بررسی مهارتهای ارتباطی پرستار کودک با مادران و کودکان | مهارت ارتباطی پرستار کودک
بررسی مهارتهای ارتباطی پرستار کودک با مادران و کودکان|مهارت ارتباطی پرستار کودک، شرایط و وظایف پرستار کودک
در این مطلب مهارت های ارتباطی پرستار کودک را با مادر و کودک مورد بررسی قرار میدهیم. داشتن مهارت های ارتباطی برای پرستار کودک الزامی است. چون باید با والدین و کودکان ارتباط موثر داشته باشد و بتواند با آنها ارتباط خوبی برقرار کند. یک پرستار در زمان خدمات دهی با افراد گوناگون با نژاد ها و فرهنگ ها و رفتار های گوناگون ارتباط خواهد داشت، بنابراین باید توانایی ارتباط برقرار کردن با کودکان و مادر کودکان را داشته باشد، در غیر این صورت پرستار کودک نمی تواند تعلیم و پرورش کودکان را به درستی انجام دهد و مشکلات زیادی برای فرزندان و والدین به وجود خواهد آمد.
پرستار کودک کیست؟
به فردی که در مراقبت و مواظبت از کودک به مادران کمک کند پرستار کودک می گویند. مادرانی که شاغل هستند، برای مراقبت از کودک خود پرستار کودک را در منزل استخدام می کنند. این پرستار کودک مدت زمان زیادی را با کودک شما خواهد گذراند و در نتیجه روی اخلاق فرزند شما تاثیر زیادی خواهد گذاشت. پس پرستار کودکی که استخدام می شود، باید بتواند ارتباط خوبی با کودک و والدین کودک برقرار کند. پرستار کودک اگر مهارتهای ارتباط خوبی داشته باشد، در کار خود موفق خواهد بود.
بررسی مهارتهای ارتباطی پرستار کودک
پرستار کودک شخصی است، که دوره های آموزشی را در این زمینه گذرانده است و برای مراقبت و نگهداری کودک به منزل افراد اعزام می شود. برای اینکه پرستاران بتوانند با مادران و کودکان ارتباط صحیح برقرار کنند لازم است، که نکات زیر را رعایت کنند:
شمرده و آرام سخن گفتن
در صورتی که پرستار کودک کلمات را با سرعت زیاد ادا کند، کلمات شبیه به هم خواهند بود و شنونده توانایی تشخیص آنها را ندارد. بنابراین پرستار کودک باید با مخاطبین خود به با دقت و به صورت شمرده صحبت کند. آرام و شمرده صحبت کردن پرستار کودک موجب می شود که طرف مقابل راحت تر و سریع تر حرف او را متوجه شود.
به صورت واضح حرف بزند، نه بلند
یکی دیگر از موارد مهم مهارت ارتباطی پرستار کودک با کودکان و والدین در زمان صحبت، چگونه ادا کردن جمله ها است. در بعضی مواقع امکان دارد پرستار کودک برای اینکه موضوعی را به طرف مقابل بفهماند، صدای خود را بلند کند. اما پرستار کودک باید آگاه باشد، که بلند صحبت کردن فهم موضوع را دشوارتر خواهد کرد. بهتر است به جای اینکه با صدای بلند صحبت کند، سخن خود را به صورت واضح ادا کند. در این صورت فهم موضوع موردنظر بهتر و راحتتر خواهد بود.
شنونده خود را در نظر بگیرد
پرستار کودک باید در نظر داشته باشد، که شنونده کیست و چه شرایطی دارد؟ پرستار کودک وقتی که با مادران و کودکان صحبت می کند، صحبت های متفاوت از صحبت هایی خواهد بود، که پرستار کودک با پزشک دارد. او باید حرف ها و کلمات خود را با توجه به شنونده ادا کند. توجه به شرایط شخص شنونده، در بهتر برقرار کردن ارتباط بسیار موثر خواهد بود و با این کار پرستار کودک می تواند ارتباط بسیار بهتری با طرف مقابل داشته باشد.
شنونده خوبی باشد
اگر پرستار کودک بتواند به درستی و خوبی به حرف دیگران گوش کند، یکی از مهارت های ارتباطی را خواهد داشت. البته این کار باید به صورت دو طرفه باشد، یعنی هم پرستار کودک به حرف والدین و کودکان باید به صورت خوب گوش دهد و هم کودکان و والدین باید به حرف پرستار کودک با دقت گوش کنند. در این صورت بین دو طرف ارتباط بسیار خوبی برقرار خواهد شد.
از زبان بدن استفاده کند
در برخی مواقع استفاده کردن از زبان بدن برای داشتن ارتباط بهتر موثر خواهد بود. با بررسی مهارتهای ارتباطی پرستار کودک، پرستار باید با کودکان و مادران در هنگام صحبت کردن و در زمان مناسب، باید بتواند با استفاده از زبان بدن نیز موضوع مورد نظر را بیان کند.
انتخاب کردن شرایط مناسب
وقتی که کودک با پرستار می خواهد با کودک و یا مادر کودک صحبتی داشته باشد، باید یک زمان مناسب را برای این کار در نظر بگیرد. زمانی که کودک در حال تماشا کردن برنامه مورد علاقه خود است و یا از لحاظ روحی آمادگی ندارد و دارای استرس است و در حالات مشابه دیگر زمان مناسبی برای صحبت کردن با کودک نخواهد بود. همچنین زمانی را برای صحبت کردن با مادر کودک باید انتخاب کند، که مادر وقت کافی داشته باشد و دغدغه کمتری در آن زمان داشته باشد. پرستار کودک در این مواقع بهتر است از جملاتی مانند در مورد موضوع مهمی من باید با شما صحبت کنم استفاده نماید.
شروع صحبت با مسائل کوچکتر
وقتی که پرستار کودک می خواهد در مورد مسائل جدی و مهم با کودک و یا مادر کودک صحبتی داشته باشد، باید صحبت خود را با حرفهای معمولی شروع کند و سر حرف را باز نماید و ابتدا با مسائل کوچک سخن خود را آغاز کند. وقتی که مهارت های ارتباطی پرستار کودک مورد بررسی قرار می گیرد، این مورد یکی از مهمترین موضوعات است.
گوش دادن و سوال پرسیدن
وقتی که پرستار کودک بدون اینکه صحبت های طرف مقابل خود را قطع کند، به حرفهای او باید گوش دهد و در صورتی که سوالی برای او پیش آمد، باید در پایان صحبت ها از طرف مقابل بپرسد. این حرکت نشان دهنده داشتن مهارت ارتباطی پرستار کودک خواهد بود و همچنین قطع نکردن حرف والدین و کودکان نشان از ادای احترام دارد.
آمادهسازی
پرستار کودک باید بتواند در شرایط سخت مدیریت و کنترل اوضاع را به دست بگیرد. این مورد یکی از موارد مهم در بررسی مهارت های ارتباطی پرستار کودک می باشد.
ارتباط بدون کلام
در برخی مواقع پرستار کودک برای ارتباط برقرار کردن با کودکان و والدین نیاز به کلمات ندارد. با حرکاتی مثل، در آغوش گرفتن کودک و گرفتن دست کودک بدون اینکه صحبتی کند، می تواند یک رابطه بسیار خوب و محکم بین خود و کودک برقرار کند. در این صورت صمیمیت پرستار کودک با کودک بیشتر خواهد بود.
توانایی ارتباط برقرار کردن با کودک از لحاظ عاطفی و روحی
پرستاری کودک باید توانمندی این را داشته باشد، که بتواند به کودک از لحاظ عاطفی و روحی نزدیک شده و کودک به او اعتماد کند. در این صورت در مواقعی که والدین در منزل حضور ندارند پرستار کودک می تواند نیازهای عاطفی کودک را به خوبی برآورده کند. از مهمترین مهارت ارتباطی با کودک که می تواند پرستار کودک داشته باشد، همین مهارت ارتباطی با کودک از نظر روحی و عاطفی خواهد بود، که در صورت داشتن این مهارت مشکلات کمتری بین طرفین پیش خواهد آمد.
توانایی شناخت مشکلات کودک در هر سن
پرستاری که نگهداری از کودک را بر عهده میگیرد، باید با مشکلات کودکان آشنا باشد و آنها را شناسایی نماید و اقدامات لازم برای برطرف کردن مشکلات آنها را انجام دهد. برای مثال، وقتی که کودک گریه میکند، پرستار کودک باید بتواند دلیل گریه کردن او را تشخیص دهد و مسائل کودک را برطرف نماید. پرستار کودک بهتر است، که با علم روانشناسی کودک به خوبی آشنا باشد، تا توانایی ارتباط برقرار کردن با کودکان را داشته باشد.
جلب اعتماد کودک و مادر
پرستار کودک باید بتواند با راهکار های متفاوت و کاربردی اعتماد مادر و کودک را به خود جلب کند. در این صورت والدین با خیال راحت کودک خود را به پرستار می سپارند و در هنگامی که مشغول رسیدگی به امور روزمره خود هستند، دغدغه فرزند خود را نخواهند داشت همچنین در صورتی که کودک به پرستار خود اعتماد داشته باشد، احساس امنیت و آرامش خواهد کرد. اما چنانچه پرستار کودک تلاشی برای جلب اعتماد کودک نکند، کودکان از لحاظ روحی ضربه شدیدی خواهند خورد و این استرس و ترس در زندگی او بسیار موثر خواهد بود و تاثیر منفی خواهد گذاشت.
توانایی تربیت و تعلیم کودک با روش ها و ترفندهای گوناگون
یک پرستار کودک خوب باید با انواع مهارت های ارتباطی و راهکار های مختلف بتواند کودک را تربیت کند و پرستار کودک همچنین باید با استفاده از ترفندهای مختلف روانشناسی از بروز مشکلات روحی و اخلاقی در کودکان جلوگیری کند. در زمانی که پرستار کودک ارائه خدمات می کند، باید این کار را به خوبی و با مهارت انجام دهد. در صورتی که پرستار کودک با علم روانشناسی در این زمینه آشنا باشد، میتواند از ترفند ها و روش های به روز برای تعلیم و تربیت درست کودک استفاده کند. در این صورت از پرستار کودک بدون اینکه کودک را تنبیه کند، می تواند به درستی تربیت کودک را پیش ببرد.
سخن پایانی
امروزه بسیاری از افراد به دلیل اینکه در بیرون از منزل مشغول به کار هستند برای نگهداری و مراقبت از فرزندان خود پرستار کودک استخدام می کنند. پرستار کودک باید دارای مهارت های لازم برای انجام دادن امور مختلف کودک را داشته باشد. اگر میخواهید پرستاری را برای مواظبت از کودکان خود در منزل استخدام نمایید، از موسسات معتبر کمک بگیرید، تا پرستاری که برای شما اعزام می شود، مهارت و دانش لازم را در این زمینه داشته باشد و بتواند مسائلی که گفته شد را به خوبی انجام دهد. پرستار کودک باید مهارت ارتباط با مادر و کودک را داشته باشد، تا بتواند به شیوه درست کار مراقبت از کودک را انجام دهد.
بررسی مهارتهای ارتباطی پرستار کودک با مادران و کودکان
امتیاز سردبیر
مجموع امتیاز
مهارتهای ارتباطی پرستار کودک با مادر و کودک