برآورد هزینه های بازسازی ساختمان در سال ۱۴۰۲
یکی از اقدامات و فعالیت هایی که با در نظر گرفتن بودجه های مختلف و همچنین هزینه ها قابل انجام می باشد و طیف وسیعی از قیمت ها را نیز شامل می شود بازسازی ساختمان است. عواملی که در محاسبه هزینه های بازسازی ساختمان مؤثر هستند عبارتند از مساحت بنا، قدمت پروژه، سال ساخت و هدف کلی مالک از بازسازی ساختمان. جهت برآورد هزینه های بازسازی ساختمان حتماً باید از مشاوران بازسازی و متخصصین در این زمینه کمک بگیرید.
روش تعیین هزینه های بازسازی ساختمان
با سه روش می توان هزینه های بازسازی ساختمان را تخمین زد:
- تعیین هزینه های بازسازی ساختمان به روش متراژ که در این روش هزینه های بازسازی ساختمان بر اساس متر مربع تعیین می گردد.
- تعیین هزینه های بازسازی ساختمان با روش کلی که به طور معمول متخصصین ساخت و ساز جدا از نوع خدمت جهت بازسازی کردن فضاهای کوچک مثل سرویس بهداشتی و یا آشپزخانه قیمتی را مشخص می کنند و آن را بعد از بازدید اعلام می نمایند. معمولا در این روش روزهایی که برای انجام کار مورد نیاز می باشد مشخص شده و دستمزد بر اساس همان در نظر گرفته می شود.
- تعداد واحدهایی که برای بازسازی کردن مد نظر قرار دارند در قیمت نهایی تأثیر گذار می باشند. به طور معمول متخصصین برای چند واحد معمولاً تخفیفاتی نیز در نظر می گیرند.
تخمین هزینه های بازسازی ساختمان بر حسب متراژ
در ادامه فهرستی از هزینه های بازسازی ساختمان را بر اساس متراژ گردآوری کرده ایم.
۵۰ تا ۷۰ متر: از ۱۰۰ میلیون تا ۴۰۰ میلیون
۸۰ تا ۱۰۰ متر: از ۱۵۰ میلیون تا ۵۰۰ میلیون
۱۱۰ تا ۱۳۰ متر: از ۱۸۵ میلیون تا ۶۷۰ میلیون
بیشتر از ۱۴۰ میلیون: از ۲۵۰ میلیون تا ۸۰۰ میلیون
حداقل هزینه های بازسازی ساختمان مربوط به تعمیر و یا نوسازی کابینت ها، نقاشی ساختمان، بازسازی سرویس بهداشتی، کفپوش و … می باشد. بیشترین هزینه های بازسازی ساختمان مربوط به تعویض کابینت ها و یا کارهای دکوراتیو است.
هزینه های بازسازی ساختمان بر حسب متر مربع
فهرستی از خدمات بازسازی ساختمان در ادامه بیان شده است:
- هزینه های تخریب ساختمان
- هزینه های بازسازی ساختمان
- هزینه های بازسازی سرویس بهداشتی
- هزینه های بازسازی اتاق خواب
- هزینه های بازسازی نشیمن و پذیرایی
این نکته را مد نظر قرار دهید که قیمت های بازسازی ساختمان حدودی است و صرفاً هزینه های کل بازسازی ممکن است با آن چیزی که در ابتدا گفته می شود کمی متفاوت باشد.
عواملی که در تعیین هزینه های بازسازی ساختمان مؤثر هستند
در ابتدا باید هدف شما از بازسازی کردن ساختمان مشخص شود. آیا قصد دارید خانه را به فروش برسانید و یا اجاره ملک مد نظر شما می باشد؟ به بازسازی ساختمان به چشم یک سرمایهگذاری نگاه می کنید؟ آیا خانه شما قدیمی است؟ آیا لوکس بودن آن برای شما دارای اولویت می باشد و یا امنیت و آرامش خانه در اولویت است؟ آیا می خواهید بازسازی خانه خود را با کمترین هزینه انجام دهید؟ پاسخ به این پرسش ها نوع متریالی که برای بازسازی مورد استفاده قرار می گیرد را مشخص می کند به همین خاطر تعیین سقف جهت هزینه های بازسازی ساختمان در واقع غیر ممکن می باشد. به عنوان مثال هزینه های بازسازی ساختمان کلنگی با توجه به آنکه زیرسازی، برق کشی و لوله کشی آن باید تعویض شود معمولاً بیشتر از خانه های نوساز است. از طرف دیگر چنانچه بودجه شما کافی نیست و خانه به تغییرات جدی نیاز ندارد می توانید بازسازی را بیشتر در آشپزخانه انجام دهید و با این شرایط هزینه ها را نیز کاهش خواهید داد.
هزینه تخریب ساختمان کلنگی
در روند بازسازی ساختمان ممکن است گاهی اوقات فضایی به تخریب هم نیاز داشته باشد. به عنوان مثال با توجه به طراحی داخلی و سلیقه افراد ممکن است دیواری تخریب شود. چنانچه نیاز به تخریب دیوار بود قبل از شروع کار حتماً باید آن را انجام دهید. هزینه های بازسازی تخریب آرک آشپزخانه و یا دیوارهای خانه به طور معمول پس از بازدید کارشناسان به صورت مقطوع اعلام خواهد شد.
هزینه های تخریب دیوارهای آجری: ۴۰ تا ۷۰ هزار تومان بر حسب متر مربع
هزینه های تخریب دیوارهای بتنی ۱۰۰ تا ۱۸۰ هزار تومان بر حسب متر مربع
هزینه های تخریب ساختمان کلنگی متری ۱۵ هزار تومان به بالا
هزینه های تخریب ساختمان بتنی متری ۱۷ هزار تومان به بالا
هزینه بازسازی آشپزخانه
یکی از هزینه برترین فعالیت هایی که در مورد بازسازی ساختمان انجام می شود بازسازی آشپزخانه می باشد. تا جایی که اغلب افراد بازسازی ساختمان خود را فقط به آشپزخانه محدود می کنند. نصب کابینت، تعویض کاشی ها، تغییر دکوراسیون داخلی، تعویض سینک آشپزخانه و … همه با هزینه های متفاوتی قابل اجرا می باشد. متخصصان توصیه می کنند قبل از آنکه هر فعالیتی را در روند بازسازی آشپزخانه شروع کنید ابتدا لوله های کف ساختمان را مورد بررسی قرار داده و از سالم بودن آنها مطمئن شوید. همیشه باید بودجه ای را برای ریزه کاری ها و خرده کاری ها و همچنین هزینه های جانبی مد نظر قرار دهید تا در پایان کار شگفت زده نشوید.
هزینه کابینت آشپزخانه
معمولاً بیشتر فضای آشپزخانه با کابینت احاطه می شود. طراحی و ساختن کابینت پر هزینه ترین قسمت بازسازی ساختمان محسوب می شود. در حال حاضر به طور عمده از سه جنس ام دی اف، ممبران و های گلاس جهت ساخت کابینت آشپزخانه استفاده می شود. قیمت ساخت کابینت در ادامه بیان شده است.
کابینت ام دی اف: از ۴۵۰۰ تا ۷۵۰۰
کابینت هایگلاس: از ۵۲۰۰ تا ۷۵۰۰
کابینت ممبران از ۷۰۰۰ تا ۹۰۰۰
برای آنکه هزینه های بازسازی آشپزخانه کاهش پیدا کند می توانید کابینت دست دو و یا آماده بخرید. اگر کابینت های شما سالم هستند برای آنکه در هزینه ها صرفه جویی کنید می توانید فقط درب ها را تعویض نمایید. گاهی می توانید فقط کابینت های فعلی خود را تعمیر کنید و با این کار تغییرات بسیار محسوسی در آشپزخانه ایجاد نمایید. هزینه تعویض درب های کابینت با توجه به عوامل متعددی مانند وضعیت فعلی کابینت ها، جنس کابینت و … متغیر می باشد و معمولاً پس از بازدید کارشناس به صورت مقطوع اعلام خواهد شد. در مورد آشپزخانه هزینه های دیگری وجود دارد که می تواند به بازسازی کردن سقف و دیوار آشپزخانه، کفپوش آشپزخانه، سینک ظرفشویی، شیرآلات و … مربوط باشد.
هزینه بازسازی سرویس بهداشتی
معمولاً بازسازی سرویس بهداشتی و حمام با در نظر گرفتن متراژ آنها از باقی قسمت های خانه هزینه بیشتری دارد ولی در واقع هزینه های نوسازی این قسمت های خانه به صورت روزمزد و کلی نیز اعلام می شود. فهرست مواردی که در بازسازی سرویس بهداشتی باید آنها را مد نظر قرارداد عبارتند از:
- نصب سرامیک
- نصب کاشی ها
- نصب سقف PVC
- نصب توالت ایرانی
- نصب توالت فرنگی
- نصب دوش
- نصب روشویی
هزینه بازسازی حمام
چنانچه بودجه شما برای بازسازی حمام کافی باشد می توانید حتی به فکر نصب وان هم باشید. همچنین می توانید جهت جداسازی فضای دستشویی و حمام کابین دوش نیز نصب کنید. هزینه نصب وان حمام در سال ۱۴۰۲ از ۵۰۰ تا یک ۱۵۰۰ اعلام شده است.
هزینه بازسازی سالن پذیرایی
پس از بازسازی آشپزخانه و سرویس بهداشتی نوبت به بازسازی سالن پذیرایی می رسد. به طور معمول اتاق خواب ها بعد از این فضاها باید بازسازی شوند. چنانچه بودجه زیادی جهت بازسازی سالن پذیرایی ندارید و نمی خواهید بخش هایی از آن را تخریب و یا زیرسازی کنید بنابراین می توانید در هزینه های خود صرفه جویی کرده و بودجه خود را برای موارد دیگری خرج کنید.
هزینه بازسازی اتاق خواب
برای بازسازی اتاق خواب باید موارد زیر را در نظر بگیرید.
- نصب سرامیک
- نصب پارکت
- نصب سنگ
- نصب لمینت
در بازسازی کردن کف اتاق ها باید هزینه های زیرسازی و یا کندن کف را نیز مد نظر قرار داده و بودجه ای برای آن مشخص کنید. این هزینه ها معمولاً پس از بازدید متخصص به صورت مقطوع اعلام خواهد شد. معمولاً اتاق خواب آخرین گزینه در بازسازی خانه می باشد زیرا اتاق خواب در معرض دید نیست و معمولاً افراد زمان کمتری را در آن سپری می کنند. برای بازسازی اتاق خواب می توانید از دیوارها شروع کنید و آنها را رنگ آمیزی کرده و یا کاغذ دیواری نمایید. برای کفپوش اتاق خواب نیز از کفپوش سرامیکی، لمینت، سنگی و پارکت می توانید استفاده کنید. همچنین هزینه کمد دیواری نیز به هزینه های نهایی بازسازی اتاق خواب اضافه خواهد شد.
هزینه بازسازی درب و پنجره ها
چنانچه محل زندگی شما در معرض آلودگی های صوتی قرار دارد بهتر است حتماً اقدام به تعویض درب و پنجره ها کنید و آنها را با پنجره های دوجداره عوض نمایید. این هزینه ممکن است برای شما هزینه های اضافی به نظر برسند ولی آرامش شما را تضمین خواهند کرد. قیمتی که برای نصب پنجره و یا درب ها در نظر گرفته می شود معمولاً شامل هزینه ساخت و ۱۰ تا ۱۵ درصد هزینه نصب می باشد. قیمت پنجره آلومینیومی بر اساس وزن آلومینیوم متغیر است و همچنین دستمزد نصب آن نیز ثابت نیست. هزینه نصب درب و پنجره یو پی وی سی به ازای هر متر مربع از ۱۵۰ هزار تا ۸۰۰ هزار تومان می باشد. علت اینکه این قیمت بازه طولانی دارد و متنوع می باشد در نوع مصالح و نوع درب و پنجره ای است که مورد استفاده قرار می گیرد و نحوه باز و بسته کردن آنها نیز در قیمت نهایی مؤثر می باشد.
سخن آخر
یکی از موارد مهمی که در برآورد هزینه های بازسازی ساختمان مؤثر است دستمزد پیمانکار می باشد. علاوه بر مصالحی که در بازسازی ساختمان مورد استفاده قرار می گیرد دستمزد پیمانکار را نیز باید مورد توجه قرار دهید. در این مقاله از آی بک امداد به بررسی هزینه های مختلف بازسازی ساختمان پرداختیم و توضیح دادیم که هر کدام از قسمت های مختلف ساختمان نیاز به بازسازی چه مواردی دارند.
برآورد هزینه های بازسازی ساختمان در سال ۱۴۰۲
امتیاز سردبیر
مجموع امتیاز
برآورد هزینه های بازسازی ساختمان در سال ۱۴۰۲، روش تعیین هزینه های بازسازی ساختمان