خدمات ساختمان

لوله کشی پلیکا یا پوش فیت، کدام یک بهتر است؟

لوله کشی یکی از اساسی ترین موارد در ساخت و ساز انواع ساختمان و همچنین نوسازی یا بازسازی آن می باشد و در حال حاضر بسیاری از صاحبان ساختمان و حتی عوامل سازنده با این پرسش رو به رو هستند که برای لوله کشی قسمت های مختلف از کدام لوله کشی استفاده کنند؟ لوله کشی پلیکا یا پوش فیت.

آشکار است که در هر دوره زمانی با توجه به ابزار و وسایل رایج در آن دوره اقدام به لوله کشی برای زه کشی و خارج نمودن فاضلاب از ساختمان می شود، برای مثال در دوره های گذشته از لوله های رسی، چدنی، گالوانیزه و حتی سیمانی استفاده می شده است. اما در عصر حاضر با پیدایش پلیمر انواع لوله تولید می شود. لوله کشی پلیکا یا پوش فیت از جمله مواردی است که امروزه به فراوانی مورد استفاده قرار می گیرد. دلیل این استقبال نسبت به دیگر گونه های لوله کشی که در گذشته استفاده می شدند آن است که دارای کیفیت عملکردی بالاتری هستند، همچنین اجرا، حمل و نقل، تعویض و تعمیر آن ها ساده تر است و هزینه های خرید و اجرای آن ها نیز پایین تر است.

در مقاله پیش رو با توجه به اهمیت لوله کشی در ساختمان و همچنین گستردگی تولیدات پلیمری در زمان حاضر، تلاش شده است تا مطالبی در مورد اجرای لوله کشی پلیکا یا پوش فیت و همچنین مقایسه این دو جمع آوری گردد. که به طور حتم مطالعه آن برای علاقه مندان سودمند واقع می شود.

لوله کشی پلیکا یا پوش فیت

پیش از پاسخ به این سوال که لوله کشی پلیکا مناسب تر است یا پوش فیت؟ بهتر است که هر یک از این دو نوع لوله به صورت اجمالی مورد بررسی قرار گیرند.

  • لوله های پوش فیت از پلی پلی‌پروپیلن (pp) و یا پلی اتیلن ساخته می شوند. سیستم های فاضلابی پوش فیت از یک سو دارای اورینگ هستند از این جهت به سادگی به دیگر لوله ها و اتصالات متصل می گردد و سیستم فاضلابی آن ها شامل محدودیتی در اجرا نمی شود.

در حقیقت می توان گفت که پوش فیت رقیب انواع پولیکا به حساب می آید که بر اساس میزان صدایی که در زمان عبور سیالات از لوله می گذرد، در دو نوع معمولی و بی صدا دسته بندی می شوند.

اتصال این لوله ها به یکدیگر با استفاده از سوکت هایی که در داخل هم قرار می گیرند، امکان پذیر می باشد به همین دلیل اجرای لوله کشی پوش فیت در مدت زمان کوتاهی ممکن است. البته یکی دیگر از امکانات لوله پوش فیت آن است که به سادگی به لوله هایی از جنس های دیگر متصل می شوند و همین باعث می شود تا قیمت لوله نسبت به دیگر انواع اندکی بیشتر باشد.

در اینجا باید اشاره کرد؛ در ساختمان هایی که، در آن ها بایستی نویز به کمینه مقدار خود برسد استفاده از لوله کشی پوش فیت دارای ارجحیت است.

  • لوله های پلیکا از پلی وینیل کلراید (PVC) ساخته می شوند و با بهره مندی از روش چسب زدن به یکدیگر متصل می شوند که همین باعث می شود تا دوام و استحکام بالایی داشته باشند.
پیشنهاد آی‌بک امداد :  رفع صدای کرکره برقی | عوامل ایجاد کننده صدا در کرکره برقی

دوام، عمر بالا، مقاومت در برابر خوردگی و مواد شیمیایی در کنار ضد زنگ بودن پلیکا باعث شده است که این لوله ها به صورت بسیار گسترده مورد استفاده قرار بگیرند و به جایگزینی مناسب برای لوله های قدیمی (فلزی، سیمانی و …) تبدیل شوند.

لوله کشی ساختمان با استفاده از لوله کشی پوش فیت یا پلیکا

مقایسه لوله های پلیکا و پوش فیت

جدای از تعریف و شناخت لوله کشی پلیکا یا پوش فیت، پیش از استفاده از هر یک از آن ها و همچنین برای اطمینان یافتن از انتخاب خود بهتر است لوله کشی پلیکا و پوش فیت از جهات مختلف با هم مقایسه شوند. به همین منظور بهتر است به موارد زیر توجه کرد:

  • مقاومت

در بررسی مقاومت لوله کشی پلیکا یا پوش فیت، بهتر است به ویژگی های هر دو نوع در موارد زیر توجه داشت.

    • لوله های پلیکا از نظر مقاومت در سه درجه تولید می شوند که عبارتند از لوله های معمولی، نیمه قوی و قوی. که از میان این سه گونه نیمه قوی (نیمه مقاوم) برای لوله کشی فاضلاب ساختمان مورد استفاده قرار می گیرد. از جمله ویژگی ها و یا حتی مزیت های مقاومتی این لوله های می توان به موراد نام برده در زیر اشاره کرد:
      • دارا بودن مقاومت در برابر زنگ زدگی
      • دارا بودن مقاومت در برابر قدرت خوردگی انواع مواد شیمیایی
      • نداشتن رسانایی نسبت به جریان الکتریسیته
      • دارای مقامت در برابر فشار و ضربه
      • نداشتن مقاومت در برابر تابش های خورشیدی
      • خود سوز (نداشتن مقاومت در برابر آتش)
    • در مقایسه با لوله های پلیکا، لوله های پوش فیت دارای ویژگی هایی به شرح زیر می باشد:
      • اتصال با استفاده از اورینگ
      • مقاوم در برابر نور خورشید
      • غیر خود سوز (مقاومت در برابر آتش و عدم سرایت آن به قطعات دیگر)
      • نداشتن مقاومت کافی در برابر فشار (ضعیف بودن نسبت به لوله PVC)
      • به طور کلی دارای مقاومت کمتر نسبت به لوله های پلیکا

با توجه به مقاومت این لوله ها می توان به این نتیجه دست یافت که لوله های PVC برای استفاده در لوله کشی فاضلاب ساختمان، انتخاب مناسب تری هستند.

  • نصب

نصب لوله کشی پلیکا یا پوش فیت یکی دیگر از مواردی است که پیش از لوله کشی فاضلاب ساختمان باید آن را مورد توجه قرار داد.

در اتصال لوله های پلیکا از روش جوش سرد که همان اتصال از طریق چسب است، استفاده می شود. اما اتصال لوله های پوش فیت از طریق اورینگ، با کمک سوکت و با اعمال فشار امکان پذیر می گردد. همین امر باعث می شود که بتوان لوله های پوش فیت را به سادگی با دیگر انواع لوله حتی پلیکا جفت کرد و از این رو استفاده از این لوله ها در زمان ترمیم دارای اولویت می باشد.

در بررسی سادگی نصب می توان به این نتیجه دست یافت که برای اجرای لوله کشی فاضلاب ساختمان به روش زیر سقفی می توان از لوله کشی پوش فیت بهره گرفت.

  • ماندگاری

یکی از موارد تاثیر گذار در انتخاب لوله کشی پلیکا یا پوش فیت میزان کیفیت و ماندگاری این دو نوع از لوله است. چنانچه در بالا ذکر شد، لوله های پلیکا از مقاومت بالایی در برابر خوردگی توسط مواد شیمیایی مختلف برخوردار است و همچنین اتصالات آن ها نیز در برابر این ترکیبات دارای مقاومت خوبی است. در مقایسه با لوله پلیکا، لوله پوش فیت نیز دارای مقاوم خوبی در برابر خوردگی است اما باید توجه داشت که مواد شیمیایی ممکن است بر حلقه های اورینگ اثر منفی بگذارد و یا از میان آن ها نشت کند.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  کدام نوع رنگ برای نقاشی منزل بهتر است | بهترین نوع رنگ برای خانه

استفاده از لوله پلیکا در لوله کشی ساختمان

  • انعطاف پذیری

یکی دیگر از مواردی که در مقایسه لوله کشی پلیکا یا پوش فیت باید مورد توجه قرار گیرد، میزان انعطاف این لوله ها است.

در این مورد باید اشاره کرد که لوله های پوش فیت در مقایسه با لوله های پلیکا از انعطاف پذیری بیشتری برخوردار هستند که دلیل آن به ماهیت آن ها از نظر ترکیبات ساختاری بر می گردد.

  • هزینه ها

مدت ها است که هزینه اجرا و میزان بودجه اختصاصی به بسیاری از انتخاب ها در امر ساخت و ساز و حتی ترمیم ساختمان جهت می دهد و یا آن ها را محدود می کند، مطمئنا لوله کشی نیز مانند سایر موارد از میزان بودجه اختصاصی تاثیر می پذیرد.

در مقایسه برتری لوله کشی پلیکا یا پوش فیت از نظر هزینه باید اشاره کرد که:

لوله های پلیکا به طور کلی ارزان قیمت تر هستند و نصب آن ها نیاز به تعداد بست کمتری دارد،  البته انجام فرآیند چسب کاری لوله له ها و آب بندی آن مقداری زمان بر است. به طور کلی از نظر میزان قیمت خرید، قیمت نصب و اجزا لوله کشی پلیکا نیاز به صرف هزینه کمتری دارد.

ذکر این نکته الزامی است که لوله های پوش فیت نسبت به نوع پلیکا گران تر هستند. از سوی دیگر نیاز به تعداد زیاد بست و همچنین بالاتر بودن هزینه های نصب و اجرا باعث می شود که از نظر اقتصادی استفاده از لوله کشی پوش فیت مقرون به صرفه نباشد.

  • اجرا

اندازه گیری، برش، بست کاری و چسباندن از جمله مهم ترین مراحل اجرای لوله کشی در ساختمان هستند، برای بررسی این مورد در مقایسه لوله کشی پلیکا یا پوش فیت باید توجه داشت که؛

لوله های پوش فیت در شاخه هایی با اندازه های متنوع ۱، ۲، ۳ و حتی نیم متری تولید می شوند، اما لوله های پلیکا در شاخه هایی به طول ۶ متر تولید و روانه بازار می شوند. بنابراین پس از برش لوله پلیکا لازم است که سطح مورد نظر صاف و حتی با حرارت نیز کونیک شود. البته در لوله های پوش فیت نیز لازم است که در صورت نیاز به برش محل مورد نظر صاف و با ابزار مناسب پوش فیت کونیک اقدام گردد.

افزون بر این چنان چه در قسمت قبلی اشاره شد، لوله های پولیکا با چسب به هم متصل می شوند و در هنگام اجرا نیاز به تعداد زیادی بست دارند، اما لوله های پوش فیت با اورینگ به هم وصل می شوند و بست کاری در دسته مهم ترین کارها برای اجرای آن قرار می گیرد.

لوله کشی پلیکا یا پوش فیت؟ کدام یک بهتر است.

در مقاله بالا برخی از ویژگی های لوله کشی پلیکا در مقایسه با لوله کشی پوش فیت مورد بررسی قرار گرفت. با اینکه هر دو نوع از لوله کشی دارای مزیت های کاربردی خاص خود هستند با این وجود برای اطمینان از انتخاب و اجرای لوله کشی ساختمان پیشنهاد می شود: برای یافتن روشن ترین پاسخ به برتری لوله کشی پلیکا یا پوش فیت، به مراکز معتبر خدمات ساختمانی نظیر آی بک امداد مراجعه شود تا بتوان از خدمات مختلف آن ها در این زمینه به بهترین شکل ممکن بهره مند شد.

لوله کشی پلیکا یا پوش فیت، کدام یک بهتر است؟

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

لوله کشی پلیکا یا پوش فیت، کدام یک بهتر است؟

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا