و حرارتی به کاهش صدا و نویز هم کمک کرده و در محیط‌ هایی که شرایط رطوبت و حرارتی بالاست مانند سونا و حمام بسیار کاربرد دارد.فوم پارکت از نفوذ رطوبت، گرما و حشرات جلوگیری کرده و به همین خاطر موجب افزایش طول عمر پارکت خواهد شد.

سخن پایانی

چنانچه تصمیم دارید پارکت منزل خود را عوض کنید حتماً با نام فوم پارکت نیز برخورد کرده‌ اید. فوم پارکت جهت بهبود بخشیدن به کیفیت کفپوش، محافظت از آن و کاهش سر و صدای اضافی و مزاحم به کار برده می‌ شود. در این مقاله از مجله آی بک به بررسی فوم پارکت، مزایا و معایب آن و همچنین روش‌ های نصب آن پرداختیم. بهتر است نصب پارکت و زیرسازی آن توسط افراد ماهر، زبده و متخصص انجام شود تا عمر کفپوش افزایش پیدا کرده و کارایی و ماندگاری خوبی داشته باشد.

 

فوم پارکت چیست؟

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

فوم پارکت چیست؟ کاربرد فوم‌ پارکت

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا