چرا رله مشعل گازی ریست میشود؟ تعمیر رله مشعل گازی
مشعل های گازی جزو یکی از مشعل هایی هستند که به طور معمول در اندازه بزرگی ساخته می شوند و بیشتر در صنعت به کار می روند. مشعل گازوئیلی و گازی قطعاتی دارند که هر کدام از این قطعات کار مخصوص به خود را انجام می دهند. اگر یکی از این قطعات درست کار نکند امکان دارد کار مشعل مختل شود و به درستی کار نکند. یکی از مهمترین بخش های مشعل رله می باشد که نقش مهمی در روشن ماندن شعله دارد. میخواهیم بدانیم دلیل ریست شدن رله مشعل گازی چه می باشد؟
اگر مشعل نتواند بعد از احتراق روشن بماند، در اصل هیچ کاربردی ندارد و مشعل بلااستفاده می باشد. برای اینکه این اتفاق نیفتد رله باید وظیفه خود را به خوبی انجام بدهد و مشعل را برای طولانی مدت روشن نگه دارد. در ادامه مقاله از ایبک امداد علت ریست شدن رله مشعل گازی را برایتان توضیح می دهیم پس در ادامه مقاله با ما همراه باشید.
هر چیزی که باید در مورد رله و اجزای آن بدانیم
رله قسمتی است که نمی توانیم آن را جدا کنیم و در اصل رله یک سوئیچ الکترونیکی است. رله به این دلیل که جنس آهنربایی دارد در این دستگاه و دستگاه غیر صنعتی و صنعتی مورد استفاده قرار می گیرد. ادامه فرایند و فعال سازی دستگاه هایی که رله دارند به دلیل روشن شدن و فعال شدن خواص آهنربایی و مکانیکی سوئیچ آن، انجام می گیرد. رله از نظر ظاهر و شکل به صورت جامد می باشد و جریان های مختلفی از آن عبور می کند.
یکی از دلایلی که از رله استفاده می کنیم امکان کنترل کردن سیگنال در مدار چندگانه یا جریان با سیگنال های کم و پایین میباشد. در بعضی اوقات امکان دارد که رله در مشعل های مختلف و دستگاهها ریست شود. دلیل ریست شدن رله های دیگر دستگاه یا رله ی مشعل گازی، کنترل نکردن همین سیگنال ها می باشد. یکی دیگر از کاربردهای رله ارتباط تلفنی یا رایانه ای می باشد . وظیفه اصلی رله این است که جریان را از مدار گرفته و به مدار دیگر منتقل می کند.
در ادامه مقاله چند مورد از اجزای رله را برای تان بیان می کنیم:
- آهنربای الکتریکی
- میله فلزی متحرک
- فنر
- کانتکت فلزی ثابت
پس از اینکه با این قطعه و اجزای آن آشنا شدید حالا می دانید که دلیل اصلی آهنربایی بودن رله وجود آهنربای الکتریکی در این قطعه می باشد. این آهن ربا دو سر سیم دارد از قسمت پایینی رله به بیرون می آید و به برق نیز متصل می شود.
یکی دیگر از دلایل ریست شدن رله در مشعل گازی می تواند همین قسمت باشد اگر رله قادر نباشد که جریان را به وسیله آهن ربا بگیرد مطمئناً به مشکل برخورد می کند.
وظیفه رله مشعل گازی چه می باشد؟
در مطالب قبلی برای تان توضیح دادیم که رله جریان سیگنال را از یک مدار به مدار دیگر منتقل میکند و یک واسطه در دستگاه ها می باشد. امکان دارد این سوال برایتان پیش بیاید که این جریان ها چه جریانی می باشند؟ آیا سیگنال آن در همه ی دستگاه ها یکسان است یا با یکدیگر فرق می کند؟ موضوع اصلی در این قسمت وظیفه رله در مشعل گازی است در این مقاله قصد داریم که درباره سیگنال هایی که در مدارهای مشعل گازی وجود دارد برایتان مطالبی را توضیح دهیم. برای کسانی که می خواهند بدانند که آیا جریان ها با هم متفاوت است یا خیر؟ باید بگوییم که بله نوع جریانی که رله در دستگاه های مختلف از خود عبور خواهد داد با یکدیگر فرق می کند.
وقتی که مشعل روشن می شود همه قطعات آن کار خود را به نوبت انجام می دهند دلیل ریست شدن مشعل گازی احتمال دارد به علت خراب شدن قطعات دیگری جز قطعه رله باشد بعد از اینکه فرآیند اولیه دستگاه شروع شده و احتراق شکل می گیرد مشعل شما روشن می شود برای اینکه مشعل همچنان روشن باقی بماند، دستگاه به رله نیاز دارد تا این موضوع را درست تشخیص بدهد حال می خواهیم بدانیم کدام قطعه این مسئله را برای رله قابل تشخیص میکند؟ رساندن خبر احتراق و به وجود آمدن شعله وظیفه میله یون می باشد به این عمل هم یونازیسیون می گویند.
جریانی که در مرحله اول به وسیله میله یون و بعد از آن به وسیله رله دریافت خواهد شد جریان الکترون ها می باشد وقتی که مشعل های گازی روشن می شود مقدار زیادی مولکول که دارای مقداری الکترون است وارد دستگاه خواهد شد الکترون ها بار منفی داشته و حالت الکتریکی دارند به همین دلیل است که میله یون آنها را جذب می کند و به رله می رساند هنگامی که رله خبر این احتراق را از میله یون می گیرد به مشعل اجازه میدهد تا آتش پایدار بماند.
رله مشعل گازی چگونه کار می کند؟
تا این قسمت از مقاله شما متوجه شدید که دلیل ریست شدن رله مشعل گازی احتمال دارد از اتصال غلط قسمت زیرین رله بوده باشد این قطعه میتواند برای مدت طولانی مشعل را روشن نگه دارد وقتی شما با کارکرد آن آشنایی داشته باشید میتوانید آن را عیب یابی و مشکل را حل کنید رله ۹ پایه ترمینال دارد که پایه ۸ آن مربوط به نول و پایه ۹ آن هم مربوط به فاز می باشد در مدار فاز که به قسمت پایه ۹ متصل شده است ترموستات حد و پر شر سوئیچ قرار گرفته است بعد از اینکه فاز به قسمت پایه ۹ داده می شود آنگاه پایه ۴ که برای روشن شدن فن می باشد برق دار خواهد شد.
امکان دارد دلیل ریست شدن رله مشعل گازی همین شروع کار باشد بعد از اینکه فن روشن می شود ۳۰ ثانیه کار می کند هدف از این کارکرد تخلیه شدن دودکش و دیگ از گازهای احتمالی می باشد اگر در قسمت دودکش و یا دیگ مشعل، گاز وجود داشته باشد با همان شعله اول دستگاه منفجر خواهد شد بعد از اینکه مدت ۳۰ ثانیه تمام شد پایه های ۵ و ۳ همزمان فعال خواهند شد پایه ۵ برای اینکه شیر گاز را فعال کند و پایه ۳ هم برای جرقه زدن می باشد آنگاه پایه ۳ حدودا ۵ ثانیه وقت دارد تا جرقه بزند اگر در این زمان جرقه فعال شود مشعل کار خود را شروع می کند.
اکنون کار میله یون شروع خواهد شد پایه ۲ مخصوص میله یون می باشد پایه ۲ فعال شده و جریانی را که از جرقه به وجود آمده به رله می رساند دلیل ریست شدن رله مشعل گازی به طور معمول در این قسمت رخ می دهد.
دلیل اصلی ریست شدن رله مشعل گازی چه می باشد؟
می توان گفت دلیل اصلی ریست شدن رله مشعل گازی کارکرد غلط میله یون است وقتی میله یون مشعل گازی وصل نباشد یا اینکه پایه آن ارتباطی با رله نداشته باشد نمیتواند جریان الکترون ها را از احتراق و شعله بگیرد و به رله برساند این مشکل احتمال دارد با قطع سیم میله یون و یا خراب شدن آن هم به وجود بیاید اگر میله یون نتواند گزارشی از احتراق به رله برساند باعث می شود که رله مشعل گازی ریست شود می خواهیم بدانیم این مشکل به چه صورتی خود را نشان می دهد؟
پس از اینکه شعله در مشعل تولید شد بعد از چند ثانیه قطع خواهد شد و پایه ۱ برق دار می شود اگر پایه ۱ آژیر داشته باشد آژیر آن فعال شده و خرابی را گزارش می دهد دلیل دیگری که میتواند باعث ریست شدن رله مشعل گازی شود عوض شدن جای فاز و نول در پایه های ۸ و ۹ می باشد اگر هر کدام از این پایه ها را درست وصل نکنید یا اینکه محل اتصال آن درست نباشد باعث ریست شدن رله مشعل گازی می شود و شعله بعد از چند ثانیه خاموش خواهد شد اگر فاز به پایه ۸ و نول به پایه ۹ وصل شده باشد جریان میکرو آمپری که به وسیله ی یون انجام می گیرد، ایجاد نمی شود و گزارش روشن شدن شعله را هم به پایه ۲ می نمی رساند.
سوئیچ هوا بین پایه های ۵و ۷ قرار گرفته است وقتی که مشعل کار خود را شروع میکند این قطعه تشخیص می دهد که فن روشن است یا نه؟ وقتی که گاز وارد مدار میشود ولی فن هنوز کار خود را شروع نکرده پرشر سوئیچ هوا متوجه می شود که در دستگاه اختلاف فشار وجود ندارد و فن هم روشن نمی شود در این حالت باعث می شود که چراغ قرمز روشن شود.
چگونه مشکل ریست شدن رله مشعل گازی را برطرف کنیم؟
اگر شما بتوانید دلیل ریست شدن رله مشعل گازی را درست تشخیص بدهید به راحتی می توانید از افراد مجرب کمک گرفته و مشکل را برطرف کنید اگر ایراد از قسمت میله یون باشد و میله ی یون خراب شده باشد باید آن را تعمیر یا تعویض کنید اگر متوجه شدید که میله یون به رله وصل نیست باید از اتصال آن اطمینان پیدا کنید و اگر دلیل ریست شدن رله جابجا شدن پایههای فاز و نول باشد باید پایه ها را در جای اصلی خودشان قرار بدهید تا مشکل برطرف شود .
نتیجه گیری:
همانگونه که در این مقاله از ایبک امداد برای شما گفتیم رله قطعه ای در مشعل گازی است که نقش خاصی را ایفا می کند اگر این قطعه در مشعل گازی ریست شود شما باید در مرحله اول دلیل این ریست شدن را پیدا کنید و بعد از آن مشکل را برطرف کنید. گاهی لازم است رله را عوض کنید تا ببینید گرمایش مشعل چه مقدار زیاد می شود.
امیدواریم مطالب بیان شده برای شما مفید بوده باشد.
ریست شدن رله مشعل گازی چه می باشد؟
امتیاز سردبیر
مجموع امتیاز
دلیل اصلی ریست شدن رله مشعل گازی چه می باشد؟