تعمیرات آسانسور

دلیل لرزش آسانسور حین حرکت و راهکارهایی برای رفع این مشکل

لرزش آسانسور حین حرکت و راهکارهایی برای رفع این مشکل | جلوگیری از لرزش آسانسور

استفاده از آسانسور بدون لرزش و بی صدا موجب افزایش امنیت و کاهش استرس افراد در حین جابجا شدن می‌گردد. اما در برخی مواقع امکان دارد که به دلایل گوناگونی در حین حرکت، لرزش آسانسور اتفاق بیفتد. این مشکل دلایل مختلفی مانند خراب بودن سیم بکسل، برخورد کابین با دیواره‌ها، وجود مشکل در برد آسانسور و… به وجود می‌آید. عواملی که موجب لرزش آسانسور در حین حرکت می‌شوند با تعمیر اصولی و به موقع از بین رفته و برطرف می‌شوند.

علت لرزش آسانسور در حین حرکت

مهمترین علت لرزش آسانسور حین حرکت این است که بخش مکانیکی دستگاه عملکرد درستی ندارد. شل بودن پیچ‌های کابین و تنظیم نادرست قطعات مکانیکی دستگاه می‌تواند موجب به وجود آمدن این مشکل گردد. بهتر است که با دلایل مختلف لرزش آسانسور در حین حرکت آشنایی کافی داشته باشید تا در مواقعی که با این مشکل مواجه می‌شوید، در زمان مناسب اقدامات درست را انجام داده و مشکل به وجود آمده را برطرف نمایید.

شل بودن پیچ‌ها اولین دلیل لرزش آسانسور حین حرکت

سرعت حرکت آسانسور زیاد است و اگر پیچ‌ها شل باشند، در حین حرکت موجب تولید صدا و لرزش در کابین آسانسور خواهند شد. ریل‌های آسانسور حداقل دارای دو پایه با فاصله‌های دو و نیم متر هستند که باید به صورت اصولی و استاندارد نصب و طراحی گردند. از دیگر قطعات دستگاه که موجب ایجاد لرزش آسانسور حین حرکت می‌شوند، پیچ‌های لنگر می‌باشند که داخل سازه‌های بتنی چاه نصب شده‌اند.

چنانچه در آسانسور وزن افراد از ظرفیت تعیین شده بیشتر باشد، موجب خواهد شد که پایه ریل شل شود و یا پیچ‌های لنگر شل شوند و در این حالت آسانسور حرکت درستی نخواهد داشت و افرادی که داخل کابین هستند لرزش آسانسور حین حرکت را احساس خواهند کرد.

تنظیم نبودن فاصله کفشک کابین و ترمز

چنانچه فاصله دو ترمز کابین ناهموار باشد، موجب خواهد شد که ساییدگی ایجاد شود. این ساییدگی یکی از دلایل لرزش آسانسور حین حرکت می‌باشد. در مواقعی که پدهای ترمز فرسوده می‌شوند، قوس در کشکک ترمز به وجود آمده و موجب ساییدگی خواهد شد. چنانچه آسانسور قادر به توقف درست در طبقات نباشد، لرزش آسانسور اتفاق خواهد افتاد.

آسانسور

تعادل نداشتن کابین

تعادل‌های استاتیک و دینامیک برای آسانسورها وجود دارد. برای تشخیص کج بودن دستگاه تعادل استاتیک وجود دارد و برای هدایت کفشک روی ریل، از تعادل دینامیک استفاده می‌شود. چنانچه هر کدام از این تعادل‌ها تنظیم نباشند، می‌تواند موجب لرزش آسانسور حین حرکت شده و در این موضوع تأثیر زیادی داشته باشند.

تنظیم نبودن فاصله ریل

یکی دیگر از دلایل بسیار مهم برای لرزش آسانسور حین حرکت تنظیم نبودن فاصله ریل است. به طور اصولی و درست فاصله ریل باید بین صفر الی سه میلی‌متر و فاصله فوقانی آن بین صفر الی دو و نیم میلی‌متر باشد. چنانچه فاصله ریل به صورت صحیح و اصولی تنظیم نباشد، کابین آسانسور در حین حرکت به حالت افقی تاب خورده و در نتیجه لرزش‌هایی ایجاد خواهد شد.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  برق اضطراری آسانسور/اهمیت وجود برق اضطراری آسانسور در ساختمان‌

مونتاژ غیر استاندارد کابین دلیل لرزش آسانسور حین حرکت

چنانچه افراد حرفه‌ای و کار بلد مونتاژ اجزای گوناگون کابین آسانسور را انجام ندهند، امکان دارد پس از نصب و در حین استفاده، آسانسور لرزش‌هایی داشته باشد. اگر مونتاژ کف آسانسور به صورت صحیح انجام نگردد، وقتی آسانسور حرکت می‌کند تعادل نداشته و موجب می‌شود که افراد داخل کابین لرزش‌هایی را احساس کنند.

برای مونتاژ آسانسور افراد متخصص از طناب‌های مناسبی استفاده می‌کنند. چنانچه سایز طناب مورد استفاده مناسب نباشد، موتور دستگاه برای اینکه آسانسور را بالا ببرد فشار زیادی را تحمل خواهد کرد. همچنین موجب می‌شود که طناب در مدت زمان کمتری فرسوده شود. فرسوده شدن طناب خطرات بسیار زیاد و جدی را به دنبال خواهد داشت.

بنابراین باید مطمئن شوید که مونتاژ قطعات گوناگون آسانسور به صورت صحیح و اصولی انجام شود و برای این کار از بهترین ابزار استفاده شود.

ناهمسان بودن عمق شیار

یکی دیگر از دلایل لرزش آسانسور حین حرکت این است که عمق شیار ناهمسان می‌باشد. علت ناهمسانی عمق شیار فرسوده بودن آن می‌باشد. فرسودگی سبب کوچک شدن عمق شیار، فرسوده شدن طناب و لرزش بیشتر خواهد شد.

ناسازگار بودن طناب با شیار

چنانچه طناب با شیار ناسازگار باشد، موجب لرزش آسانسور حین حرکت خواهد شد. برای اینکه این مشکل را برطرف کنید، باید به کمک شیارسنج در ابتدا سایز شیار را اندازه بگیرید و برای تهیه شیار یا طناب فرسوده اقدامات لازم را انجام دهید. به این ترتیب سر و صدا و لرزش آسانسور بسیار کمتر خواهد شد.

انتخاب کابین نامناسب

باید در مواقع خرید آسانسور کابینی انتخاب شود که جنس ضخیم و خوبی داشته باشد. اگر جنس کابین از نوع نازک باشد، علاوه بر اینکه عایق صدای خوبی نخواهد بود، در برابر حرکت کابین یا ضربه مقاومت خوبی نخواهد داشت. در این حالت لرزش آسانسور حین حرکت بسیار بیشتر خواهد بود.

نصب نادرست ریل و کابین

چنانچه نصب ریل و کابین آسانسور به صورت صحیح انجام نشود. در حین استفاده از آسانسور با مشکلاتی مانند لرزش آسانسور در حین حرکت مواجه خواهید شد. چنانچه فاصله ریل‌ها بیش از اندازه کم یا زیاد باشد، لرزش کابین آسانسور بیشتر خواهد بود.

لرزش‌های افقی یا عمودی آسانسور

لرزش آسانسور در حین حرکت ممکن است که به صورت افقی یا عمودی باشد، که در لرزش‌های عمودی عوامل تأثیرگذار تقارن نداشتن کشش سیم بکسل آسانسور، وجود خرابی و نقص در فلکه هرزگرد و فلکه‌های کششی موتور دستگاه، ایراد در تابلوی فرمان و خراب بودن موتور آسانسور می‌باشند.

اما از عواملی که در لرزش افقی کابین آسانسور موثر هستند، می‌توان به عواملی مانند کم بودن وزن کابین، نصب نادرست ریل، وجود ایراد در فلکه کششی کابین، محاسبه نادرست وزن دستگاه و استاندارد نبودن آن، تاب خوردگی در سیم بکسل آسانسور و به کارگیری قطعات و اجزای نامرغوب اشاره نمود.

در برخی مواقع اگر در قسمت درب آسانسور تنظیمات لازم رعایت نشود، موجب ایجاد لرزش و صدا در آسانسور خواهد شد. در حقیقت چنانچه نصب درب به صورت صحیح انجام نشود و یا با هم تراز نباشند، امکان دارد که لرزش لرزش آسانسور حین حرکت با برخورد به لبه‌ها ایجاد شود.

برای اینکه از گسترش خرابی‌ها جلوگیری نمایید، باید در زمان مناسب اقدامات لازم برای رفع مشکل به وجود آمده انجام دهید. همچنین پیشنهاد می‌شود که با گردگیری به موقع و تمیز کردن منظم آسانسور، از ایجاد لرزش و صدا تا حدود پنجاه درصد می‌توانید جلوگیری نمایید.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  آشنایی کامل با سنسور طبقات آسانسور و 5 ویژگی آن

لرزش آسانسور حین حرکت

پارامترهایی برای کاهش لرزش آسانسور حین حرکت

در نظر گرفتن برخی از موارد اساسی در زمان انتخاب و نصب آسانسور تا حد زیادی در برخورداری از دستگاه بدون لرزش و صدا موثر خواهد بود.

یکی از نکات مهم این است که به اندازه آسانسور توجه نمایید. با توجه به مکانی که آسانسور نصب می‌شود، باید سایز مناسب انتخاب شود. برای نمونه اگر در فضایی که برای آسانسور بزرگ تعبیه شده است، سایز کوچک انتخاب شود، احتمال بروز صدا و لرزش در کابین بیشتر خواهد بود.

روغن کاری، چرب کردن و پیشگیری از خشک شدن ریل‌ها نیز از جمله مواردی می‌باشند که می‌تواند در بهتر و راحت‌تر حرکت کردن تسمه‌ها و همچنین کاهش صدا و لرزش آسانسور حین حرکت تأثیرگذار باشد.

در طبقه آخر بیشتر صدای آسانسور احساس می‌شود. برای اینکه این صدا کاهش یابد، می‌توان از تابلو فرمان تک سرعت استفاده کرد. چون تابلو از نوع دو سرعته موجب شروع ناگهانی آسانسور می‌شود و این موجب صدا و لرزش بیشتری خواهد شد. همچنین برای اینکه لرزش و صدا در آخرین طبقه کمتر شود باید از دیواره‌های استاندارد استفاده کرد.

یکی دیگر از عواملی که برای کاهش لرزش آسانسور حین حرکت باید به آن توجه داشته باشید، ریل آسانسور می‌باشد. چنانچه ریل‌ها سایز بزرگتری داشته باشند، لرزش دستگاه کمتر خواهد بود. برای اینکه لرزش آسانسور را کمتر کنید باید فاصله ریل و کفشک ریل کابین را چک کنید. چنانچه فاصله استاندارد نبود، می‌تواند دلیل لرزش کابین آسانسور شود. در این حالت باید این فاصله را تنظیم کرده و مشکل به وجود آمده را برطرف نمایید.

برای جلوگیری از لرزش آسانسور حین حرکت باید از درست مونتاژ شدن اتصالات کابین آسانسور مطمئن شوید و آچار کشی را به صورت کامل انجام دهید.

یکی دیگر از مواردی که برای کم کردن لرزش آسانسور حین حرکت باید انجام دهید این است که بررسی نمایید در هنگام نصب، نقطه اتصال ریل‌ها به خوبی سوهان کاری شده باشند. در غیر این صورت کفشک‌ها گیر می‌کنند و موجب ایجاد لرزش در کابین آسانسور خواهند شد.

اگر لرزه‌گیرهای روی کابین به صورت صحیح تنظیم شوند، از ایجاد لرزش و صدا در کابین آسانسور جلوگیری خواهد شد.

مقاومت بخش‌ها و قطعات مختلف کابین آسانسور مانند کف کابین، سقف کابین، دیواره‌های کابین، کشک کابین و قاب از ضروریات می‌باشد که برای پیشگیری از لرزش آسانسور در حین حرکت یا توقف باید به آن توجه شود.

سخن تکمیلی

امروزه در اکثر مکان‌ها برای جابجایی راحت‌تر از آسانسور استفاده می‌شود. با توجه به کاربرد زیاد امکان دارد که این دستگاه نیز در حین استفاده با مشکلاتی مانند لرزش آسانسور در حین حرکت مواجه گردد. در این شرایط باید مواردی که گفته شد به صورت کامل توسط افراد مجرب مورد بررسی قرار بگیرد تا دلیل اصلی لرزش آسانسور حین حرکت به صورت دقیق مشخص شود و اقدامات لازم برای برطرف کردن مشکل به وجود آمده انجام شود. در انتخاب آسانسور خود باید توجه داشته باشید که از محصولات و قطعات با کیفیت استفاده کنید.

دلیل لرزش آسانسور حین حرکت و راهکارهایی برای رفع آن

امتیاز سردبیر

مجموع امتیازات

بررسی دلایل لرزش آسانسور حین حرکت

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا