خدمات فاضلاب و لوله بازکنی

رفع گرفتگی لوله فاضلاب ناودان پشت بام ساختمان

گرفتگی در لوله های ناودان پشت بام در روزهای بارانی بسیار طبیعی است که اگر شما در کف شوی ها، توری هم بگذارید باز نمی توانید از بروز این مشکل به طور کامل جلوگیری کنید. گاهی ممکن است راه خروج  آب از لوله فاضلاب ناودان پشت بام مسدود شود و مشکلات زیادی را هم ایجاد کند. در این صورت باید برای جلوگیری از آسیب رسیدن به ساختمان سریع مشکل را رفع کنید. در این مقاله از ایبک امداد می خواهیم دلایل گرفتگی لوله فاضلاب ناودان پشت بام و روش های رفع آن را برایتان توضیح دهیم.

دلایل گرفتگی در لوله فاضلاب ناودان پشت بام ساختمان چیست؟

باید حداقل دو سال یک بار شما لوله فاضلاب ناودان پشت بام ساختمان خود را تمیز کنید زیرا در غیر این صورت شاخه ها، برگ درختان، گل، خاک و… ممکن است لوله فاضلاب ناودان پشت بام را مسدود کرده و به ساختمان آسیب برساند.

همانطور که در ابتدا برایتان توضیح دادیم ناودان پشت بام برای خارج شدن آب های اضافه مانند باران درست شده است. به همین دلیل در هنگام بارندگی ممکن است تمام آشغال هایی که در روی پشت بام هستند وارد ناودان شوند مانند: ماسه، شن، برگ درختان و…

البته گاهی هم ساخت و ساز یا تعمیرات ساختمان می‌تواند باعث وارد شدن سیمان، گچ، دوغاب و مصالح ساختمانی دیگر در لوله پشت بام شده و باعث شود که لوله فاضلاب ناودان پشت بام دچار گرفتگی شود. به طور کلی موارد زیر می تواند باعث گرفتگی لوله ناودانی شود که عبارتند از:

  • برگ درختان
  • گل
  • گرد و خاک به مقدار زیاد
  • شن و ماسه
  • مصالح ساختمانی
  • اشکال در لوله کشی
  • افتادن اشیا

فاضلاب ناودان پشت بام

 آیا ناودان پشت بام ساختمان ما دچار گرفتگی شده است؟

در زمانی که باران شدید می بارد با بعضی از نشانه ها می توانید متوجه گرفتگی لوله فاضلاب ناودان پشت بام شوید این نشانه ها عبارتند از:

  • جمع شدن آب در اطراف لوله فاضلاب ناودان پشت بام
  • ریختن آب از لبه های ناودان
  • بیرون ریختن آب از درزهای ناودان

در صورتی که باران نمی بارد این نشانه ها کمی فرق می کند که عبارتند از:

  • هنگامی که آب را در داخل لوله فاضلاب ناودان می ریزید آب با تأخیر خارج می شود.
  • آب در پشت بام جمع شده و کم کم از لوله فاضلاب ناودان خارج می شود.
  • در اطراف دیوارهای ناودان شما شاهد نم و رطوبت هستید.

چگونه می توان از گرفتگی لوله فاضلاب ناودان مطلع شد؟

لوله فاضلاب ناودان در هنگام گرفتگی نشانه های زیادی دارد که در ابتدا برایتان توضیح دادیم. اگر می خواهید قبل از بارش باران، از باز بودن لوله فاضلاب ناودان اطمینان پیدا کنید باید به روش زیر عمل کنید:

  • یک سطل آب را در داخل لوله بریزید و مشاهده کنید که آیا آب کاملاً خارج می شود یا خیر؟
  • دقت داشته باشید هنگامی که آب را می ریزید،  آب داخل لوله از لوله پس زده نشود.
  • سرعت تخلیه شدن آب از لوله فاضلاب ناودانی نباید کم باشد.
  • در صورتی که در هنگام ریختن آب، گل و لای بالا زد متوجه گرفتگی لوله فاضلاب ناودان خواهید شد.
پیشنهاد آی‌بک امداد :  آشنایی کامل با توالت فرنگی و انواع مختلف آن

گرفتگی در کدام قسمت لوله فاضلاب ناودان است؟

ناودان از قسمت بالای پشت بام به طرف پایین ساختمان کشیده می شود تا آب از بالا به بیرون از ساختمان هدایت شود. وقتی لوله فاضلاب ناودان مسدود می شود گرفتگی در قسمت‌های مختلف این لوله رخ خواهد داد که این قسمت ها عبارت می باشند از:

  1. گرفتگی دهانه لوله فاضلاب ناودان
  2. گرفتگی لوله فاضلاب ناودان پشت بام در قسمت زانویی
  3. گرفتگی لوله فاضلاب ناودان پشت بام در پایین ساختمان

۱- گرفتگی لوله فاضلاب ناودان در دهانه لوله

بیشتر مواقع گرفتگی در دهانه لوله فاضلاب ناودان می باشد. ممکن است شاخ و برگ درختان در دهانه لوله گیر کرده و باعث گرفتگی و جمع شدن آب شوند. در این صورت خیلی راحت می توانید مشکل را رفع کنید باید با دست آشغال ها را برداشته و راه آب را باز کنید.

۲- گرفتگی لوله فاضلاب ناودان پشت بام در قسمت زانویی

گاهی گرفتگی لوله فاضلاب ناودان در این قسمت اتفاق می افتد. همانطور که گفتیم ممکن است در قسمت زانویی لوله فاضلاب، مواد اضافه مانند شاخه و برگ درختان، گردوغبار زیاد و… در لوله گیر کرده باشد. هیچ روشی هم برای جلوگیری کردن از این اتفاق وجود ندارد مگر اینکه شما پشت بام را تمیز نگه دارید تا در هنگام بارندگی آشغال ها وارد لوله فاضلاب ناودان نشود ولی اگر به هر دلیلی گرفتگی در لوله فاضلاب ناودان مشاهده کردید باید سریعاً آن را رفع کنید تا به ساختمان آسیب نرسد.

۳- گرفتگی لوله فاضلاب ناودان پشت بام در پایین ساختمان

ممکن است گرفتگی لوله فاضلاب ناودان در قسمت های پایین تر از قسمت شترگلو رخ بدهد. این مشکل ممکن است بین طبقات پایین تر ساختمان هم اتفاق بیفتد. در این شرایط باید با روش هایی که در ادامه برایتان بیان خواهیم کرد گرفتگی را برطرف کنید.

تمیز کردن گرفتگی لوله فاضلاب ناودان

همانطور که گفتیم دلیل اصلی گرفتگی لوله فاضلاب ناودان، شاخ و برگ درختان در روی پشت بام می باشد که می‌توانند باعث مسدود شدن لوله فاضلاب ناودان شوند. حداقل سالی یکبار لوله های ناودان را تمیز کنید و آشغال های روی پشت بام را جارو کنید تا شاخه و برگ درختان وارد لوله فاضلاب ناودان نشود.

برای تمیز کردن لوله فاضلاب ناودان می توانید در صورتی که خانه بلندی زیادی ندارد از نردبان استفاده کنید. لوله ها را باز کرده و داخل آنها را تمیز کنید و به وسیله شلنگ باغبانی آنها را بشویید تا از جریان درست آب در آن اطمینان پیدا کنید. اگر خودتان قادر به این کار نبودید می توانید از شرکت های خدماتی برای این کار کمک بگیرید.

یکی دیگر از راه‌های مقابله با گرفتگی ناودان، تجهیز کردن آن با پوشش مخصوص است. این تجهیزات شامل صفحه های مشبک، فوم متخلخل، رنده های گیره دار و… می باشد. به این وسیله می توانید از گرفتگی ناودان جلوگیری کنید.

برای رفع گرفتگی لوله فاضلاب ناودان پشت بام بهترین روش چیست؟

روش های زیادی برای رفع گرفتگی لوله فاضلاب ناودان وجود دارد که یکی از آنها تمیز کردن لوله فاضلاب است ولی در صورتی که نمی توانید این کار را انجام دهید بهترین راه استفاده از فنر برقی می باشد. زیرا گرفتگی لوله فاضلاب ناودان معمولاً به دلیل گیر کردن شن و ماسه و برگ درختان در لوله است و فنر می تواند با چرخش در لوله، چیزهایی را که در داخل لوله گیر کرده است از بین ببرد. البته دستگاه های دیگر مانند: ساکشن، پمپ تراکم هوا و… هم وجود دارد که تشخیص استفاده از دستگاه با شخص لوله بازکن می باشد.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  روش استفاده از پمپ و ماشین تخلیه چاه فاضلاب | نحوه کار پمپ تخلیه

با توجه به اینکه فنر دارای متراژهای متفاوتی است شما می توانید برای باز کردن لوله فاضلاب ناودان ساختمان های بلند هم از فنر برقی استفاده کنید. برای این منظور باید با شرکت های لوله بازکنی معتبر تماس بگیرید.

نکاتی مهم برای رفع گرفتگی لوله فاضلاب ناودان پشت بام

در ادامه می خواهیم شما را با نکاتی مهم برای رفع گرفتگی لوله فاضلاب ناودان پشت بام آشنا کنیم:

نکته اول:

در روی کف شوی پشت بام توری های مخصوص قرار دهید تا از گرفتگی لوله فاضلاب ناودان جلوگیری کرده باشید. البته نمی توان گفت که این توری ها می توانند به طور کامل از گرفتگی لوله فاضلاب ناودان جلوگیری کنند. یک بارندگی شدید می تواند باعث وارد شدن حجم بالایی از آشغال به داخل ناودان شده و باعث گرفتگی های شدید در لوله ناودان شود ولی توری از وارد شدن آشغال ها در لوله جلوگیری خواهد کرد.

نکته دوم:

همانطور که در ابتدا برایتان توضیح دادیم گرفتگی در سه قسمت از لوله اتفاق می‌افتد:

  1. در دهانه لوله
  2. در شتر گلویی
  3. در قسمت های پایین لوله

در گرفتگی اول شما می توانید به راحتی آشغال ها را از دهانه لوله جمع کنید ولی در دو گرفتگی دیگر، می‌توانید از فنرهای برقی استفاده کرده و بدون به وجود آمدن مشکل، گرفتگی لوله فاضلاب ناودان را رفع کنید. فرق این دو، در انتخاب متراژ فنر می باشد که سرویس کار می‌تواند آن را به راحتی تشخیص دهد.

نکته سوم:

اگر در هنگام بارندگی لوله فاضلاب ناودان پشت بام شما مسدود شد و آب روی پشت بام جمع شده بود به هیچ عنوان از اسید ها برای رفع گرفتگی استفاده نکنید زیرا این اسید ها خطرات زیادی برای لوله دارند. احتمال باز شدن این گرفتگی ها با اسید بسیار کم است و در صورت استفاده از اسید، شما کار فنرزدن را هم سخت خواهید کرد.

فاضلاب ناودان پشت بام

سخن پایانی

در این مقاله از ایبک امداد شما را با روش های رفع گرفتگی لوله فاضلاب ناودان پشت بام به طور کامل آشنا کردیم در صورتی که لوله پشت بام را سالی یک بار تمیز کنید از گرفتگی لوله ناودان جلوگیری خواهید کرد.

گرفتگی لوله فاضلاب ناودان پشت بام می تواند به ساختمان شما آسیب بزند. پس در صورتی که با این مشکل روبرو شدید باید سریعاً مشکل را برطرف کنید. رفع گرفتگی لوله فاضلاب ناودان پشت بام به دو روش انجام پذیر است یا می‌توانید لوله ناودان را باز کرده و آن را تمیز کنید و یا می توانید با مراجعه به شرکت های لوله بازکنی به وسیله فنر برقی مشکل را برطرف کنید.

در صورتی که درباره این مقاله سؤالی داشتید می‌توانید در بخش دیدگاه ها مطرح کنید تا متخصصین ایبک امداد پاسخگوی شما باشند.

رفع گرفتگی لوله فاضلاب ناودان پشت بام ساختمان

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

 آیا ناودان پشت بام ساختمان ما دچار گرفتگی شده است؟

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا