تعمیرات تاسیسات برقی

مهمترین نکات در رابطه با برق اضطراری آسانسور

این افکار که وقتی درون آسانسور ها هستید و می خواهید چند دقیقه یا شاید یک ساعت در آسانسور بمانید برق قطع می شود احساس بسیار بدی در شما ایجاد می نماید. این مشکل برای افراد سالخورده یا بیماری های خطرناک بیشتر است. حتی بعضی از افراد از مکان های بسته می ترسند و نمی توانند مدت زیادی در فضای بسته آسانسور بمانند. در حال حاضر که قطعی برق در نقاط مختلف کشور رایج می باشد، امکان وقوع چنین حوادثی وجود دارد. بنابراین وجود منبع تغذیه اضطراری در آسانسور یا برق اضطراری آسانسور بسیار ضروری می باشد.

برق اضطراری آسانسور چیست

طبق مقررات ساختمان، آسانسور در ساختمان های بیش از ۳ طبقه اجباری است. با توجه به اینکه حال حاضر تعداد زیادی آپارتمان و برج مسکونی در شهرهای بزرگ وجود دارد. بنابراین برای حرکت آسانسور داشتن سلامتی و داشتن برق اضطراری بسیار ضروری است. اینجاست که منبع تغذیه اضطراری آسانسور وارد می شود که به افراد کمک کند تا احتمال گیر کردن نفرات در داخل آسانسور بعد از قطع برق را کاهش دهند.

اضطراری آسانسور چند نوع است

در تکنولوژی های جدید آسانسورها طوری طراحی شده اند که در هنگام فرود انرژی مکانیکی را ذخیره کنند، در نتیجه انرژی الکتریکی کمتری مصرف می نمایند. در حالت کلی آسانسور بین ۴ تا ۲۰ کیلو وات برق استفاده می کند. توان مصرفی به وسیله آسانسور به میزان قدرت موتور آسانسور، تعداد رفت و برگشت آن و مسافت طی شده عمودی بستگی زیادی دارد و انتخاب هر نوع منبع تغذیه اضطراری آسانسور به نوع آسانسور،اندازه  ارتفاع چاه آسانسور و همچنین ظرفیت آن بستگی دارد.

انواع برق اضطراری آسانسور به شرح زیر است:

  • باتری بلک اوت آسانسور
  • سیستم UPS
  • ژنراتور دستگاه

نجات اضطراری آسانسور یا باطری بلک اوت چیست

سیستمی که در هنگام قطع برق فعال می شود و کابین آسانسور را به نزدیک ترین طبقه منتقل می کند و درب آسانسور را برای خروج افراد باز می کند. سیستم بلک اوت به طور جداگانه در تابلوی کنترل آسانسور نصب می گردد. برای تغذیه و برق سیستم بلک اوت از باتری استفاده می کنند و پس از قطع برق کابین آسانسور بسته به تعداد افراد داخل کابین به سمت بالا یا پایین می رود و متوقف می شود. اگر افراد زیادی در آسانسور باشند، کابین به طبقه پایین و اگر تعداد افراد کمتر از نصف ظرفیت آسانسور باشد، به طبقه بالا منتقل می شود.

سیستم بلک اوت برای بالابرهای گیربکس اجباری و برای سایر بالابرها اختیاری می باشد. اکثر آسانسورهای جدید مجهز به سیستم بلک اوت هستند. نصب و راه اندازی این سیستم در آسانسورهای قدیمی نیز امکان پذیر است.

قیمت باتری های اضطراری آسانسور در برابر سایر انواع برق اضطراری کمتر می باشد اما در عین حال عمر مفید آن حدود یک یا دو سال است.

برق اضطراری آسانسور

 

سیستم تغذیه بدون وقفه یا UPS چیست

این سیستم قادر است برق آسانسور تک فاز یا سه فاز را تامین کند. سیستم یو پی اس نوساناتی که بین برق شهری و برق آسانسور وجود دارد را حذف می کند و برق بی نویز را برای آسانسور ایجاد می کند. سیستم UPC به دو صورت قابل طراحی و پیاده سازی است.

  • UPC برای تابلو های مدار فرمان: در موقع قطع برق، آسانسور در نزدیکترین طبقه متوقف می شود و در را در آنجا باز می کند.
  • UPC مدار برق آسانسور: در موقع قطع برق آسانسور به طور عادی به حرکت خود ادامه داده و در طبقه مورد نظر می ایستد.
پیشنهاد آی‌بک امداد :  نحوه سیم کشی کلید تک پل و پریز در ساختمان

سیستم UPC علاوه بر اینکه در زمان قطعی برق، برق مورد نیاز آسانسور را تامین می کند، از سیستم الکتریکی آسانسور محافظت کرده و طول عمر آسانسور را کمی افزایش می دهد. این نوع سیستم برق اضطراری نیاز به سرویس  ماهانه توسط افراد حرفه ای دارد و با آزمایش این سیستم می توانید از سلامت آن اطمینان حاصل کنید. علاوه بر این، تست عملکرد برق اضطراری آسانسور باتری را تخلیه می کند. انجام این کار در فواصل منظم (مثلا یک بار در ماه) باعث افزایش عمر باتری می شود. طول عمر مفید باتری های یو پی اس معمولا بیشتر از باتری بلک اوت است و حدود ۴-۵ سال عمر دارد و به همین دلیل قیمت آن نیز بالاتر است.

 

ژنراتور در برق اضطراری آسانسور چیست

ژنراتور وسیله ای است که با سوخت های فسیلی روشن می شود و با استفاده از انرژی مکانیکی که از سوخت های فسیلی به دست می آید، انرژی الکتریکی مورد نیاز را برای به حرکت در آوردن آسانسور فراهم می کند. در صورت قطع برق پس از چند ثانیه قطعی، این سیستم برق مورد نیاز آسانسور را تامین می کند.

ژنراتورها برای نصب مخزن به تجهیزاتی مانند مخزن ذخیره سوخت و فضا نیاز دارند و تعمیر و نگهداری بالایی دارند. علاوه بر این، صدای حاصل از ژنراتور نیز زیاد است. برای اینکه نتیجه مطلوبی از استفاده ژنراتور به دست آورید، کارشناسان می توانند سیستم های برق اضطراری را با ترکیب ژنراتور و UPC طراحی نمایند.

در ساختمان هایی که تعداد زیادی آسانسور دارند یا در بیمارستان ها و خانه های سالمندان استفاده از ژنراتور اضطراری ضروری می باشد.

برق اضطراری در آسانسور های کشی چگونه عمل می کند

وقتی در آسانسور ها برق اضطراری تشخیص داده می شود باید کابین آسانسور به لابی ساختمان برگشته و همانجا با درب باز باقی بمانند. وقتی یکی از کابین ها در حال برگشت به لابی است باید بقیه متوقف شوند تا برق زیادی مصرف نشود. وقتی همه آسانسور ها به لابی برگشتند طبق توان ژنراتور و برق اضطراری یکی یا دو تا از کابین های آسانسور فعال شده و بقیه از کار می افتند. کابین های منتخب برای حرکت با برق اضطراری باید به صورت خودکار انتخاب شوند. باید در برنامه های آسانسور تعداد کابین فعال با برق اضطراری مشخص شود و این تعداد بیشتر از تعداد کابین مجاز نباشد.

برق اضطراری در آسانسور های هیدرولیک چگونه عمل می کند

وقتی که برق آسانسور قطع می شود برای پایین آوردن آن باید وسیله ای باشد. این کار باید به شکلی باشد که افراد را به پایین ترین سطح برساند تا افراد بتوانند از آسانسور خارج شوند. برای این کار باید جدا از سیستم برق اضطراری بدون وقفه یک منبع برق جداگانه نیز داشته باشید. خانه های سالمندان و بیمارستان ها معمولا برای این کار از ژنراتور های اضطراری استفاده می کنند. البته استفاده از کنتاکتور ها باعث جلوگیری از مشکلات می شود.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  سیم کشی و نصب کنتور برق سه فاز در ساختمان ها

برق اضطراری آسانسور

در زمان قطع برق برای آسانسور چه اتفاقی می افتد

بیایید به اتفاقاتی که در زمان قطع برق ممکن است برای آسانسور بیفتد نگاهی بی اندازیم. تمامی آسانسور را باید منبع تغذیه داشته باشند تا بتوانند به درستی کار کنند. آسانسور های کششی برای اینکه بالابر را حرکت دهند به برق نیاز دارند و آسانسور های مدل هیدرولیک برای کار کردن پمپ به برق نیاز دارند.

در ابتدای قطع برق آسانسور به صورت ناگهانی خاموش می شود و ممکن است حتی بین دو طبقه این اتفاق بیفتد. به این دلیل ترمز ناگهانی آسانسور اتفاق می افتد که این دستگاه ها مجهز به ترمز های الکترومغناطیسی می باشند. در حالت معمولی ترمز را یک سیم پیچ معمولی نگه می دارد و باعث توقف آسانسور به صورت ناگهانی می شود. همچنین چراغ های آسانسور خاموش شده و چراغ های اضطراری درون کابین روشن می شوند.

اگر آسانسور شما برق اضطراری نداشته باشد در این گونه مواقع آسانسور تا آمدن برق خاموش می مانند. در این گونه مواقع اگر در آسانسور گیر کرده اید باید موارد زیر را رعایت کنید.

برای کمک گرفتن از کسی که می تواند به شما کمک نماید می توانید از تلفن اضطراری استفاده نمایید. تلفن آسانسور به صورت خودکار به شخصی وصل می شود. تا فرد بتواند موقعیت مکانی شما را پیدا کند. همچنین می توانید از زنگ هشدار آسانسور استفاده کنید و یا از تلفن همراهتان برای درخواست کمک استفاده نمایید.

به هیچ عنوان سعی نکنید که از آسانسور به تنهایی خارج شوید و یا درب آسانسور را باز کنید یا درب فرار که در بالای آسانسور قرار دارد را باز نمایید.

آرامش خود را حفظ کنید و منتظر افراد متخصص باشید تا بتوانند بدون آسیبی شما را از آسانسور خارج کنند و نجات یابید.

بعد از خروج شما باید آسانسور توسط یک تکنسین حرفه ای بررسی شود و مشکلات آن رفع گردد. تا آسانسور تعمیر نشده است کسی اجازه ورود به آن را نباید داشته باشد.

البته امروزه آسانسور ها دارای برق اضطراری می باشند. و دیگر نیازی نیست در مواقع قطعی برق منتظر اتصال آن بمانید و بلافاصله آسانسور به برق اضطراری وصل می شود و شروع به حرکت می کند. در این گونه مواقع آسانسور بعد از برق قطع تا نزدیک ترین طبقه یا طبقه هم کف حرکت می کند و بعد از رسیدن درب باز شده و می توانید با خیالی راحت از آن خارج شوید. ولی بعد از آن آسانسور تا وصل برق از سرویس خارج می شود و نمی توانید از آسانسور تا اطلاع ثانوی استفاده نمایید. یکی از مقرون به صرفه ترین روش ها استفاده از باتری های پشتیبان برای آسانسور های هیدرولیک می باشد.

نتیجه گیری

ما انواع منبع تغذیه اضطراری آسانسور را شرح داده ایم. از بین این سه نوع برق پشتیبان می توان گفت سیستم UPC برای ساختمان ها و آپارتمان های مسکونی و اداری مناسب تر می باشد. می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر در این باره با مرکز ایبک امداد تماس بگیرید.

برق اضطراری آسانسور

امتیاز سردبیر - ۹.۹

۹.۹

مجموع امتیازات

در این مقاله همه چیز را در رابطه با برق اضطراری آسانسور برایشما شرح داده ایم.

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا