خدمات شستشو

نحوه شستن لباس‌های بافتنی با ماشین لباسشویی و دستی

در هنگام شستن لباس‌های بافتنی باید دقت داشته باشید که این لباس‌ها هم مثل سایر البسه به شستشو و حتی لکه گیری نیاز دارند. البته روش انجام این کار کمی با لباس‌های معمولی فرق داشته و باید نسبت به آن توجه و دقت بیشتری به خرج دهید. این لباس‌ها به طور معمول از الیاف پشمی درست شده که نسبت به الیاف دیگر آسیب پذیری بیشتری دارند.

همچنین ممکن است بعد از شستن لباس‌های بافتنی، شما با تغییر اندازه و سایز لباس مواجه شوید، به همین علت باید این لباس‌ها طبق روش‌های خاصی شستشو داده شوند.

چگونه لباس‌های بافتنی را بشوییم؟

لباس های بافتنی تنوع زیادی دارند مانند ژاکت، پلیور، جوراب، شال گردن، کلاه، شلوار و…، این لباس‌ها آسیب پذیری بیشتری نسبت به سایر البسه داشته و باید در هنگام شستشوی آنها نکات مهمی را رعایت کنید. توصیه می‌کنیم هیچگاه لباس‌های بافتنی را با مواد شوینده آنزیم دار شستشو ندهید.

  • برای شستشوی لباس‌های بافتنی و پشمی بهترین شوینده، شوینده‌های بدون آنزیم و ملایم هستند.
  • امروزه روش‌های کارآمد و ساده‌ای وجود دارد و شما می‌توانید بدون نگرانی برای شستن لباس‌های بافتنی از این روش‌ها استفاده کنید و مطمئن باشید که لباس‌های شما هیچ آسیبی نمی‌بیند.

نکته مهم: دقت داشته باشه جهت جلوگیری از آسیب دیدگی لباس‌ها و خرابی قطعات دستگاه حتماً از شوینده‌های مرغوب برای شستشو استفاده کنید در غیر این صورت مجبور به پرداخت هزینه‌های سنگین جهت تعمیرات دستگاه خواهید شد.

در ادامه شما را با روش‌های شستن لباس‌های بافتنی با ماشین لباسشویی و به صورت دستی آشنا کرده و روش خشک کردن آنها را هم برایتان توضیح خواهیم داد.

شستن لباس‌های بافتنی

۱- چگونه لباس‌های بافتنی خود را با ماشین لباسشویی بشوییم؟

در گذشته هیچگاه لباس‌های بافتنی را در داخل ماشین لباسشویی نمی‌انداختند زیرا معتقد بودند که این لباس‌ها در لباسشویی خراب می‌شود ولی امروزه می‌توانید با استفاده از راهکارهای مناسب از لباسشویی برای شستشوی لباس‌های بافتنی هم استفاده کنید به شرط اینکه ابتدا به توضیحاتی که در روی برچسب مراقبتی لباس درج شده توجه داشته باشید و ببینید آیا در برچسب اجازه شستشوی لباس به وسیله ماشین لباسشویی به شما داده شده است یا خیر؟

در صورتی که در روی برچسب مراقبتی اجازه شست شستن لباس در لباسشویی داده شده، باید در هنگام استفاده از لباسشویی به موارد زیر توجه کنید:

  • در صورتی که خواستید لباس بافتنی را در ماشین لباسشویی بیندازید، ابتدا لباس را کاملاً پشت و رو کرده و سپس در داخل لباسشویی قرار دهید.
  • اگر در منزل کیسه مخصوص شستن لباس را دارید بهتر است که لباس بافتنی را در داخل آن انداخته و سپس در لباسشویی بشویید.
  • برای شستن لباس‌های بافتنی در ماشین لباسشویی باید از شوینده‌هایی استفاده کنید که بدون آنزیم و ملایم هستند و اگر برایتان امکان دارد بهتر است که از مواد مخصوص لباس‌های پشمی استفاده کنید.
  • تنظیمات لباسشویی در هنگام شستشوی لباس‌های پشمی، اهمیت زیادی دارد و حتماً باید دستگاه را در روی حالت شستن لباس‌های بافتنی و پشمی (Wool)  قرار بدهید.
  • ممکن است لباسشویی شما جزو مدل‌هایی باشد که این قابلیت را پشتیبانی نکنند، در این صورت باید گزینه شستن لباس‌های ظریف (Delicates) را انتخاب کرده و تنظیمات شستشو را با آب سرد قرار دهید.
  • به این نکته مهم توجه کنید که باید چرخش لباسشویی را در هنگام آبگیری در روی حداقل تنظیم کنید.
پیشنهاد آی‌بک امداد :  شستن ظرف استیل در ماشین ظرفشویی | دلایل زنگ زدن ظرف استیل در ماشین ظرفشویی

۲- شستن لباس‌های بافتنی با دست

هرچند که امروزه شما می‌توانید به وسیله ماشین‌های لباسشویی، لباس‌های بافتنی خود را بدون آسیب دیدگی شستشو دهید ولی باز هم به نظر می‌آید که شستن لباس‌های پشمی و بافتنی به وسیله دست گزینه مناسب‌تری است زیرا می‌توان با صرف زمان کم و با حوصله  از آسیب دیدگی احتمالی لباس‌ها جلوگیری کرد. البته دقت داشته باشید اگر در هنگام شستن لباس‌های بافتنی و پشمی با دست هم نکات مهمی رعایت نشود، ممکن است لباس‌ها دچار آسیب شوند.

برای اینکه لباس‌های بافتنی و پشمی را به شکل دستی شستشو دهید بهتر است که حتماً به نکات زیر توجه کنید:

  • هیچگاه برای شستن لباس‌های پشمی از آب داغ استفاده نکنید بهتر است آب ولرم یا سرد باشد و مواد شوینده‌ای که مورد استفاده‌تان قرار می‌گیرد، شوینده‌های مخصوص و یا شوینده‌های ملایم باشد.
  • قبل از شستشو، لباس را پشت و رو کرده و ۱۰ دقیقه آن را در آب خیس کنید.
  • اگر لباس شما خیلی کثیف است می‌توانید با دست به آرامی روی آن بکشید ولی از فشار دادن و چنگ زدن آن جلوگیری خودداری کنید.
  • بعد از ۱۰ دقیقه به وسیله آب ولرم لباس تان را آبکشی کنید تا شوینده از بافت لباس خارج شود.
  •   دقت داشته باشید که بعد از آبکشی به هیچ وجه لباس را فشار نداده و آن را نچلانید.
  • به آرامی مقداری از آب لباس را گرفته و آن را در روی یک سطح تمیز پهن کنید.
  • بهترین روش برای گرفتن آب لباس‌های بافتنی و پشمی استفاده از حوله است.
  • آویزان کردن لباس‌های بافتنی باعث کش آمدن آنها شده و ممکن است بد قواره شوند پس آنها را در روی بند پهن نکنید.
  • بهتر است لباس‌های بافتنی را هیچگاه در مقابل نور مستقیم خورشید قرار ندهید و در سایه آن را خشک کنید.

چگونه لباس‌های بافتنی را خشک کنیم؟

شاید تصور کنید که خشک کردن لباس‌های بافتنی کار ساده‌ای است ولی اشتباه می‌کنید زیرا خشک کردن این لباس‌ها از شستن آنها هم حساس‌تر می‌باشد. برای اینکه لباس‌های بافتنی را خشک کنید حتماً باید به موارد زیر توجه کنید:

  • بعد از اینکه لباس‌های بافتنی را شستید، در روی سطح صاف لباس را پهن کرده و به وسیله یک حوله تمیز آن را خشک کنید تا آب اضافه لباس خارج شود.
  • همانطور که گفتیم هیچگاه لباس‌های بافتنی را در روی بند آویزان نکنید زیرا لباس کش آمده و شکل خود را کاملاً از دست می‌دهد.
  • اگر وقت برای خارج کردن آب لباس بافتنی ندارید، می‌توانید به شکل صاف آن را در روی یک رخت آویز فلزی بگذارید به این صورت آب اضافی از لباس های بافتنی خارج می‌شود.
  • توصیه می‌کنیم هیچگاه لباس‌های بافتنی را اتو نکنید. اگر هم لباس شما به اتوکشی نیاز داشت بهتر است اتو را در روی کمترین درجه حرارت قرار داده و سپس به آرامی آنها را اتو کنید.
  • بعد از شستشوی لباس‌های بافتنی هیچگاه آنها را در زیر نور مستقیم خورشید قرار ندهید زیرا باعث شل شدن لباس‌ها و خرابی آنها خواهد شد.

نکات مهم برای مراقبت از لباس‌های بافتنی

همانطور که گفتیم لباس‌های بافتنی و پشمی ساختار بسیار حساسی دارند پس باید در هنگام شستشو، خشک کردن و نگهداری، مراقبت‌های خاصی از این لباس‌ها شود. برای اینکه این لباس‌ها آسیب نبینند بهتر است به موارد زیر توجه کنید:

  • قبل از شستشوی لباس، برچسب مراقبتی آن را بررسی کنید.
  • برای شستشوی لباس های پشمی و بافتنی، از مواد شوینده ملایم و آب ولرم مایل به سرد استفاده کنید.
  • هیچگاه لباس‌های بافتنی را درون لباسشویی خشک نکنید.
  • توصیه می‌کنیم این لباس‌ها را زیر نور خورشید قرار نداده و در هوای باز و سایه خشک کنید.
  • بهتر است که لباس‌های بافتنی و پشمی به وسیله لباسشویی شسته نشوند و آنها را به شکل دستی بشویید.
پیشنهاد آی‌بک امداد :  خدمات تخصصی کارواش سیار | شستشوی ماشین در محل

در صورتی که مجبور شدید این لباس‌ها را در لباسشویی بیندازید، حتماً نکات بیان شده در این مقاله را رعایت کنید.

شستن لباس‌های پشمی با آب سرد

همانطور که می‌دانید آب داغ به بافت لباس‌های پشمی و بافتنی آسیب می‌زند پس بهتر است که برای شستن این لباس‌ها از آب سرد استفاده کنید. آب سرد باعث آسیب کمتری به لباس خواهد شد. در صورتی که لباس پشمی شما بزرگ است، بهتر است به آب سرد یک قاشق شوینده ملایم اضافه کنید و اگر هم لباس پشمی کوچکی مانند دستکش، شال گردن و جوراب را می‌خواهید بشویید، استفاده از نصف قاشق شوینده کافیست.

سپس به آرامی با دست روی لباس پشمی را بکشید و به هیچ وجه آن را چنگ نزنید. بعد از شستن لباس حدود ۱۵ دقیقه آن را در آب و مواد شوینده خیس کنید تا تمیز شود.

دقت داشته باشید که اگر ناخن شما بلند است به هیچ وجه با دست لباس را نشویید. بهتر است که از دستکش پلاستیکی استفاده کنید در غیر این صورت ممکن است لباس نخکش شده و آسیب ببیند.

در مرحله بعدی باید لباس‌ها را از مایع شستشو خارج کرده و در زیر آب سرد بگیرید تا مواد شوینده کاملاً از بافت لباس خارج شود. بهتر است که چند بار مرحله آبکشی را تکرار کنید تا لباس‌ها کاملاً تمیز و پاک شود. در این مرحله هم به هیچ وجه لباس را چنگ نزنید و یا آن را فشار ندهید.

لباس‌های پشمی بعد از شستشو، نباید در روی بند آویزان شوند. این لباس‌ها معمولاً دیرتر خشک می‌شود بهتر است برای خشک کردن آن از حوله استفاده کنید.

شستن لباس‌های بافتنی

نحوه خشک کردن لباس‌های پشمی با حوله

بهترین روش برای اینکه شما لباس‌های پشمی خود را خشک کنید، استفاده کردن از حوله است. برای این منظور به روش زیر عمل کنید:

  • حوله بزرگی را در روی زمین پهن کنید.
  • دستکش، شال و یا لباس پشمی و بافتنی خود را در روی حوله به آرامی پهن کنید.
  • پایین حوله را در روی لباس قرار داده و آرام لباس را رول کنید، به صورتی که حوله در روی لباس قرار گرفته باشد.
  • حوله را کمی فشار داده تا آب‌های اضافه لباس گرفته شود می توانید این کار را آنقدر تکرار کنید که لباس آب اضافه نداشته باشد.
  • حالا لباس را از روی حوله برداشته و در هوای آزاد قرار دهید.

بعد از خشک کردن به وسیله حوله، مسلماً لباس شما کاملاً خشک نمی‌شود. دقت داشته باشید که تا لباس مرطوب است هیچگاه آن را تا نکنید. لباس نمدار را در روی سطح تمیزی گذاشته و با دست آن را خوب صاف کنید تا جمع نشود.

خشک شدن لباس‌های پشمی ممکن است کمی طول بکشد به هر حال برای سالم ماندن لباس باید کمی صبر کنید و از اتو هم برای خشک کردن آن استفاده نکنید و آن را در زیر نور مستقیم خورشید هم قرار ندهید. لباس‌های پشمی و بافتنی باید به مرور زمان و با قرار گرفتن در هوای آزاد خشک شوند

نحوه شستن لباس‌های بافتنی با ماشین لباسشویی و دستی

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

نحوه خشک کردن لباس‌های پشمی با حوله

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا