خدمات ساختمان

لوله تاسیساتی ساختمان چند نوع است | انواع لوله ساختمانی

از جمله موادی که انواع لوله ساختمانی با آن ساخته می شوند را می توان مواد کانی، پلیمری و فلزی نام برد. که هر کدام با توجه به نوع کاربرد و ویژگی که دارند دسته بندی می شوند. لوله ها در انواع صنایع از صنایع غذایی گرفت تا صنایع نفت و پتروشیمی مورد استفاده قرار می گیرند.  هرچند امکان دارد برخی از لوله های ساختمانی در موارد دیگر نیز به کار برود. ممکن است لوله های که در ساختمان های تجاری و مسکونی به کار می روند در تولید ماشین آلات نیز مورد استفاده قرار گیرند.

انواع لوله های تاسیساتی چه می باشد

کاربرد انواع لوله های تاسیساتی تولید شده از فلزات در ساختمان ها بسیار متفاوت است. لوله های فلزی در کل قیمت بالاتری نسبت به دیگر اتصالات و لوله ها دارند اما گاهی اوقات به دلیل اینکه استحکام لوله های فلزی بیشتر است نیاز می باشد که حتما از این جنس لوله ها در ساختمان استفاده نمایید.

انواع مختلفی از لوله ها که در تمامی صنایع به ویژه ساختمان سازی کاربرد زیادی دارند عبارتند از : لوله گاز های فولادی، لوله های مسی، لوله های گالوانیزه، لوله های حلبی و لوله های چدنی.

به طور معمول هر کدام از فلز ها اتصالات هم جنس خود را نیز دارند و از هر کدام برای کار متفاوتی استفاده می شود و موارد استفاده هر کدام با دیگری فرق دارد.

انواع لوله ساختمانی

کاربرد لوله های مسی چیست:

یکی از پر مصرف ترین لوله ها، لوله مسی است که از آن برای لوله کشی های سرمایشی و گرمایشی، لوله کشی های مخصوص آب سرد و گرم ساختمان و همچنین برای تولید کویل های مسی که درون دستگاه هایی مانند منبع کویل ها یا پکیج ها کاربرد دارند استفاده می شود. البته به دلیل اینکه در کشور ایران اتصالات و لوله های مسی گران قیمت هستند از این لوله ها فقط برای لوله کشی های کولر گازی استفاده می کنند. اما در آمریکای شمالی لوله کشی های مسی با جوش اسپیلت برای شوفاژ و همچنین آب سرد و گرم بسیار استفاده می شود و رواج زیادی دارد.

کاربرد لوله چدنی چیست:

در فاضلاب کشی ساختمان ها بیشتر از لوله های چدنی استفاده می شود ولی امروزه از لوله های چدنی برای این کار بسیار کمتر استفاده می شود.

کاربرد لوله های حلبی چیست:

لوله های حلبی تولید شده از ورقه های گالوانیزه می باشند که به دلیل نازک بودن قیمت بسیار کمی دارند اما این ورقه ها برای تولید دودکش مناسب می باشند و از آن برای دودکش های ساختمان، دودکش موتور خانه، دود کش شومینه،دودکش بخاری و دودکش آبگرمکن استفاده می شود.

کاربرد لوله های فولادی چیست:

سه نوع لوله ی فولادی تولید می شود که به نام های لوله های مانیسمان، لوله های درز دار و لوله های اسپیرال شناخته می شوند. لوله های درز دار نیز دوباره به دو دسته لوله های گالوانیزه درز دار و لوله های فولادی درز دار تقسیم می شوند. لوله های درز دار از لوله های مانیسمان کیفیت و ضخامت کمتری را دارند.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  سبک انگلیسی دکوراسیون داخلی خانه | ویژگی سبک انگلیسی

به همین علت است که از لوله های مانیسمان سیاه در لوله کشی های زمینی و توکار که بیشتر در تاسیسات آتش‌نشانی کاربرد دارند استفاده می شود و لوله های درزدار فولادی نیز برای لوله کشی گاز روکار استفاده می شود.

در کارخانه ها نوعی لوله گاز درزدار نیز تولید می شود که کیفیت بالایی دارد و به نام API  شناخته می شوند. از این لوله ها به دلیل خصوصیات  خاصی که دارند می توانید در لوله کشی گاز توکار استفاده کنید.

کاربرد لوله گالوانیزه چیست:

دو نوع لوله گالوانیزه به نام های مانیسمان و درز دار وجود دارد و به علت اینکه این لوله ها روی اندود شده اند می توانید از آن ها برای سیستم های لوله کشی و آبرسانی استفاده کنید. البته بیشتر از لوله های فلزی گالوانیزه درز دار در لوله کشی ساختمان ها استفاده می شود. البته لوله کشی های گالوانیزه امروزه رواج بسیار کمی را دارد. اما از این لوله ها در ساختمان های بلند مرتبه برای رایزر آبرسانی استفاده می کنند و به عنوان تنها گزینه برای این کار می باشد.

برخی از لوله های ضعیف تر نیز وجود دارند که برای برق کشی ساختمان ها از آن استفاده می کنند.

لوله پلیمری چیست

در چند دهه گذشته پلیمر به صنعت لوله سازی وارد شد و در این صنعت تحویل بسیار عظیمی را به وجود آورد. امروزه از لوله های پلیمری برای انواع لوله کشی های آب گرم و سرد و لوله کشی های شوفاژ ها و پکیج ها و همچنین لوله های فاضلاب استفاده می شود. لوله های پلیمری نسبت به لوله های فلزی دارای تنوع زیادی می باشد و به دلیل استفاده راحت و سریع نسبت به لوله های فلزی طرفداران بیشتری پیدا کرده اند. همچنین لوله های پلیمری قیمت بسیار کمتری نیز دارند و باعث سرعت و افزایش راندمان ساختمان سازی می شوند.

انواع لوله ساختمانی

انواع لوله های پلاستیکی آب چه می باشد

چند نوع لوله پلاستیکی در بازار وجود دارد که برای آبرسانی آب سرد و گرم مناسب می باشند که عبارتند از : لوله های پلی پروپلین، لوله کامپوزیت یا سه لایه فویل دار، لوله های تک لایه پکس، لوله های پنج لایه پکس. همچنین می توانید برای آبرسانی آب سرد از لوله های پلی اتیلن نیز استفاده کنید. تمامی موارد ذکر شده از لوله های پلیمری می باشند که به صورت کامل جای لوله های فلزی را در ساختمان سازی های جدید گرفته اند.

لوله های پلی پروپلین چه کاربردی دارد

لوله های پلی پروپلین را می توان یکی از بهترین نوع لوله در ساختمان سازی به شمار آورد. لوله های پلی پروپلین دارای ویژگی های خاصی از جمله: وزن بسیار کم، میزان رسوب گیری بسیار کم، میزان خوردگی خیلی ناچیز و همچنین اتصال راحت و سریع لوله ها به هم را دارد. البته دارای معایبی مانند عدم داشتن مقاومت در برابر فشار زیاد و همچنین تغییر شکل لوله ها در برابر گرما و سرما نیز دارد که باعث شده است استفاده از این لوله ها کمی دشوار باشد.

لوله های سوپر پایپ چیست

لوله های سوپر پایپ یکی از جدید ترین لوله ها در صنعت ساختمان سازی می باشد که به صورت چند لایه ساخته می شوند. لوله های پنج لایه یکی از لوله های سوپر پایپ می باشند که به دلیل داشتن لایه های زیاد معایب دیگر لوله ها را پوشانده اند و همچنین مزیت این لوله ها نسبت به انواع دیگر لوله اتصال راحت، مقاومت بالا و نصب سریع آن ها می باشد.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  دیوار و سقف کاذب چیست؟ | مزایا و معایب دیوار سقف کاذب

انواع لوله برای شوفاژ چه می باشد

در گذشته برای لوله کشی شوفاژ ها از لوله های فولادی مانیسمان و یا سیاه درز دار استفاده می شده است. اما امروزه با توجه به هزینه بالای لوله های فلزی و همچنین اجرای سخت آن ها در ساختمان و نداشتن عمر طولانی جای آن ها با لوله های پنج لایه و پلاستیکی عوض شده است. لوله های پلیمری که برای شوفاژ استفاده می شود تا حدود ۵ برابر ارزان تر از لوله های فلزی مخصوص شوفاژ می باشند و همچنین لوله های پلیمری دارای عمر بسیار زیاد تری نیز هستند.

لوله های pvc  چند نوع است

لوله های pvc  دارای کاربرد های زیادی در ساختمان ها هستند و از این لوله ها برای لوله کشی های فاضلاب ها، لوله کشی های مربوط به تاسیسات استخر ها، لوله کشی های برق و همچنین لوله کشی های هوا کش استفاده می شود. لوله پلیکا هایی که کیفیت معمولی دارند معمولا برای ونت و هواکش استفاده می شوند، لوله pvc های نیمه قوی در لوله های فشار قوی برای کشاورز و آبرسانی و همچنین در ساختمان ها برای لوله کشی فاضلاب ها مورد استفاده قرار می گیرد.

برای پوشش سیم های مخابراتی و تاسیسات برق از لوله های پلی آمید و پی وی سی که پلیمری می باشند استفاده می شود.

لوله های پوش فیت چه کاربردی دارند

لوله های پوش فیت در واقع یک نوع لوله های پلیمری مدرن می باشند که از این نوع لوله بیشتر برای لوله کشی فاضلاب استفاده می شود. لوله های پوش فیت نسبت به لوله های پلیکا دارای کیفیت بهتری می باشد و همچنین نوع اتصال این دو نوع لوله نیز تفاوت هایی با هم دارد.

لوله های سیمانی چیست و چه کاربردی دارد

از لوله های سیمانی در مکان هایی که نیاز به تحمل حرارت دارند استفاده می شود و بیشتر استفاده این نوع لوله ها در دود کش های ساختمان ها می باشد. لوله های سیمانی در کنار لوله های آزبست در ساختمان سازی مورد استفاده قرار می گیرد. البته به دلیل آلودگی های زیست محیطی که لوله های آزبست ایجاد می کنند امروزه کاربرد کمی را در ساختمان سازی دارند.

انواع لوله ها در تاسیسات ساختمان چه کاربردی دارند

  • لوله های گالوانیزه سرد را بیشتر در صنایع خودرو سازی مانند پیچ ها و مهره ها استفاده می کنند.
  • لوله های گالوانیزه گرم را بیشتر برای دکل های برق، دکل های مخابراتی و تیر های برق استفاده می کنند.
  • از لوله های چدنی بیشتر برای لوله کشی فاضلاب استفاده می شود.
  • لوله های پلی پروپلین و چند لایه را می تواند در موارد زیادی مورد استفاده قرار داد.

لوله تاسیساتی ساختمان چند نوع است

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

لوله تاسیساتی ساختمان چند نوع است | انواع لوله ساختمانی

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا