خدمات فاضلاب و لوله بازکنی

علت نشست اطراف چاه فاضلاب و نحوه جلوگیری از آن

شماره تلفن نمایندگی تعمیر یخچال، تلویزیون 021

نشست اطراف چاه فاضلاب می تواند دلایل مختلفی داشته باشد که می توانیم بگوییم جزو خطرناک ترین پدیده هایی می باشد که ممکن است برای افراد پیش بیاید. در این مقاله از ایبک امداد می خواهیم شما را با علت نشست اطراف چاه فاضلاب و ریزش آن آشنا کنیم.

حفر چاه های فاضلاب به وسیله شرکت های تخلیه چاه

در ساختار شهرسازی قدیم، ساختمان ها سیستم های دفع فاضلاب نداشتند و برای دفع فاضلاب از چاه استفاده می کردند. به این شکل که چاه فاضلاب را حفاری کرده و فاضلاب های ساختمان به آنجا هدایت می شد. البته امروزه هم از این سیستم دفع فاضلاب در خانه های قدیمی تهران و بعضی از شهرها و روستاها، که به فاضلاب های شهری وصل نیستند، استفاده می شود. استفاده از این چاه ها جهت دفع فاضلاب، مشکلات بسیار زیادی برای ساختمان به وجود می‌آورد که مهمترین آن هم پر شدن چاه فاضلاب می باشد. شرکت های لوله بازکنی، چاه های فاضلاب را حفر کرده و باید در هنگام حفر چاه نکات ایمنی و اصول حفر چاه را کاملاً رعایت کنند تا مشکلی پیش نیاید.

چاه های فاضلاب بعد از مدتی پر شده و حتماً باید چاه را تخلیه کنید. برای اینکه چاه نیاز به تخلیه پیدا نکند و یا کمتر با مشکلاتی در مورد چاه روبرو شوید باید چاه فاضلاب را در محلی که جنس خاک برای این کار مناسب باشد و همچنین حجم چاه را متناسب با تعداد افراد ساختمان و فاضلاب تولید شده، حفر کنند. نکات نام برده شده جهت حفر چاه فاضلاب، اهمیت زیادی دارد که باید شخص و یا شرکت های حفر کننده چاه از آن اطلاع داشته باشند.

نشست اطراف چاه فاضلاب

دلایل ریزش چاه فاضلاب

دلایل مختلفی می‌تواند باعث ریزش چاه فاضلاب شود که دانستن آن ضروری و مهم است. هنگامی که ساختمان را احداث می کنید به تمام موارد مانند سیستم آتش نشانی، برق، بتن ریزی و حتی نور هم توجه می کنید ولی متأسفانه نقشه ای برای سیستم فاضلاب ارائه نمی شود.

چاه های فاضلاب به مرور زمان فرسوده شده و در اثر عدم در نظر گرفتن سستی خاک و یا شیب نامناسب و یا حتی در اثر گرفتگی های جزئی لوله فاضلاب، ساختمان دچار ریزش می شود و چاه فاضلاب نشست می کند.

در ساختمان سازی، اصول و استانداردهای زیادی وجود دارد که باید رعایت شود و در صورت بی توجهی به این موارد نتیجه مطلوبی به همراه ندارد. دلایل نشست و ریزش چاه فاضلاب می تواند به علت عدم رعایت استانداردها در هنگام ساختمان سازی و همچنین نصب لوله و اتصالات آن باشد. در ادامه می خواهیم شما را با مهمترین دلایل نشست چاه فاضلاب آشنا کنیم:

  1. رعایت نکردن شیب استاندارد لوله
  2. لوله های چدنی
  3. مسدود بودن لوله و اتصالات آن
  4. کم شدن قطر لوله به دلیل مواد زائد
  5. عدم تخلیه چاه فاضلاب به موقع
  6. تمام شدن عمر مفید چاه فاضلاب

۱- رعایت نکردن شیب استاندارد لوله

جهت حرکت آسان سیالات در لوله فاضلاب و انتقال آنها، باید ابتدا و همچنین انتهای لوله، دارای شیب استاندارد باشد. در حالت کلی ابتدا تا انتهای لوله فاضلاب باید حدوداً ۲ تا ۷ درصد باشد و این باعث حرکت فاضلاب با سرعتی از ۲۰ تا ۷۰ سانتیمتر در ثانیه می شود. قطر لوله ها در تمام مسیر فاضلاب باید به صورت یکسان باشد و این از جمع شدن فاضلاب در لوله جلوگیری خواهد کرد.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  نرخ اتحادیه لوله بازکنی سال ۱۴۰۲|هزینه رفع گرفتگی لوله

در ساختمان های قدیمی و همچنین ساختمان هایی که بدون مجوز می سازند، این نکته رعایت نشده به همین دلیل مشاهده می کنید که چاه فاضلاب نشست می کند. به طور کلی می توانیم بگوییم که یکی از مهمترین دلایل نشست چاه فاضلاب و ساختمان های قدیمی می تواند عدم رعایت شیب لوله های فاضلاب باشد.

۲- لوله های چدنی فاضلاب

لوله ها در بازار تنوع زیادی دارند که هر کدام از آنها دارای مزایا و معایبی هستند. در گذشته برای لوله کشی فاضلاب، از لوله های چدنی استفاده می‌شد. این لوله ها باعث می شود به مرور زمان املاح فاضلاب به دیواره این لوله ها چسبیده و رسوباتی ایجاد کند که از حرکت فاضلاب جلوگیری می شود.

۳- مسدود شدن لوله فاضلاب و اتصالات آن

با گذشت زمان و به دلایل مختلفی احتمال دارد اتصالات لوله و زانو ها و همچنین محل چرخش لوله، مسدود شود و این ممکن است به دلیل تجمع نخ، پرز فرش، مو و… باشد. وقتی مواد زائد در لوله مخصوصاً در اتصالات و زانویی جمع می شود، باعث مسدود شدن لوله و اتصالات آن خواهد شد و این به مرور می تواند باعث نشست اطراف چاه فاضلاب شود.

۴- کم شدن قطر لوله به دلیل جمع شدن مواد زائد

شاخ و برگ درختان، زباله‌ها، تکه های مواد غذایی، دستمال توالت، مو، روغن، اشیاء ریز و درشت و…. وقتی وارد لوله های فاضلاب می شوند باعث تجمع در دیواره لوله شده و قطر لوله را کم می‌کنند و این باعث می‌شود عبور فاضلاب از لوله با سختی انجام بگیرد.

۵- عدم تخلیه بموقع چاه فاضلاب

بعضی از چاه های فاضلاب، به فاضلاب های شهری متصل نیستند و ظرفیت معینی دارند. وقتی سطح فاضلاب در چاه بالا بیاید حتماً باید چاه را تخلیه کنید. اگر چاه فاضلاب به موقع تخلیه نشود باعث نشست اطراف چاه فاضلاب و در نتیجه ریزش آن خواهد شد. فاضلاب موجود در چاه فاضلاب در صورت پر شدن سرریز شده و فشار زیادی به دیواره های اطراف وارد می‌کند و در نتیجه چاه نشست کرده و ریزش می کند. تخلیه به موقع چاه فاضلاب اهمیت زیادی دارد و می تواند از بروز مشکلات زیاد مانند نشست ساختمان و همچنین ترک دیوارها جلوگیری کند.

۶- تمام شدن عمر مفید چاه فاضلاب

چاه فاضلاب هم مانند قسمت های دیگر ساختمان عمر مفیدی دارد که در صورت تمام شدن عمر مفید آن حتماً باید آن را بازسازی و ترمیم کنید. می توان گفت ترمیم نکردن چاه فاضلاب باعث می شود دیوارهای اطراف چاه ضعیف شده و توانایی تحمل فشار فاضلاب را نداشته باشد. یکی از دلایل مهم نشست اطراف چاه فاضلاب، عمر زیاد و طولانی چاه فاضلاب است که در ساختمان های قدیمی زیاد این مورد دیده می شود.

راه های جلوگیری از نشست اطراف چاه فاضلاب

نشست چاه فاضلاب و ریزش آن می تواند تهدید بزرگی برای جان و مال انسان ها باشد. با توجه به اینکه پیشگیری از درمان بهتر است باید راه های جلوگیری از نشست اطراف چاه فاضلاب را بدانید تا بتوانید اقدامات پیشگیرانه را انجام دهید:

  1. تخلیه چاه فاضلاب در زمان لازم
  2. بررسی وضعیت سقف، دیوار و کف ساختمان
  3. اطلاع داشتن از محل چاه، قبل از خراب کردن ساختمان
  4. لایروبی چاه جهت جلوگیری از نشست اطراف چاه فاضلاب قدیمی
پیشنهاد آی‌بک امداد :  استفاده از بوگیر خانگی برای رفع بوی بد فاضلاب خانه

۱- تخلیه چاه فاضلاب در زمان لازم

همانطور که گفتیم یکی از دلایل مهم ریزش چاه فاضلاب می تواند عدم تخلیه آن در زمان لازم باشد. بهتر است وقتی نشانه های پر شدن فاضلاب را مشاهده کردید حتماً برای تخلیه چاه اقدام کنید.

۲- بررسی وضعیت سقف، دیوار و کف ساختمان

باید به طور مرتب وضعیت ساختمان را از وجود رطوبت و نم در سقف، دیوار و کف ساختمان بررسی کنید. وجود ترک در دیوارهای مجاور چاه و همچنین نشت آب از زیر کف پوش خانه، می تواند نشانه پر شدن چاه فاضلاب ساختمان باشد.

۳- اطلاع داشتن از محل چاه قبل از خراب کردن ساختمان

گاهی ممکن است بخواهید ساختمان را نوسازی کنید و یا اتاقی اضافه و یا کم کنید. باید برای نوسازی و بازسازی ساختمان حتماً باید از محل دقیق چاه فاضلاب اطلاع داشته باشید. توصیه می‌کنیم قبل از شروع کار، کارگران را از محل دقیق چاه مطلع کنید.

۵- لایروبی چاه جهت جلوگیری از نشست اطراف چاه فاضلاب قدیمی

وقتی چاه های فاضلاب، قدیمی می شوند گل و لای، آشغال ها، مو، پسماند غذایی، چربی و… که وارد چاه شده بر دیواره و کف چاه ته نشین می شود و می تواند باعث کم شدن جذب چاه شود و از نفوذ آب به داخل زمین جلوگیری خواهد کرد. در نتیجه چاه سریع پر شده و باید آن را تخلیه کنید. برای جلوگیری از ریزش چاه فاضلاب، باید حتماً به وسیله افراد حرفه ای چاه لایروبی شود تا دوباره چاه زنده شده و بتوانید از آن استفاده کنید.

نشانه های چاه در حال ریزش چیست؟

برای اینکه با ریزش چاه فاضلاب روبرو نشوید باید با نشانه های آن آشنا باشید تا بتوانید از بروز این مشکل جلوگیری کنید. یکی از راحت ترین راه ها برای تشخیص چاه در حال ریزش، این است که وقتی آب به چاه فاضلاب می ریزد شما صدایی از کف ساختمان می شنوید. اگر احساس کردید که آب در حال ریزش، از ارتفاع وارد چاه می شود یعنی چاه در حال پر شدن است و خطر ریزش دارد در اینصورت باید سریعاً برای تخلیه چاه فاضلاب اقدام کنید. ایجاد رطوبت و نم در دیوار ها، نشست اطراف چاه، رطوبت در زیر کفپوش ها می تواند جزو مواردی باشد که نشانه های ریزش چاه فاضلاب است.

نشست اطراف چاه فاضلاب

نتیجه گیری

نشست اطراف چاه فاضلاب و ریزش آن یکی از موارد مهمی است که باید همه از آن مطلع باشند تا از بروز آن جلوگیری کنند. توجه نکردن به این مورد مهم باعث ایجاد خطرات جانی و مالی زیادی می شود که متاسفانه ما در طول سال شاهد اتفاقات ناگوار که در اثر ریزش چاه فاضلاب اتفاق می افتد، هستیم. در صورتی که با گرفتگی و یا پر شدن چاه فاضلاب روبرو شدید و اگر نم و رطوبتی در اطراف چاه فاضلاب مشاهده کردید، حتماً با شرکت های معتبر لوله بازکنی تماس بگیرید و سریعاً مشکل را رفع کنید تا از بروز مشکلات جدی جلوگیری کرده باشید.

در این مقاله از ایبک امداد شما را با علت نشت اطراف چاه فاضلاب به طور کامل آشنا کردیم. امیدواریم مطالب برای بیان شده برای شما مفید بوده باشد.

تعمیر یخچال شبانه روزی

31

علت نشست اطراف چاه فاضلاب و نحوه جلوگیری از آن

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

نشانه های چاه در حال ریزش چیست؟

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا