خدمات ساختمان

روش تمیز کردن کاغذ دیواری | پاک کردن گرد و غبار و لکه از کاغذ دیواری

معمولاً امروزه کاغذ دیواری‌ ها در روند تزیین و دکوراسیون داخلی خانه نقش بسیار مهمی را ایفا می‌ نمایند. به همین خاطر است که کاغذ دیواری باید به صورت مرتب تمیز شود زیرا ذرات چربی و گرد و غباری که در هوا وجود دارد به آن منتقل شده و همچنین اثر انگشت و لکه‌ های دست روی آن نشان داده خواهد شد. اما آیا روش تمیز کردن کاغذ دیواری را می‌ دانید؟

روش تمیز کردن کاغذ دیواری

کاغذ دیواری باید به طور معمول هر دو ماه یک بار گردگیری شده و تمیز شود. چنانچه منطقه‌ ای که در آن زندگی می‌ کنید گرد و غبار زیادی دارد باید ماهانه این کار را انجام دهید و غبارها و گرد و خاک را از روی کاغذ دیواری پاک کنید. پیش از آنکه اقدام به پاک کردن گرد و خاک روی کاغذ دیواری کنید حتماً باید بدانید که نوع کاغذ دیواری که در خانه شما نصب شده است چیست. پس از آن می‌ توانید بدون آنکه هیچ آسیبی به کاغذ دیواری برسد از محصولات پاک کننده و روش‌ های مختلفی استفاده نمایید. چنانچه نوع کاغذ دیواری خانه خود را نمی‌ دانید و از جنس آن مطمئن نیستید بهتر است که قسمتی از آن را ابتدا تست کنید و مطمئن شوید که قابلیت شست و شو و تمیز کردن را دارد. چند قطره مایع ظرفشویی را داخل فنجانی از آب گرم مخلوط کرده و سپس مقدار کمی از آن را به بخشی از کاغذ دیواری که در معرض دید نیست بمالید. چنانچه کاغذ دیواری خانه شما خیس شد و یا رنگ پس داد بهتر است این روش را برای تمیز کردن کاغذ دیواری انجام ندهید و از محلول‌ هایی که بر پایه آب می‌ باشند استفاده نکنید.

کاغذ دیواری وینیل

یکی از انواع مختلف کاغذ دیواری ها جنس وینیل می‌ باشد که به صورت کاغذ روکش‌ دار است و از راحت‌ ترین و با دوام‌ ترین جنس‌ های کاغذ دیواری به شمار می‌ آید. روش تمیز کردن کاغذ دیواری | پاک کردن گرد و غبار و لکه از کاغذ دیواریتمیز کردن این نوع از کاغذ دیواری‌ ها بسیار راحت است زیرا در برابر آسیب‌ های ناشی از آب و همچنین محصولات تمیز کننده مقاومت زیادی دارند. معمولا این نوع کاغذ دیواری در آشپزخانه و حمام بیشتر یافت می‌ شود.

کاغذ دیواری فایبرگلاس

یک نوع دیگر از کاغذ دیواری که مورد استفاده قرار می گیرد و دارای دوام فوق العاده‌ ای می‌ باشد کاغذ دیواری فایبرگلاس است. این نوع از کاغذ دیواری‌ ها در برابر شعله و همچنین لکه‌ ها مقاومت زیادی دارند و بیشتر از آنها در محیط تجاری استفاده می‌ گردد. معمولا کاغذ دیواری فایبرگلاس بیشتر در معرض رطوبت و سایش قرار دارد.

کاغذ دیواری نانوون

یکی دیگر از کاغذ دیواری‌ های موجود در بازار نانوون می‌ باشد که از آخرین مدل‌ های کاغذ دیواری است. این کاغذ دیواری ترکیبی از الیاف طبیعی و مصنوعی در ساخت خود دارد. همچنین در برابر پارگی مقاومت بسیار زیادی دارد. دیوارهای زیر آن قابلیت نفس کشیدن هم دارند. این کاغذ دیواری‌ ها قابل شست و شو نیستند و به همین خاطر تمیز کردن لکه‌ ها از روی آن کار دشواری است.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  راهنمای خرید تشک خوشخواب | انواع مختلف تشک

کاغذ دیواری سنتی

یکی دیگر از کاغذ دیواری‌ های موجود در بازار کاغذ دیواری سنتی می‌ باشد که از الیاف سلولزی تشکیل شده و دارای یک یا دو لایه می‌ باشد. این نوع از کاغذ دیواری‌ ها بسیار مقرون به صرفه می‌ باشند ولی به راحتی و آسانی پاره می‌ شوند و در مقابل محصولات تمیز کننده و رطوبت مقاومت خیلی خوبی ندارند. کاغذهای مخملی و فویلی دارای پایه سلولزی می‌ باشند و لایه ای نازک از الیاف مخملی یا فویل فلزی مانند دارند که بر روی کاغذ اعمال شده‌ اند.

لوازم مورد نیاز جهت تمیز کردن کاغذ دیواری

برای آنکه کاغذ دیواری خانه و یا محل کار خود را تمیز کنید نیاز به وسایل دارید که در ادامه آنها را نام برده‌ ایم.

  • آب
  • مایع ظرفشویی
  • فویل پلاستیکی
  • نشاسته ذرت
  • حوله کاغذی
  • سرکه سفید
  • گوش پاک کن
  • سفید کننده کلر
  • دستمال میکروفایبر
  • اسفنج
  • سطل
  • چاقوی لبه‌ دار
  • پاک کننده

مرحله اول، گرد و غبار را از سطح کاغذ دیواری پاک کنید

همه کاغذ دیواری‌ ها باید به صورت ماهانه گردگیری شوند که بهتر است این کار با دستمال میکرو فایبر انجام شود و یا از جاروبرقی برای از بین بردن تارهای عنکبوت، گرد و غبار، دوده و خاک استفاده گردد. بهتر است از قسمت بالای دیوار این کار را شروع کنید و به طرف پایین حرکت نمایید. اگر کاغذ دیواری خانه شما فایبرگلاس یا وینیل می‌ باشد می‌ توانید از آب و صابون استفاده کرده و آن را تمیز کنید. فقط فراموش نکنید که حتماً قبل از شروع کار کاغذ دیواری باید گردگیری شود. با انجام این کار خاک‌ های سطحی از روی آن برطرف شده و موجب می‌ شود که زمان تمیز کردن کاغذ دیواری کار شما خیلی راحت‌ تر شود.

مرحله دوم، آماده سازی محلول تمیز کننده

همانطور که گفتیم کاغذ دیواری‌ ها دارای انواع مختلفی می‌ باشند که هر کدام از آنها به روش خاصی تمیز می‌ شوند. روش تمیز کردن کاغذ دیواری | پاک کردن گرد و غبار و لکه از کاغذ دیواریاگر می‌ خواهید کاغذ دیواری خانه خود را که جنس وینیل و یا فایبرگلاس دارد تمیز کنید می‌ توانید از مایع ظرفشویی و آب استفاده نمایید. برای انجام این کار دو قاشق مایع ظرفشویی را داخل یک گالن آب بریزید و خوب هم بزنید.

مرحله سوم، پاک کردن دیوارها

در این مرحله اسفنج نرمی را داخل محلولی که درست کرده‌ اید آغشته کنید و آن را خوب بفشارید تا آب آن کاملاً خالی شود و فقط کمی رطوبت روی آن باقی بماند. سپس از قسمت بالایی دیوار شروع کرده و به طرف پایین بروید. ممکن است با این کار لکه های کثیف هم روی دیوار ایجاد شود. تلاش کنید زیاد از حد کف روی کاغذ دیواری استفاده نکنید.

مرحله چهارم، خشک کردن کاغذ دیواری

پس از آنکه با اسفنج و محلولی که درست کرده بودید کاغذ دیواری را کاملاً تمیز کردید و تمام لکه‌ ها را از بین بردید حالا باید اجازه دهید که کاغذ دیواری کاملاً خشک شود. برای انجام این کار از دستمال میکرو فایبر هم می‌ توانید استفاده کنید و آن را روی دیوارهای مرطوب بکشید تا کاملاً خشک شود.

مرحله پنجم، بررسی لکه‌ ها

بعد از آنکه دیوار کاملاً خشک شد حالا باید کاغذ دیواری را کاملاً بررسی کنید و ببینید آیا لکه‌ هایی در آن باقی مانده و آیا مناطقی هنوز آلوده است یا خیر. قسمت‌ هایی که حساس‌ تر هستند و بیشتر در معرض دید قرار دارند را کاملاً بررسی کنید. ممکن است کودکان با مداد روی آنها را رنگ آمیزی کرده باشند. در این صورت باید به خوبی آن قسمت را تمیز کنید تا همه لکه‌ ها از بین برود.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  اجاره مطب دندانپزشکی و نکات مهم تأسیساتی آن

مرحله ششم، پاک کردن اثر انگشت‌ ها و خراش‌ ها

حالا نوبت آن رسیده که از یک پاک کننده استفاده کنید و اثر انگشت‌ ها و خراش‌ هایی که روی کاغذ دیواری ایجاد شده را به آرامی پاک نمایید. این راهکار برای انواع مختلف کاغذ دیواری مناسب می‌ باشد. کمی مایع ظرفشویی استفاده نمایید و آن را بر روی اسفنج بریزید و به وسیله آن لکه‌ ها را کاملاً پاک کنید. حالا ناحیه مربوطه را با اسفنج تمیزی که به آب آغشته است ساده بشویید و کمی آن را خیس کنید.

مرحله هفتم، پاک کردن لکه‌ های چربی

حالا وقت آن رسیده که از نشاسته ذرت استفاده کنید. مقداری نشاسته ذرت روی کاغذ دیواری مالیده و پس از آن اجازه دهید که ۲۴ ساعت نشاسته بر روی کاغذ بماند و خشک شود. نشاسته ذرت را با دستمالی نرم از سطح کاغذ دیواری بردارید و روی آن را با مسواک بکشید. این کار را در صورت نیاز چندین بار تکرار نمایید. اگر جنس کاغذ دیواری فایبرگلاس یا وینیل بود برای از بین بردن لکه‌ های چربی می‌ توانید از سرکه سفید هم استفاده کنید. یک دوم پیمانه از سرکه سفید را داخل یک فنجان آب مخلوط نمایید. پس از آن اسفنج را با محلول مورد نظر آغشته نموده و روی لکه بمالید. سپس با حوله‌ ای محل را خشک نمایید و اگر باز هم لکه باقی مانده بود چند بار آن را تکرار کنید.

مرحله هشتم، پاک کردن لکه‌ های مداد رنگی

در این مرحله می‌ توانید چاقوی لبه‌ داری استفاده کرده و موم اضافی مداد که بر روی دیوار باقی مانده است را کاملاً از بین ببرید.روش تمیز کردن کاغذ دیواری | پاک کردن گرد و غبار و لکه از کاغذ دیواری برای انجام آن می‌ توانید چند لایه دستمال کاغذی روی لکه‌ ها قرار دهید. سپس از بخارشوی استفاده کرده و آن را روی دستمال بفشارید. موم مداد به دستمال منتقل شده و کاملاً پاک می‌ شود. در صورت نیاز می‌ توانید این کار را چند بار انجام دهید.

مرحله نهم، پاک کردن لکه‌ های کپک

ممکن است کاغذ دیواری شما در قسمت‌ هایی دچار لکه‌ های کپک هم شده باشد. چنانچه کاغذ دیواری از جنس فایبرگلاس یا وینیل است می‌ توانید از محلول سفید کننده و یک فنجان آب استفاده نمایید. اسفنجی را به این محلول آغشته نمایید و بر روی لکه کپک بمالید. اجازه دهید ۵ دقیقه محلول روی لکه باقی بماند و پس از آن با اسفنجی که فقط به آب آغشته است آن را پاک کنید. اگر نیاز بود چندین بار این کار را انجام دهید تا لکه ها کاملاً از بین برود.

سخن پایانی

تمیز کردن کاغذ دیواری کار آسانی است به شرط آنکه تمام موارد و نکات مربوط به آن را رعایت نمایید. در این صورت است که به راحتی قادر خواهید بود لکه‌ ها، کثیفی‌ ها و آلودگی‌ ها را از سطح آن پاک کنید. انجام این کار به دقت و زمان نیاز دارد. چنانچه از ماده مناسبی برای تمیز کردن استفاده نکنید لکه‌ ها برای همیشه باقی می مانند و مقاوم خواهند شد. استفاده کردن از مواد طبیعی مثل سرکه هم برای پاک کردن لکه‌ های کاغذ دیواری مناسب می‌ باشد.

 

روش تمیز کردن کاغذ دیواری

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

روش تمیز کردن کاغذ دیواری، پاک کردن گرد و غبار و لکه از کاغذ دیواری

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا