خدمات فاضلاب و لوله بازکنی

انواع فاضلاب و روش های دفع فاضلاب | فاضلاب صنعتی

شماره تلفن نمایندگی تعمیر یخچال، تلویزیون 021

بر طبق منبع پیدایش فاضلاب باید بگوییم که فاضلاب ها انواع مختلفی دارند که در این مقاله از ایبک امداد شما را با انواع فاضلاب و همچنین روش های دفع آن آشنا می کنیم. در صورتی که تمایل دارید اطلاعات بیشتری در باره انواع فاضلاب و روش های دفع آن، کسب کنید تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.

انواع فاضلاب

فاضلاب ها بر اساس منبع پیدایش آن، به سه دسته تقسیم بندی می‌شوند که در ادامه آنها را نام برده و به طور کامل هر کدام را برایتان توضیح می دهیم:

  1. فاضلاب خانگی
  2. فاضلاب صنعتی
  3. فاضلاب های سطحی

۱- فاضلاب های خانگی

یکی از انواع فاضلاب ها، فاضلاب خانگی می باشد که معمولاً به سیستم فاضلاب شهری، چاه فاضلاب و یا حتی سپتیک تانک می ریزد. فاضلاب هایی که از دستشویی، ظرفشویی، توالت، آشپزخانه و… حاصل می شود فاضلاب های خانگی نام دارند. ویژگی هایی که به فاضلاب های خانگی مربوط می شود در تمام قسمت های شهر یکسان می باشد ولی کیفیت و همچنین کمیت آن به عواملی مانند: عادات مردم، مصرف سرانه آب، آب و هوایی، وضعیت اقتصادی، سطح بهداشت اجتماعی، فرهنگی و مذهبی جامعه برمی گردد.

البته وقتی که فاضلاب های دیگر مثل فاضلاب شهرک های صنعتی و یا فاضلاب کارخانه ها به فاضلاب خانگی وارد می شود دیگر این فاضلاب خالص نبوده و آن را فاضلاب ناخالص خانگی می گویند. فاضلاب های خانگی ابتدا خاکستری رنگ بوده ولی بعد از مدتی به رنگ تیره و سیاه در می آیند.

انواع فاضلاب

۲- فاضلاب های صنعتی

خواص فاضلاب های صنعتی بسته به فناوری کارخانه ها با یکدیگر فرق می کند. بعضی از تفاوت‌های این فاضلاب را با فاضلاب های خانگی بررسی می کنیم:

  1.  فاضلاب های صنعتی خورندگی بیشتری نسبت به فاضلاب های خانگی دارند.
  2. در این فاضلاب ها ترکیبات سمی و شیمیایی زیادی دیده می شود.
  3. فاضلاب صنعتی دارای خاصیت اسیدی و قلیایی بسیاری هستند.
  4. در این فاضلاب موجودات زنده بسیار کمی می توانند زنده بمانند.

قسمتی از فاضلاب کارخانه ها به یکدیگر شبیه هستند که می‌توانیم به فاضلاب بدست آمده از سیستم های خنک کننده کارخانه اشاره کنیم. البته این را هم بگوییم که مقدار آلودگی این بخش به مقدار استفاده از آن برای سیستم خنک کننده، بستگی دارد. این فاضلاب از آلودگی کمتری نسبت به فاضلاب های صنعتی مشابه برخوردارند.

۳- فاضلاب های سطحی

یکی دیگر از انواع فاضلاب، فاضلاب های سطحی می باشند که از بارندگی باران، برف و… ناشی می‌شود این فاضلاب به دلیل روان شدن آب در روی زمین و همچنین برخورد با زباله ها ایجاد می شود آلوده بودن این فاضلاب در ابتدای بارندگی زیاد است ولی به مرور کم خواهد شد. بخش بیشتر این فاضلاب ها از ماسه و شن بوده که در اثر روان شدن در خیابان، به فاضلاب می پیوندند.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  علت سفت شدن شیر اهرمی | چرا شیرآلات اهرمی سفت می‌شوند؟

دفع فاضلاب چیست؟

به طور کلی می‌توان گفت که ۹۹.۹ درصد وزن فاضلاب را آب تشکیل داده و کمتر از یک دهم درصد دارای ناخالصی های محلول و معلق می باشند. اگرچه از نظر وزن، فاضلاب بسیار کم است ولی ماهیت این ناخالصی و حجم زیاد فاضلاب که در آن حمل خواهد شد، دفع فاضلاب را با مشکل فنی روبرو می کند.

ناخالصی های فاضلاب حاوی مواد آلی فاسد شدنی و همچنین مواد مغذی و…. می باشد. در فاضلاب های خانگی میکروب بیماری زا هم وجود دارد. فاضلاب های صنعتی بسته به ماهیت فرآیند صنعتی آنها، معمولاً دارای ترکیبات شیمیایی خاصی بوده و قابل شناسایی هستند. فاضلاب سطحی هم حامل مواد جامد معلق، مواد عالی و سایر موادی هستند که هنگام حرکت در روی زمین جمع می شوند.

انواع روش های دفع فاضلاب

همانطور که در ابتدا برایتان توضیح دادیم به دلیل وجود آلاینده های زیادی در جریان فاضلاب، امروزه دفع فاضلاب به یک مسئله مهم تبدیل شده که باید به آن توجه کرد. دفع فاضلاب روش های مختلفی دارد که در ادامه مطالب می خواهیم شما را با آنها آشنا کنیم:

  1. چاه جذبی
  2. شبکه جمع آوری فاضلاب
  3. سپتیک تانک
  4. ترانشه نشت لجن فاضلاب

۱- چاه جذبی

از روش های دفع فاضلاب می توان حفر چاه فاضلاب جذبی را نام برد. هدف از حفر چاه جذبی، مکانی برای ذخیره کردن فاضلاب است. چاه جذبی باید به شکلی باشد که حشرات موذی نتوانند به راحتی وارد آن شوند. دقت کنید که چاه را باید حتماً پایین تر از چاه آب حفر کنید به دلیل اینکه فاضلاب باعث آلودگی آب چاه خواهد شد.

این ارتفاع را باید بین ۱۵ تا ۳۰ سانتی متر در نظر بگیرید. البته جهت در نظر گرفتن این ارتفاع، جنس چاه را هم در نظر داشته باشید اگر خاک چاه سست است، باید با فاصله بیشتری نسبت به آب حفر شود. قسمت بالایی و همچنین دیواره چاه باید به صورت مناسب طوقه چینی بشود. البته دقت کنید که قطر این قسمت هم باید نسبت به بقیه قسمت های چاه کمتر باشد و همچنین از مصالح محکمی هم برای ساختن آن استفاده شود.

۲- شبکه جمع آوری فاضلاب

یکی از روش های دفع فاضلاب، شبکه جمع آوری فاضلاب است. اگر در شهر و یا روستایی شبکه جمع آوری فاضلاب وجود داشته باشد، مردم می توانند فاضلاب ساختمانشان را به این شبکه فاضلابی متصل کنند. فاضلاب هایی که در شبکه جمع آوری فاضلاب جمع می شوند با سرعت به تصفیه خانه منتقل شده و بعد از تصفیه هم در مکان‌های دیگر و جهت مصارفی مانند آبیاری استفاده می شوند.

۳- سپتیک تانک

یکی دیگر از روش های دفع فاضلاب سپتیک تانک می باشد که به آن انباره تعفن هم می گویند. از این چاه می توان برای جاهایی که امکان حفر چاه های جذبی نیست و یا اینکه به شبکه های جمع آوری فاضلاب، متصل نیستند، استفاده کنید.

سپتیک محفظه‌ای مخزن شکل می باشد که فاضلاب به وسیله لوله هایی داخل آن می ریزند. با سپتیک تانک مواد جامد فضولات را می توان به راحتی از آن جدا کرد. پساب داخل این فاضلاب جذب زمین شده ولی مقداری لجن باقی می ماند که آن را باید هر چند وقت یکبار تخلیه کنید.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  اجرای لوله کشی آب و فاضلاب ساختمان ویلایی در تأسیسات

به طور کلی می توانیم بگوییم که طرز کار سپتیک تانک به شکلی است که فاضلاب از یک طرف وارد شده و زمانی هم در آنجا باقی می ماند و سپس تجزیه می شود. این پساب ها به آبهای فاضلاب افزوده شده و در نهایت هم از سپتیک تانک خارج خواهد شد.

۴- ترانشه نشت لجن فاضلاب

یکی دیگر از روش های دفع فاضلاب، ترانشه نشت لجن فاصلاب است که در آن سطح تماس فاضلاب در مقایسه با چاه جذبی بیشتر است. در این روش فاضلاب به وسیله لوله هایی که قطر ۲۰ سانتی متری دارند منتقل می شود. فاضلاب در هنگامی که از این لوله ها عبور می کند نشت کرده و وارد زمین خواهد شد. عرض ترانشه ها حدود ۳۰ تا ۶۰ سانتیمتر می باشد و عمق آن هم یک متر است.

روش های دفع فاضلاب های صنعتی

برای تصفیه کردن فاضلاب های صنعتی ابتدا باید به نوع صنعت توجه کرد مثلاً ممکن است گاهی نیاز باشد که از روش های پیشرفته و مختلفی برای تصفیه کردن آب از مواد استفاده کرد. هر چند که که روش های زیادی برای دفع فاضلاب صنعتی وجود دارد ولی استفاده از بعضی از روش های پیشگیری باعث می شود که محیط زیست کمتر آلوده شود و کار هم راحت تر انجام بگیرد و این می تواند مشکلات ناشی از فاضلاب های صنعتی را کم کند.

 روش های دفع فاضلاب شهری

به طور کلی از روش های دفع فاضلاب می توانیم به تخلیه فاضلاب در دریاها و رودخانه و اشاره کنیم البته در این صورت باید ترکیبات سمی که در مصارف کشاورزی و غیره از آن استفاده می شود از این فضولات حذف شود.

حتی بعضی از گیاهان هم می توانند از این مواد غذایی در فاضلاب استفاده کنند و رشد خوب و بهینه ای هم داشته باشند البته در این فاضلاب ها احتمال دارد موادی مانند صابون وجود داشته باشد که برای گیاه مضر است.

تفاوت روش های دفع فاضلاب

هر کدام از روش های دفع فاضلاب که برایتان نام بردیم دارای شرایط و ویژگی های خاصی می باشد و موارد استفاده از آنها هم با یکدیگر متفاوت است. یکی از تفاوت های اصلی این روش ها با یکدیگر در قیمت و هزینه تمام شده آن است. جهت انتخاب روش بهینه دفع فاضلاب ها باید توپوگرافی و شرایط مکانی منطقه و همچنین هدف از دفع و موارد دیگر را در نظر بگیرید.

انواع فاضلاب

نتیجه گیری

در این مقاله از ایبک امداد انواع فاضلاب و همچنین روش های دفع فاضلاب را برایتان به طور کامل توضیح دادیم. امیدواریم مطالب موجود در این مقاله توانسته باشد اطلاعاتی را در این زمینه به شما بدهد.

در صورتی که تمایل دارید اطلاعات بیشتری در زمینه مسائل مربوط به فاضلاب به دست بیاورید، می توانید از مقالات مشابه در سایت ایبک امداد استفاده کنید.

تعمیر یخچال شبانه روزی

31

انواع فاضلاب و روش های دفع فاضلاب

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

دفع فاضلاب چیست؟

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا