خدمات پرستاری و مراقبتی

چگونه به راه رفتن کودک کمک کنیم؟ | کمک گرفتن از پرستار کودک

راه رفتن و اولین قدم های کودک می‌تواند یکی از زیباترین و فراموش نشدنی ترین لحظه های زندگی والدین باشد و همانطور که اگر کودک در راه رفتن تأخیر داشته باشد ممکن است والدین نگران شده و سؤال هایی در این باره داشته باشند که در این مقاله از مجله ایبک می خواهیم سؤالات شما عزیزان را پاسخ داده و به شما بگوییم که چگونه به راه رفتن کودک کمک کنید.

سن راه افتادن در کودک

یکی از سؤالات رایج که بیشتر والدین می پرسند این است که کودک در چند ماهگی راه می افتد؟ سن راه افتادن کودک چیست؟ حتماً می خواهید برداشتن اولین قدم های کودکتان را ببینید. شاید بعضی از والدین انتظار دارند که کودکشان در تولد یک سالگی قادر باشد که راه برود و بعضی ها هم راه افتادن کودک خود را با کودکان دیگر مقایسه کرده و نگران می شوند. قبل از اینکه به راه رفتن کودک بپردازیم باید بگوییم که سن راه رفتن در کودکان معمولاً بین ۸ تا ۱۸ ماهگی می باشد. البته زمانی که کودک راه می‌افتد به ژنتیک کودک بستگی دارد. شما می توانید هنگام راه افتادن کودک خود را با زمان راه افتادن خود و یا همسرتان به راحتی حدس بزنید. کودکانی که نارس متولد می شوند احتمال دارد که در راه افتادن کمی تأخیر داشته باشند. به هر صورت سن راه افتادن کودک، بسته به شخصیت، ژنتیک و وزن او متفاوت است.

باید دقت کنید و ببینید آیا عضلات نوزاد شما قدرت کافی دارد یا خیر؟ زیرا کودک برای راه رفتن به هماهنگی کافی عضله و اعصاب نیاز دارد. البته اعتماد به نفس و تعادل هم برای ایستادن لازم است.  تمام این توانایی ها به مرور زمان و با فعالیت هایی مانند سینه خیز، نشستن، غلتیدن، چهار دست و پا رفتن همراه بوده و در نهایت کودک می ایستد.

چگونه به راه رفتن کودک کمک کنیم؟

راه رفتن کودک نوپا می تواند مرحله جدید و مهمی در زندگی او و والدین محسوب شود. معمولاً کودکان اولین قدم خود را در اولین سالگرد تولد بر می دارند ولی این نمی تواند به معنای آن باشد که تا آن موقع اقدامی برای تقویت راه رفتن کودک خود نکنید‌. باید کودک را برای برداشتن اولین قدم ها تشویق کنید، زیرا این یک مرحله مهم از رشد روحی و جسمی کودک است.

باید برای زنده نگه داشتن این لحظه زیبا حتماً با دوربین خود فیلمبرداری کنید. بعضی از این ترفندها را که در ادامه برایتان توضیح می دهیم امتحان کنید تا بتوانید به کودک خود کمک کنید تا زودتر راه بیفتد. البته دقت داشته باشید هیچ گاه برای تمرینات راه رفتن به کودک خود فشار نیاورید.

  1. دستان کودک را بگیرید.
  2. از همسالان کودک استفاده کنید.
  3. با کودک خود در کلاس های حرکات موزون شرکت کنید.
  4. از کفش های صدادار برای کودک استفاده کنید.
  5. برای کودک خود یک اسباب بازی هل دادنی تهیه کنید.
  6. با کودک خود به استخر بروید.
  7. در خانه یک حیوان خانگی فعال داشته باشید.
  8. کودک را زمین بگذارید.
  9. بازی طناب کشی
  10. به کودک خود پاداش بدهید.
  11. از پرستار کودک کمک بگیرید
پیشنهاد آی‌بک امداد :  پیشگیری از زمین خوردن سالمندان | مراقبت های پرستاری از سالمند

راه رفتن کودک

۱- دستان کودک را بگیرید.

بهترین ترفند برای راه افتادن کودک، کمک کردن به او در راه رفتن است. باید دست های کودک را بگیرید. هر دو دست کودک را بگیرید و پشت سر او به آرامی راه بروید. آنقدر از کودک حمایت کنید تا زمین نیفتد. البته این کار نباید به صورتی باشد که آرنج و یا شانه های کودک خسته شود. بازوها را به اندازه لازم بالا نگه دارید تا اطمینان پیدا کنید که احتمال زمین افتادن وجود ندارد ولی نه به اندازه ای که کودک نتواند کف پای خود را کاملاً زمین بگذارد.

۲- از همسالان کودک استفاده کنید.

جاهایی که کودکی هم سن کودک شما دارند، بروید تا کودک در بین هم سن و سالان خود قرار بگیرد. مانند کتابخانه، زمین بازی و محل های بازی می‌توانند برای این کار گزینه خوبی باشند. کودکانی را که در حال راه رفتن هستند، پیدا کرده و به کودک خود نشان دهید تا مهارت کودکان دیگر را دیده و دلگرم شود. گاهی ممکن است یک مقدار رقابت دوستانه کار خود را کرده و انگیزه راه رفتن را برای کودک ایجاد کند.

۳- با کودک خود در کلاس های حرکات موزون شرکت کنید.

بردن کودک در کلاس های ورزشی مادر مثل حرکات موزون می تواند روش خوبی جهت ورزش کردن کودک با مادر باشد و این مزیت را دارد که کودک می‌تواند با انجام این حرکات تشویق شود. قرار گرفتن کودک شما در محیطی که کاملاً حرکتی است به او کمک می‌کند تا هر کاری که بدن قادر به انجام آن است انجام بدهد. اکثر این کلاس ها در روی تشک های نرم بدن سازی انجام می شود و این برای کودک بسیار خوب است زیرا در صورت افتادن صدمه نمی بیند و کمتر ضربه می خورد.

۴- از کفش های صدادار مخصوص کودک استفاده کنید.

اگر راه رفتن را برای کودک خود سرگرم کننده کنید، باعث می شود کودک شما با ذوق بیشتر این کار را انجام دهد. کفش هایی مخصوص کودکان نوپا وجود دارند که در هنگام راه رفتن کودک، صدا می دهند و این می تواند لذت کودک را برای راه رفتن تقویت کند. کودکان مانند دانشمندان کنجکاوی می باشند که برای کشف اینکه در هر مرحله از راه رفتن، چه صدایی تولید می شود، بیشتر راه می روند. همانطور که می‌دانید بوق این کفش ها را می توانید جابجا کنید بنابراین اگر احساس کردید که این سروصدا ها شما را آزار می دهد می توانید بوق را از کفش خارج کنید.

۵- برای کودک خود یک اسباب بازی هل دادنی تهیه کنید.

برای این منظور گزینه های زیادی وجود دارد مثلاً می توانید یک اسباب بازی برای کودک خود بخرید که دارای دسته باشد و یا چیزی مانند واکر کوچک، همه اینها می تواند برای راه رفتن کودک کمک خوبی باشد. گاهی یک وسیله سرگرم کننده می تواند هم برای بازی کودک کاربرد داشته و هم به راه رفتن کودک کمک کند.

۶- با کودک خود به استخر بروید.

اگر دسترسی به استخر دارید و هوا هم مناسب است، بهتر است با کودک خود به شنا بروید. باید به کودک بیاموزید که با پاها به آب لگد بزند. وقتی کودک در برابر آب مقاومت می کند می تواند تمرین خوبی برای کودک باشد. این کار برای نوزاد سخت نیست. البته باید در قسمتی این کار را انجام دهید که استخر دارای عمق کمی بوده و پای کودک به ته استخر برخورد کند. سعی کنید به کودک خود کمک کنید که تا آخر استخر راه برود.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  دلایل ضعف در گردش خون پاها چیست و چه علائمی دارد؟

۷- یک حیوان خانگی فعال در خانه داشته باشید.

بچه ها حیوانات را خیلی دوست دارند. حیوان خانگی پر تحرک و فعال می تواند برای کودک شما الهام بخش بوده و او را به راه رفتن و همچنین تحریک بیشتر ترغیب کند. اگر رفتار حیوان خانگی شما آرام است، بگذارید کودک بند حیوان را در دست بگیرد و او را در راه رفتن هدایت کند.

۸- کودک را روی زمین قرار دهید.

در هنگامی که به مکان های مختلف و یا قرار ملاقات ها می روید بهتر است ده دقیقه زودتر بروید تا کمی از وقت خود را با کودک در آنجا بگذرانید و بگذارید تا کودک روی پاهای خود قرار گرفته و مستقل شود. به او کمک کنید تا از راه تقویت توانایی، بتواند اعتماد به نفس بیشتری پیدا کند.

۹- بازی طناب کشی

این بازی را لازم نیست که با هدف برد و یا باخت با کودک انجام دهید. می توانید برای هدایت کودک در راه رفتن یک سر طناب را نگه دارید تا کمک کرده باشید که کودک زمین نخورد ولی اگر کودک زمین خورد، می توانید طناب را نگه دارید و او را با طناب بلند کنید. این می‌تواند راهی سرگرم کننده برای کودک شما باشد که به این وسیله از زمین بلند شود. البته لازم نیست همیشه هم از طناب استفاده کنید می توانید از یک پارچه و حتی عروسک کودک هم برای این کار کمک بگیرید.

۱۰- به کودک خود پاداش بدهید.

بهتر است که یک غذا و یا وسیله مورد علاقه کودک را برای تشویق او در مقابل کودک نگه دارید تا به هنگام راه رفتن به او بدهید. گاهی کودکان در هنگام راه رفتن، ترجیح می‌دهند به آغوش گرم و تشویق کننده والدین پناه ببرند. پس در صورتی که کودک موفق شد راه برود حتماً او را در آغوش بگیرید. از مرحله رشد کودک خودتان لذت ببرید زیرا این دوران بسیار زود می گذرد.

۱۱- کمک گرفتن از پرستار کودک

در صورتی که شما شاغل هستید و نمی توانید تمام وقت کنار کودک خود باشید بهتر است از یک پرستار کودک کمک بگیرید. پرستار کودک تخصص خاصی در تربیت کودک دارد و می‌تواند به کودک دلبند شما برای راه رفتن کمک کند زیرا در این زمینه مهارت های لازم را دیده است.

راه رفتن کودک

سخن پایانی

راه رفتن کودک اهمیت زیادی برای والدین دارد و در صورتی که کودک دیر راه بیفتد والدین نگران شده و تلاش می‌کنند که به کودک در راه رفتن کمک کنند. در این مقاله از مجله ایبک روش های صحیح و اصولی را که می تواند به راه افتادن کودک کمک به سزایی بکند برای تان توضیح دادیم. شما هم می‌توانید تجربیات خود را با ما به اشتراک بگذارید.

چگونه به راه رفتن کودک کمک کنیم؟

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

سن راه افتادن در کودک

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا