خدمات ساختمان

کفپوش سه بعدی چیست؟ | مزایا و معایب کفپوش سه بعدی

کفپوش سه بعدی از پر طرفدارترین و پر کاربردترین کفپوش‌ ها در سالیان اخیر می‌ باشد و بسیاری از افراد برای پوشش دادن کف آشپزخانه، سالن ورزشی، سرویس بهداشتی و … از کفپوش سه بعدی استفاده می‌کنند. کفپوش سه بعدی دارای مزایا و معایبی می باشد که لازم است برای انتخاب آن حتما تمام ویژگی ها و مشخصات آن را بدانید.

کفپوش سه بعدی چیست؟

به طور کلی کفپوش سه بعدی از سه قسمت رزین اپوکسی که در لایه زیرین قرار دارد، رزین اپوکسی لاکی که در لایه رویی قرار دارد و یک تصویر سه بعدی که در قسمت میانی قرار دارد تشکیل شده است. کفپوش سه بعدی با تصویری که در لایه میانی قرار دارد سه بعدی می‌ شود و لایه زیرین و لایه رویی فقط اپوکسی معمولی می‌ باشند که در بیشتر کفپوش‌ ها به کار برده می‌ شود. اپوکسی هم از ترکیب دو ماده رزین و هاردنر است که با نسبت دو به یک تولید شده و زمانی که در مجاورت هوا قرار می‌ گیرد به سرعت سخت و خشک می‌ گردد.

چگونه کفپوش سه بعدی را نصب کنیم؟

کفپوش سه بعدی به طور معمول در خود محل آماده شده و اجرا می‌ گردد و مثل سایر کفپوش‌ ها نمی‌ توان آن را نصب کرد. یعنی به این گونه نیست که کفپوش سه بعدی در محل دیگری ساخته شود و سپس نصب گردد. کفپوش سه بعدی چیست؟ | مزایا و معایب کفپوش سه بعدیکفپوش سه بعدی پس از آنکه طرح مورد نظر توسط کاربر انتخاب شد اندازه‌گیری محل صورت می‌ گیرد و سپس توسط متخصص اجرا می‌ گردد. در ادامه به طور مختصر مراحل نصب کفپوش سه بعدی را توضیح می‌ دهیم.

آماده سازی محل برای نصب کردن کفپوش سه بعدی

پس از آنکه اندازه‌ گیری‌ های دقیق محل و ابعاد کف انجام شد لازم است که آماده سازی زیرین کار هم صورت گیرد.

  • پاکسازی و جرم‌ گیری زیرکار

برای انجام این کار ابتدا باید کف کار کاملاً تمیز و عاری از هر کثیفی، جرم و آلودگی باشد. اگر محل مورد نظر خانه است شستن کف با پودر ماشین لباسشویی و آب کفایت می‌ کند اما اگر محل مورد نظر دارای آلودگی‌ های بیشتری می‌ باشد حتماً باید با مواد شوینده قوی‌ تری مثل جوهر نمک اقدام به تمیز کردن آنجا کنید تا روغن‌ ها و مواد شیمیایی که در آنجا ریخته است کاملاً تمیز شود. برای آنکه چربی‌ ها را از بین ببرید می‌ توانید به روش سوزاندن و یا از چربی گیر استفاده نمایید. پس از آن سطح را با یک شوینده معمولی کاملاً تمیز کنید.

  • درزگیری و از بین بردن فرورفتگی‌ ها

پس از آنکه پاکسازی به صورت کامل انجام شد نوبت به درزگیری می رسد. برای درزها و شکستگی‌ هایی که عمق آنها از ۳ میلیمتر کمتر است می‌ توان از بتونه اپوکسی استفاده نمود و اگر درزها از ۳ میلیمتر بزرگتر بودند و عمق آنها بیشتر بود باید از گروت اپوکسی استفاده شود. لازم به ذکر است جهت درزگیری زیرکار نمی‌ توانید از بتونه کناف یا بتونه معمولی و یا حتی سیمان کاری استاندارد و درست استفاده نمایید.

  • ساب زدن و زبر کردن زیرکار
پیشنهاد آی‌بک امداد :  انواع مدل کمد دیواری با تخت تاشو | مزایا و معایب تخت تاشو

بعد از آنکه شست و شوی کف را انجام دادید و درزگیری را به صورت اصولی و دقیق به اتمام رساندید نوبت به زیرسازی کف می‌ رسد. لایه زیرین که شامل رزین اپوکسی می‌ باشد اگر بر روی کف زبر انجام شود بهترین چسبندگی و عملکرد را خواهد داشت. بنابراین به خاطر داشته باشید چنانچه کف محلی که می‌ خواهید کفپوش سه بعدی را در آنجا اجرا کنید سنگ یا سرامیک باشد ابتدا باید با یک دستگاه ساب لعاب و صیقل روی آن را از بین ببرید و سطح آن را کاملاً زبر کنید تا رزین اپوکسی به آن بچسبد. حالا باید کف رو کاملاً تراز کنید تا اپوکسی به طور کاملاً یکنواخت و یکدست در سطح پخش گردد.

  • اجرای پرایمر

قبل از اجرای رزین اپوکسی باید پرایمر در لایه زیرین و روی زیرکار اجرا گردد. با انجام این کار در واقع دو هدف دنبال می‌ شود. پرایمر همه شکاف‌ ها و درزهایی که زیر کار وجود دارند را اشباع می‌ کند و از هدر رفتن رزین ابوکسی تا حد زیادی جلوگیری خواهد شد. علاوه بر آن پرایمر مثل چسب عمل می‌ کند و موجب افزایش چسبندگی در رزین اپوکسی به زیرکار و یا کف می‌ شود. دقت کنید پرایمر را نباید زیاد استفاده کنید زیرا خشک شدن آن دشوار خواهد شد. برای آنکه پرایمر بهترین اجرا را داشته باشد بهتر است از یک غلتک حوله‌ ای کاملاً تمیز استفاده نمایید و بعد از آن حدوداً ۱۰ ساعت اجازه دهید تا پرایمر کاملاً خشک شود.

  • اجرای رزین اپوکسی لایه زیرین

بعد از آنکه پرایمر به صورت کامل خشک شد نوبت به لایه اپوکسی می‌ رسد که در این بخش باید اجرا گردد. ضخامت لایه زیرین با در نظر گرفتن موارد مصرف در محل اجرا و همچنین نیاز کاربر متفاوت می‌ باشد. به عنوان مثال ضخامت رزین اپوکسی در خانه نسبت به سالن‌ های ورزشی و کارخانه‌ ها بسیار کمتر است. معمولاً در خانه‌ ها بر روی کفپوش سه بعدی وزن زیادی وارد نمی‌ شود و ابزار سنگین بر روی آن حرکت نمی‌ کند بنابراین نیازی نیست که ضخامت لایه اپوکسی خیلی زیاد باشد.

  • تخمین مقدار هاردنر و رزین مورد نیاز

بعد از آنکه در مورد ضخامت لایه زیرین تصمیم گیری کردید، حالا باید با در نظر گرفتن مساحت محل اجرای کفپوش سه بعدی این دو عدد را در یکدیگر ضرب کنید و حجم مخلوط هاردنر و رزین را تخمین بزنید و به تهیه آن بپردازید. دقت کنید در استفاده از این ترکیب باید سرعت عمل زیادی داشته باشید زیرا رزین معمولا پس از ۴۰ دقیقه شکل ظرف را به خود خواهد گرفت. کفپوش سه بعدی چیست؟ | مزایا و معایب کفپوش سه بعدیبعد از آنکه هاردنر و رزین را با هم مخلوط کردید ترکیب را روی محل اجرا بریزید و اجازه دهید تا به صورت کامل خشک شود. به طور معمول باید اجازه دهید که ۲۴ ساعت این لایه باقی بماند تا کاملاً خشک گردد و پس از آن لایه بعدی را اجرا کنید.

  • اجرای تصویر سه بعدی

مطابق با استانداردهایی که شرکت تولید کننده کفپوش سه بعدی دارد تصویر سه بعدی باید بر روی پارچه و یا کاغذ مخصوصی با کیفیت زیاد چاپ شود و قابلیت چسبندگی به لایه‌ های زیرین و لایه رویی را داشته باشد. متاسفانه برخی از شرکت‌ ها کفپوش‌ های سه بعدی را ارائه داده‌ اند که آنها را بر روی پلاستیک چاپ کرده‌ اند و به همین خاطر به رزین نمی ‌چسبند و پس از مدتی مشاهده خواهید کرد که کفپوش خراب شده و قابل استفاده نمی‌ باشد. به همین خاطر جهت ماندگاری بالاتر کفپوش سه بعدی باید از تصاویری استفاده کنید که روی کاغذ مخصوص و یا پارچه با کیفیت چاپ شده باشند. همچنین برای آنکه یک کفپوش سه بعدی داشته باشید می‌ توانید به جای تصویر از لوازم دیگری مانند صدف، سکه، گل، چوب و … هم استفاده کنید.

  • اجرای لایه رویی لاک اپوکسی
پیشنهاد آی‌بک امداد :  انتخاب لوله کش خوب و حرفه‌ای برای تعمیر لوله‌کشی

در این مرحله باید ضخامت مورد نظر دوباره اندازه‌ گیری شود و با در نظر گرفتن مساحت محل، حجم هاردنر و رزین تخمین زده شود و بر روی تصویر سه بعدی قرار گیرد. این لایه بیشتر برای آن ریخته می‌ شود که عمق بیشتری به تصویر بدهد و همچنین از آن محافظت کند تا در نهایت کفپوش سه بعدی دارای ماندگاری بیشتری شود. بعد از اجرای این لایه و خشک شدن کامل آن باید از دستگاه ساب استفاده شود و سطح کار به طور کامل صیقلی گردد.

مزایای به کار بردن کفپوش سه بعدی

  • کفپوش اپوکسی یا کفپوش سه بعدی دارای مقاومت زیادی در مقابل مواد شیمیایی، ضربه و سایش دارد.
  • کفپوش سه بعدی به راحتی قابل شست و شو می‌ باشد و هیچ واکنشی با مواد شوینده نشان نمی‌ دهد.
  • استفاده نمودن از بخارشوی هم بلامانع می‌ باشد زیرا این نوع از کفپوش‌ ها مقاومت خوبی در مقابل گرما و آب دارند.
  • سطح کفپوش سه بعدی بدون شکاف و درز است و کاملاً صیقلی می‌ باشد و در عین حال ضد لغزش نیز است.
  • کفپوش سه بعدی در برابر تغییرات دما مقاومت خوبی دارد.
  • کفپوش سه بعدی و یا به طور کلی کفپوش اپوکسی با سطح فلزی و بتنی چسبندگی خوبی ایجاد می‌ کند.
  • کفپوش سه بعدی زیبایی و ماندگاری بالایی دارد و قابلیت سفارشی سازی هم دارد.

معایب به کار بردن کفپوش سه بعدی

  • بزرگترین ایراد و عیب کفپوش سه بعدی این است که هزینه آن نسبت به سایر کفپوش‌ ها بالاست اما زیبایی، جذابیت و ماندگاری بالای آن و همچنین عدم نیاز به تعمیر و ترمیم می‌ تواند هزینه‌ های زیاد آن را جبران کند. البته به شرط آنکه به صورت اصولی و درست اجرا شود.

کفپوش سه بعدی چیست؟ | مزایا و معایب کفپوش سه بعدی

  • یکی دیگر از ایرادات کفپوش سه بعدی این است که می تواند برای افرادی که اجرا کننده آن هستند مضر باشد زیرا هنگام ترکیب کردن هاردنر و رزین گازی متصاعد می‌ شود که همین گاز می‌ تواند باعث ناراحتی تنفسی گردد. بنابراین بهتر است هنگام کار کردن با این ترکیبات از ماسک فیلتر دار استفاده نمایید.
  • ترمیم کفپوش سه بعدی دشوار و پر هزینه است و چنانچه ضربه‌ ای به آن وارد شود بازسازی آن سخت است.
  • چنانچه سیستم گرمایشی از کف در خانه اجرا شده باشد نمی‌ توان کفپوش سه بعدی را در آن اجرا نمود زیرا گرما باعث خراب شدن تصویر سه بعدی می‌ شود.

سخن پایانی

کفپوش سه بعدی یک نوع کفپوش اپوکسی می‌ باشد که در لایه میانی آن تصویر سه بعدی قرار داده می‌ شود. معمولا از کفپوش‌ های سه بعدی در بیمارستان‌ ها، رستوران‌ ها، منازل، هتل‌ ها، مراکز خرید آپارتمان‌ ها و … استفاده می‌ شود. کفپوش سه بعدی مقاومت زیادی در مقابل مواد شیمیایی، ضربه و نور خورشید دارد. علاوه بر آن قابلیت سفارشی‌ سازی داشته و در رنگ‌ ها و طرح‌ های نامحدودی قابلیت اجرا دارد.

کفپوش سه بعدی چیست؟

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

کفپوش سه بعدی چیست؟ مزایا و معایب کفپوش سه بعدی

امتیاز کاربر: ۳.۴۵ ( ۴ نتایج)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا