خدمات فاضلاب و لوله بازکنی

روش بستن سر چاه فاضلاب | چرا به بستن سر چاه فاضلاب نیاز داریم

گاهی ممکن است شما به دلایل مختلف تصمیم به بستن چاه قدیمی بگیرید در این صورت باید با روش های بستن و پر کردن چاه آشنا باشید. دلایل مختلفی می‌تواند باعث بستن چاه های قدیمی شود که در این مقاله از ایبک امداد می خواهیم شما را با این دلایل و روش های پر کردن و بستن سر چاه فاضلاب آشنا کنیم با ما همراه باشید.

بهترین روش بستن سر چاه و پر کردن چاه فاضلاب چیست؟

یکی از دغدغه های افراد در هنگام بروز مشکل در چاه، روش پر کردن و بستن سر چاه است. دقت داشته باشید که پر کردن چاه حتماً باید به وسیله اشخاص متخصص انجام شود زیرا از روش های مخصوص و مصالح خاص برای این کار استفاده می کنند اگر فقط از ملات، سیمان و خاک برای پر کردن چاه استفاده کنند احتمال دارد بعد از مدتی چاه نشست کند البته روش پر کردن چاه فاضلاب به نوع زمین، محل چاه، آب های زیرزمینی و… بستگی دارد.

دلایل مختلف می‌تواند باعث بستن چاه فاضلاب قدیمی شود یکی از این دلایل ریزش چاه قدیمی می باشد که در این صورت راهی ندارید به جز اینکه چاه جدید حفر کرده و چاه قدیمی را ببندید ولی قبل از بستن چاه باید آن را به خوبی بررسی کنید. چاه های جذبی در مناطقی که میزان خاک رس آنها بالا می باشد حفر می شوند ولی چاه های مخزنی در مکان هایی حفر می شود که سطح آب زیرزمینی در آنجا بالا است هرکدام به روش خاصی باید پر شوند که با یکدیگر فرق می کنند قبل از بستن سر چاه حتماً باید نوع چاه را دانسته و بستر آن را بررسی کنید.

بستن سر چاه فاضلاب

 

چرا به بستن سر چاه و پر کردن چاه فاضلاب نیاز داریم؟

دلایل زیادی می تواند باعث شود تا شما تصمیم بگیرید که سر چاه قدیمی را ببندید در این صورت باید حتماً به فکر حفر کردن چاه جدید هم باشید دلایلی که می تواند باعث پر کردن چاه قدیمی شود موارد زیر می باشد:

۱- بوی نامطبوع از چاه

بوی بد فاضلاب می تواند برای اعضای خانواده بسیار ناخوشایند باشد و نشان دهنده لبریز شدن چاه است این بو می تواند از سیفون توالت و سینک ظرفشویی به مشام شما برسد چاه فاضلاب به دلیل فضولات و مواد زائد بوی بدی می دهد و در صورتی که چاه پر نباشد این بو حس نخواهد شد ولی اگر مواد زائد و فضولات در چاه پر شوند باعث تولید بوی نامطبوع خواهد شد.

۲- وجود نم زدگی در قسمت بالای چاه فاضلاب

در صورتی که چاه پر شود رطوبت و آب در بالای چاه به وجود می آید که گاهی از سر آن هم لبریز می شود اگر در قسمت بالایی چاه فاضلاب نم زدگی و رطوبت مشاهده کردید مطمئن باشید که چاه فاضلاب پر شده و ظرفیت آن تکمیل شده است.

۳- نشنیدن صدای آب از فاضلاب

یکی دیگر از دلایلی که می‌تواند شما را از پر شدن چاه فاضلاب مطمئن کند این است که صدای آب از چاه به گوش شما نرسد وقتی آب و فاضلاب به داخل چاه می ریزد شما صدای آن را از بالای چاه می شنوید این مورد باید به وسیله ی متخصصان تشخیص داده شود.

۴- فاضلاب از چاه بیرون می زند

یکی دیگر از دلایل پر شدن چاه که شما را مجبور به بستن درب چاه می کند بیرون زدن فاضلاب از لوله های متصل به چاه می باشد دقت داشته باشید گاهی بیرون زدن فاضلاب به دلیل گرفتگی لوله های متصل به چاه است و همیشه هم نمی تواند به دلیل پر شدن چاه باشد ولی در صورت پر شدن چاه، فاضلاب از لوله های متصل بیرون می زند در این صورت باید به وسیله متخصصین بررسی شود و تشخیص بدهند که چاه پر شده و یا لوله ها مسدود شده اند.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  آشنایی با انواع روش لوله بازکنی فاضلاب و حمام

مراحل پر کردن و بستن سر چاه

برای اینکه چاه فاضلاب را پر کنید و آن را ببندید ابتدا باید ملات را روی رج اولیه بریزید و آن را به طور یکنواخت پهن کنید سپس رج دوم را شروع کرده و طوری آجرها را قرار دهید که حدود ۲ الی ۳ سانتی متر از رج اولیه به سمت داخل چاه جلوتر باشد و آنقدر ادامه دهید تا رج دوم کامل شود رج های بعدی را هم به همین صورت کامل کنید تا زیر سطح لوله های فاضلاب برسید بعد از آن باید یک گلدانی را در وسط کول گذاری نصب کنید.

اگر چاه ریزش کرد و یا به هر دلیلی شما مجبور به بستن سر چاه شدید باید محل چاه را با آهک و خاک پر کنید بعد از سفت شدن خاک، ملات ماسه و سیمان را مخلوط کرده و روی دهانه چاه بریزید تا امنیت آن بیشتر شود.

نکات مهمی که در هنگام بستن سر چاه باید رعایت کنید

برای بستن سر چاه باید به نکات مهمی توجه کنید تا از بروز مشکلات و خطرات احتمالی جلوگیری کرده باشید این نکات عبارتند از:

  • برای جلوگیری از ریزش چاه و زیاد شدن استحکام دهانه چاه فاضلاب باید یک و یا یک و نیم متر آجر در دور دهانه چاه فاضلاب چیده شود که در اصطلاح به آن طوقه می گویند.
  • طوقه چینی در ارتفاع انجام شده و امکان نصب داربست هم وجود ندارد به همین دلیل برای ایمنی بیشتر باید به نکات کلیدی توجه کنید.
  • کارگرانی که مسئول انجام کول گذاری هستند باید اصول ایمنی را کاملاً رعایت کرده و از کلاه های ایمنی هم استفاده کنند تا برایشان اتفاق ناگواری نیفتد و از بروز خطرات جلوگیری کرده باشند.
  • وسایل مورد نیاز و ابزاری که برای کول گذاری از آن استفاده می کنند عبارت است از: تیشه، بیل، کمچه، استانبولی، متر، ماله، فرغون جهت حمل مصالح و….
  • وسایلی که برای کول گذاری مورد استفاده قرار می گیرند عبارتند از: ماسه، شن، سیمان، سنگ، خشت و…
  • عمل کول گذاری باید به این صورت باشد که ملات آماده شده سیمان و ماسه را به شکل یکنواخت در محل کول گذاری پهن کرده و آجرها را هم روی آن بگذارند.
  • آجر ها باید طوری روی سطح قرار گرفته باشد که هیچ فاصله و درزی در بین آنها وجود نداشته باشد اگر هم فضای خالی وجود داشت آن را با سیمان و خرده های آجر کاملاً پر کنند.

آیا بعد از حفر چاه جدید باید چاه قدیمی را پر کنیم؟

در پاسخ به این سوال باید گفت که بعد از حفر کردن چاه جدید نیازی نیست که حتماً چاه قدیمی را پر کنید مگر در شرایط خاص، مثلاً چاه قدیمی دچار ریزش شده باشد و یا به دلیل سست بودن خاک منطقه، ممکن است که چاه در آینده ریزش کند و یا اینکه چاهی که جدیداً حفر کرده‌اید در بیرون ساختمان باشد که شما بخواهید چاه داخل ساختمان را به دلایل ایمنی بیشتر پر کنید.

پر کردن چاه کهنه و قدیمی که دچار ریزش شده است

دقت داشته باشید برای پر کردن این چاه ها که به دلیل خاک سست دچار ریزش شده اند حتماً باید چاه قدیمی را ترمیم و بازسازی کنید زیرا در غیر این صورت بسیار خطرناک است با کول گذاری می توانید از ریزش چاه جلوگیری کنید در بعضی از چاه ها دیده می شود که به طورکلی دهانه چاه و بدنه چاه از جمله میله چاه، کلاً دچار ریزش شده و امکان بازسازی هم وجود ندارد و اگر هم امکان بازسازی باشد به دلیل خطرناک بودن ریزش و همچنین خطرات جانی ارزش بازسازی را ندارد در اینصورت حفر چاه جدید می‌تواند گزینه خوبی باشد.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  انواع مختلف شتر گلویی | تعویض شتر گلویی سرویس بهداشتی

پر کردن چاه کهنه و قدیمی که نیاز به تخلیه چاه دارد چگونه می باشد؟

اگر چاه فاضلاب منزل شما پر شده است و احتیاج به تخلیه و لایروبی دارد در صورتی که قصد بازسازی آن را ندارید می توانید چاه جدید حفر کنید اگر چاه قدیمی سالم است و ریزش نکرده است باید به وسیله تانکر های تخلیه چاه ابتدا چاه را تخلیه کرده و آب داخل آن را خشک کنید و با استفاده از طوقه چینی که برایتان در این مقاله توضیح دادیم درب آن را ببندید تا در آینده در صورت نیاز بتوانید از آن استفاده کنید. اگر به لجن های داخل چاه آب نرسد بعد از چند سال به خاک تبدیل شده و می توانید با یک لایه روبی ساده از چاه قدیمی استفاده کنید.

دلایل زود پر شدن چاه فاضلاب چیست؟

در سیستم های قدیمی دفع فاضلاب در شهرها چاه هایی وجود دارند که فاضلاب تولیدی ساختمان ها و منازل در آن جمع شده و به مرور به لایه های زیرین زمین جذب خواهند شد گاهی ممکن است فاضلاب انباشته شده و چاه پر شود در این حالت شما با بوی بد و همچنین بالا زدن آب فاضلاب از دستشویی و ظرفشویی روبه رو خواهید شد و همچنین ممکن است برای شما مشکلات عفونی و میکروبی به وجود بیاورد در ادامه می خواهیم شما را با دلایل زود پر شدن چاه فاضلاب آشنا کنیم:

  1.  به اندازه چاه فاضلاب توجه داشته باشید: اولین موردی که باعث پر شدن چاه فاضلاب می شود اندازه چاه است چاه باید متناسب با واحدهای مسکونی حفر شود. اگر فضای داخل چاه کوچک باشد و تعداد واحدهای مسکونی زیاد باشد باید هر چند وقت یکبار چاه را تخلیه کنید.
  2. خاک و آشغال دلایل زود پر شدن چاه فاضلاب: باید مراقب باشید که خاک و آشغال به چاه وارد نشود زیرا آشغال و خاک جامد بوده و جذب زمین نخواهند شد و به مرور باعث پر شدن فاضلاب می شوند.
  3. آب ورودی به چاه: استفاده زیاد از آب برای شستشو می تواند باعث پر شدن چاه فاضلاب شود هیچگاه بیش از اندازه از آب استفاده نکنید.
  4. تخلیه به موقع برای جلوگیری از پر شدن چاه فاضلاب: برای اینکه چاه فاضلاب سرریز نشود و خسارات احتمالی و یا حتی ریزش چاه به وجود نیاید توصیه می کنیم قبل از پر شدن کامل، چاه را تخلیه کنید.
  5. بررسی وضعیت چاه برای جلوگیری از پر شدن آن: هر چند وقت یک بار شرایط و وضعیت چاه را بررسی کنید اگر احساس کردید دیوارهای چاه نامطمئن و سست شده است باید سریعاً آن را تعمیر کنید تا از خطرات جانی و ریزش احتمالی چاه جلوگیری کرده باشید.
  6. توجه به جنس خاک: وقتی تصمیم به حفر چاه می گیرید باید جنس خاک را در نظر داشته باشید جنس خاک باید طوری باشد که آب را به خود جذب کرده و دیرتر پر شود.
  7. آب باران: باید دقت داشته باشید که آب باران وارد فاضلاب نشود آب باران را باید به بیرون از منزل هدایت کنید.

نکته مهم: اگر شما قصد خرید خانه ای را دارید و یا اینکه منزل خود را به تازگی خریداری کرده اید احتمال دارد که چاه خانه قدیمی باشد برای این منظور حتماً از چاه فاضلاب دیدن کنید زیرا ممکن است چاه ریزش کرده و خطرات جبران ناپذیری را به بار بیاورد.

بستن سر چاه فاضلاب

سخن پایانی

در این مقاله از ایبک امداد شما را با بهترین روش پر کردن و بستن سر چاه فاضلاب آشنا کردیم و نکات مهمی را برای جلوگیری‌ از پر شدن چاه فاضلاب برایتان توضیح دادیم.

اگر در این زمینه سؤالی داشتید می توانید در بخش دیدگاه ها مطرح کنید تا متخصصین ایبک امداد پاسخگوی شما باشند.

روش بستن سر چاه فاضلاب

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

چرا به بستن سر چاه و پر کردن چاه فاضلاب نیاز داریم؟

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا