خدمات نظافتیخدمات

8 مرحله نظافت آسانسور و بایدها و نبایدهای آن

راهکار های راحت و ساده برای نظافت آسانسور

نظافت و پاکیزگی مکان هایی مانند آسانسور که محل رفت ‌و آمد، افراد است و افراد برای اقامت طولانی از آن استفاده نمی‌کنند، متاسفانه از اهمیت کمتری نیز برخوردار است. ما در این مقاله از ایبک به اهمیت نظافت آسانسور و مراحل آن نگاهی خواهیم کرد.

در اکثر مراکز اداری و مسکونی، بر این موضوع معتقدند که آسانسور محلی برای رفت و آمد است، بنابراین نظافت این محل با فواصل زمانی زیادی انجام می‌شود و باعث تجمع آلودگی در آن می‌شود.

مخصوصاً دکمه های آن کلا تمیز نمی شود و بدین سبب این مکان به انتشاردهنده بالقوه آلودگی تبدیل می شود.

تنها بازرسی ادواری که همه جا اهمیت دارد، آسانسور است. نظافت آسانسور بسته به مکانی که در آن قرار دارد و یا استفاده ای که از آن می شود، متفاوت است مثلا در بیمارستان که میکروب ها در آن رایج است و یا آسانسور هایی که از آنها برای حمل بار استفاده می شود، باید تعداد دفعات بیشتری، نظافت شود.

بنظر شما چرا باید به نظافت آسانسور ها اهمیت دهیم؟

گاهی اوقات ممکن است که شما بهترین کالاها را داخل مغازه نگه دارید؛ اما مشتری به دلیل ویترین کثیف و نامرتب، پشیمان شود و از شما خریداری نکند.

آسانسور هم مانند یک ویترین عمل می‌کند. بعد از لابی ورودی، آسانسور اولین مکان در یک مرکز ارادی یا مسکونی است که افراد با آن برخورد می‌کنند. ممکن است که تعداد استفاده شما با آسانسور در روز به چندین بار برسد؛ بنابراین پاکیزگی و تمیز بودن آسانسور باعث ایجاد ذهنیت خوبی در شما می ‌شود.

در نظافت آسانسور بهتر است از مواد شوینده و پاک کننده با کیفیت استفاده شود، زیرا تجهیزات استفاده شده در ساخت آسانسور بسیار گران قیمت است و اگر آسیبی ببینند، هزینه زیادی برای ترمیم آن ها لازم است. یکی دیگر از دلایلی که اهمیت نظافت آسانسور در آن آشکار است، این است که این مکان به دلیل رفت ‌و آمد مکرر افراد مختلف، همیشه در معرض خاک، غبار و آلودگی‌ های زیادی قرار دارد.

دلیل اهمیت نظافت آسانسور

به دلیل وجود داشتن تجهیزات مکانیکی و برقی حساس، نمی‌ توانید به شکل مرسوم در نظافت آسانسور از آب استفاده کنید؛ به این دلیل ما در این مقاله مراحل اصولی نظافت آسانسور را، در ادامه برای شما به طور کامل توضیح داده ایم.

مراحل آماده‌سازی نظافت آسانسور

  • قبل از اینکه به نظافت آسانسور خانه یا محل کار خود اقدام کنید، حتماً دفترچه عملکرد و ملاحظات آن را بررسی کنید؛ زیرا ممکن است از ماده ی ضدعفونی کننده‌ای استفاده کنید که به دستگاه، آسیب برساند و این نقص در ضمانت نامه پیش ‌بینی نشده باشد و یا اینکه اختلالی در عملکرد آسانسور به وجود آید و برای مسافران خطرات جانی به وجود بیاورد.
  • در زمان‌هایی مانند روزهای پایانی هفته و یا اواخر وقت اداری که استفاده از آسانسور به حداقل می‌رسد؛ بهترین زمان برای نظافت آسانسور است.
  • در هنگام نظافت کامل آسانسور، باید توجه داشته باشید که حتما دقایقی قبل از شستشو آن را از دسترس خارج کنید.
  • برای شستشو آسانسور، علاوه بر مواد ضدعفونی کننده، حتما چند دستمال به همراه خود داشته باشید.
  • در حین استفاده از مواد شوینده، حتما درب آسانسور را باز نگه دارید تا استنشاق کردن این مواد سمی، هیچ آسیبی را به شما نرساند.
  • در نظافت آسانسور بهتر است که با نظم خاصی، از بالا به پایین آن را تمیز کنید؛ ابتدا سقف و سپس بدنه  و پس از آن کف آسانسور را نیز تمیز کنید. این نظم باعث می شود شما به راحتی و بدون آن که نظافت قسمتی از آسانسور را از خاطر ببرید، آن را کامل تمیز کنید.
پیشنهاد آی‌بک امداد :  روش ترمیم موکت سوخته

مرحله اول نظافت آسانسور – شستن درب آسانسور

در گام اول نظافت آسانسور، ابتدا باید درب آن را خوب شستشو دهید. اما قبل از نظافت درب آسانسور، ابتدا باید به جنس آن خوب توجه کنید. عموما درب آسانسور ها از فولاد با روکشی از آلومینیوم ساخته می شوند؛ بنابراین اگر جنس آسانسور شما چنین بود، بهترین گزینه جهت نظافت درب آسانسور، استفاده از یک دستمال مرطوب آغشته به مواد شوینده است.

اما اگر درب آسانسور محل کار یا خانه شما، از جنس شیشه بود، برای شستن و نظافت آن، از یک پارچه یا روزنامه ی باطله و مایع شیشه پاک کن استفاده کنید.

مراحل نظافت آسانسور

مرحله دوم نظافت آسانسور – نظافت کف آسانسور

بسته به کاربردی که آسانسور دارد، کف آن نیز می تواند جنس های  مختلف و متنوعی داشته باشد. در بعضی از ساختمان ها، کف آسانسور را موکت می کنند و یا اینکه به همان شکل معمول سنگ با طرح های مختلف گرانیت، از آن استفاده می کنند.

اگر کف آسانسور شما موکت بود برای نظافت، از موکت شوی های صنعتی استفاده کنید. اما اگر نتوانستید این دستگاه را تهیه کنید و برایتان مشکل بود، شما می توانید با استفاده از یک، تی و ماده ی شوینده، کف آسانسور خود را تمیز کنید.

اما چنانچه کف آسانسور شما، سنگی یا سرامیکی بود، از دستگاه پولیش کف استفاده کنید. برای نظافت کف آسانسور به هیچ عنوان نباید از آب استفاده کنید چون ممکن است به تجهیزات زیرین آسیبی برسد.

مرحله سوم نظافت آسانسور – تمیز کردن دیواره های آسانسور

دیواره های آسانسور به طور معمول از جنس فولاد ضد زنگ است؛ بنابراین برای شستشوی دیواره های آن از پارچه و شوینده ی مخصوص استفاده کنید. اگر در آسانسور جداره های شیشه ای وجود داشت، مشابه نظافت شیشه های منزل، آن را شستشو دهید.

پس برای نظافت آسانسور بهتر است که از محلول هایی استفاده کنید که نظافت آسانسور برای مدت بیشتری حفظ شود و جای دست و آلودگی ها دیرتر روی آسانسور تاثیر بگذارد.

مرحله چهارم نظافت آسانسور – نظافت چراغ های آسانسور

از آنجا که آسانسور یک محیط بسته است و در یک بخش مجزا قرار دارد، معمولا نورگیری زیادی ندارد (البته آسانسور هایی که روبروی پنجره های بیرونی ساخته می شوند، این گونه نیستند و نور گیری خوبی می توانند، داشته باشند)، بنابراین میزان روشنایی چراغ های آسانسور، از اهمیت ویژه ایی برخوردار است.

بهترین کار برای نظافت چراغ های آسانسور، این است که از یک پارچه یا دستمال که آغشته به مواد ضدعفونی کننده است، استفاده کنید. در حین شستشوی چراغ های آسانسور مواظب باشید که بین شما و سیم کشی داخلی، ارتباط مستقیمی برقرار نشود و محفظه های لامپ ها سالم باشند.

نظافت آسانسور و دیوار آن

مرحله پنجم نظافت آسانسور – تمیزی درز ها و ریل ها

دسترسی به لای درز ها در وسایل مختلف، چالش های زیادی را برای نظافت آن قسمت، به وجود می آورد. افراد معمولاً برای نظافت، توجه زیادی به لای درز ها می کنند. شما نیز می توانید با استفاده از یک جاروبرقی شارژی یا جارو دستی که زبانه های نرمی دارند، درز های آسانسور را از آشغال و گرد و غبار به جامانده در خلل و فرج و ریل ها را به طور کامل پاک کنید.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  آموزش باز کردن لوله فاضلاب با نوشابه

مرحله ششم نظافت آسانسور – تمیز کردن پیت چاهک

پیت یا چاهک جایی است که معمولا مردم برای نظافت آن را در نظر نمی گیرند؛ زیرا نمی دانند که وجود دارد و یا اینکه آن را به خاطر نمی آورند. نظافت این قسمت را نباید نادیده بگیرید زیرا که تمامی زباله و آلودگی ها می توانند بین در و کف آسانسور تجمع کنند. شما باید این قسمت را حداقل یکبار در ماه کامل تمیز کنید.

مرحله هفتم نظافت آسانسور – تمییز کردن آینه آسانسور

آینه های آسانسور از مراکزی هستند دائم در دید افراد قرار دارند؛ پس نظافت این قسمت باید با حساسیت بسیار زیادی انجام شود.

مرحله هشتم نظافت آسانسور – تمیز کردن سقف آسانسور

برای تمیز کردن سقف آسانسور به نردبان نیاز است. سقف آسانسور را با یک پارچه خشک، تمیز کنید. دقت داشته باشید که حتما از پارچه هایی استفاده کنید که نرم باشند و روی سطوح خراش ایجاد نکنند.

کارهایی را که در نظافت از کابین آسانسور نباید انجام دهید

  • برای تمیز کردن آسانسور از شوینده های صنعتی استفاده نکنید زیرا اکثر قطعات آسانسور به شوینده های صنعتی حساس هستند؛ بنابر این حتما به این مورد توجه کنید و یا اگر خودتان آسانسور را تمیز نمی کنید به کارکنانتان حتما این مورد را تذکر دهید، تا از شوینده های صنعتی استفاده نکنند.
  • برای نظافت آسانسور از روزنامه های چند لایه و پارچه های زبر، خیلی زیاد استفاده نکنید.
  • ابتدا صبر کنید تا نظافت آسانسور به طور کامل انجام شود و بعد از خشک شدن آن، شما می توانید از آسانسور استفاده کنید.
  • اسپری را هرگز به صورت مستقیم به چراغ ها و کابین نزنید.
  • در روزهای شلوغ مانند اول هفته که افراد بیشتر با آسانسور سر و کار دارند، نباید آسانسور را تمیز کنید. بهترین زمان برای نظافت آسانسور در روز ها پایانی هفته است که ازدحام جمعیت کمتر است.
  • تمیزی آسانسور را به بیشتر از یک تا دو هفته در روز، موکول نکنید.

چگونه باید آسانسور خود را مدت زمان بیشتری تمیز نگه داریم؟

  1. تصفیه کننده هوا

کابین آسانسور یک فضای بسته است و ما دائما هوای دیگر افراد حاضر در آسانسور را تمیز می کنیم؛ بنابر این استفاده از دستگاه تصفیه کننده هوا، هوا را تمیز نگه می دارد و ما را از خطر بیماری های واگیر دار حفظ می کند.

  1. استفاده از دکمه های بدون لمس

برای اینکه آسانسور خود را در طولانی مدت تمیز نگه داریم بهتر است که از دکمه های بدون لمس استفاده کنیم؛ زیرا میکروب ها از طریق چیزهایی که ما لمس می کنیم گسترش می یابند. پس حتما به این مورد توجه کنید.

 

۸ مرحله نظافت آسانسور و بایدها و نبایدهای آن

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

مقاله آموزش ۸ مرحله نظافت آسانسور و بایدها و نبایدهای آن

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا