خدمات ساختمان

سرامیک چیست و کاربرد آن در ساختمان چگونه است؟ | انواع مختلف سرامیک

سرامیک یکی از پر کاربردترین مصالح در ساخت و ساز و بازسازی خانه‌ ها می‌ باشد. این متریال دارای مزایای بسیاری است و از آن به عنوان کفپوش در خانه و یا هر مکان دیگری استفاده می‌ شود. کاربرد سرامیک در ساختمان بسیار گسترده می باشد. سرامیک دارای انواع مختلفی است و هر کدام از آنها نیز کاربرد خاصی دارد. همچنین سرامیک را می‌ توان از نظر جنس به دسته‌ های گوناگونی تقسیم بندی کرد.

انواع مختلف سرامیک

سرامیک پرسلان یکی از انواع مختلف سرامیک می‌ باشد که در دمای خیلی زیاد تهیه می‌ گردد. به همین خاطر موجب می‌ شود تا ظاهری شبیه به شیشه داشته باشد. سرامیک پرسلان نسبت به سایر سرامیک‌ ها دارای ضخامت بیشتری است و جذب آب در آن بسیار پایین می‌ باشد. این نوع سرامیک در مدل‌ های بدون لعاب و لعاب‌ دار تهیه می‌ گردد.

سرامیک گرانیتی

یک نوع دیگر از سرامیک، سرامیک گرانیتی می‌ باشد که از خاک رس که بدون کربنات است در آن استفاده می‌ شود. این نوع سرامیک از نوع سرامیک‌ های بدون لعاب می‌ باشد. در فرایند ساخت سرامیک گرانیتی رنگدانه‌ های مختلفی نیز به کار برده می‌ شوند. از آنجایی که این نوع از سرامیک‌ ها بدون لعاب می‌ باشند در مرحله آخر جهت صیقلی کردن و صاف کردن سطح آن از سنگ ساب نیز استفاده می‌ گردد.

دسته‌ بندی سرامیک بر اساس جنس

سرامیک ها دارای دسته‌ بندی‌ های مختلفی می‌ باشند و می‌ توان آنها را بر اساس جنس و مصالحی که در آن استفاده شده به دو دسته تقسیم بندی نمود.

کفپوش پرسلان

سرامیک پرسلان با کیفیت‌ ترین و برترین سرامیک موجود در بازار می‌ باشد. اگر چه از نظر هزینه کمی گران‌ تر نسبت به بقیه کفپوش‌ ها است اما کیفیت آن نیز بسیار بالاست.سرامیک چیست و کاربرد آن در ساختمان چگونه است؟ | انواع مختلف سرامیک به علت روش ساخت و موادی که در آن به کار رفته ماندگاری و مقاومت بسیار زیادی دارد و در دراز مدت می‌ تواند هزینه‌ های بالای خود را توجیه و جبران نماید و حتی از دیگر کفپوش‌ ها نیز مقرون به صرفه‌ تر باشد.

کفپوش پرسلان نیز خود به دسته‌ های زیر تقسیم بندی می‌ گردد.

  • کفپوش پرسلان لعاب‌ دار که شبیه سرامیک‌ های لعاب‌ دار غیر پرسلان می‌ باشد و تشخیص آنها از همدیگر سخت است. روی بدنه سرامیک یک لایه از لعاب با ضخامت کم قرار گرفته است.
  • کفپوش پرسلان بدون لعاب نیز فاقد لعاب می‌ باشد و سطح آنها کاملاً مات است.
  • کفپوش پرسلان پولیش شده هم مثل نوع قبلی که فاقد لعاب می‌ باشد با پرداخت‌ هایی که بر روی سطح آن اجرا می‌ شود سطح کاملاً براقی دارد.

سرامیک پرسلان دارای دو لایه می‌ باشد که یک لایه آن بدنه و لایه دیگر لعاب ضخیم است. این سرامیک برای کف بسیار مناسب است و دارای طرح‌ هایی مشابه سنگ‌ های طبیعی می‌ باشد.

کفپوش غیر پرسلان

یکی دیگر از کفپوش‌ ها نوع غیر پرسلان می‌ باشد که تحت نام سرامیک معمولی نیز شناخته می‌ شود و از نظر ظاهر شبیه نوع پرسلان است. گاهی هم در بازار این نوع کفپوش فقط با نام سرامیک و یک نوع دیگر فقط با نام پرسلان خطاب می‌ شود. این کفپوش‌ ها که مناسب کف هستند بسیار شبیه همدیگر می‌ باشند و اگر بخواهیم تفاوت این دو را نام ببریم می‌ توانیم بگوییم که سرامیک معمولی به دلیل نحوه ساخت دارای تراکم کمتری از سایر سرامیک‌ ها می‌ باشند و به خاطر همین رطوبت بیشتری را نیز جذب می‌ کنند و در نتیجه مقاومت آنها در برابر ضربه و فشار کم می‌ باشد.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  مزایا و کاربرد فایبر گلاس نسبت به سایر مواد چیست؟

مزایای سرامیک

یکی از مزایای استفاده از سرامیک به عنوان کفپوش در بازسازی خانه مقاومت زیاد آن در مقایسه با دیگر کفپوش‌ ها می‌ باشد. سرامیک‌ ها در برابر رطوبت به اندازه بسیار زیادی مقاوم می‌ باشند به همین خاطر گزینه مناسبی برای استفاده به عنوان کفپوش در سرویس بهداشتی هستند.

  • کفپوش‌ های سرامیکی را می‌ توان در هر رنج قیمتی تهیه نمود.
  • کفپوش سرامیکی دارای مقاومت زیادی در برابر رطوبت می‌ باشد و برای محیط‌ هایی که مرطوب هستند مانند حمام و دستشویی مناسب است.
  • رنگ‌ ها و طرح‌ ها در کفپوش‌ های سرامیکی بسیار متنوع می‌ باشد.
  • نگهداری و تمیز کردن کفپوش سرامیکی بسیار راحت‌ تر از پارکت چوبی است.

معایب سرامیک

استفاده از سرامیک برای مناطقی که سردسیر هستند به علت سطح سردی که دارد زیاد مناسب نیست. علاوه بر آن نصب سرامیک هم زمان بر بوده و بعضی از نمونه‌ های سرامیک دارای قیمت بالایی می‌ باشند.

  • نصب کفپوش سرامیکی زمان طولانی نیاز دارد.
  • در فصول سرد سال برای مناطقی که سردسیر هستند ایجاد مشکل می‌ کند.

سرامیک چیست و کاربرد آن در ساختمان چگونه است؟ | انواع مختلف سرامیک

  • در برابر ضربه مقاومت زیادی ندارند و ممکن است بشکنند به همین خاطر برای آنکه از این اتفاق جلوگیری شود به هنگام خرید سرامیک باید تعدادی اضافه نیز خریداری نمایید تا چنانچه یکی از آنها آسیب دید بتوانید آن را جایگزین کنید.
  • کفپوش سرامیکی چنانچه خیس و یا مرطوب باشد بسیار لغزنده هستند.
  • سرمایی که از کفپوش سرامیکی ساطع می‌ شود می‌ تواند موجب درد مفاصل گردد.

کفپوش سرامیکی طرح گرانیت

کفپوش‌ های گرانیتی معمولاً از خاک رز که فاقد کربنات می‌ باشد ساخته می‌ شوند. این نوع از سرامیک‌ ها در دسته سرامیک بدون لعاب قرار دارند و در فرایند ساخت آنها از رنگدانه‌ هایی نیز جهت ایجاد کفپوش رنگی استفاده می‌ شود. کفپوش‌ های گرانیتی بدون لعاب هستند و در مرحله آخر جهت صیقل دادن سطح آنها از دستگاه سنگ ساب برای پولیش سطح سرامیک استفاده می‌ شود.

کفپوش سرامیکی طرح سه بعدی

برخی از سرامیک‌ ها دارای طرح‌ های سه بعدی هستند و این طرح‌ ها به کمک دستگاه‌ های چاپ دیجیتال روی کفپوش چاپ می‌ شوند. برای ساخت برخی از سرامیک‌ ها لعاب استفاده می‌ شود و برای برخی دیگر از آنها روکش شیشه‌ ای استفاده می‌ شود. این کار موجب ایجاد خطای دید و همچنین جلوه بیشتری در سرامیک می‌ گردد.

کفپوش سرامیکی فول بادی

کفپوش‌ های سرامیکی فول بادی را می‌ توان در دسته سرامیک‌ های پرسلانی قرار داد. این نوع از کفپوش‌ ها دارای استحکام و کیفیت بالایی می‌ باشند و از مزایای این نوع از سرامیک‌ ها می‌ توانیم به جذب رطوبت پایین، ضد سایش، ضد خش بودن آنها و مقاومت فشاری زیاد اشاره کنیم.

انواع مختلف سرامیک بر حسب بافت ظاهری

یکی از دسته‌ بندی‌ های سرامیک بر اساس ظاهر و بافت سطحی آنها می‌ باشد و به همین خاطر باید سرامیک‌ ها را بر اساس نوع کاربری و فضایی که در آنجا مورد استفاده قرار می‌ گیرند دسته‌ بندی نمود. نوع بافت سرامیک رابطه مستقیم با مقدار جذب رطوبت و به دنبال آن دوام و مقاومت سرامیک دارد.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  ایزوگام خوب چه ویژگی ها و خصوصیاتی دارد؟

سرامیک با بافت براق

این نوع از سرامیک‌ ها دارای بافت براقی می‌ باشند و این مورد می‌ تواند یکی از مزیت‌ های آنها به حساب آید. این نوع از سرامیک‌ ها بیشتر برای کفپوش خانه مورد استفاده قرار می‌ گیرند و می‌ توانند فضایی زیبا و لوکس ایجاد نمایند ولی یکی از معایب کفپوش‌ های براق این است که چنانچه لکه‌ دار شوند در معرض دید قرار دارند و نظافت و نگهداری از آنها معمولاً دشوار است.

سرامیک با بافت مات

این کفپوش‌ ها بافت ماتی دارند. نور کمی به خود جذب می‌ کنند و به همین خاطر آلودگی‌ ها مانند لکه‌ ها و گرد و غبار را کمتر نشان می‌ دهند. ولی از طرفی اگر بخواهیم از نظر زیبا شناختی آنها را مورد بررسی قرار دهیم برای فضاهایی که بزرگ هستند خیلی مناسب نخواهند بود و فضای بی‌ روح و خشکی را ایجاد می‌ نمایند.

کاربرد سرامیک‌ ها در بازسازی خانه

معمولاً برای سالن نشیمن و یا پذیرایی سرامیک‌ هایی که دارای رنگ روشن هستند بسیار مناسب می‌ باشند و باعث بزرگتر دیده شدن فضای سالن خواهند شد. چنانچه فضای سالن نشیمن شما خیلی بزرگ است هنگام بازسازی آن می‌ توانید از سرامیک‌ هایی که دارای رنگ روشن و یا تیره می‌ باشند نیز استفاده نمایید. سرامیک‌ هایی که دارای رنگ تیره هستند آلودگی و لکه را کمتر از سرامیک‌ های با رنگ روشن نشان می‌ دهند. سرامیک‌ ها و کاشی‌ ها بر اساس ابعاد و نوع درجه‌ بندی آنها دارای قیمت‌ های متفاوتی می‌ باشند. یکی دیگر از مواردی که در قیمت سرامیک و کاشی موثر می‌ باشد ضخامت، جنس خاک، نوع طرح، نوع پخت، کالیبره و یا لیزری بودن، برجستگی‌ ها، اندازه و … می‌ باشد.

کاشی و سرامیک چه تفاوتی با یکدیگر دارند؟

کاشی‌ ها فقط به عنوان طراحی دیوار مناسب می‌ باشند زیرا استحکام کافی ندارند و به اندازه سرامیک مقاوم نیستند و نمی‌ توانند به عنوان کفپوش انتخاب مناسبی باشند. مقاومت کاشی در مقابل فشار، سرما، گرما کم می‌ باشد. سرامیک چیست و کاربرد آن در ساختمان چگونه است؟ | انواع مختلف سرامیکعلاوه بر آن طول عمر کاشی‌ ها نسبت به سرامیک کمتر است ولی به علت تنوع زیادی که در رنگ و طرح دارند معمولاً در بازسازی خانه و معماری داخلی مورد استفاده قرار می‌ گیرند ولی سرامیک‌ ها دارای مقاومت بیشتری هستند و به عنوان کفپوش گزینه مناسبی می‌ باشند. سرامیک می‌ تواند تحمل گرما، سرما، رطوبت و فشار را داشته باشد ولی باز هم برای محیط‌ هایی که باز می‌ باشند مناسب نیستند به همین خاطر بهتر است برای کفپوش پارکینگ و حیاط از موزائیک به جای سرامیک یا کاشی استفاده شود.

سخن پایانی

سرامیک‌ ها در حقیقت یک نوع کاشی می‌ باشند ولی به علت مقاومت زیادی که دارند به عنوان کفپوش در بازسازی خانه مورد استفاده قرار می‌ گیرند. معمولا سرامیک‌ ها یک لایه روکش لعابی هم دارند که همین لعاب می‌ تواند به جذب کم رطوبت در آنها کمک کند. سرامیک دارای انواع مختلفی می‌ باشد و می‌ توان آنها را بر اساس جنس، طرح، کاربرد و … تقسیم بندی کرد.

سرامیک چیست و کاربرد آن در ساختمان چگونه است؟

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

سرامیک چیست و کاربرد آن در ساختمان چگونه است؟ انواع مختلف سرامیک

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا