مجله سلامت پوست

علت لک صورت در بارداری و روش های رفع لک

یکی از موهبت های الهی به بانوان نعمت مادر شدن است که در این شرایط بانوان تغییرات زیادی هم در جسم و هم در عواطف خود مشاهده می کنند و همه این تغییرات به دلایل هورمونی در بانوان ظاهر می شود. در زمان بارداری بسیاری از بانوان معتقد هستند که صورت آن ها زیبایی خاصی پیدا کرده و تغییرات خود را مثبت می دانند اما برخی دیگر احساسی غیر از این دارند و از وضع ظاهری خود ناراضی هستند، در این دوران بانوان دچار تغییرات هورمونی زیادی می شوند و چنانچه تعادل هورمون ها بر هم بخورد مشکلات زیادی به دنبال دارد. یکی از شایع ترین مشکلاتی که در اثر این تغییرات هورمونی ایجاد می شود تیره شدن پوست صورت است که به آن ملاسما یا لک حاملگی نیز گفته می شود، بروز این لک ها در دوران بارداری در بین بانوان بسیار شایع بوده و بسیاری آن را تجربه می کنند.

 

لک حاملگی یا ملاسما در اثر افزایش رنگدانه در نواحی مختلفی از صورت نظیر گونه ها، پیشانی و چانه قابل مشاهده است، این لک ها به صورت قهوه ای تیره و بدون خارش و علائمی ظاهری هستند. چنانچه ملاسما در اثر یک محرک خارجی مانند بارداری یا مصرف قرص های جلوگیری ایجاد شده باشد بعد از وضع حمل یا قطع قرص از بین می رود اما در برخی شرایط این لک ها سال های طولانی روی صورت باقی می مانند در این شرایط قطعا نگرانی بسیاری برای بانوان ایجاد می کنند. در چنین شرایطی بانوان به دنبال روش هایی برای درمان و از بین بردن این لک ها هستند که خوشبختانه  روش های زیادی برای رفع این لک ها وجود دارد بنابراین جای نگرانی نیست.

چرا ملاسما در بارداری ایجاد می شود؟ 

با وجود اینکه دلیل اصلی این لک ها مشخص نیست اما براساس شواهد موجود لک ها زمانی ظاهر می شوند که سطح هورمون های استروژن و پروژسترون افزایش یابد و این هورمون ها سبب تحریک ملانوسیت یا همان سلول های تولید کننده رنگدانه می گردند که هنگام قرار گرفتن در معرض اشعه ماورا بنفش نور خورشید ملانین بیشتری تولید کنند. بنابراین در شرایطی نظیر بارداری که میزان تولید این هورمون ها افزایش می یابد احتمال بروز ملاسما بیشتر می شود، این لک ها در تابستان پررنگ تر و در زمستان کمرنگ تر می گردند.

دلایل به وجود آمدن ملاسما

باید گفت ملاسما تنها در دوران بارداری ظاهر نمی شود بلکه ممکن است در اثر عوامل دیگری نیز بروز کند، از جمله:

  • در اثر تغییرات هورمونی دوران بارداری یا بلوغ
  • ژنتیک
  • در اثر تخمدان پلی کیستیک
  • قرار گرفتن در معرض نور شدید آفتاب
  • اختلالات غدد نظیرغده تیروئید
  • برخی بیماری های پوستی مزمن
  • افرادی با پوست تیره و سیاه پوستان
  • مصرف برخی داروها
  • استفاده از روش های لایه بردار پوست بدون محافظ
  • مصرف قرص های ضد بارداری

از چه زمانی لک های دوران بارداری شروع می شوند؟ 

پیشنهاد آی‌بک امداد :  روش های خانگی درمان جوش ریز پیشانی

new theme

دوران بارداری زمان بروز تغییرات مختلف برای بانوان است و این تغییرات فقط برای اندام های داخلی نیست بلکه پوست را نیز تحت تاثیر قرار می دهد از این رو باید خود را برای بروز هر نوع تغییری آماده نمود. با این حال نمی توان زمان مشخصی را برای این تغییرات پوستی بیان نمود چرا که لک ها در بانوان مختلف در زمان های متفاوتی ظاهر می شوند ممکن است این لک ها با اولین تغییرات هورمونی ظاهر گردند و هر چه تغییرات بیشتر گردد تعداد این لک ها نیز افزایش یابد. ممکن است بانوان با دیدن این لک ها دچار نگرانی و استرس گردند اما بیشتر این لک ها با از بین رفتن شرایط خاص بارداری رفع می گردند بنابراین بهتر است در این دوران با حفظ آرامش خود مراقبت های لازم را انجام دهید تا بتوانید این مشکلات پوستی را به بهترین شکل رفع کنید.

راه های جلوگیری از لک صورت در دوران بارداری  

ظاهر شدن لک های بارداری قطعا برای هر شخصی ناخوشایند است اما با مراقبت های لازم از پوست می توان تا حد زیادی مانع از بروز این لک ها شد، با کمک روش های زیر از لک های بارداری جلوگیری کنید‌.

استفاده از کرم ضد آفتاب مخصوص بارداری 

لازم است پیش از قرار گرفتن در معرض نور آفتاب از یک کرم ضد آفتاب مناسب استفاده کنید به خصوص برای بانوانی که پوست حساسی دارند و احتمال بروز لک بارداری بیشتر است. بنابراین در تمام طول روز ضد آفتاب را روی همه نواحی پوست صورت بمالید و هر دو ساعت یکبار تجدید نمایید، کرم های ضد آفتاب مخصوص بارداری فاقد کرم پودر بوده و SPF بالای ۳۰ دارند.

استفاده از کرم های ضد لک و روشن کننده پوست 

یکی دیگر از راه های پیشگیری از لک بارداری استفاده از کرم های ضد لک است که حاوی ترکیبات روشن کننده پوست می باشند، بهتر است در این دوران از کرم های حاوی هیدروکینون استفاده نکنید. در دوران بارداری به محصولاتی که استفاده می کنید دقت کافی داشته باشید که حاوی مواد مضر برای پوست نباشند و از سفید کننده های پوست که جهت زیبایی تولید شده اند استفاده نکنید چرا که ظاهر پوست را بدتر می کنند.

پوست را مرطوب نگه دارید 

در دوران بارداری به اندازه کافی آب بنوشید و از آب میوه های طبیعی استفاده کنید تا پوست به اندازه کافی رطوبت داشته باشد به خصوص برای کسانی که پوست خشکی دارند احتمال بروز لک در دوران بارداری بیشتر است از این رو این افراد باید توجه بیشتری به پوست خود داشته باشند. همچنین استفاده از کرم های آبرسان را فراموش نکنید تا خشکی پوست از بین رود.

دوری از تابش مستقیم نور خورشید 

نور خورشید دارای اشعه های بسیار مضری برای پوست است که این اشعه ها در هر فصلی وجود دارند بنابراین هیچ گاه بدون ضد آفتاب در معرض نور خورشید قرار نگیرید. به خصوص برای بانوان بارداری که مستعد لک بارداری هستند نور خورشید می تواند این لک ها را تشدید نماید، بنابراین تا حدی که امکان دارد در معرض تابش مستقیم آفتاب قرار نگیرید و در ساعاتی که شدت آفتاب بیشتر است در خانه بمانید و هنگام بیرون رفتن از منزل علاوه بر ضد آفتاب از کلاه لبه دارد و عینک استفاده کنید.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  درمان و پیشگیری از عرق سوز شدن لای پا

لک صورت آیا لکه های بارداری نیاز به درمان دارند؟ 

هرچه به زمان زایمان نزدیک تر شوید معمولا این لک ها تشدید می گردند اما هنگامی که دوران حاملگی به اتمام می رسد و هورمون ها متعادل می گردند لک های بارداری نیز از بین رفته و رنگ پوست دوباره به حالت طبیعی خود باز می گردد. با این حال در برخی موارد این لک ها همچنان روی پوست باقی می مانند از این رو پس از سپری کردن دوران شیردهی چنانچه لک های بارداری از بین نرفتند حتما به پزشک مراجعه نمایید تا با کمک روش های موجود لک های بارداری از بین روند و دوباره پوستی زیبا و شاداب داشته باشید.

روش های درمان لک بارداری 

در صورتی که لک های بارداری از بین نرفتند می توانید با کمک روش های زیر به رفع آن ها بپردازید.

کربوکسی تراپی 

یکی از جدیدترین روش ها جهت از بین بردن مشکلات پوستی در دوران بارداری کربوکسی تراپی می باشد، کربوکسی تراپی به شکل بسیار موثری لک ها را از بین می برد بدون اینکه عوارضی در پی داشته باشد. می توان این روش را به تنهایی و یا در کنار سایر روش ها جهت از بین بردن لک ها به کار گرفت.

لیزر

new theme

در صورتی که استفاده از سایر روش ها در از بین بردن لک های بارداری موثر نبود و لک ها به شکل برجسته روی صورت مشاهده شوند، در این شرایط استفاده از لیزر بسیار کمک کننده است.

پمادها و کرم های درمان کننده لک 

امروزه کرم ها و پماد های بسیاری در بازار یافت می شوند که می توانند به رفع لک های پوستی کمک کنند، بیشتر این محصولات در ترکیب خود ویتامین A دارند. این ویتامین می تواند در رفع لک های پوستی موثر باشد اما نباید در دوران بارداری آن را مورد استفاده قرار داد زیرا سبب مشکلات و نقص هایی در جنین می شود، بنابراین محصولات حاوی ویتامین A را بعد از دوران بارداری استفاده کنید.

تغذیه مناسب 

مصرف مواد غذایی سالم نه تنها به سلامت بدن کمک می کند بلکه در رفع مشکلات پوستی نیز نقش بسزایی دارد، از این رو در برنامه غذایی خود پروتئین، لبنیات، میوه و سبزیجات تازه قرار دهید. همچنین در طول روز به اندازه کافی آب و نوشیدنی های طبیعی مصرف کنید تا لکه ها و تیرگی های روی پوست به سرعت پاک گردند.

 

لک صورت ورزش

سعی کنید زمانی را در طول روز به ورزش و فعالیت بدنی اختصاص دهید ورزش کمک می کند هم بدن سالمی داشته باشید و هم به شما آرامش می دهد. زمان ورزش بدن تعریق می کند و در این شرایط بدن مرطوب باقی می ماند و جهت رفع لکه های پوستی موثر است.

 

بانوان در بارداری از شرایط خاصی برخوردارند از این رو بروز تغییرات هورمونی و ظاهر شدن لک بارداری امری طبیعی است، چنانچه در دوران بارداری با این لک ها مواجه شدید نگران نباشید. مراقبت های لازم را انجام دهید و توجه کنید با روش های موجود می توانید پس از دوران بارداری این لک ها را از بین ببرید.

 

علت لک صورت در بارداری و روش های رفع لک

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

علت لک صورت در بارداری و روش های رفع لک

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا