خدمات ساختمان

شیشه رفلکس چیست | مزایا و معایب شیشه رفلکس

بهترین گزینه برای شیشه نمای ساختمان، شیشه‌های رفلکس هستند که یک طرف آن شیشه رنگی و طرف دیگر آن آینه است. مزیت‌های این شیشه و تنوع رنگی آن، باعث شده که به عنوان اولین انتخاب برای پنجره های منزل در نظر گرفته شود. در این مقاله از آی بک امداد شما را با شیشه‌ رفلکس آشنا می‌کنیم و مزایا و معایب آن را برایتان توضیح می‌دهیم تا بتوانید با آگاهی کامل این شیشه‌ها را انتخاب کنید.

شیشه رفلکس چیست؟

به شیشه‌هایی شیشه رفلکس می‌گویند که نور را بازتاب داده و در نمای ساختمان معمولاً از آن استفاده می‌کنند. برای ساختن این شیشه‌ها جهت ایجاد خاصیت بازتاب نور، از فلزات استفاده شده و این کار باعث می‌شود فضای داخل ساختمان دیده نشده و حریم شخصی افراد حفظ شود. عملکرد شیشه‌های رفلکس به صورتی است که از هر طرف که به آن نور تابیده باشد از همان طرف هم خاصیت آینه‌ای می‌گیرد. پس بازتاب نور در این شیشه‌ها در روز و شب با هم فرق می‌کند. وجود پوششی که در روی این شیشه قرار دارد مانند یک فیلتر می تواند از تابش نور آفتاب جلوگیری کند و فقط نور به طور طبیعی اجازه عبور دارد.

ویژگی‌های شیشه رفلکس در شب و روز

حتماً با خاصیت بازتابندگی شیشه‌های رفلکس آشنا هستید و می‌دانید که مهم‌ترین تفاوت شیشه رفلکس با شیشه معمولی، بازتابش آن در شب و روز است. این شیشه‌ها را با اسم‌های شیشه آینه‌ای و یا شیشه انعکاسی هم می‌شناسند. در اصل به دلیل آلیاژی که برای ساختن این شیشه‌ها استفاده شده، میزان انعکاس و رنگ در آنها تغییر خواهد کرد. عملکرد این شیشه‌ها بر اساس نور می‌باشد یعنی از هر طرفی که شیشه رفلکس در روشنایی بیشتری باشد آن طرف به شکل آینه عمل می‌کند و طرف دیگر هم مانند یک شیشه معمولی عمل خواهد کرد. به همین دلیل است که در روز وقتی هوا روشن است شیشه‌ها مانند آینه بوده ولی در شب از بیرون داخل ساختمان کاملاً معلوم می‌شود اما اگر از داخل ساختمان به بیرون نگاه کنید، شیشه مانند آینه خواهد بود.

شیشه رفلکس

انواع شیشه‌های رفلکس

شیشه‌های رفلکس انواع مختلفی دارند که در ادامه مقاله شما را با آنها آشنا خواهیم کرد:

  1. شیشه‌ رفلکس آینه‌ای یا نقره‌ای
  2. شیشه‌های آینه ای دودی
  3. شیشه‌های رفلکس سوپر سیلور
  4. شیشه‌های رفلکس طلایی
  5. شیشه‌های رفلکس برنز

۱- شیشه رفلکس آینه‌ای یا نقره‌ای

شیشه رفلکس آینه‌ای و یا همان نقره ای، نسبت به شیشه‌های رفلکس دیگر خاصیت رفلکتیو بیشتری دارد و به همین علت به آن شیشه‌های رفلکس آینه‌ای می‌گویند. برای سنگ نمای سفید، این شیشه‌ها انتخاب بسیار مناسبی است. شیشه‌های رفلکس آینه‌ای مزیت‌های زیادی دارند که می‌توان مهمترین آن را حفظ حریم داخل خانه دانست، مثلاً شما می‌توانید در طول روز پرده‌ها را به راحتی کنار بزنید و کسی هم نمی‌تواند داخل خانه را ببیند.

قیمت این شیشه‌ها با توجه به کاربرد بسیار گسترده‌ای که دارند کاملاً منطقی می‌باشد. یکی از مزیت‌های مهم این شیشه‌ها این است که از تابیدن نور مستقیم خورشید به داخل خانه جلوگیری می‌کند و همچنین مقاومت زیادی در مقابل اشعه فرابنفش دارند.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  معرفی انواع بلوک در صنعت ساختمان و کاربرد آنها

۲- شیشه‌های آینه‌ای دودی

شیشه‌های رفلکس در رنگ‌های دودی نقره‌ای و طلایی بیشتر از رنگ‌های دیگر محبوب هستند و قیمت آن هم نسبت به رنگ‌های دیگر کمی بیشتر است همانطور که می‌دانید در بین شیشه‌های رفلکس شیشه‌های نقره‌ای بیشترین خاصیت رفلکتیو را داشته و شیشه‌های دودی هم کمترین خاصیت رفلکتیو را دارند به همین علت است که در نمای ساختمان از شیشه‌های رفلکس نقره‌ای بیشتر استفاده می‌شود.

۳- شیشه‌های رفلکس سوپر سیلور

یک نوع دیگر از شیشه‌های رفلکس، شیشه‌های رفلکس نقره‌ای هستند که مشخصات منحصر به فردی دارند این مشخصات باعث شده که این شیشه‌ها در فضاهای کم نور بتوانند عملکرد مناسبی داشته باشند، دلیل آن هم می‌تواند هدایت نور خورشید به مقدار ۱۰۰ درصد به داخل ساختمان باشد.

۴- شیشه‌های رفلکس طلایی

از این شیشه‌ها بیشتر برای ساختمان‌هایی که دارای سبک کلاسیک و رومی هستند و نمای آنها قهوه‌ای و کرم است استفاده می‌شود. یکی از دلایلی که از شیشه‌های رفلکس طلایی در ساختمان استفاده می‌شود این است که رنگ این شیشه‌ها به روز بوده و همچنین از وارد شدن گرمای خورشید و حرارت زیاد به داخل ساختمان جلوگیری می‌کند.

۵- شیشه‌های دوجداره رفلکس

در ساختمان‌های نوساز بیشتر از شیشه‌های دوجداره استفاده می‌کنند به صورتی که در نمای خارجی ساختمان شیشه رفلکس گذاشته و در نمای داخلی از شیشه ساده استفاده می‌شود. این شیشه‌ها برعکس شیشه‌های رفلکس ساده، ضخامت بیشتری دارند و در پنجره‌های دوجداره آنها را قرار می‌دهند البته بعضی مواقع هم ممکن است این شیشه‌ها را در پنجره‌های تک جداره قرار بدهند.

۶- شیشه‌های رفلکس سکوریت

معمولاً برای پنجره‌های دوجداره‌ای که ابعاد بزرگ‌تری دارند از این شیشه‌ها استفاده می‌شود، زیرا با این کار احتمال شکستن شیشه‌ها کاهش پیدا خواهد کرد. شیشه‌های رفلکس سکوریت در ابعاد کاملاً مختلفی درست می‌شوند، مقاومت این شیشه‌ها از شیشه‌های ساده بیشتر است.

شیشه‌های رفلکس چه کاربردی دارند؟

از انواع این شیشه‌ها با رنگ‌های کاملاً مختلف می‌توان در فضاهای خارجی و داخلی استفاده کرد. بعضی از کاربردهای این شیشه‌ها عبارتند از:

  • استفاده برای دکوراسیون‌های داخلی و خارجی ساختمان‌ها جهت زیبایی
  • استفاده برای ساختن پارتیشن شیشه‌ای
  • مورد استفاده در آزمایشگاه‌ها
  • استفاده در اتاق‌هایی که به مقدار زیادی رو به نور خورشید هستند.
  • استفاده در فضاهای خارجی و داخلی ساختمان
  • راه ورودی ساختمان‌ها
  • نمای ساختمان
  • مورد استفاده در اتاق بازجویی برای متهمین

شیشه‌های رفلکس دارای خاصیت بازتابی بوده و مانع از این می‌شوند که اشعه فرابنفش خورشید و گرما وارد ساختمان شود و همچنین از به هدر رفتن گرما و سرمای محیط از داخل ساختمان جلوگیری کرده و مانند عایق عمل می‌کنند و با استفاده از این شیشه‌ها شما در مصرف انرژی صرفه‌جویی خواهید کرد.

برای ادارات پلیس و یا اتاق بازجویی از این شیشه‌ها استفاده می‌شود تا افراد بیرون اتاق، بتوانند داخل اتاق بازجویی را ببینند در صورتی که متهم آنها را نمی‌بیند.

برای طراحی دکوراسیون‌های داخلی هم از این شیشه‌ها استفاده می‌کنند مثلاً برای اجرای نرده‌های شیشه‌ای و یا پارتیشن بندی شیشه‌ای، شیشه‌های رفلکس مورد استفاده زیادی قرار می‌گیرد.

مزایا و معایب شیشه‌ رفلکس چیست؟

شیشه‌های رفلکس هم مانند تمام مصالح و ابزار دیگر دارای مزایا و معایبی هستند که باید آنها را بشناسید. در ادامه مقاله شما را با مهم‌ترین این مزایا و معایب آشنا می‌کنیم.

معایب شیشه‌های رفلکس

شاید بهتر باشد با معایب شیشه‌های رفلکس آشنا باشید تا بتوانید در هنگام خرید آن، با دید بازتری این شیشه‌ها را انتخاب کنید:

  • نصب این شیشه‌ها کاملاً تخصصی بوده و باید افرادی که مهارت لازم را دارند شیشه را نصب کنند.
  • شیشه‌های رفلکس نسبت به شیشه‌های دیگر قیمت بالاتری داشته و این باعث شده همه افراد نتوانند آن را خریداری کنند.
  • با استفاده از شیشه‌های رفلکس مقدار نوری که وارد ساختمان می‌شود کم شده و فضای ساختمان کم نور خواهد شد.
پیشنهاد آی‌بک امداد :  کمد دیواری اتاق کودک | طراحی و ساخت کمد دیواری کودک

اگر منزل شما کم نور است و روشنایی کافی ندارد، بهتر است از این شیشه‌ها استفاده نکنید زیرا فضا را کم نورتر خواهد کرد.

مزایای شیشه‌های رفلکس

شیشه‌های رفلکس مزایای زیادی دارند که مهمترین آنها عبارتند از:

  • این شیشه‌ها دارای تنوع رنگ بالایی بوده و به شما این امکان را می‌دهد که رنگ مورد علاقه‌تان را با توجه به دکوراسیون منزل و همچنین سلیقه شخصی انتخاب کنید.
  • شیشه‌های رفلکس نور را بازتاب داده و مانع می‌شود که فضای داخل ساختمان گرم شود و این مورد می‌تواند در فصل گرما بسیار قابل توجه باشد.
  • شیشه‌های رفلکس دارای رنگ بندی متنوعی بوده و شما می‌توانید با توجه به نمای ساختمان از رنگ مورد نظرتان استفاده کنید.
  • همانطور که در ابتدا هم گفتیم شیشه‌های رفلکس خاصیت آینه‌ای داشته و حریم خصوصی شما را حفظ می‌کند و شما می‌توانید در تمام روز پرده‌ها را به راحتی کنار بزنید و از نمای بیرون ساختمان خود لذت ببرید.

چگونه شیشه معمولی را به شیشه رفلکس تبدیل کنیم؟

شاید به نظرتان تبدیل کردن شیشه های معمولی به شیشه‌های رفلکس کمی پیچیده و سخت بیاید ولی به هیچ وجه اینطور نیست. اگر شما در ساختمانتان از شیشه‌های معمولی استفاده کرده‌اید به هیچ وجه نگران نباشید، در ادامه روش‌هایی را برایتان بیان می‌کنیم که می‌توانید به راحتی شیشه های معمولی را به شیشه‌های رفلکس تبدیل کنید. برای این کار دو راه حل کلی وجود دارد که هر کدام را مایل باشید می‌توانید انجام بدهید:

۱- استفاده کردن از ورقه‌های نازک آلومینیومی

برای اینکه شیشه‌های معمولی را به شیشه‌های رفلکس تبدیل کنید، می توانید از ورقه نازک آلومینیومی مخصوص استفاده کنید. برای این منظور ابتدا باید سطح شیشه را خوب تمیز کنید و با دقت کامل ورقه آلومینیومی مخصوص را به آرامی به شیشه بچسبانید.

۲- استفاده کردن از برچسب‌های جیوه‌ای

روش دیگر برای تبدیل شیشه‌های معمولی به شیشه‌های رفلکس، استفاده کردن از برچسب‌های جیوه‌ای است. این کار بسیار ساده بوده و خودتان می‌توانید به راحتی آن را انجام دهید. برای این منظور ابتدا باید به وسیله یک دستمال تمیز و شیشه پاک کن، شیشه را خوب پاک کنید و سپس برچسب را به طرف داخل شیشه بچسبانید.

راهنمای نصب شیشه‌های رفلکس

شیشه رفلکس یک جداره مانند شیشه معمولی نصب می‌شود ولی شیشه‌های رفلکس دوجداره برای نصب به مهارت و تخصص بالا نیاز دارند. پس برای نصب شیشه‌های دوجداره بهتر است که از نصاب ماهر کمک بگیرید.

شیشه رفلکس

سخن پایانی

شیشه‌های رفلکس جزو شیشه‌های محبوب در صنعت ساختمان سازی می‌باشد. اگر با انواع آن آشنا باشید می‌توانید آگاهانه تر خرید کنید. همانطور که در این مقاله برایتان توضیح دادیم شیشه رفلکس دارای معایب و مزایایی است که باعث می‌شود از شیشه‌های دیگر موجود در بازار، مجزا شود.

در این مقاله از آی بک امداد تلاش کردیم شما را با شیشه‌های رفلکس و همچنین معایب و مزایای آن آشنا کنیم، امیدواریم مطالب بیان شده برایتان مفید بوده باشد. در صورتی که در مورد شیشه‌های رفلکس سؤالی داشتید می‌توانید در قسمت دیدگاه‌ها مطرح کنید تا متخصصین آی بک امداد پاسخگوی شما باشند.

شیشه رفلکس چیست ؟

مجموع امتیاز

مزایا و معایب شیشه رفلکس

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا