خدمات فاضلاب و لوله بازکنی

8 روش کاربردی برای در آوردن اجسام از سیفون و چاه توالت

یکی از مهمترین دلایل گرفتگی چاه های فرنگی و ایرانی و همچنین آشپزخانه‌ها، کفشورهای حمام و مشاعات آن، افتادن اشیاء و اجسام خارجی داخل چاهک می‌باشد. به غیر از ارزش مالی که ممکن است جسمی که در چاه افتاده داشته باشد، اگر به این مورد بی‌توجه باشید ممکن است مجبور به پرداخت هزینه‌های زیادی شوید. البته امکان دارد همان لحظه متوجه گرفتگی لوله فاضلاب نشوید، ولی بعد از گذشت مدتی رسوبات و موی معلق در فاضلاب، به جسم مذکور پیچیده و باعث گرفتگی لوله فاضلاب می شود به همین دلیل در آوردن اجسام از سیفون و چاه توالت اهمیت زیادی دارد.

قرار گرفتن اجسام خارجی در چاه و همچنین گرفتن قسمتی از لوله، باعث می‌شود سرعت آب کند شده و رسوبات ته نشین شده در لوله، افزایش پیدا کنند و به مرور این موضوع باعث می‌شود گرفتگی‌ها زیاد شده و لوله به طور کامل مسدود شود.

البته گاهی هم ممکن است اشیاء گران قیمت مثل سوئیچ ماشین، موبایل، جواهرات، پلاک، پابند، حلقه، انگشتر، زنجیر و یا گوشواره طلا داخل چاه افتاده باشد. این موارد نه تنها باعث گرفتگی می‌شوند بلکه به دلیل ارزش مالی، شخص مجبور است که آنها را از چاه در بیاورد. به همین علت اگر اجسام و یا شیء خارجی حتی اگر کوچک باشد در چاه بیفتد، باید تلاش کنید که آن را از فاضلاب خارج کنید. البته ابتدا از روش‌های ایمن و ساده برای خارج کردن جسم استفاده کنید تا هم به سلامتی خودتان آسیب نرسد و هم تجهیزات سرویس بهداشتی آسیب نبیند. برای انجام این کار باید حوصله به خرج داده و البته کمی هم مهارت لازم است. گاهی می‌توان جسمی را که در سیفون سینک ظرفشویی افتاده بدون دردسر از آن خارج کرد زیرا سیفون روشویی و ظرفشویی به راحتی قابل باز کردن است و شما می‌توانید جسم را از آنجا خارج کنید.

در آوردن اجسام از سیفون

۸ روش کاربردی برای در آوردن اجسام از سیفون و چاه توالت

برای در آوردن اجسام از سیفون و چاه توالت، استفاده از روش‌های زیر مؤثر است:

  1. اگر شی مورد نظر شما دیده می‌شود، می‌توانید امیدوار باشید که به راحتی آن را خارج کنید. در صورت گیر افتادن شی در شتر گلویی یا سیفون، اگر ارتفاع زیاد نباشد به وسیله آسان گیر یا گیره فاضلاب و یا حتی میله‌ای سر خم، به راحتی می‌توان آن را خارج کرد. باید طول آسان گیر یا گیره فاضلابی حدوداً ۵۰ الی ۱۲۵ سانتی‌متر باشد و انجام این کار به تجربه شما هم بستگی دارد.
  2. اگر جسمی که در داخل چاه افتاده، قابل دید است می‌توانید به وسیله دست آن را خارج کنید. هرچند که این کار بسیار چندش آور است و حتی امکان دارد به دست شما آسیب بزند. می توانید در صورت لزوم دستکش به دست کرده و جسم را با دست خارج کنید ولی اگر شی مورد نظر در توالت فرنگی افتاده باشد باید کاسه توالت را باز کرده و دوباره آن را در جای خود نصب کنید.
  3. اگر ابزار آلات مخصوص در دسترس خود ندارید و می‌خواهید حتماً شی را از چاه بیرون بیاورید، از یک جا لباسی سرکج می‌توان برای این کار استفاده کرد و یا اینکه یک سیم مفتولی را برداشته و سر آن را مانند چنگک کج کنید. بعد از وارد کردن سیم به داخل چاه، سیم را به جسم گیر داده و جسم را خارج کنید.
  4. البته استفاده از چنگک یا سیم مفتول برای اشیائی مناسب است که مانند زنجیر و کلید قابلیت قلاب کردن داشته باشند ولی اجسامی مثل موبایل را شما نمی‌توانید به این روش خارج کنید و حتماً باید از ابزار آلات مخصوص استفاده کنید. اگر این ابزار آلات را ندارید، بهتر است از یک شخص متخصص کمک بگیرید. در این مواقع تماس با شرکت‌های خدماتی می‌تواند کارگشا باشد.
  5. جاروبرقی های تر و خشک قدرت مکندگی زیادی دارند از آنها هم می‌توانید برای این منظور استفاده کنید.
  6. برای خارج کردن اشیاء آهنی مثل سوئیچ ماشین یا کلید خانه، از آهنربا می‌توان استفاده کرد.
  7. اگر شی قیمتی در لوله فاضلاب گیر کرده، می توانید لوله کشی فاضلاب را شکافته و باز کنید و شی قیمتی خود را از فاضلاب خارج کنید.
  8. اگر شیء قیمتی در داخل چاه افتاده و شما مهارتی برای خارج کردن آن ندارید، توصیه می‌کنیم سر خود عمل نکرده و حتماً به شرکت‌های خدماتی لوله باز کنی مراجعه کنید تا متخصصین این کار را انجام بدهند زیرا گاهی ممکن است از روی ناچاری کاری انجام بدهید که شرایط خراب‌تر شود، پس بهتر است هیچ کار نکرده و قبل از رسیدن لوله باز کن، به هیچ وجه از سرویس بهداشتی و توالت استفاده نکنید و آب هم داخل توالت نریزید.
پیشنهاد آی‌بک امداد :  آموزش لوله کشی ساختمان | آموزش اصولی و گام به گام لوله کشی

مواردی که که نام بردیم برای خارج کردن اشیایی می باشد که در داخل چاه افتاده است ولی گاهی نیازی به درآوردن شی نبوده و می‌توان با ترفندهای ساده گرفتگی را رفع کرد. در ادامه شما را با روش‌هایی برای باز کردن چاه دستشویی آشنا می‌کنیم:

رفع گرفتگی توالت با چند روش ساده

گاهی گرفتگی‌های توالت سخت نبوده و شما می‌توانید بدون پرداخت هزینه، خودتان در منزل مشکل را برطرف کنید. روش‌هایی را که برایتان نام می‌بریم معمولاً کارساز بوده به شرط اینکه گرفتگی‌ها جزئی باشند ولی اگر شدت گرفتگی زیاد بود حتماً باید به یک فرد متخصص مراجعه کنید تا مشکل را رفع کند.

۱- از چسب نواری استفاده کنید.

استفاده از چسب نواری می‌تواند برای رفع گرفتگی توالت فرنگی بسیار کارساز و مناسب باشد. البته برای این منظور از سلفون هم استفاده می‌کنند.

۲- در توالت آب گرم بریزید.

وقتی فاضلاب دستشویی دچار گرفتگی می‌شود، اولین چیزی که به ذهن افراد می‌رسد، ریختن یک سطل بزرگ آب گرم است. بهتر است در هنگام ریختن آب گرم، شلنگ آب را هم در داخل توالت باز کنید و یک سطل آب را یک دفعه در داخل چاه خالی کنید. کمی صبر کنید، بعد از چند دقیقه اگر مشکل گرفتگی جدی نباشد، چاه باز خواهد شد. در بیشتر موارد آب گرم می‌تواند برای رفع گرفتگی راه حل مناسبی باشد.

ولی دقت داشته باشید که از آب خیلی جوش استفاده نکنید زیرا ممکن است کاسه توالت ترک بردارد و دچار شکستگی شود. استفاده از آب گرم شیر کافی بوده و لازم نیست آب را بجوشانید.

۳- از آویز لباس استفاده کنید.

شما می‌توانید به وسیله آویز لباس، لوله‌هایی را که به وسیله اشیاء دچار گرفتگی شده‌اند، باز کنید. برای این منظور آویز را صاف کرده و فقط سر قلاب شکل آن را باز نکنید. برای اینکه به کاسه و لوله آسیب نرسد بهتر است که سر قلاب شکل آن را به وسیله پارچه ای نازک بپوشانید، سپس آویز لباس را وارد لوله کرده تا به گرفتگی برخورد کند. بعد از اینکه آویز به گرفتگی رسید چند ضربه آرام به لوله وارد کنید تا باز شود. اگر به این وسیله مشکل برطرف نشد احتمالاً گرفتگی شدید است.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  دلایل جمع شدن آب در سینک ظرفشویی چیست

۴- از محلول لوله بازکنی خانگی استفاده کنید.

ترکیب جوش شیرین و سرکه می‌تواند ماده ای قوی درست کند که انسداد لوله را برطرف می‌کند. اگر سرکه و جوش شیرین را داخل توالتی که مسدود شده بریزید، معمولاً نود درصد مواقع مشکل برطرف شده و گرفتگی باز می‌شود.

برای این منظور یک لیوان آب گرم را با نصف لیوان سرکه مخلوط کنید. ابتدا نصف لیوان جوش شیرین را در کاسه توالت ریخته و بعد از آن مخلوط آب گرم و سرکه را هم در چاه بریزید. محلول شروع به جوشیدن کرده و ترکیب شیمیایی به دست آمده باعث رفع انسداد چاه فاضلاب خواهد شد. حالا نیم ساعت صبر کنید و سپس مسیر خروج فاضلاب را بررسی کنید. اگر مشکل برطرف نشده بود، می‌توانید دوباره این کار را تکرار کنید.

۵- از مواد شوینده استفاده کنید.

ساده‌ترین و ارزان‌ترین راه برای رفع گرفتگی لوله فاضلاب استفاده از مایع ظرفشویی است. نصف لیوان مایع ظرفشویی و یا حتی شامپو را داخل کاسه دستشویی بریزید. چند دقیقه صبر کرده و و سپس یک کتری آب جوش هم روی آن بریزید. مواد شوینده و آب جوش می‌توانند ضایعات داخل لوله را شل کرده و گرفتگی را برطرف کنند.

۶- استفاده از فنرهای لوله بازکنی

اگر مشکل گرفتگی لوله فاضلاب توالت شدید بود و نتوانستید با روش‌های گفته شده مشکل را برطرف کنید، بهتر است با شرکت‌های خدمات لوله باز کنی تماس بگیرید. افراد متخصص به محل مورد نظر شما اعزام شده و به وسیله فنرهای دستی و یا برقی، مشکل گرفتگی لوله فاضلاب را رفع می‌کنند.

در آوردن اجسام از سیفون

نکات مهمی که برای خارج کردن اشیاء از لوله فاضلاب باید رعایت کنید.

  •  قبل از اینکه هر اقدامی انجام بدهید، آرامش خود را حفظ کرده و فکر کنید ببینید بهترین روش برای اینکه شی را بیرون بیاورید چیست؟ دقت داشته باشید حتماً موارد ایمنی و بهداشتی را رعایت کرده و از دستکش هم استفاده کنید.
  • به هیچ وجه از فلاش تانک و سیفون استفاده نکرده و آب داخل لوله نریزید.
  • قطر و همچنین ارتفاع لوله را چک کنید و سعی کنید که برای خارج کردن شی از دست استفاده نکنید زیرا ممکن است قطر لوله کم بوده و دست شما در لوله گیر کند و آسیب ببینید.
  • بدون تفکر اشیائی مانند میله، سیخ و یا هر جسم دیگری را برای خارج کردن شی وارد چاه نکنید زیرا ممکن است جسمی که در چاه افتاده بیشتر فرو برود.
  • می‌توانید به وسیله چراغ قوه داخل چاه را چک کنید و ببینید آیا جسم دیده می‌شود یا خیر؟
  • فاصله کف سرویس بهداشتی تا قسمت تحتانی سیفون در توالت ایرانی، حدود ۳۰ الی ۶۰ سانتی‌متر است و باید ابزاری که استفاده می‌کنید حداقل ۶۰ سانتی‌متر داشته باشد.

استفاده از آچار آسان گیر و یا همان چنگک چاه، می‌تواند برای در آوردن اجسام از سیفون و چاه توالت بسیار مفید باشد.

۸ روش کاربردی برای در آوردن اجسام از سیفون و چاه توالت

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

۸ روش کاربردی برای در آوردن اجسام از سیفون و چاه توالت

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا