تقویم تاریخ

روز جهانی مهاجران 27 آذر 1402 و 18 دسامبر

همانطور که می دانید امروزه مهاجرت به دلایل بسیاری صورت می گیرد. این دلایل می تواند، جنگ، فقر، بیکاری و… باشد. با این حساب افراد بسیاری دیده می شوند که به فکر مهاجرت و یا در حال مهاجرت هستند. روز ۱۸ دسامبر یا ۲۷ آبان روز جهانی مهاجران نام گذاری شده است. این روز توسط یونسکو به منظور همدردی با افرادی که مهاجرت می کنند قرار داده شده است. روز مهاجران از سال ۱۹۹۰ تا کنون با شعار مهاجرت با حفظ کرامت انسانی گرامی داشته می شود. بنابراین روز ۱۸ دسامبر یک روز مهم در تقویم است. در این مقاله از تقویم تاریخ ایبک قصد داریم که درباره مهاجرت صحبت کنیم با ما همراه باشید.

 

روز جهانی مهاجران

روز جهانی مهاجران در تقویم

روز جهانی مهاجران در تقویم ایران : ۲۷ آذر ماه ۱۴۰۲

روز جهانی مهاجران در تقویم جهانی : ۱۸ دسامبر ۲۰۲۳

اهمیت روز جهانی مهاجران

روز های بسیاری در تقویم وجود دارد که با بررسی آنها می تواند اطلاعات خوبی را ارائه کند. روز جهانی مهاجران یک اتفاق تاریخی است که در سال ۱۹۹۰ به آن توجه شد و در تقویم توسط یونسکو به ثبت رسید.  این موضوع توسط رهبر کلیسا کاتولیک به اسم پاپ فرانسیس تایید شده است، نقل قولی از صحبت های ایشان به شرح زیر است:

“زمانه ما انباشته از بی‌اعتمادی و ترس از دیگری، وحشت از خارجی و نگرانی به خاطر امنیت است”

ایشان در نظر دارند که گرایش های مختلفی در زمینه های سیاسی شکل گرفته است که باعث می شود اصل برادری در زندگی امروز از بین برود. در واقع مشکلاتی در این زمینه وجود دارد که تنها با توجه به پیدا کردن ریشه های آن می توان آن را حل کرد. پاپ، رهبران سیاسی ناسیونالیست با توجه به اظهاراتی که درباره مهاجران داشته است، را مورد خطاب قرار می دهد که مهاجران مسئول مشکلات کشورشان نیستند و این بدبینی ها نباید ادامه داشته باشد. همچنین موارد نژاد پرستی  و بیگانه ستیزی باید از بین برود.

به چه اشخاصی مهاجر گفته می شود؟

بسیاری از افراد با توجه به اهدافی که دارند به فکر ترک وطن می افتند. در واقع کشور دیگری را برای اقامت انتخاب می کنند. مهاجرت شکل های گوناگونی دارد و برای هرکس به صورتی تعریف می شود. کاملا بستگی دارد فرد به چه نکاتی اندیشیده است و چه مواردی را مدنظر دارد. مهاجرت در مفهوم مدرن به مهاجرت و کوچ افراد از یک ملیت و کشوری به کشور دیگر که شهروند آن نیستند، اطلاق می شود. موضوع مربوط به مهاجرت، مربوط به حال حاضر نیست بلکه در سال های دور انسان ها به منظور بهتر زندگی کردن به فکر مهاجرت می افتادند. برای بررسی این سر منشا شاید نیاز باشد به تاریخ سفر کنیم!

افرادی که به مهاجرت می پردازند شاید مهم ترین انگیزه آنها ساختن یک آینده بهتر برای زندگی است. در واقع آنها بابت فشار هایی که باعث می شود از ابتدایی ترین نیاز های زندگی محروم شوند، دست به مهاجرت می زنند. آنان مجبور هستند از تمام وابستگی هایی که نسبت به دیار و اقوام خود داشته اند دست بکشند و به زندگی جدید خود را عادت دهند. مهاجرت به انواع مختلفی تقسیم می شود، که عبارت است از:

  • مهاجرت داخلی
  • مهاجرت خارجی
پیشنهاد آی‌بک امداد :  روز زبان انگلیسی 3 اردیبهشت 1402

که در ادامه به آن اشاره خواهیم داشت.

با تمام این سختی هایی که هر شخص باید برای مهاجرت تحمل کند، روز جهانی مهاجران برای همدردی و اهمیت به این سختی ها و درد ها در نظر گرفته شده است. دلائل بسیاری برای مهاجرت وجود دارد که فقط به فقر و بیکاری ختم نمی شود، بلکه می تواند برای خوشگذرانی هم باشد، مثلاً فردی در شمال اروپا در سوئد زندگی می کند اما به دلیل سردی هوا به ایتالیا و یا اسپانیا می رود تا از وجود خورشید و گرما بهره ببرد.

مهاجرت به چند دسته تقسیم می شود؟

همانطور که گفته شد مهاجرت به دو صورت داخلی و خارجی انجام می گیرد. هر کدام از این نوع مهاجرت ها با دیگری تفاوت دارد.

  • مهاجرت داخلی

این نوع مهاجرت برای اشخاصی است که از شهری به شهر دیگر، روستا به شهر و یا شهر به روستا می روند و آن روش از زندگی را برای خود بر می گزیند. این موضوع کاملاً بستگی به تفکرات شخصی فرد دارد که برای نیاز به زندگی بهتر می تواند زندگی در شهر دیگری را برای خود در نظر بگیرد. مهاجرت داخلی می تواند به صورت روزانه هم باشد، در واقع افراد در سطح شهر از بخشی به بخش دیگر برای کار می روند. مثلاً فردی که صبح بیدار می شود و از منطقه زندگی خود به محل کارش می رود و شب به همان نقطه بر می گردد. مهاجرت فصلی هم نمونه ی دیگری است که می توانیم به حرکت کوچ نشینان اشاره کنیم، معمولاً این افراد در فصول مختلف به کوچ کردن از منطقه ای به منطقه ی دیگر می پردازند. این موضوع به نوع شغل آنان ربط پیدا می کند.

  • مهاجرت خارجی

همانطور که از نام این نوع مهاجرت پیدا است، افراد از کشوری به کشور دیگر مهاجرت می کنند. مهاجرت های خارجی برای رفاه بالاتری انجام می گیرد که معمولا در کشور مبدأ مشکلات بسیاری از قبیل مشکلات رفاهی وجود دارد. مهاجرت خارجی هم با ویژگی ها و انواع گوناگونی ارائه می شود که افراد با توجه به نوع مهاجرتی که در نظر دارند می توانند مهاجرت کنند.

 

چرا برخی از افراد به فکر مهاجرت می افتند؟

انگیزه هایی که برای زندگی در یک محیط و یا کشور جدید در فرد ایجاد می شود می تواند دلیل اصلی برای مهاجرت باشد. عواملی مانند فقر و بیکاری، دلیل اصلی مهاجرت در کشور های درحال توسعه است. به بیان دیگر در کشور های درحال توسعه دیده می شود که عوامل بسیاری افراد را از زندگی می راند. کشور مبدأ با تسهیلات خود باعث می شود که فرد به فکر مهاجرت باشد، بنابراین هر طور که شده برای رسیدن به آن هدف دست به کار می شود. استاندارد های بالایی که در کشور های توسعه یافته وجود دارد باعث می شود که فرد به آینده بیندیشد، در واقع می خواهد جای بهتری را برای خود و یا فرزندانش بیابد.

به عنوان مثال می توان گفت؛ فرار از فقر و بیکاری می تواند دلیلی باشد که فرد با فراهم شدن امکان یافتن شغل و یا استخدام بهتر به آن می اندیشد. موارد دیگری که روز جهانی مهاجران را می تواند برای ما کاملاً قابل درک کند، مشکلاتی نظیر مسائل مذهبی، زورگویی، نژاد پرستی، قتل عام، رادیکالیسم و افراطی گری است. موارد بسیاری از این دست وجود دارد که باعث می شود افراد به مهاجرت بیاندیشند و یا برای همیشه کشور خود را ترک کنند.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  14 خرداد و 15 خرداد 1402 چه روزی است | 15 خرداد 1402 چند شنبه است

روز جهانی مهاجران

مهاجرت خارجی به چند دسته تقسیم می شود؟

همانطور که می دانید روش های مربوط به مهاجرت بسیار گسترده است. در مهاجرت خارجی افرادی هستند که با بورسیه تحصیلی و یا ویزای کار و با روش های مربوط به پناهندگی مهاجرت می کنند، چند نمونه از روش های مربوط به مهاجرت خارجی را در ادامه به آن اشاره می کنیم.

  • مهاجرت به صورت پناهندگی

پناهندگی نمونه ای از مهاجرت خارجی است که عواملی در کشور مبدأ وجود دارد که باعث می شود آنان به این صورت مهاجرت کنند. این روش از مهاجرت در بسیاری از کشور ها دیده می شود. به عنوان مثال کشور های شرقی برای کشور های اروپایی درخواست پناهندگی می دهند. این نوع درخواست از سوی برخی از کشور ها می تواند به دلیل جنگ، قحطی و خشک سالی، فشار های سیاسی و حکومتی و یا فقر باشد. روز جهانی مهاجران در ۱۸ دسامبر می تواند یک قدردانی و یا حس همدلی با مهاجرانی باشد که به صورت پناهندگی به کشور دیگر مهاجرت می کنند.

  • مهاجرت کاری

شغل های بسیاری وجود دارد که در کشور های اروپایی و یا آمریکا به آن بسیار توجه می شود: این شغل ها عبارت است از:

پزشکی، دندان پزشکی، پرستاری، مهندسی، برنامه نویسی، نوازندگی و… که افراد با توجه به اهمیت مهارت خود می توانند به فکر پیدا کردن یک شغل خوب در کشور مقصد باشند. این روش از مهاجرت بسیار از روش پناهندگی بهتر است و می تواند برای فرد بسیار کم ریسک و کم خطر باشد. در هر صورت با این وجود روز جهانی مهاجران شامل این عزیزان هم می شود که با توجه به مشکلات کشور خود نتوانستند استعداد های خود را بروز دهند.

  • مهاجرت دانشجویی

گرایش ها و رشته های درسی بسیاری وجود دارد که در بسیاری از کشورها به آن توجه می شود. در واقع شاید آن رشته و یا گرایش در دانشگاه های کشور مبدأ موجود نباشد و فرد به فکر مهاجرت تحصیلی بیفتد. در کشورهای اروپایی امکانات تحصیلی بیشتری درباره بسیاری از رشته ها وجود دارد. مدارک دانشگاه های برخی از کشور ها بسیار معتبر است و با اخذ آن می توان در کشور مبدأ به کار کردن در یک پست خوب پرداخت.

 کلام پایانی

در این مقاله از تقویم تاریخ ایبک به سراغ روز جهانی مهاجران رفتیم و شما را با این روز بزرگ آشنا کردیم، همانطور که می دانید اهمیت روز جهانی مهاجران باعث شده است که یک روز را در تقویم سال از آن خود سازد. مهاجرت افراد و گروه های مختلف از کشوری به کشور دیگر صورت می گیرد. هم اکنون شاهد حضور مردم کشور افغانستان در ایران و یا شاهد حضور ایرانیان در کشور های اروپایی و… هستیم. روند مربوط به مهاجرت برای هرکس با دیگری دارای تفاوت است و در جایگاه خودش دارای بحث و تعقل است. این روز به منظور مهاجرت با حفظ کرامت انسانی گرامی داشته می شود.

روز جهانی مهاجران

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

مقاله ای کامل برای آشنایی با روز جهانی مهاجران و تاریخچه این روز

امتیاز کاربر: ۴.۶۵ ( ۱ نتایج)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا