ضایعات

فواید بازیافت آهن چیست | بازیافت آهن چه کاربردی دارد؟

شماره تلفن نمایندگی تعمیر یخچال، تلویزیون 021

به دلیل اهمیت فراوانی که بازیافت فلزات آهنی و غیر آهنی دارند ما میخواهیم در این مقاله از ایبک امداد برای شما فواید بازیافت آهن را به طور کامل توضیح دهیم و شما را با آن آشنا کنیم با ما همراه باشید.

فواید بازیافت فلزات آهنی

صنعت بازیافت فلز از گستردگی خاصی برخوردار بوده و تمام فلزات را در بر می گیرد فلزاتی که بازیافت می شوند بیشتر سرب، آهن، فولاد، مس، آلومینیوم، روی و فولاد ضد زنگ می باشند.

فلزات به طور کلی در دو دسته قرار گرفتند:

  • فلزات آهنی
  • فلزات غیر آهنی

فلزات غیر آهنی که بسیار هم رایج می باشند عبارت هستند از:

  • فلز منیزیم
  • فلز آلومینیوم
  • فلز برنج
  • فلز مس
  • فلز قلع
  • فلز سرب
  • فلز روی
  • فلز نیکل

فلزات غیر آهنی را که می توانیم برای شما نام ببریم عبارت می باشند از فلزات با ارزش مثل:

  • طلا
  • نقره
  • گروه پلاتین

فلزات آهنی بعد از اینکه عمر مفیدشان به پایان رسید غیر قابل استفاده شده و باید بازیافت شوند. به طور متوسط مردم عادی به ندرت  فلزات را بطور مستقیم خریداری می کنند حتی اگر این فلز قسمت مهمی از زندگی ما باشد ما آن را به طور مستقیم نمیخریم مثلاً قابلمه ای را استفاده می کنیم که در آن از فلز استفاده شده یا اتومبیلی را برای حمل و نقل استفاده می کنیم که در آن از فلزات استفاده شده است.

بیشتر وسایل اطراف ما از فلزات ساخته شده و برای ساخته شدن به آهن و فلز نیاز دارد برای اینکه هزینه های مربوط به فرایند تولید کم شود یک روش عالی این است که فلز را بازیافت کنند به همین دلیل صنعتگران برای اینکه از تخریب محیط زیست جلوگیری کنند اقدام به بازیافت آهن کردند.

بازیافت آهن

آهن قراضه چیست؟

وقتی شما از قطعات وسایل نقلیه، وسایل خانگی، لوازم ساختمان و غیره استفاده می کنید باقیمانده آهن این وسایل که دیگر مورد نیاز شما نیست آهن قراضه نامیده میشود که میتوان آن را بازیافت کرد آهن قراضه ارزش پولی بسیاری دارد البته مواد غیر فلزی هم بازیافت می شوند ولی فلزات از ارزش زیادتری برخوردارند. منشأ قراضه ی آهن بیشتر از مناطق تجاری و مسکونی می باشد. بطور معمول آهن را جمع آوری کرده و سپس این ضایعات را برای ذوب کردن به کارخانه برده و برای تولید محصولات جدید آن را آماده می کنند.

مزایای استفاده از ضایعات آهن

بازیافت آهن می تواند فرصت های بسیاری را برای ما فراهم کند تا بتوانیم محصولات زیادی تولید کنیم. استفاده کردن از ضایعات و بازیافت آهن میتواند برای تولید محصولات زیادی مورد استفاده قرار بگیرد و جهت کم شدن ضایعات و حفظ محیط زیست بسیار مفید می باشد. آهن قراضه را شما می توانید برای بسیاری از کارهای امروزی مورد استفاده قرار دهید مثلاً از آهن بازیافت شده برای ساخت و ساز های پروژه های متنوع مثل پل ها، جاده ها استفاده می کنند و همچنین از این آهن قراضه ها می توان برای تولید هواپیما، اتومبیل و بسیاری از وسایل نقلیه استفاده کرد.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  بازیافت ضایعات مس چگونه انجام میشود؟

بازیافت آهن و کارد برد ضایعات آن در مصارف خانگی

یکی دیگر از مزایای بازیافت آهن کاربرد آن در مصارف خانگی می باشد بسیاری از ظروف آهنی لوازم خانگی از همین آهن های بازیافت شده درست شده اند بطور کلی میتوان گفت استفاده از این آهن قراضه ها برای تولیدکنندگان بسیار کمتر هزینه دارد.

از این ضایعات آهن، کالاهایی که شما در اطراف خود مشاهده می کنید مانند مبلمان فلزی شیک و زیبا و انواع میز و نیمکت و لامپ هایی که با مواد قراضه آهنی و فلزی درست شده‌اند فراوان است.

بازیافت آهن و کاربرد ضایعات آن در هنر

اگر شما عده ای از مردم را مشاهده کردید که با دیدن آهن قراضه ها آن را یک اثر هنری تصور می کنند باید بگوییم که این تصور اصلاً اشتباه نیست زیرا از این آهن قراضه ها می توان برای ساخت مجسمه های بسیار زیبا به وسیله هنرمندان بزرگ استفاده کرد حتی اگر شما یک هنرمند حرفه‌ای نباشید می توانید با خلاقیت از این فلزات بازیافت شده یک اثر زیبا بسازید و با افتخار آن را روی دیوار خانه خود نصب کنید مجسمه سازی از فلزاتی که بازیافت شده یک هنر منحصر به فرد می باشد.

مزایای بازیافت فلزات چیست؟

بازیافت ضایعات فلزی مخصوصاً بازیافت آهن مزایای فراوانی دارد که شاید به نظر شما مهمترین آن صرفه جویی در هزینه باشد ولی علاوه بر آن می توانیم مزایای دیگری را هم برای بازیافت فلزات، ذکر کنیم که عبارتند از:

  • صرفه جویی کردن در مصرف منابع فلزی خام
  •  صرفه جویی در هزینه
  • جلوگیری از آلوده شدن محیط زیست
  •  کم شدن گازهای گلخانه ای و جلوگیری از گرمایش زمین و غیره

تقریباً می توان گفت که با بازیافت فلزات ۹۰ درصد در مصرف سنگ خام صرفه جویی شده و ۸۶ درصد هم به دلیل استفاده کمتر از سنگ خام ، آلودگی هوا کمتر شده است .

ولی نکته قابل توجهی در این مورد وجود دارد و آن این است که شاید در نگاه اول به این مورد توجه زیادی نشود ولی باید این را بدانید که ضایعات فلزی آغشته به مواد سمی مثل جیوه و کادمیوم می باشند و بعضی از این ضایعات هم دارای خواص رادیو اکتیو هستند و نگه داشتن این ضایعات در محیط زیست در طولانی مدت آسیب های جبران ناپذیری وارد می کند. بنابراین حتماً باید این ضایعات به چرخه صنعت برگردند و تقریباً می توان گفت که این تنها راهکار جلوگیری از آسیب رسیدن به محیط زیست توسط این ضایعات است.

جمع آوری کردن فلزات قراضه نیاز به تجهیزات و آگاهی های لازم در این زمینه دارد ما در این مقاله تلاش می کنیم شما را با روند مسیر بازیافت  آهن و ضایعات فلزی آشنا کنیم تا بتوانید در صرفه جویی منابع مصرفی سهیم باشید:

مرحله اول: جمع آوری کردن ضایعات فلزی

اولین اقدامی که برای بازیافت فلزات باید انجام داده شود جمع آوری کردن فلزهای قراضه است  فلز قراضه به فلزاتی گفته میشود که دیگر شما نمیتوانید از آنها استفاده کنید و قبلاً برای محصولات دیگری به کار گرفته شده اند این مواد را شما می توانید از طریق خانه های مردم، صنایع مرتبط و یا همان کارخانه های تولید کننده جمع آوری کنید. جمع آوری کردن این آهن قراضه ها نیاز به تفکیک جنس دارد به این معنی که باید ضایعات مس، آهن، آلومینیوم به صورت جداگانه جمع آوری شود البته این برای آلیاژهای فلزی دیگر هم صدق می کند جداسازی بسیار مهم بوده و لازمه شروع مرحله بعدی می باشد.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  ضایعات آلمینیوم چیست؟

مرحله دوم: چرا و چگونه می توانیم فلزات قراضه را تفکیک کنیم ؟

در پاسخ باید بگوییم که تفکیک زباله هایی که قابل بازیافت می باشند از زباله هایی که غیر قابل بازیافت هستند اهمیت بسیاری دارد. زباله های قابل بازیافت را هم باید بر اساس جنس آنها تفکیک کرد این کار به ما کمک می کند تا در مراحل بعدی یک قدم جلو باشیم، در مراحل بعدی کوره های ذوب فلزات، برای فرآوری دوباره این قطعات آنها را ذوب می کنند پس باید فلزات از هم تفکیک شده باشند تا هر کدام در گروه خود قرار بگیرند. تفکیک کردن فلزات قراضه به دو شکل امکان پذیر می باشد:

۱- در حالت اول مردم و صنایع می توانند کمک زیادی به این کار بکنند و برای اقتصاد کشور سودمند باشند در واقع می‌توان گفت تفکیک فلزات بهتر است از منازل شروع شود شما می توانید از سطل مخصوص جداسازی زباله برای این کار استفاده کنید.

۲- در حالت دوم باید کارگاه ها کمک کرده و وسایلی را که قابل بازیافت است در انبار مخصوص جمع کرده و آنها را تفکیک کنند. مراکز بازیافت این ضایعات را میخرند و برای بازیافت به کوره های ذوب برده می شود.

بازیافت آهن

مرحله سوم: ذوب و فرآوری ضایعات فلزی و آهنی چگونه انجام می شود؟

البته باید بگوییم که استفاده از ضایعات فلزی هر کدام شکل مختلفی دارند از خرده های فلز گرفته تا ورقه ها، میله ها و قوطی ها همه باید دسته بندی شوند و سپس آماده بازیافت شوند بر اساس جنس این ضایعات آنها را درون کوره های ذوب فلزات قرار می دهند کوره ها دارای حرارت بسیار زیادی بوده و این فلزات در دمای زیاد و شرایط خاصی ذوب شده و در قالب های مورد نظر ریخته می شوند به همین ترتیب مقدار زیادی در هزینه ها صرفه جویی خواهد شد و به اقتصاد کشور کمک فراوانی می کند.

تکنولوژی های مختلفی برای ذوب کردن زباله های فلزی مورد استفاده قرار می گیرد مثل کوره های قوس الکتریکی، کوره های القایی و غیره این کوره ها برای انواع مختلف فلزات مانند آهن، فولاد، مس، روی، آلومینیوم، نقره و غیره اختصاص داده شده اند در اصل میتوانیم بگوییم که این کوره ها شرایط خاصی دارند و برای فلزات خاص خود استفاده می شوند.

مرحله چهارم: بازگشت این فلزات به کارخانه

بعد از اینکه این فلزات قالب بندی شدند آنها را به کارخانه های مخصوص برده و در آنجا برای مصارف مختلف از آن استفاده می کنند مثلاً فراورده های آهنی و آلومینیومی که بازیافت هم شده‌اند در ساخت و ساز استفاده می شوند انواع دیگر این محصولات آلیاژی و فولادی در کوره های مخصوص، که کوره های قوس الکتریکی نام دارند، بازیافت می شوند همچنین مسی که بازیافت شده در ساخت تجهیزات فلزی مختلفی مورد استفاده قرار می گیرد.

نتیجه گیری

شاید بهتر باشد شما هموطن گرامی بعد از اینکه مقاله ما را در مجله ایبک مطالعه کردید و با ضرورت بازیافت زباله های فلزی آشنا شدید بعد از این، زباله ها را تفکیک و آنهایی را که قابل بازیافت هستند جمع آوری کنید برای این کار شما تنها باید فلزات لوازم خانگی و یا کارگاهی خود را دسته بندی کرده و به مراکز مربوطه تحویل بدهید.

تعمیر یخچال شبانه روزی

31

فواید بازیافت آهن چیست؟

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

چرا و چگونه می توانیم فلزات قراضه را تفکیک کنیم ؟

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا