خدمات پرستاری و مراقبتی

فریاد زدن والدین بر سر کودک چه عواقبی دارد؟

ممکن است شما هم جزو والدینی باشید که گاهی اوقات احساسات بر شما غلبه کرده و ناراحتی و عصبانیت خودتان را بر سر کودک خالی می کنید. البته این چیز غریبی نبوده و برای بیشتر پدر مادر ها رخ می دهد. والدین می توانند روش صحبت کردن با فرزند خود را تغییر داده و به جای اینکه با فریاد با کودک صحبت کنند، محترمانه با او گفتگو کنند. فریاد زدن والدین بر سر کودک ، می‌تواند بر روی احساسات و مغز او اثر منفی بگذارد و اعتماد کودک به والدین را از بین ببرد. البته دقت داشته باشید در صورتی که شما صدای تان را بالا ببرید باعث مشکلات جسمی و روحی در کودک خواهید شد.

دلیل داد زدن والدین چیست؟

وقتی والدین در عصبانیت غرق می شوند باعث می‌شود صدای خود را بلند کرده و بر سر فرزندان خود داد بزنند ولی باید به این نکته مهم توجه کنید که خشونت و فریاد زدن، نمی تواند هیچ مشکلی را برطرف کند. گاهی ممکن است با فریاد شما، کودک ساکت شود ولی فقط برای مدت کوتاهی مطیع شما خواهد شد و این کار باعث می شود تا کودک نگرش و رفتار خود را عوض کند. در اصل می‌توان گفت این کار باعث می شود که کودک از شما بترسد ولی نمی تواند عواقب عملکرد خود را به درستی درک کند. کودکان برای اینکه چیزی یاد بگیرند باید به والدین اعتماد کنند. اگر پرخاشگری و عصبانیت در خانواده عادی شود، در رفتار کودک هم منعکس خواهد شد.

حتماً برای شما هم پیش آمده که تاکنون بر سر کودک خود فریاد زده باشید این کار نه تنها هیچ پیامی را به طور واضح برای کودک بیان نمی کند، بلکه باعث می‌شود کودک هم با شما همراهی کرده و یاد دادن انضباط به کودک سخت تر شود زیرا هر بار که شما فریاد می زنید پذیرش کودک پایین‌تر می‌آید. تحقیقات نشان داده که فریاد زدن در سر کودک باعث پرخاشگری او شده و کودک از جهت کلامی و جسمی دچار مشکل می شود.

والدین به هر دلیلی که بر سر کودک خود داد می زنند، خشم خود را بیان کرده و این باعث می‌شود کودک ترسیده و احساس ناامنی کند و برعکس اگر والدین با اطمینان و آرامش با کودک صحبت کنند حتی در صورتی که کودک کارهای ناشایست انجام دهد، می تواند حس پذیرش و دوست داشتن را از والدین دریافت کند. فریاد زدن بر سر کودک کار کاملاً اشتباهی است و اگر با تنبیه و توهین های کلامی همراه باشد به عنوان یک سوء استفاده عاطفی از کودک شناخته خواهد شد و می‌تواند اثراتی مانند عزت نفس پایین، اضطراب و پرخاشگری را در کودک به دنبال داشته باشد و همچنین باعث خواهد شد که کودک مستعد رفتارهای زشت و ناشایست شده و به اصطلاح قلدری کند زیرا درک درستی از رفتارهای غلط و درست نخواهد داشت.

فریاد زدن والدین

عواقب فریاد زدن والدین بر سر کودک چیست؟

والدینی که بر سر کودک خود فریاد می زنند، باید بدانند که این کار آنها عواقب بسیار ناخوشایندی دارد که مهمترین آنها عبارت است از:

  1. اعتماد به نفس کودک پایین می آید.
  2. کودک شما دچار رفتارهای خشونت‌آمیز می شود.
  3. کودک دچار ترس مداوم خواهد شد.
  4. شرایط روحی و جسمی بدی برای کودک به وجود می آید.
پیشنهاد آی‌بک امداد :  مهمترین نکات تعویض لباس سالمندان | تعویض لباس سالمندان و مواردی که باید دقت نمایید

۱- اعتماد به نفس کودک پایین خواهد آمد

اعتماد به نفس ارتباط کاملاً مستقیمی با نحوه رشد کودک شما دارد. کودک وقتی اعتماد به نفس دارد که معنی دوست داشتن خود را بداند و برای توانایی های شخصی خود احترام قائل باشد. وقتی کودک خود را باور داشته باشد، می تواند دنیای غنی را در اطراف خود ایجاد کند. در صورتی که اگر به طور مدام والدین بر سر او فریاد بزنند اعتماد به نفس کودک پایین خواهد آمد و باعث می شود اقدامات و انتخاب خود را در زیر سؤال برده و به اعمال خود اطمینان نداشته باشد و دائماً منتظر تأیید دیگران است. اگر کودک شما این شرایط منفی را تجربه کرده باشد، اوضاع برای او بسیار دشوار خواهد شد.

۲- کودک دچار رفتار خشونت آمیز می شود.

وقتی والدین بر سر کودک فریاد می زنند تأثیرات بسیار گسترده و متنوعی در روی کودک دارد که به شرایط اجتماعی او بستگی دارد. رفتارهای پرخاشگرانه کودک یکی از این تأثیرات است‌. این کودکان دچار بی قراری و ناراحتی بوده و بدون تفکر، اعمالی را انجام می دهند. ویژگی های نام برده شده می تواند تأثیر زیادی در روابط دوستانه این کودکان با کودکان هم سن و سال خود داشته باشد و باعث می‌شود آنها باهر مشکل کوچکی دچار تغییرات شده و نتوانند خود را کنترل کنند.

۳- ایجاد ترس در کودک

کودک به طور مداوم دچار ترس از والدین بوده و این ترس می تواند در اثر ناسزاگویی و فریاد زدن والدین در کودک به وجود بیاید. ترس باعث می‌شود کودک ساکت شده و نتواند احساسات و اعتقادات خود را به طور صحیح بیان کند و همچنین در رابطه دوستانه او با والدین تأثیر زیادی دارد. او احساس می کند به طور مداوم قضاوت می شود و می خواهد به دلیل ترس از تعرض، احساسات خود را پنهان کند.

۴- ناتوانی جسمی

شاید به نظرتان غیرممکن بیاید ولی باید بگوییم که استرس می‌تواند باعث ناتوانی های جسمی در کودک شود. استرس ایجاد شده در کودک باعث گوشه گیری و افسردگی کودک شده و در رشد او تأثیر زیادی دارد. بیشتر عادات کودک نتیجه مستقیم محیطی است که کودک در آن قراردارد. دقت داشته باشید که محیط سرکوبگر همیشه باعث محدودیت های جدی خواهد شد.

آیا فریاد بر سر کودک، سوء استفاده عاطفی محسوب می شود؟

تمام مواردی را که برای تان نام بردیم تأثیرات فریاد زدن سر کودک است. شاید سؤال کنید آیا می توان فریاد زدن را یک سوء استفاده عاطفی دانست؟ کارشناسان گفتند که گاهی اوقات فریاد زدن مانند یک سوء استفاده جسمی بوده و می تواند از آن هم بدتر باشد. به این نکته مهم توجه کنید وقتی شما بر سر کودک فریاد می زنید، تأثیر زبان و کلمات شما باعث اثرات مخرب و ایجاد دلهره در کودک خواهد شد.

رفتارهای جایگزین داد زدن چیست؟

معمولاً والدینی که بر سر کودک فریاد می‌زنند نمی‌دانند چه رفتاری جایگزین آن کنند. رفتار هایی هست که شما می توانید به جای خشونت از آنها استفاده کنید. گاهی شرایط بسیار دشوار بوده و باعث خشونت والدین می شود ولی اگر بدانید که این خشونت چه عواقبی دارد، آنگاه خود را کنترل کرده و عصبانیت خود را مهار می کنید. به جای اینکه بر سر کودک فریاد بزنید، باید با رفتاری کاملاً حساب شده و کلماتی دقیق به کودک خود هشدار دهید و صبور بودن را در این شرایط فراموش نکنید.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  تسکین درد رویش دندان در نوزادان و درمان های خانگی

باید به کودک خود اجازه بدهید که کودکی کند. گاهی ممکن است کودک رفتار اشتباهی داشته باشد باید به آرامی از آن گذشته و انتظار نداشته باشید که فرزند شما سریع بزرگ شده و کاملاً عاقلانه رفتار کند. نباید والدین انتظار داشته باشند که کودک واقع‌بینانه رفتار کند این انتظار کاملاً غیر منطقی است.

توضیح احساسات برای کودک

شما می توانید به جای اینکه بر سر کودک خود فریاد بزنید، احساساتتان را برای او کامل توضیح بدهید و با کودک صحبت کرده و برایش توضیح دهید که کارش کاملاً اشتباه بوده و پیامدهای بدی را به دنبال دارد. این صحبت کردن بهتر از این است که کودک خود را تهدید کرده و بر سر او فریاد بزنید. گزینه های زیادی است که شما می‌توانید به جای خشونت از آن استفاده کنید.

راه هایی بجای داد زدن سر کودک

در ابتدا عواقب فریاد زدن سر کودک را برایتان توضیح دادیم و گفتیم که فریاد زدن می تواند چه مشکلاتی را در آینده برای کودک ایجاد کند. حالا برای جایگزین کردن رفتاری مناسب تر باید به موارد زیر توجه کنید:

  1. در زمان عصبانیت خود را آرام کنید.
  2. در مورد احساسات خود صحبت کنید.
  3. با آرامش ولی محکم با کودک صحبت کنید.
  4. به جای تهدید کردن کودک عواقب کار را به او بگویید.

۱- در زمان عصبانیت خود را آرام کنید.

وقتی از کودک عصبانی شدید حتماً از محیطی که در آن قرار دارید فاصله بگیرید. چند دقیقه صبر کرده تا عصبانیت شما فروکش کند، آنگاه با کودک صحبت کنید. به این صورت می توانید احساسات خود را بهتر کنترل کنید.

۲- در مورد احساسات کودک صحبت کنید.

البته عصبانیت یک احساس کاملاً طبیعی است که احتمال دارد این شرایط برای هر کسی به وجود بیاید. احساس عصبانیت، غم، ناامیدی، حسادت و… که شما باید تمام آن را به کودک خود بیاموزید زیرا جزئی از زندگی انسان است. صحبت کردن در مورد احساسات کودک، او را ترغیب می‌کند تا نگرشی محترمانه نسبت به دیگران و خود داشته باشد و برای زندگی خود یک رابطه سالم را ایجاد کند.

۳- با آرامش و محکم صحبت کنید.

گاهی ممکن است شما از کودک خود رفتار نابجایی ببینید. این قسمتی از روند بزرگ شدن کودکان است. باید با آنها محکم ولی با آرامش صحبت کنید. به صورتی که عزت نفس کودک شما خدشه دار نشود ولی متوجه شود عملی که انجام داده، قابل تحمل نیست. به جای اینکه از راه دور سر کودک فریاد بزنید بهتر است در کنار او نشسته و با احترام مسئله را حل کنید.

۴- به جای تهدید عواقب کار را به کودک گوشزد کنید.

وقتی شما برای مقابله با کودک از مجازات و تهدید استفاده می کنید، باعث نارضایتی و عصبانیت کودک شده و گاهی ممکن است باعث درگیری بین شما شود و در صورتی که او را مجازات و تهدید کنید در طولانی مدت از انضباط و نظم درونی کودک جلوگیری خواهید کرد.

فریاد زدن والدین

سخن پایانی

افرادی که عصبانی هستند معمولاً خشم خود را در سر کودکان خالی می کنند و اگر نتوانند این خشم را کنترل کنند، معلوم می‌شود که دچار مشکلات عصبی هستند. پس باید یاد بگیرند که عصبانیت خود را مدیریت کنند. این مدیریت به والدین کمک خواهد کرد که احساس خوبی نسبت به خود و کودک شان داشته باشند و بتوانند ارتباط بهتر و آرامتری با کودک برقرار کنند.

فریاد زدن والدین بر سر کودک چه عواقبی دارد؟

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

رفتارهای جایگزین داد زدن چیست؟

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا