
انواع سقف کاذب کدامند و در چه جاهایی آنها را نصب می کنند؟


پرکاربردترین و مهمترین سقفهای کاذب در کشور ما سقف کاذب رابیتس و سقف کاذب کناف است. ولی آیا تا به حال اسم سقفهای کاذب دامپا را شنیدهاید؟ آیا سقفهای کاذب چوبی را دیدهاید و یا میدانستید سقف کاذبی داریم که امواج صوتی را جذب میکند؟
در این مقاله از آی بک امداد میخواهیم شما را با انواع سقف کاذب آشنا کرده و معایب و مزایای آنها را برایتان بیان کنیم، تا بتوانید برای انتخاب سقف کاذب، تصمیم گیری درستی داشته باشید و در انتها متضرر نشوید.
سقفهای کاذب چیست؟
سقف کاذب یک سقف ثانویه میباشد که برای پوشش در روی سقف اصلی آن را نصب میکنند ولی خودش سقف اصلی نیست. سقف اصلی و دیوارها وظیفه دارند که وزن سقف کاذب را تحمل کنند. سقفها کاربردهای زیادی مثل زیبایی، پوشاندن بعضی از تأسیسات در سقف اصلی و همچنین عایق حرارت و صوت دارند. شما میتوانید با نورپردازی شیک و زیبا در داخل این سقفها، زیبایی خانهتان را چند برابر کنید.
امروزه سقف های کاذب دارای طرحها و تنوع بالایی هستند و این به شما کمک میکند که با توجه به علاقه و سلیقه خود، سقف کاذب مناسب را برای خودتان در منزل اجرا کنید. البته در هنگام انتخاب سقف کاذب باید حتماً به دکوراسیونهای داخل خانه هم توجه کنید زیرا داشتن هماهنگی بین سقف کاذب و اجزای دیگر خانه، اهمیت بسیاری دارد.
از سقفهای کاذب برای کدام قسمتهای خانه استفاده میشود؟
معمولاً برای سالنهای پذیرایی از سقف کاذب استفاده میکنند. افرادی که میخواهند برای بازسازی کردن منزل تغییرات بزرگی ایجاد کنند، معمولاً در روی دکوراسیون سقف، این سقف را اجرا می کنند. در ادامه شما را با کاربردهای سقف کاذب در فضای خانه آشنا میکنیم:
- شاید برایتان جالب باشد که بدانید از این سقفها فقط برای سالنهای پذیرایی استفاده نمیشود، بلکه در اتاق خواب هم میتوان آن را نصب کرد.
- جدیداً برای بالای میز ناهارخوری هم از این سقفها استفاده میکنند. نصب کردن سقف کاذب جداگانه برای میز ناهارخوری، یک ایده جالب است که امروزه زیاد انجام میگیرد و باعث ایجاد فضای شیک و خاصی میشود.
- به غیر از این موارد، برای سرویسهای بهداشتی و حمام هم از این سقف استفاده میکنند. معمولاً در بین سرویس بهداشتی و حمام و یا راهروی ورودی که اختلاف ارتفاع در آنجا وجود دارد، ما شاهد اجرای این سقفها هستیم.
البته سقفهای کاذبی که برای دستشویی و حمام مورد استفاده قرار میگیرد از جنس پیویسی بوده که ضد آب هستند.
- امروزه در آشپزخانه هم از سقفهای کاذب استفاده میشود. از سقف کاذب مجازی و کناف در آشپزخانهها استفاده میکنند.
- برای کتابخانهها و یا محیطهای اداری هم از سقفهای کاذب مناسب استفاده میشود.
به طور کلی باید بگوییم از این سقفها در مکانهای مختلف استفاده شده و کاربردهای بسیاری هم دارند. شاید سؤال کنید که معایب و مزایای این سقفها چیست؟ اگر میخواهید با این مطلب آشنا شوید، تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.
معایب و مزایای سقف های کاذب چیست؟
استفاده از سقفهای کاذب معایب و مزایایی دارد که قبل از اجرای این سقفها حتماً باید آنها را بررسی کرده و با آنها آشنایی کامل پیدا کنید تا در آینده با مشکل مواجه نشوید.
معایب سقفهای کاذب چیست؟
همانطور که گفتیم این سقفها معایبی دارند که لازم است بدانید:
- نصب کردن سقفهای کاذب باعث میشود که ارتفاع سقف منزل کاهش پیدا کند و شما باید قبل از نصب کردن سقف، به این نکته مهم توجه کنید.
- این سقفها نیاز به مراقبت زیادی دارند زیرا طول عمر آنها بالا نیست.
- بعد از مدتی ممکن است این سقفها کثیف شده و گرد و خاک بگیرند.
- مقاومت و استحکام سقفهای کاذب به نسبت سقفهای اصلی کمتر بوده و در اثر بعضی از حوادث طبیعی دچار آسیب میشوند.
- سقفهای کاذب باید با دقت و حساسیت زیادی نصب و اجرا شوند، زیرا احتمال دارد به سقف اصلی آسیب بزنند به همین دلیل حتماً برای اجرای این سقفها از فرد متخصص و حرفهای کمک بگیرید.
مزایای سقفهای کاذب چیست؟
مزایای استفاده کردن از سقفهای کاذب موارد زیر است:
- شما میتوانید سقفهای کاذب را جابجا کنید. همچنین هزینه بازسازی کردن این سقفها به نسبت سقفهای اصلی کمتر میباشد.
- وقتی این سقف را اجرا کنید، برای عایق کردن صدا تأثیرگذار است.
- شما میتوانید به وسیله نصب این سقفها اتصالات و سیمکشیهای روی سقف را به راحتی پنهان کنید.
- این سقف عایق حرارتی بوده و در صورت نصب آن، در مصرف انرژی هم صرفهجویی خواهید کرد.
- میتوانید در این سقف نورپردازی زیبایی انجام داده و سالن پذیرایی خود را زیباتر کنید.
با توجه به معایب و مزایایی که برای نصب سقفهای کاذب بیان کردیم، باید بگوییم که تمیز کردن و نگهداری این سقفها اهمیت زیادی دارد. بعد از اینکه شما را با کاربرد این سقف آشنا کردیم، نوبت به معرفی انواع سقفهای کاذب میرسد.
انواع سقفهای کاذب و پرکاربردترین آنها
سقف های کاذبی که امروزه در بازار موجود هستند معمولاً ۹ گروه میباشند که عبارتند از:
- سقفهای کاذب کناف
- سقفهای کاذب رابیتس
- سقفهای کاذب گریلیوم
- سقف های کاذب چوبی
- سقفهای کاذب جاذب صوت یا آکوستیک
- سقفهای کاذب آلومینیومی از نوع دامپا
- سقف های کاذب پیویسی
- سقفهای کاذب آی گلس
- سقفهای کاذب ترکیبی
در ادامه هر کدام از این صفهای کاذب را به شما معرفی میکنیم:
۱- سقف های کاذب کناف
احتمالاً شما هم این سقفها را دیده و یا با آن سر و کار داشتهاید. سقفهای کاذب کناف دو نوع دارند که عبارتند از:
- سقفهای کناف متحرک: این سقف از تایلهای گچی و همچنین پروفیلهای سپری درست میشود که پروفیلهای آن از جنس گالوانیزه میباشد.
- سقفهای کناف ثابت: برای ساختن این سقف از پنلهای سیمانی یا گچی استفاده میکنند. زیرسازی آن هم از پروفیل فولادی سبک میباشد.
۲- سقفهای کاذب رابیتس
یکی از قدیمیترین سقفهای کاذب، سقف کاذب رابیتس است که بسیار هم رایج میباشد. این سقف را از برگههای رابیتس و گچ درست میکنند و زیرسازی آن هم از مصالحی میباشد که معمولاً در دسترس همگان قرار دارد یعنی میلگرد و نبشی. البته در این سقف هیچگاه از میلگردهای آجدار استفاده نمیکنند زیرا جوش پذیری ضعیفی دارند.
۳- سقفهای کاذب گریلیوم
این سقفها بسیار جذاب هستند و جزو سقفهای باز محسوب میشوند که دارای حفرههای مربع شکل میباشند. معمولاً این سقف را از آلومینیوم درست میکنند و در زیرسازی آن هم از فولاد استفاده میشود.
۴- سقفهای کاذب چوبی
سقفهای کاذب چوبی، سقفی هستند که جنس آنها از چوب بوده و میتواند دکوراسیون منزل شما را مدرن نشان بدهد. این سقف با مدل جذابی که دارد با رنگ سفید سقف اصلی، کاملاً هماهنگ بوده و با آن شما احساس خستگی نمیکنید.
۵- سقفهای کاذب آکوستیک
این سقفها عایق صوتی هستند و به هیچ وجه صدا را از خود عبور نمیدهند و به خوبی صدا را به محیط برمیگردانند. البته این سقفها نه تنها عایق صدا هستند، بلکه جاذب صوت هم میباشند یعنی باعث کم شدن سر و صدای فضا و محیط میشوند. قیمت این سقف کاملاً مناسب بوده و جزو سقفهای کاذب ارزان به حساب میآیند.
۶- سقفهای کاذب آلومینیومی از نوع دامپا
سقفهای کاذب آلومینیومی معمولاً در دو نوع موجود هستند:
- سقفهای کاذب دامپا یا سقفهای کاذب نواری که از پنل آلومینیومی و همچنین زیرسازی پروفیلهای فولادی، درست شدهاند.
- سقف های مشبک آلومینیومی که از پروفیلهای سپری و تایلهای آلومینیومی درست میشوند. البته این پروفیلها از آلومینیوم بوده و بعضی از پیمانکارها از این موضوع سوء استفاده میکنند و پروفیل را در روی گالوانیزه میاندازند.
۷- سقفهای کاذب پیویسی
سقفهای کاذب پیویسی هم در دو نوع هستند:
- سقف های کاذب پیویسی که پنلهای نواری دارند و زیرسازی آنها پروفیل فولادی میباشد.
- سقفهای مشبک پیویسی که درست شده از تایل های پیویسی و همچنین پروفیل های سپری میباشند. البته این پروفیلها یا گالوانیزه هستند و یا آلومینیومی.
سقفهای پیویسی در برابر رطوبت مقاومت زیادی دارند و برای سرویسهای بهداشتی، حمام و استخرها بهترین گزینه محسوب میشوند زیرا بخار آب نمیتواند در روی آنها تأثیر داشته باشد.
۸- سقفهای کاذب آی گلس
این سقفها سقفی ایرانی بوده و میتواند محیطی زیبا را برای شما ایجاد کند. این سقف ها تنوع طرح زیادی دارند و جنس آنها هم از مواد شفافی مثل آکریلیک تهیه میشود که دارای قابلیت گذردهی نور میباشند. این سقفها میتوانند چشم انداز زیبایی را به محیط کار و منزل شما هدیه کنند. سقفهای آی گلس از سقفهای سبکی بوده که رنگبندیهای متفاوتی دارند. این سقفها در رنگها و طرحهای انبوهی در اختیار مشتری قرار گرفته است. سقف آی گلس در برابر ضربه استحکام بالایی داشته ولی قیمت آن هم کمی بالا است. البته لازم است که بدانید این سقف به شکل ترکیبی کار میشود.
۹- سقفهای کاذب ترکیبی
سقفهای کاذب ترکیبی از ترکیب کردن دو و یا گاهی هم چند سقف کاذب درست میشود. فلسفه استفاده از این سقفها رسیدن به طرح هندسی واحدی میباشد. باید در صفهای ترکیبی زیرسازی فراموش نشود. زیرسازی باید با طرح ترکیبی شما متناسب باشد تا به مرور زمان اتصالات سقف دچار مشکل نشوند.
سخن پایانی
سقفهای کاذب پوشش مناسبی روی سقفهای اصلی هستند که میتوانند برای گچکاری جایگزین مناسبی باشند و حتی سیمکشیها و تأسیسات سقف و یا عیوب آن را به وسیله سقفهای کاذب مخفی میکنند. این سقفها میتوانند زیبایی محیط را چندین برابر کنند. پرکاربردترین سقف های کاذب، سقف رابیتس و کناف است که بیشترین استفاده را بین افراد دارد.
این سقفها عایق حرارت و صدا بوده و میتوان برای نورپردیهای زیبا از آنها استفاده کرد. در این مقاله از آی بک امداد شما را با انواع سقفهای کاذب آشنا کردیم و معایب و مزایای آن را هم برایتان توضیح دادیم. اگر سؤالی در زمینه سقفهای کاذب داشتید در بخش دیدگاهها مطرح کنید.

انواع سقف کاذب کدامند و در چه جاهایی آنها را نصب می کنند؟
امتیاز سردبیر
مجموع امتیاز
معایب سقفهای کاذب چیست؟
