خدمات فاضلاب و لوله بازکنی

لوله کشی برای یونیت دندانپزشکی | روش تست لوله کشی

مطب دندانپزشکی به تجهیزات و اجزای خاصی جهت آغاز کار نیاز خواهد داشت که از آن جمله می‌ توانیم به فضایی جهت استراحت بیماران، اتاق جراحی، اتاق مخصوص عکسبرداری و اتاق استراحت پزشک اشاره کنیم. هر کدام از مواردی که در بالا ذکر کردیم نیاز به سیستم لوله کشی برای آب و برق، فاضلاب و … دارد اما شاید جالب باشد بدانید که یونیت دندانپزشکی نیز نیاز به سیستم لوله کشی داشته و حتماً باید در اتاق جراحی لوله کشی اصولی برای یونیت دندانپزشکی انجام شود.

نقشه لوله کشی برای یونیت دندانپزشکی

چنانچه شما نیز به مطب دندانپزشکی مراجعه نموده باشید حتماً می‌ دانید که متصل بودن یونیت به سیستم آب و فاضلاب، هوای فشرده، ساکشن، برق و … از ملزومات مطب به شمار می‌ آید. نقشه لوله کشی برای دندانپزشکی شامل خط لوله اصلی می‌ باشد که با لوله‌ هایی فرعی در یونیت مرتبط است و فاضلاب هوای فشرده و ساکشن در همه یونیت‌ ها و در لوله‌های فرعی آن در جریان می‌ باشد. انواع مختلف لوله‌ هایی که در سیستم لوله کشی برای یونیت دندانپزشکی مورد استفاده قرار می‌ گیرد عبارتند از:

  • لوله‌ ای مخصوص تامین کردن آب یونیت
  • لوله فاضلاب
  • لوله ساکشن
  • لوله هوای فشرده

لوله آب برای یونیت دندانپزشکی

دندانپزشک برای مواقع مختلفی مانند شست و شوی دهان بیمار نیاز به آب سالم پیدا می‌ کند و در واقع در انجام جراحی‌ های سنگین وجود آب بسیار ضروری می‌ باشد. بنابراین می‌ توان گفت یونیت دندانپزشکی که دندانپزشک بیمار را بر روی آن می‌نشاند و کار ترمیم دندان را انجام می‌ دهد باید حتماً به سیستم لوله کشی آب مجهز باشد. لوله کشی برای یونیت دندانپزشکی | روش تست لوله کشیبرای انجام لوله کشی در یونیت دندانپزشکی می‌ توان از لوله‌ های PVC با سایزهای ۱۳ و ۱۸ میلیمتری استفاده کرد. جهت اجرا کردن لوله کشی آب در یونیت دندانپزشکی باید انشعابی از لوله اصلی آب که در ساختمان مطب وجود دارد گرفته شود و پس از آن با لوله‌ های فرعی به یونیت دندانپزشکی اتصال پیدا کند.

لوله ساکشن برای یونیت دندانپزشکی

لوله ساکشن وظیفه مکش آب را از دهان بیمار بر عهده دارد. نکته‌ ای که در مورد سایز لوله ساکشن مهم می‌ باشد این است که اندازه آن می‌ تواند در میزان کارایی ساکشن و همچنین شدت جریان هوا بسیار موثر باشد. سایز لوله ساکشن را بر حسب میانگین شدت جریان هوای داخل لوله و بر اساس تعداد صندلی به ترتیب زیر دسته‌ بندی می‌ کنیم.

  • از ۱ تا ۲ عدد صندلی یونیت نیاز به لوله گالوانیزه و یا مسی با سایز ۴۰ میلیمتری دارد.
  • از ۳ تا ۶ عدد صندلی یونیت نیاز به لوله گالوانیزه یا مسی با سایز ۵۰ میلیمتری دارد.
  • از ۷ تا ۱۰ عدد صندلی یونیت نیاز به لوله گالوانیزه یا مسی با سایز ۶۵ میلیمتری دارد.
  • از ۱۱ تا ۱۵ عدد صندلی یونیت نیاز به لوله گالوانیزه یا مسی با سایز ۸۰ میلیمتری دارد.

لوله فاضلاب برای یونیت دندانپزشکی

یکی از موارد مهمی که از تجهیزات اصلی یونیت دندانپزشکی می‌ باشد بهره‌ گیری از سیستم لوله کشی فاضلاب است. پس از استفاده نمودن از آب در حین دندانپزشکی مسلماً مقداری آب آلوده هم ایجاد خواهد شد که باید به سیستم فاضلاب متصل به یونیت دندانپزشکی ریخته شود. لوله کشی فاضلاب که برای یونیت دندانپزشکی اجرا می‌ شود باید سیستم وکیوم داشته باشد تا بتواند آب آلوده را خارج کند. نکته مهمی که باید به آن توجه کنید سایز لوله فاضلاب می‌ باشد. چنانچه سایز لوله در یونیت دندانپزشکی مناسب نباشد این امکان وجود دارد که لوله فاضلاب به علت ورود مواد مخصوص جهت پر کردن دندان و یا لخته خون بیمار دچار انسداد شود. به همین خاطر باید از لوله‌ های PVC با سایزهای ۵۰ و ۵۸ میلیمتری برای سیستم فاضلاب استفاده شود. به همین خاطر لوله فاضلاب فرعی که در یونیت دندانپزشکی وجود دارد را به لوله اصلی فاضلاب که در ساختمان موجود می‌ باشد اتصال می‌ دهند.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  قیمت هر شاخه لوله آب پلاستیکی | انواع لوله آبرسانی

لوله هوای فشرده برای یونیت دندانپزشکی

از دیگر لوله‌ هایی که برای یونیت دندانپزشکی مورد استفاده قرار می‌ گیرد لوله کمپرس یا لوله فشرده هوا می‌ باشد که جهت شست و شوی دهان بیمار به کار می‌ رود. معمولا برای این مورد از لوله‌ های PVC که دارای سایزهای ۱۳ تا ۱۸ میلیمتر می‌ باشند استفاده می‌ گردد. نکات مهمی برای لوله کشی هوا در یونیت دندانپزشکی وجود دارد که باید تمامی آنها رعایت شود.

روش لوله کشی در یونیت دندانپزشکی

نحوه اجرای لوله کشی در یونیت دندانپزشکی به نوع ساختمان بستگی دارد. به عبارت دیگر می‌ توانیم بگوییم کار لوله کشی در یونیت دندانپزشکی با توجه به نوع ساختمان و موقعیت آن از دو طریق انجام می‌ شود.لوله کشی برای یونیت دندانپزشکی | روش تست لوله کشی

  • لوله کشی در یونیت دندانپزشکی به شکل زیر سقفی و به کار بردن سقف کاذب
  • لوله کشی در یونیت دندانپزشکی به شکل توکار و به کار بردن مجرا یا کانال

لوله کشی برای یونیت دندانپزشکی به روش زیر سقفی

این مدل از لوله کشی را می‌ توانیم در مواقعی مورد استفاده قرار دهیم که ساختمان مطب در طبقه فوقانی باشد و بتوانیم سقف کاذب در آن به کار ببریم و زیر آن لوله کشی آب و فاضلاب، لوله کشی ساکشن و هوای فشرده اجرا کنیم. اجرای لوله کشی برای یونیت دامپزشکی از روش زیر سقفی به عنوان مناسب‌ ترین روش شناخته می‌ شود زیرا در این روش لوله‌ ها در معرض مشاهده قرار نخواهند داشت و مطب زیبایی خاصی پیدا خواهد کرد. از طرف دیگر چنانچه در لوله کشی مطب مشکلی به وجود آید می‌ توان به راحتی به لوله‌ ها دسترسی داشت و بدون ایجاد هیچ گونه خرابکاری به تعمیر لوله‌ ها پرداخت.

لوله کشی برای یونیت دندانپزشکی به کمک مجرا و یا کانال

برخی اوقات ممکن است ساختمان مطب از پیش ساخته شده باشد و علاوه بر آن ساختمان در طبقه اول باشد. در این شرایط ما می‌ توانیم از روش کانال یا مجرا برای سیستم لوله کشی در یونیت استفاده کنیم. برای انجام این کار می‌ توانیم با همان اندازه و ابعاد یونیت دندانپزشکی، فضایی را زیر یونیت ایجاد کنیم و همه اتصالاتی که به لوله‌ های آب و فاضلاب، هوای ساکشن و فشرده مربوط می‌ باشد را داخل آن قرار دهیم. مرحله بعدی مربوط به زیباسازی فضا می‌ باشد که لوله‌ هایی را که از یونیت خارج شده‌ اند را داخل داکت قرار می‌ دهیم که از دید مخفی شود.

نکات مهم در رابطه با لوله کشی برای یونیت دندانپزشکی

در ادامه نکات مهمی در مورد لوله کشی برای یونیت دندانپزشکی بیان می‌ کنیم.

  • لوله‌ ای که مخصوص کمپرس هوای فشرده است باید همراه فیلتر نصب گردد زیرا ممکن است که گرد و غبار موجب انسداد لوله و در نتیجه خراب شدن دندانپزشکی شود.
  • میزان هوای فشرده‌ ای که داخل لوله کمپرس هوا وجود دارد باید از mpa ۰/۵ بیشتر باشد.
  • آبی که داخل لوله آب مربوط به یونیت دندانپزشکی است باید کاملاً تمیز باشد زیرا استفاده نمودن از آب آلوده می‌ تواند باعث انتقال بیماری‌ های مختلف به بیمار شود و همچنین می‌ تواند باعث انسداد لوله آب در یونیت دندانپزشکی شود.
  • میزان فشار آبی که در یونیت دندانپزشکی می‌ باشد از ۰/۱ mpa باید بیشتر باشد زیرا دندانپزشک زمانی که به آب نیاز پیدا می‌ کند باید فشار مناسبی داشته باشد.
  • پس از اجرا نمودن لوله کشی در یونیت دندانپزشکی لازم است که سیستم لوله کشی آن تست شود.
پیشنهاد آی‌بک امداد :  دلایل سیاهی کاسه توالت چیست | چگونه می توان آن را از بین برد؟

روش تست لوله کشی در یونیت دندانپزشکی

مهمترین اقدامی که پس از اجرای لوله کشی در یونیت دندانپزشکی باید انجام دهید تست آن می‌ باشد. نحوه تست لوله کشی در یونیت دندانپزشکی بعد از اجرای آن به صورت کامل در ادامه بیان شده است.

تست لوله کشی در یونیت دندانپزشکی برای آب و فاضلاب و باد انجام می‌ شود. اگر این امکان وجود داشته باشد که مسیر خروجی فاضلاب را ببندیم، تست آن را به صورت روش آب‌ بندی انجام می‌ دهیم. در این روش با یک استاپر لوله فاضلاب بسته می‌ شود و کل مسیر غرق در آب نگه داشته می‌ شود. یک روش دیگر هم وجود دارد و آن این است که از مسیر آب رو به بررسی نشتی لوله کشی می‌ پردازیم و آب را از قسمت یونیت در مسیر جریان قرار داده و لوله‌ ها را بررسی می‌ کنیم که آیا نشتی دارد یا خیر؟ برای تست کردن لوله باد هم از یک دستگاه مخصوص استفاده کرده و لوله را تحت فشار باد قرار می‌ دهیم.لوله کشی برای یونیت دندانپزشکی | روش تست لوله کشی چنانچه درجه گیج پایین نیامد مطمئن می‌ شویم که لوله کشی باد هیچ نشتی ندارد. چنانچه از این روش نتوانستیم استفاده کنیم لوله را به آب شهری وصل می‌ کنیم و ۲۴ ساعت آن را تحت آزمایش قرار می‌ دهیم که ببینیم آیا لوله نشتی دارد یا خیر؟ پس از آن لوله باد را تخلیه می‌ کنیم تا زمانی که از لوله استفاده می‌ شود درون آن هیچ آبی وجود نداشته باشد. در مورد لوله ساکشن مرکزی هم دقیقاً شبیه تست کردن لوله فاضلاب می‌ باشد. لوله باید کاملاً غرق در آب شود تا مطمئن شویم که هیچ جا نشتی وجود ندارد.

سخن پایانی

یونیت دندانپزشکی یکی از وسایل بسیار پیچیده و حساس می‌ باشد که لوله کشی آن باید توسط افراد ماهر و حرفه‌ ای انجام شود زیرا چنانچه مشکلی در سیستم آن به وجود آید هزینه‌ های بسیار بالایی را جهت تعمیر نیاز دارد. گاهی اوقات پزشک مجبور می‌ شود مدتی مطب را تعطیل نماید تا کار بازسازی و تعمیر لوله کشی یونیت انجام شود که این موضوع هم می‌ تواند باعث افزایش هزینه‌ های آن شود. بنابراین لوله کشی برای یونیت دندانپزشکی باید به صورت اصولی و توسط افراد حرفه‌ ای انجام شود.

لوله کشی برای یونیت دندانپزشکی

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

لوله کشی برای یونیت دندانپزشکی،‌ روش تست لوله کشی

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا