خدمات ساختمان

سختی گیر مغناطیسی چیست؟ | انواع مختلف سختی گیر مغناطیسی

سختی گیر مغناطیسی یک نوع رسوب گیر یا فیلتر می‌ باشد که با روش‌ های مغناطیسی به بهبود کیفیت آب کمک کرده و از جدیدترین روش‌ ها بوده که در انواع صنعتی و خانگی تولید شده است. علت استفاده نمودن از سختی گیر این است که آبی که به مخزن وارد می‌ شود را سبک کند و از هر گونه افزودنی و مواد خارجی پاک نماید. سختی گیر از گذشته تا به امروز وجود داشته اما سختی‌ گیرهای قدیمی به علت آنکه بو و رنگ آب را تغییر می‌ دادند کارایی زیادی نداشتند اما سختی گیرهای مغناطیسی که امروزه به کار گرفته می‌ شود می‌ توانند آلاینده‌ هایی که در آب وجود دارد را بدون وارد کردن هیچگونه مواد شیمیایی حذف کنند.

انواع مختلف سختی گیر

همانطور که گفتیم آب دارای املاح سنگینی مثل منیزیم و کلسیم می‌ باشد و همین باعث می‌ شود که درجه سختی آن زیاد شود. کلسیم و منیزیم با تشکیل رسوب درون تأسیسات و لوله ساختمان مخصوصاً لوله حرارتی باعث می‌ شود که مسیر جریان آب کم کم محدودتر شده و مشکلاتی در تأسیسات به وجود می‌ آورد که مهم ترین آنها هزینه انرژی بالا و استهلاک زیاد می‌ باشد. برای اینکه این رسوبات از بین برود تکنیک‌ های زیادی به کار رفته است که یکی از آنها سختی گیر می‌ باشد. مهم‌ترین و اصلی‌ ترین سختی گیرهایی که در بازار موجودند عبارتند از:

  • سختی گیر رزینی
  • سختی گیر اسمز معکوس
  • سختی گیر کربنی
  • سختی گیر الکترونیکی
  • آب شیرین کن‌ ها

به کار بردن روش‌ های بالا هر کدام دارای معایبی می‌ باشد که از آن جمله می‌ توان به عدم توان تصفیه، هزینه‌ های زیاد و سختی زدایی دشوار آب در حجم زیاد اشاره نمود. به عنوان مثال سختی گیر کربنی و سختی گیر اسمز معکوس از بهترین رسوب گیرها و فیلترها می‌ باشند ولی فقط برای حجم کمی از آب می توانند کار کنند و بیشتر در دستگاه‌ های تصفیه آب خانگی مشاهده می‌ شوند.سختی گیر مغناطیسی چیست؟ | انواع مختلف سختی گیر مغناطیسی به همین خاطر امروزه سختی گیرهای مغناطیسی روی کار آمده‌ اند و به خوبی می‌ توانند نیاز مشتریان را پاسخگو باشند. سختی گیر مغناطیسی برای نخستین بار در سال ۱۹۴۵ به خانواده تأسیسات وارد شد.

انواع مختلف سختی گیر مغناطیسی

سختی گیر مغناطیسی از اولین تجهیزات فیزیکی محسوب می‌ گردد که برای از بین بردن املاح آب مورد استفاده قرار گرفته است. سختی گیر مغناطیسی در دو نوع عمده به بازار وارد شده که عبارتند از:

  • سختی گیر مغناطیسی آب
  • سختی گیر مغناطیسی الکترونیکی

در ادامه مطلب هر کدام از انواع مختلف سختی گیر مغناطیسی را توضیح می‌ دهیم و عملکرد آنها را با یکدیگر مرور خواهیم نمود.

روش کارکرد سختی گیر مغناطیسی

سختی گیر مغناطیسی با حذف کردن کریستال کلسیم موجود در آب کارش را انجام می‌ دهد. به طور کلی می‌ توانیم بگوییم علت پدید آمدن رسوبات درون سیستم و جداره لوله‌ ها پیوند کلسیم موجود در آب با دی اکسید کربن می‌ باشد. رسوبات ایجاد شده روی بدنه و دیواره داخلی لوله‌ ها، کوئل‌ ها، دریچه‌ ها، شیرآلات و بویلرها می‌ نشینند و عملکرد جریان آب و هدایت حرارت را مختل می‌ نماید. با اتصال سختی گیر مغناطیسی روی دیواره بیرونی فیتینگ‌ ها و لوله‌ ها زمانی که آب از این محدوده با سرعت خطی مناسبی عبور می‌ کند، سختی گیر میدان مغناطیسی در آن منطقه ایجاد می‌ نماید. در نتیجه مطابق با اصول القای الکترونیکی فرایند کریستالیزاسیون یون‌ های کلسیم و کربنات کلسیم و هسته زدایی انجام می‌ شود. در حقیقت با تأثیر القای الکترومغناطیسی کریستال‌ های موجود در کلسیم کربنات به آراگونیت تبدیل می‌ شوند و در ادامه به یک توده بی شکل میکرو کریستال تبدیل می‌ گردند و روی آب شناور خواهند ماند. کلسیم‌ ها و دیگر آلاینده‌ ها تمایلی به ایجاد رسوب ندارند و به همین خاطر همراه با جریان آب انتقال داده شده و تخلیه می‌ گردند. سختی گیرهای مغناطیسی آبی و الکترونیکی با همین خاصیت مغناطیسی عملیات رسوب زدایی را به خوبی انجام می‌ دهند و تفاوت آنها در این است که سختی گیر مغناطیسی الکترونیکی برای انجام کار به برق نیاز دارد. علاوه بر آن نصب سختی گیر مغناطیسی آبی ارزان‌ تر و راحت‌ تر است. چند علت وجود دارد که سختی گیر مغناطیسی نسبت به دیگر سختی گیرها دارای کاربرد بیشتری می باشد.

  • هزینه راه‌ اندازی آنها مقرون به صرفه‌ تر است.
  • نصب ساده‌ تری دارد و بهره‌ برداری از آن راحت‌ تر می‌ باشد.
  • امکان کارکرد آنها به صورت دستی و اتوماتیک وجود دارد.
  • امکان راه‌ اندازی سختی گیرها در اندازه‌ های کوچک و بزرگ و در حجم زیاد آب وجود دارد.
پیشنهاد آی‌بک امداد :  معماری منظر چیست و چگونه موجب دگرگونی محیط می‌شود؟

تاثیر سختی گیر مغناطیسی در رسوب زدایی

موضوعی که مرتب از طرف کاربران پرسیده می‌ شود این است که آیا سختی گیر مغناطیسی برای عملیات رسوب زدایی مؤثر است یا خیر؟ مخصوصاً افرادی که از این سختی گیر استفاده کرده‌ اند اما جواب مطلوبی دریافت نکرده‌ اند بیشتر منتظر پاسخ این سوال هستند. سختی گیر مغناطیسی چیست؟ | انواع مختلف سختی گیر مغناطیسینکته مهمی که باید در نظر بگیرید این است که تکنولوژی ساخت سختی گیر مربوط به سال‌ های خیلی دور است و در اغلب کشورهای پیشرفته دنیا از آن استفاده می‌ شود. به همین خاطر چنانچه قرار بود که سختی گیر تأثیری نداشته باشد بنابراین این همه مدت نباید در کشورهای دیگر مورد استفاده قرار می‌ گرفت ولی نکته مهم این است که تنوع سختی گیرها در بازار بسیار زیاد است و متأسفانه نمونه‌ های تقلبی و ناکارآمد آن افزایش پیدا کرده است که عملاً فقط شبیه سختی گیر مغناطیسی هستند اما کارکرد مناسبی ندارند. یک سختی گیر مغناطیسی باید میدان مغناطیسی مؤثری ایجاد نماید و فقط به کار بردن آهنربا در ساختار سختی گیر نشان دهنده کیفیت آن نیست. یکی از موارد مهم جهت نصب سختی گیر مغناطیسی توجه به تعیین محل نصب آن و ارزیابی سختی گیر می‌ باشد زیرا جریان و سرعت آب در مسیر موج مغناطیسی باید مشخص شده باشد تا بتواند مؤثر عمل کند.

مزایای استفاده کردن از سختی گیر مغناطیسی چیست؟

در ادامه مطلب برخی از مزایای استفاده نمودن از سختی گیر مغناطیسی را بیان می‌ کنیم.

  • با به کار بردن سختی گیر مغناطیسی مقدار رسوباتی که در داخل لوله‌ ها ایجاد می شود کاهش پیدا کرده و زمانی که این رسوبات کم شوند میزان خوردگی لوله‌ ها نیز کمتر می‌ شود در نتیجه طول عمر آنها افزایش پیدا می‌ کند.
  • به کار بردن سختی گیر مغناطیسی میزان حلالیت آب را افزایش می‌ دهد و همین موضوع باعث می‌ شود که کف کردن شوینده‌ ها در آب افزایش پیدا کند.
  • نصب سختی گیر مغناطیسی بسیار راحت و آسان است.
  • سختی گیر مغناطیسی موجب کاهش رسوبات در لوله‌ ها و تجهیزات شده و راندمان کاری آنها را افزایش می‌ دهد.
  • سختی گیر مغناطیسی قابلیت‌ های زیادی دارد که از آن جمله می‌ توانیم به عدم نیاز به مراقبت، هزینه‌ های کمتر و … اشاره کنیم.
پیشنهاد آی‌بک امداد :  آموزش نقاشی ساختمان با غلطک طرح دار | اجرای نقاشی روی دیوار با غلطک

معایب به کار بردن سختی گیر مغناطیسی چیست؟

در ادامه مطلب برخی از معایب استفاده کردن از سختی گیر مغناطیسی را توضیح می‌ دهیم.

  • عملکرد سختی گیر مغناطیسی به صورت مقطعی می‌ باشد یعنی اثر سختی گیر بسیار موضعی و مقطعی است و هر چقدر که فاصله از بلوک مغناطیسی بیشتر باشد اثر سختی گیر ضعیف‌ تر خواهد شد.
  • سختی گیر مغناطیسی نمی‌ تواند در آب ساکن موثر باشد. همانطور که در مورد عملکرد سختی گیر توضیحاتی دادیم لازم است بدانید که اگر آب به صورت ساکن باشد سختی گیر روی آن اثری نخواهد داشت.
  • برای آنکه تمام مسیر لوله کشی پوشش داده شود بیشتر از یک دستگاه سختی گیر لازم است. به علت آنکه عملکرد سختی گیر به صورت موضعی می‌ باشد و چنانچه مسیر لوله کشی طولانی باشد یک سختی گیر پاسخگو نخواهد بود و برای پوشش دادن تمام مسیر لوله کشی باید از چند دستگاه سختی گیر مغناطیسی استفاده نمایید.
  • برای قرار دادن سختی گیر باید پیچیدگی مسیر لوله کشی، فشار پمپ و تعداد اتصالات را نیز در نظر بگیرید و علاوه بر آن تحقیقات نشان داده که نصب سختی گیر در انتهای مسیر لوله کشی و یا در پمپ موثر نمی‌ باشد.
  • سختی گیر مغناطیسی باعث خوردگی در تجهیزات نیز می‌ شود. نصب بلوک مغناطیسی موجب می‌ شود که شار مغناطیسی ایجاد شده و عبور جریان آبی که حاوی املاح یونی است باعث می‌ شود که این شار قطع شود و در نتیجه ایجاد جریان الکتریکی بسیار ضعیف می‌ گردد و باعث خوردگی فلز خواهد شد و نتیجه آن کم شدن حجم لوله می‌ باشد.

سختی گیر مغناطیسی چیست؟ | انواع مختلف سختی گیر مغناطیسی

  • برای آنکه املاح توسط میدان مغناطیسی جذب شوند باید سیالات کاملاً در جریان باشند و چنانچه سرعت آن خوب نباشد عملکرد سختی گیر ضعیف می‌ شود و میزان رسوب دهی نیز افزایش پیدا می‌ کند.
  • معمولا سازندگان سختی گیر از این تجهیزات به تنهایی برای رسوب زدایی آب استفاده نمی‌ کنند زیرا چنانچه سختی آب از حد مشخصی بیشتر باشد کارکرد سختی گیر مطلوب نخواهد بود. به همین خاطر از سختی گیر رزینی نیز استفاده می‌ شود.

سخن آخر

سختی گیر مغناطیسی نوعی فیلتر، رسوب گیر یا رسوب‌ زدا می‌ باشد که در انواع مختلفی به بازار عرضه شده است. یکی از انواع مختلف سختی گیرها نوع الکترومغناطیسی آن است که برای تصفیه کردن و حذف کردن املاح موجود در آب به کار می‌ رود. این سختی گیرها به علت تکنولوژی بالایی که در آنها به کار رفته است بدون آنکه مواد افزودنی به آب اضافه کند املاح و مواد معدنی آن را به طریق میدان مغناطیسی از بین می‌ برد. چنانچه در مورد نصب سختی‌ گیر و انواع مختلف آن به راهنمایی نیاز داشتید می‌ توانید از کارشناسان آی بک امداد کمک بگیرید.

سختی گیر مغناطیسی چیست؟

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

سختی گیر مغناطیسی چیست؟ انواع مختلف سختی گیر مغناطیسی

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا