خدمات ساختمان

نحوه کار آبگرمکن برقی چگونه است | مدل های مختلف آبگرمکن برقی

آبگرمکن جزو ضروریات خانه هایی است که دارای پکیج و سیستم موتورخانه نیستند. آبگرمکن مدل‌های مختلفی دارد ولی از جهت عملکرد تمام آنها وظیفه دارند که آب را گرم کنند و آب گرم را برای نیاز شما تأمین کنند. ولی روش کار آبگرمکن‌های برقی با آبگرمکن‌های دیگر کمی فرق می کند.

در این مقاله از آی بک امداد می‌خواهیم روش کار آبگرمکن‌های برقی را برایتان توضیح بدهیم تا بتوانید از انواع مختلف این دستگاه، مناسب ترین آن را با توجه به نیاز خود تهیه کنید.

آبگرمکن برقی

از آبگرمکن‌های برقی در مناطقی که دسترسی به سوخت امکان‌پذیر نبوده و یا به آسانی نمی‌توان به آن دسترسی پیدا کرد، استفاده می‌شود. وظیفه آن هم تأمین کردن آب گرم مصرفی است. برق مورد نیاز این آبگرمکن هم از سه روش تأمین می‌شود:

  1. برق شهری
  2. توربین بادی
  3. پنل خورشیدی

آبگرمکن برقی برای اینکه آب را گرم کند، به سوخت نیاز ندارد و به همین دلیل باعث آلودگی محیط زیست هم نخواهد شد و همچنین از جهت ابعاد از آبگرمکن‌های دیگر کوچکتر هستند و فضای کمتری هم اشغال می‌کنند.

آبگرمکن برقی

انواع آبگرمکن‌های برقی کدامند؟

آبگرمکن برقی به دو دسته بدون مخزن و مخزن‌دار تقسیم می‌شود که آن را در روی زمین و یا دیوار نصب می‌کنند. در ادامه مقاله توضیحاتی و در مورد انواع آبگرمکن‌های برقی برایتان بیان خواهیم کرد:

۱- آبگرمکن‌های برقی بدون مخزن

اگر شما دارای فضای کمی هستید و می‌خواهید از آبگرمکن برقی استفاده کنید و یا اینکه می‌خواهید در مصرف برق صرفه‌جویی کنید، توصیه می‌کنیم از آبگرمکن برقی بدون مخزن برای گرم کردن آب استفاده کنید زیرا این آبگرمکن فضای کمی را اشغال خواهد کرد و وقتی شما به آب گرم نیاز ندارید برق مصرف نخواهد شد. آبگرمکن‌های برقی بدون مخزن متناسب با شرایط آب و هوایی مختلف درست می‌شوند، اما توصیه می‌کنیم برای اینکه آبگرمکن مورد نیازتان را انتخاب کنید، حتماً به نیاز خود توجه کنید تا در تأمین آب گرم دچار مشکل نشوید.

آبگرمکن های برقی بدون مخزن، وقتی شما به آب گرم نیاز دارید در همان لحظه آب را گرم می‌کند و در زمان استفاده، بدون وقفه در اختیارتان آب گرم را قرار می‌دهد ولی وقتی شما جریان آب را قطع می‌کنید، دستگاه هم خاموش می‌شود و دیگر آب گرم تولید نمی‌کند. این کار باعث خواهد شد که آبگرمکن‌های برقی بدون مخزن، نسبت به مخزن‌دار مصرف برق کمتری داشته باشند.

آبگرمکن‌های برقی بدون مخزن چه مزایایی دارند؟

این آبگرمکن‌ها مزایای زیادی دارند که مهمترین آنها عبارتند از:

  • با استفاده از این آبگرمکن شما همیشه آب گرم دارید.
  • استفاده از آبگرمکن‌های برقی بدون مخزن، باعث صرفه‌جویی در برق خواهد شد.
  • این آبگرمکن‌ها فضای کمی اشغال می‌کنند.
  • این آبگرمکن‌ها طول عمر بالایی دارند.

آبگرمکن‌های برقی بدون مخزن چه معایبی دارند؟

آبگرمکن‌های برقی بدون مخزن در کنار مزایای زیاد خود، دارای معایبی هم هستند که مهمترین آنها عبارتند از:

  • برای خرید و نصب این آبگرمکن باید هزینه زیادی صرف کنید.
  • اگر برق قطع شود آبگرمکن برقی هم کار نمی‌کند.

۲- آبگرمکن‌های برقی مخزن‌دار

آبگرمکن‌های مخزن‌دار نسبت به بدون مخزن، محبوبیت بیشتری داشته و بیشتر مورد استقبال افراد قرار گرفتند و این می‌تواند به دلیل هزینه کمتر برای نصب و همچنین پرداخت قیمت کمتر برای خرید آبگرمکن باشد. آبگرمکن‌های برقی مخزن‌دار نسبت به حجم مخزنشان، آب گرم را ذخیره کرده و در هنگامی که شما به آب گرم نیاز دارید، می‌توانید از آن استفاده کنید.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  انواع کاشی آشپزخانه | نکات مهم در انتخاب کاشی آشپزخانه

مخزن این آبگرمکن داخل عایق حرارتی قرار دارد و این عایق باعث می‌شود که آب زمان بیشتری گرم مانده و دیرتر سرد شود و همچنین برق کمتری هم مصرف خواهد شد.

مزایای آبگرمکن‌های برقی مخزن‌دار چیست؟

آبگرمکن‌های برقی مخزن دار مزایای زیادی دارند که بعضی از آنها عبارتند از:

  • در این آبگرمکن‌ها خطر گاز گرفتگی و یا آتش سوزی وجود ندارد.
  • آبگرمکن‌های برقی مخزن‌دار باعث آلودگی محیط زیست نمی‌شوند.
  • قیمت خرید و همچنین هزینه نگهداری و نصب این آبگرمکن‌ها کمتر از مدل‌های دیگر آبگرمکن می‌باشد.
  • نصب این آبگرمکن بسیار ساده است و شما به راحتی می‌توانید آن را نصب کنید.

معایب آبگرمکن‌های برقی مخزن‌دار چیست؟

آبگرمکن‌های برقی مخزن‌دار در کنار مزایای زیادی که برای آنها نام بردیم، معایبی هم دارند که عبارتند از:

  • اگر برق نباشد آبگرمکن کار نمی‌کند.
  • مصرف برق این آبگرمکن‌ها بسیار زیاد است.
  • طول عمر آبگرمکن های برقی مخزن‌دار کم می‌باشد.
  • در هنگام پوسیدگی و خرابی، از آن آب نشت می‌کند.

آبگرمکن‌های برقی چگونه کار می‌کنند؟

همانطور که گفتیم آبگرمکن برقی به دو دسته بدون مخزن و مخزن‌دار تقسیم می‌شوند و روش کار هر دو مدل آبگرمکن هم با یکدیگر فرق می‌کند که به صورت جداگانه برایتان توضیح خواهیم داد.

نحوه کار کردن آبگرمکن‌های برقی بدون مخزن

بعد از باز کردن شیر آب گرم، سنسور جریان آب، باعث می‌شود آبگرمکن بدون مخزن فعال شود. بعد از آن چند المنت حرارتی باعث گرم شدن آب می‌شوند. این کار آنقدر ادامه پیدا می‌کند تا سنسور تشخیص بدهد که شما شیر آب گرم را بسته و جریان آب متوقف شده است.

آبگرمکن‌های برقی بدون مخزن، مثل آبگرمکن‌های برقی مخزن‌دار برای تمام مدت روشن نیستند و به طور مداوم هم آب را گرم نمی‌کنند و این باعث می‌شود ۳۰ الی ۵۰ درصد مصرف برق کاهش پیدا کند و این می‌تواند صرفه‌جویی خوبی در مصرف برق باشد. این مدل آبگرمکن بدون محدودیت و در لحظه، باعث گرم شدن آب خواهد شد. به همین علت نیازی نیست که شما مثل آبگرمکن‌های برقی مخزن‌دار دائم نیاز به گرم کردن آب داشته باشید. این مهم‌ترین تفاوت بین مدل آبگرمکن های برقی مخزن دار و بدون مخزن است. صرفه جویی در برق باعث خواهد شد که مدل بدون مخزن، به علت کم کار کردن دارای استهلاک کمتری هم باشد. مسلماً این آبگرمکن ها دیرتر خراب می‌شوند به به همین دلیل است که این مدل آبگرمکن گارانتی طولانی دارد.

نحوه کار کردن آبگرمکن‌های برقی مخزن‌دار چگونه است؟

در مخزن‌های آبگرمکن برقی، ۲ المنت حرارتی وجود دارد، یکی در پایین و یکی هم در بالا. ترموستات این المنت‌ها را کنترل می‌کند و هر کدام از المنت‌ها هم به یک ترموستات وصل شده است. ترموستات‌ها که به دیوار مخزن آب گرمکن وصل می‌شوند، کلیدهای مکانیکی می‌باشند که باعث مشخص شدن دمای آب مخزن می‌شوند و اگر دمای آب مخزن کم شود المنت حرارتی روشن شده و تا هنگامی که آب به دمای لازم برسد، آن را خاموش می‌کند.

چگونه تشخیص دهیم که کدام مدل از آبگرمکن‌های برقی برای ما مناسب هستند؟

تشخیص اینکه کدام یک از آبگرمکن‌های برقی برای شما مناسبند کار سختی نیست و به راحتی می‌توانید این کار را انجام دهید. اولین چیزی که باید بررسی شود اندازه مکانی است که شما می‌خواهید آبگرمکن برقی را در آنجا بگذارید باید ابتدا مشخص کنید و ببینید با توجه به فضایی که موجود است، می توان آبگرمکن برقی بدون مخزن نصب کرد یا مدل مخزن‌دار مناسب تر است؟

پیشنهاد آی‌بک امداد :  چسب ماستیک چیست و درزگیری با آن چگونه است؟

دومین چیزی که باید بررسی شود این است که شما باید ببینید به چه تعداد خروجی آب گرم احتیاج دارید، مثلاً اگر شما برای دوش گرفتن و یا حتی شستن ظروف از آب گرم استفاده می‌کنید، باید آبگرمکنی را برای خود انتخاب کنید که بتواند توانایی گرم کردن آب را برای این دو مصرف شما داشته باشد.

برای محاسبه کردن مقدار مصرف آب گرم، شما باید به این صورت این کار را انجام دهید. برای هر روشویی در منزل حدود ۵ لیتر آب گرم در نظر بگیرید و برای سینک ظرفشویی هم ۱۰ لیتر، دوش حمام نیاز به ۵۰ لیتر آب گرم و وان حمام هم حدود ۸۰ لیتر آب گرم نیاز دارد.

فقط دقت داشته باشید هرچند که آبگرمکن‌های برقی بدون مخزن، قادر هستند آبگرم را برای چند خروجی تأمین کنند، ولی با این حال نمی‌توانند به طور همزمان این کار را انجام دهند. در صورتی که به شکل همزمان از چند خروجی برای آب گرم استفاده کنید، باعث خواهد شد دمای آب پایین بیاید. مثلاً اگر شما می‌خواهید ظرف‌ها را بشویید و یکی از اعضای خانواده در حال حمام گرفتن است، مسلماً دمای آب گرم کم خواهد شد زیرا با این کار خروجی آب را در یک زمان دو برابر کرده‌اید و این افزایش مصرف، باعث می‌شود آب خیلی زودتر از هیتر عبور کند و هیتر هم فرصت لازم را برای گرم کردن این آب نداشته باشد.

بطور مثال باید بگوییم ممکن است یک ساختمان یک دوش آب در حمام و یک عدد سینک ظرفشویی و همچنین یک روشویی داشته باشد، برای محاسبه کردن مصرف آب گرم باید به روش زیر عمل کنید:

برای سینک ظرفشویی ۱۰ لیتر، برای دوش حمام هم ۵۰ لیتر و همچنین برای روشویی ۵ لیتر آب گرم در نظر بگیرید. حالا اگر این اعداد را با هم جمع کنید شما به ۶۵ لیتر آب گرم نیاز دارید. پس باید آبگرمکنی تهیه کنید که دارای ظرفیت ۶۵ لیتر باشد.

به همین صورت هر قدر که خروجی آب گرم در ساختمان شما بیشتر باشد، باید آبگرمکنی با ظرفیت بیشتر تهیه کنید.

آبگرمکن برقی

سخن پایانی

شما می‌توانید از آبگرمکن‌های برقی در مناطقی که از بافت شهری خارج هستند، و یا روستاها، کانکس‌ها و مناطق سردسیر و حتی در خانه‌های کوچک استفاده کنید. آبگرمکن‌های برقی بدون احتیاج به سوخت و با مصرف کمی برق باعث می‌شوند شما بتوانید آب گرم مورد نیازتان را به راحتی فراهم کنید. البته شما می‌توانید برقی را که برای آبگرمکن مورد نیاز است، از برق شهری بگیرید. اگر هم برق شهری ندارید به وسیله توربین بادی و یا پنل خورشیدی می‌توانید برق مورد نیازتان را تأمین کنید.

در این مقاله از آی بک به بررسی آبگرمکن‌های برقی و مدل‌های مختلف آن پرداختیم. امیدواریم مطالب بیان شده برایتان مفید بوده باشد. در صورتی که در مورد نحوه کار آبگرمکن‌های برقی، سؤالی داشتید می‌توانید در قسمت دیدگاه‌ها مطرح کنید تا متخصصین آی بک امداد پاسخگویی شما عزیزان باشند.

نحوه کار آبگرمکن برقی چگونه است ؟

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

مدل های مختلف آبگرمکن برقی

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا