مجله سلامت پوست

عوارض آلوئه ورا برای پوست | آیا آلوئه ورا برای پوست زیان آور است؟

آلوئه ورا یکی از گیاهان بسیار مفید است که از دیرباز تاکنون مردم از خواص بی نظیر آن استفاده می کنند، برخی آلوئه ورا را به عنوان گیاهی تزیینی در منزل نگهداری می کنند و بسیاری آن را برای رفع مشکلات پوستی به کار می گیرند اما این تنها فایده آلوئه ورا نبوده و امروزه این‌ گیاه مصرف خوراکی داشته و به عنوان شربت و کمپوت نیز مورد استفاده قرار می گیرد. بیشتر حجم این گیاه را برگ های آن تشکیل داده و دارای برگ هایی بلند و حجیم است که درون این برگ ها را ماده ای ژل مانند پر کرده است و بسیاری بر این باورند که این ژل دارای فواید بسیاری برای پوست بوده و سبب روشن شدن پوست، مرطوب و نرم کننده پوست، التیام بخش، آبرسان، از بین برنده جای جوش، لک و سوختگی و نیز جلوگیری از خارش و تورم پوست است.

 

در گذشته افراد بیشتر از ژل درون آلوئه ورا و به صورت مستقیم روی پوست استفاده می کردند اما امروزه با پیشرفت های صورت گرفته این ماده را در تهیه بسیاری از محصولات آرایشی و بهداشتی چون پماد، کرم، ژل و صابون به کار می گیرند. از آنجایی که همه ترکیبات گیاه آلوئه ورا مفید نیستند و مواد مضر نیز در ترکیب آن یافت می گردد بسیاری بر این باورند که بهتر است این گیاه را به صورت مستقیم روی پوست استفاده نکنند و از محصولاتی که حاوی آن بوده استفاده کنند تا عوارضی برای شخص در پی نداشته باشد. بیشتر افراد از فواید آلوئه ورا آگاه هستند اما شاید کمتر کسی در مورد مضرات این گیاه شنیده باشد با این حال امروزه مواردی از عوارض آلوئه ورا برای پوست و مو بیان می کنند که نیاز است آن را با احتیاط بیشتری استفاده کرد.

استفاده از آلوئه ورا 

در گذشته استفاده از آلوئه ورا در بین مردم بسیار رواج داشت و آن را گیاهی مفید برای پوست و درمان برخی بیماری ها می دانستند و بسیاری ماده ژل مانند آن را به صورت مستقیم روی پوست استفاده می کردند که امروزه نیز بسیاری از افراد بر این باورند که استفاده مستقیم آلوئه ورا روی پوست دارای تاثیر بیشتری است. این گیاه در آب و هوای گرم و خشک چون آفریقا، هند و اطراف مدیترانه به صورت طبیعی رشد می کند، آلوئه ورا دارای انواع مختلفی بوده اما همه گونه های آن کاربرد خوراکی و مصرفی ندارند، با این حال در زمان های گذشته نه تنها مردم با عوارض این گیاه برای پوست آشنا نبودند بلکه آن را گیاهی بسیار مفید و شفابخش می دانستند.

new theme

 

گیاه آلوئه ورا فواید زیادی برای پوست دارد از ویژگی های مهم آن می توان به خاصیت مرطوب کنندگی و آبرسانی آن اشاره نمود همچنین این ماده برای پوست تسکین دهنده و خنک کننده می باشد و از این رو برای مشکلات پوستی نظیر آفتاب سوختگی، آکنه، نیش حشرات و اگزما موثر است، علاوه بر این بسیاری آلوئه ورا را گیاهی مفید برای کاهش جای جوش و لک و نیز جلوگیری از ایجاد پیری و چین و چروک پوست می دانند.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  درمان میگرن با روش بوتاکس | رابطه بوتاکس با میگیرن چیست؟

 

امروزه نه تنها از این گیاه در صنعت آرایشی و بهداشتی به عنوان پایه ای برای تهیه کرم ها، لوسیون ها، شامپو و پاک کننده های صورت استفاده می شود بلکه در بخش داروسازی نیز آن را جهت ساخت پماد ها و تولید قرص و کپسول به کار می گیرند. همچنین در صنایع غذایی نیز کاربرد داشته و در تهیه نوشیدنی های حاوی ژل و مکمل های غذایی استفاده می شود، در کنار فواید زیادی که این گیاه برای پوست دارد اما نمی توان مضرات آن را نادیده گرفت. استفاده از آلوئه ورا ممکن است در برخی افراد سبب بروز حساسیت و آلرژی گردد و علائمی مانند قرمزی، خارش، التهاب و تورم در پی داشته باشد، مصرف آلوئه ورا به صورت خوراکی نیز خالی از اشکال نبوده و ممکن است در تعادل الکترولیت اختلال ایجاد کند و سبب بروز مشکلاتی در عملکرد قلب و عضله گردد.

آلوئه ورامزایای آلوئه ورا که سبب استفاده آن می شود

از دیرباز تاکنون آلوئه ورا در بین مردم با یکسری خواص شناخته می شود که سبب رواج یافتن و محبوبیت بیشتر آن در بین مردم شده است و نه تنها شرکت های زیادی آن را در ترکیب محصولات خود به کار می گیرند بلکه در صنایع دارویی و غذایی نیز به کار گرفته می شود، مهم ترین خواص آلوئه ورا برای پوست شامل موارد زیر است‌.

  • موثر در درمان ترک های پوستی و خشکی پوست به خصوص جهت درمان اگزمای دور چشم
  • استفاده از روغن یا کرم آلوئه ورا برای پوست های خشک مفید بوده و پوست را نرم و براق می کند.
  • کمک به ترمیم بافت پوست از طریق ارسال اکسیژن بیشتر به سلول های پوست
  • آلوئه ورا در تهیه کرم های ضد آفتاب نیز کاربرد دارد چرا که دارای خاصیت ضد سوختگی می باشد.
  • با از بین بردن سلول های مرده و کمک به جایگزینی سلول های جدید سبب شده تا پوست جوان و شاداب باشد.
  • جلوگیری از پیری و چین و چروک پوست
  • کمرنگ نمودن لکه های پوستی و از بین برنده لکه های سرسیاه
  • افزایش دهنده قدرت جذب رطوبت پوست و مرطوب و انعطاف پذیر نمودن آن
  • موثر در پیشگیری از بیماری های پوستی
  • ویتامین E موجود در آلوئه ورا سبب افزایش نرمی پوست و حفظ رطوبت در پوست می شود.
  • تاثیر گذار در درمان ترک بین انگشتان پا

مضرات آلوئه ورا برای پوست

امروزه به کارگیری آلوئه ورا در تهیه محصولات آرایشی و بهداشتی بسیار زیاد شده است چرا که این شرکت ها ادعا دارند ژل موجود در این گیاه می تواند فواید زیادی برای پوست داشته باشد و سبب تقویت پوست و مو گردد، با وجود محبوبیت بسیاری که این گیاه در بین مردم کسب کرده است اما تاکنون مدرک معتبری جهت اثبات این فواید وجود ندارد. با این حال شواهد موجود تایید می کند که استفاده از آلوئه ورا برای بیشتر افراد خطری در پی نداشته و در برخی زمینه ها می تواند فوایدی برای پوست داشته باشد.

 

یکی دیگر از تصورات اشتباهی که در مورد آلوئه ورا وجود دارد این است که بسیاری باور دارند این گیاه می تواند به درمان سوختگی و زخم های پوستی کمک کند زیرا با مالیدن ژل آلوئه ورا روی پوست یک احساس خنکی در پوست ایجاد می شود اما این باور غلطی است چرا که در برخی موارد این ماده نه تنها کمک کننده نبوده بلکه عوارض پوستی را تشدید نموده و مشکلات دیگری در پی دارد.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  بیماری های پوستی که استرس عامل آن ها هستند کدام است؟

new theme

 

با وجود اینکه نمی توان آلوئه ورا را برای درمان تمام مشکلات پوستی مفید دانست اما نمی توان مصرف آن را منع نمود چرا که دلایل قابل اثباتی جهت مضر بودن آن در دست نیست تنها زمانی باید از استفاده این گیاه خودداری کرد که شخص نسبت به آلوئه ورا یا مشتقات آن حساسیت و آلرژی نشان دهد. به خصوص استفاده از این گیاه برای زنان باردار ممنوع است زیرا ممکن است موجب انقباضات رحمی گردد و سقط جنین را به همراه دارد، همچنین استفاده از آلوئه ورا برای درمان زخم های عمیق مناسب نیست و شیره آن می تواند به گرفتگی یا اسهال شدید روده ای منجر شود. استفاده از این گیاه برای کودکان زیر ۱۲ سال ممنوع بوده و استفاده طولانی مدت آلوئه ورا کمبود پتاسیم را در پی دارد، از دیگر مضرات آلوئه ورا برای بدن می توان به موارد زیر اشاره کرد.

کاهش سطح قند خون 

برخی افراد ممکن است تصمیم به مصرف آب آلوئه ورا داشته باشند اما لازم است پیش از این کار با پزشک مشورت کنند زیرا ممکن است سبب کاهش شدید سطح قند خون شود به خصوص برای کسانی که دیابت دارند و یا بیماری مرتبط با انسولین دارند.

کم آبی بدن 

مصرف زیاد آب آلوئه ورا باعث اختلال در تعادل الکترولیت بدن می شود بنابراین اگر شخصی به صورت روزانه آب آلوئه ورا را مصرف می کند باید آن را کاهش دهد، مصرف زیاد آلوئه ورا ممکن است کم آبی بدن را در پی داشته باشد و این تغییرات در رنگ ادرار خود را نشان دهد.

آلوئه وراایجاد اسهال 

وجود خاصیت ملین در آب آلوئه ورا می تواند عملکرد روده را با اختلال مواجه نماید و در این شرایط احتمال ابتلا به سندروم روده تحریک پذیر و به طبع آن اسهال وجود دارد.

خستگی ناگهانی 

یکی از باورهایی که در مورد آلوئه ورا وجود دارد این است که باعث اختلال در سطح پتاسیم بدن می شود و می تواند به سردردهای ناگهانی منجر گردد، علاوه بر این احتمال بروز ضربان قلب غیر طبیعی، گرفتگی عضلات و مواردی از این قبیل وجود دارد.

 

با وجود عوارض بیان شده در مورد این گیاه اما دلیلی برای استفاده نکردن از آن وجود ندارد و همچنان آلوئه ورا در تهیه بسیاری از محصولات آرایشی و بهداشتی به کار گرفته می شود، بنابراین بهتر است روش صحیح تهیه و استفاده از آن را آموخت و هنگام خرید محصولاتی بر پایه آلوئه ورا انتخاب کنید و از مصرف مشتقاتی که افزودنی شیمیایی یا الکی دارند خودداری کنید زیرا این محصولات آسیب های بسیاری به پوست شما وارد می کنند. همچنین توجه کنید استفاده از هر محصولی باید در حد اعتدال باشد و زیاده روی در مصرف آلوئه ورا به صورت موضعی یا خوراکی آسیب های بسیاری برای انسان به دنبال دارد.

 

آلوئه ورا

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

عوارض آلوئه ورا برای پوست

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا