تعمیرات پکیج و آب گرمکن

کاهش مصرف گاز پکیج | دلیل مصرف زیاد گاز پکیج

امروزه به جای آبگرمکن‌های قدیمی معمولاً از پکیج‌های دیواری استفاده می‌کنند. این سیستم‌های گرمایشی مزایای زیادی نسبت به موتورخانه‌ها و آبگرمکن‌ها دارند که موجب شده است که استفاده و نصب این سیستم‌ها گسترش پیدا کند.

از جمله مزایای اصلی دیواری این است که در منزل فضای بسیار کمتری را اشغال می‌کنند. مزیت دیگر پکیج‌های دیواری مربوط به مصرف برق و گاز آنها می‌باشد که در مقایسه با آبگرمکن‌های قدیمی مصرف بسیار کمتری دارند، اما باز هم می‌توان از ترفندهایی برای کاهش مصرف گاز پکیج می‌توان استفاده کرد و به این ترتیب در مصرف گاز صرفه‌جویی نمود.

نحوه کاهش مصرف گاز پکیج

پکیج‌ها مخزن ندارند و آب برای اینکه گرم شود، از گلوله‌های مسی داخل پکیج عبور کرده و در معرض المنت قرار می‌گیرد. این سیستم با اینکه دارای مصرف انرژی کمی است، اما می‌توان با به کار بردن برخی از راهکارها مصرف گاز آن را کمتر کرد. در ادامه به نکات اشاره می‌کنیم که موجب کاهش مصرف گاز پکیج شود:

انتخاب پکیج مناسب

پکیج ها در هر دقیقه مقدار زیادی آب را می‌توانند گرم کنند. برای منازل و ساختمان‌ها با توجه به متراژی که دارند باید پکیج مناسب انتخاب نمایید. در صورتی که منازل دارای متراژ بزرگتری هستند، پکیج‌های کوچک برای آنها انتخاب مناسبی نخواهد بود. چون در این صورت باید به صورت مداوم کار کنند تا بتوانند آب گرم مورد نیاز افراد را تأمین کنند. در این شرایط مصرف گاز افزایش پیدا می‌کند.

نصب اصولی پکیج

یکی دیگر از راهکارهای بسیار مناسب برای کاهش مصرف گاز پکیج این است که نصب دستگاه خود را به صورت اصولی انجام دهید. جایی که پکیج را نصب می‌کنید، باید تا محل مصرف یعنی رادیاتورها و شیرهای آب گرم فاصله کمتری وجود داشته باشد، همچنین پکیج باید به صورت تراز نصب گردد.

چنانچه پکیج صحیح و اصولی نصب نشود، نمی‌تواند به میزان کافی آب را گرم کند و از طرف دیگر میزان مصرف گاز بسیار افزایش پیدا خواهد کرد. برای اطمینان از نصب درست و اصولی پکیج در محل مناسب، بهتر است که از افراد متخصص در این زمینه کمک بگیرید.

کاهش مصرف گاز پکیج

سرویس دوره‌ای و منظم پکیج

سرویس دوره‌ای و منظم پکیج باید حداقل هر ۶ ماه یا سال یک بار انجام شود. این کار موجب خواهد شد که عمر مفید پکیج شما افزایش پیدا کند و هم اینکه از خرابی و مشکلات قطعات مختلف آن جلوگیری خواهد شد. با انجام دادن سرویس دوره‌ای پکیج می‌توانید سبب کاهش مصرف گاز پکیج شوید.

با عایق‌بندی کردن اطراف لوله‌ها می‌توان تا حد زیادی از هدر رفتن انرژی گرمایی جلوگیری کرد و بدین ترتیب مصرف گاز پکیج شما کاهش پیدا خواهد کرد.

شستشوی رادیاتورها

تجمع آلودگی‌ها و کثیفی رادیاتورها بر عملکرد آن تأثیر منفی خواهد داشت و موجب می‌شود که مصرف گاز پکیج نسبت به قبل بیشتر شود. برای اینکه بتوانید رادیاتورها را تمیز کنید، می‌توانید از محلول صابون و آب گرم استفاده نمایید.

با شستن رادیاتورها و تمیز نگه داشتن آنها عملکرد پکیج بسیار بهتر خواهد بود و شما شاهد کاهش مصرف گاز پکیج نیز خواهید بود. چون آلودگی‌های روی رادیاتور سبب خواهد شد که گرما به راحتی به محیط منتقل نشود. به همین علت پکیج مجبور به کار کردن بیشتر خواهد شد و در نتیجه مصرف گاز افزایش پیدا خواهد کرد.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  تعمیر پکیج ایساتیس | نحوه عیب یابی پکیج ایساتیس

جلوگیری از ورود هوای سرد

هوای سرد ممکن است که از راه پنجره، در یا مجرای دودکش وارد منزل گردد و روی عملکرد رادیاتورها و پکیج تأثیر منفی خواهد گذاشت. بنابراین پیشنهاد می‌شود که از درزگیر برای کناره‌های پنجره‌ها و درب استفاده نمایید. همچنین بهتر است که هر مجرایی که به سمت بیرون باز می‌شود را خوبی بپوشانید تا از وارد شدن هوای سرد به منزل جلوگیری نمایید.

تنظیم ترموستات پکیج

برای کاهش مصرف گاز پکیج باید درجه ترموستات را به صورت درست تنظیم نمایید. وقتی که از دمای ترموستات کم می‌کنید، به ازای هر درجه، ۱۰ درصد در مصرف گاز صرفه‌جویی خواهید کرد. بنابراین هزینه گاز شما نیز کمتر خواهد شد.

هواگیری کردن رادیاتور

با هواگیری کردن رادیاتورها سبب عملکرد بهتر آنها خواهید شد. همچنین در این صورت رادیاتور سریع‌تر گرم شده و گرما یکدست خواهد بود. در مواقعی که هواگیری رادیاتور انجام می‌شود، در هزینه‌های مصرفی صرفه‌جویی شده و شاهد کاهش مصرف گاز پکیج خواهید بود.

استفاده از موکت و پرده

برای کاهش مصرف گاز پکیج بهتر است که کف منزل خود را با موکت یا فرش بپوشانید و از پرده پارچه‌ای برای پنجره‌ها استفاده نمایید. در این صورت تا حد زیادی از هدر رفتن انرژی جلوگیری خواهد شد.

بررسی عملکرد شیرآلات

در صورتی که جریان خروجی آب از لوله‌ها کمتر باشد، در لوله‌ها آب بیشتری می‌ماند و بیشتر گرم خواهد شد، بنابراین پکیج انرژی کمتری مصرف می‌کند. در مواقعی که شیرآلات ساختمان بسیار قدیمی است، موجب خواهد شد که جریان آب ورودی افزایش پیدا کند و سبب افزایش مصرف پکیج شود. بنابراین باید عملکرد شیرآلات را مورد بررسی قرار دهید و در صورت مشکل داشتن، آنها را برطرف نمایید.

استفاده از شیر ترموستاتیک

یکی دیگر از راهکارهایی که می‌توان برای کاهش مصرف گاز پکیج مورد استفاده قرار داد این است که از شیر ترموستاتیک استفاده نمایید. با نصب کردن شیرهای ترموستاتیک در هنگام بالا رفتن دمای آب در پکیج، جریان آب قطع خواهد شد. در این شرایط رادیاتورها بیش از اندازه گرم نخواهند شد و این موجب مصرف گاز پکیج خواهد شد.

کم کردن جریان آب

از دیگر راهکارهای موثر برای کاهش مصرف گاز پکیج کم کردن جریان آب می‌باشد. البته برخی از افراد امکان دارد که این مورد را با افت فشار پکیج اشتباه بگیرند. هر پکیج در هر دقیقه به طور معمول ۱۰۰ لیتر آب گرم می‌کند. در صورتی که به این حجم از آب نیاز نباشد، می‌توانید میزان مصرف انرژی را کاهش دهید. همچنین بهتر است که فاصله پکیج تا شوفاژ کمتر باشد تا پکیج بتواند با ساعت بیشتری آب گرم را به شیرهای مصرفی برساند.

میزان مصرف گاز پکیج چقدر است؟

شاید به راحتی نتوان میزان مصرف گاز پکیج را تشخیص داد. چون پکیج‌ها از نظر ظرفیت و اندازه انواع گوناگونی دارند. برای حساب کردن مقدار مصرف گاز پکیج باید فاکتورهایی مانند عایق‌بندی، ابعاد ساختمان، منطقه جغرافیایی و همچنین طریقه استفاده از آن را مد نظر داشته باشید. برای تشخیص میزان گاز مصرفی پکیج باید ضریب تبدیل گرمایشی را در نظر بگیرید. این ضریب می‌گوید که میزان مصرف گاز در پکیج برای تولید هر واحد حرارت چقدر است.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  چگونه آبگرمکن گازی جدید خود را نصب کنیم ؟

برای تشخیص میزان مصرف گاز پکیج می‌توان از فرمول ضریب پکیج ضربدر ضریب تبدیل گرمایشی استفاده کرد. برای نمونه اگر ظرفیت پکیج مورد نظر ۳۰ کیلووات باشد و ضریب تبدیل گرمایشی آن برابر با ۰/۹ باشد، میزان گاز مصرفی آن ۲۷ کیلووات خواهد بود. البته باید بدانید که این مقدار کاملاً تقریبی است و برای فهمیدن میزان دقیق مصرف گاز در پکیج باید دفترچه راهنمای محصول خود را مطالعه نمایید.

دلایل بالا بودن مصرف گاز پکیج

عوامل مختلفی می‌توانند سبب مصرف بیشتر گاز پکیج شوند که برخی از آنها عبارت هستند از:

  • از دلایل بسیار مهم مصرف زیاد گاز پکیج این است که دستگاه شما قدیمی شده است و از نصب آن زمان زیادی گذشته است. امکان دارد در این صورت میزان راندمان پکیج کاهش پیدا کند. چون قسمتی از حرارتی که تولید می‌گردد، توسط آن از دست خواهد رفت و پکیج برای اینکه این حرارت از دست رفته را جبران کند، مجبور است که بیشتر کار کرده و در نتیجه مصرف گاز آن بیشتر خواهد بود.
  • از دیگر عواملی که موجب مصرف زیاد پکیج می‌شود، این است که تنظیمات آن به صورت درست انجام نشده است. در این صورت سوخت بیشتری مصرف خواهد شد. بنابراین برای کاهش مصرف گاز پکیج باید تنظیمات پکیج را به صورت صحیح انجام دهید.
  • همچنین این امکان وجود دارد که پکیج شما عملکرد مناسبی نداشته باشد و قسمت‌هایی از آن مانند یا لوله‌های توزیع گرما نشتی یا خرابی داشته باشند. در این صورت گرما هدر رفته و مصرف گاز بیشتر خواهد بود. بنابراین برای کاهش مصرف گاز پکیج خود باید به صورت مرتب پکیج را مورد بررسی قرار داده و در صورت مشاهده ایراد و خرابی در کمترین زمان ممکن اقدامات لازم را انجام دهید.
  • در صورتی که ظرفیت پکیج به صورت مناسب انتخاب نشود و ابعاد ساختمان با ظرفیت پکیج تناسب نداشته باشد، ساختمان به گرمای بیشتری نیاز داشته و پکیج در این صورت برای جبران ظرفیت پایین، باید به صورت مداوم کار کند. به همین علت گفته می‌شود که برای کاهش مصرف گاز باید به ظرفیت و متراژ ساختمان مورد نظر خود توجه نمایید.

پکیج

سخن تکمیلی

صرفه جویی انرژی در پکیج علاوه بر کاهش هزینه‌های برق و گاز موجب عملکرد بهتر آن نیز خواهد شد. برای کاهش مصرف گاز پکیج خود باید به نکات کلیدی مانند انتخاب پکیج مناسب با متراژ محل مورد نظر، نصب درست و و اصولی پکیج، بررسی عملکرد شیرآلات، جلوگیری از ورود جریان هوای سرد به منزل، استفاده از شیر ترموستاتیک و  توجه نمایید.

برای اینکه میزان مصرف گاز پکیج کاهش پیدا کند، به جای استفاده از یک پکیج با ظرفیت بسیار بالا بهتر است که از چند پکیج کوچک استفاده نمایید. در این صورت مقدار انرژی مصرفی بسیار کمتر خواهد بود. به صورت کلی پکیج به ازای هر یک کیلووات قدرت، به یک متر مکعب فضا نیاز خواهد داشت. در مساحت‌های بالا باید از دستگاه‌هایی با ظرفیت زیادتر استفاده نمایید.

کاهش مصرف گاز پکیج | دلیل مصرف زیاد گاز پکیج

امتیاز سردبیر

مجموع امتیازات

راهکارهایی برای کاهش مصرف گاز پکیج

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا