نکات مهم برای شستن ظرف ها با دست، که باید رعایت کنید.
بیشتر خانمهای خانهدار علاقهای به شستن ظروف با دست نداشته و اعتقاد دارند که با این کار لکهها و آلودگیهای ظرف از بین نمیرود و آنها فقط وقت خود را تلف میکنند. در این مقاله از آی بک میخواهیم برایتان نکات مهم برای شستن ظرف ها با دست را بیان کنیم.
بعد از غذا ظرفها را بشویید.
معمولاً افراد به خوردن غذاهای خانگی علاقه زیادی دارند زیرا در دنیا هیچ چیز لذت بخشتر از خوردن غذاهای خانگی نیست ولی شستن ظروف میتواند در این میان درد سر بزرگی محسوب شود و شما کمتر کسی را پیدا میکنید که با شستن ظرفها مشکل نداشته باشد.
هرچند که امروزه در بیشتر منازل، ظرف ها را ماشینهای ظرفشویی میشویند ولی هنوز هم اشخاصی هستند که به دلایل مختلف مانند مصرف انرژی زیاد و یا استفاده از شویندههای خاص و گران قیمت، ترجیح میدهند که با دست ظرفها را بشویند و البته علاقه زیادی هم به این کار ندارند.
باید به این نکته مهم توجه کنید که شستن ظرفها با دست دارای مزایای زیادی است مثلاً وقتی شما ظرفها را با دست میشویید انرژی، برق و آب کمتری مصرف میشود. همچنین شستن ظروف با دست میتواند باعث شود فرزندانتان مسئولیت پذیری بیشتری داشته باشند و البته بعضی از ظروف هم به دلیل متریالهای خاص و از جهت طراحی، قابل شستشو با ماشینهای ظرفشویی نیستند، به همین علت بهتر است که آنها را با دست بشویید.
نکاتی که باید در هنگام شستشوی ظروف با دست رعایت کنید.
شاید فکر کنید که شستشوی ظرفها کاری معمولی و ساده است ولی گاهی اوقات ممکن است شما در هنگام شستن ظرفها، اشتباهاتی انجام دهید که حتی سلامتی تان را به خطر بیندازد و یا به ظروفتان آسیب وارد کند. به همین علت باید با ترفندهای مهم برای شستشوی ظروف و یا اشتباهاتی که ممکن است در هنگام شستشوی ظروف با دست انجام بگیرد، آشنا باشید تا بتوانید آسیب ها را به حداقل برسانید.
به طور کلی باید بدانید که آشپزخانه مکانی در خانه است که بیشترین مقدار باکتری در آنجا وجود دارد. مخصوصاً در کنار سینک ظرفشویی ممکن است به دلیل رطوبتی که اطراف سینک وجود دارد، باکتری زیادی آنجا جمع شود. پس لازم است که در هنگام شستن ظرفها به وسیله دست، به مسائل مهمی توجه کنید. در ادامه میخواهیم شما را با نکاتی که باید در هنگام شستشوی ظروف با دست رعایت کنید، آشنا کنیم:
هیچگاه ظرفهای کثیف را تلنبار نکنید.
بعضی از افراد بعد از غذا خوردن عادت دادند که لیوانها، قابلمهها و ظروف را تلمبار کرده و همه را یکجا میشویند، ولی باید به این نکته مهم توجه داشته باشید که این کار نه تنها انرژی و زمان بیشتری از شما میگیرد، بلکه ممکن است ظرفها خشک شده و شستن آن برایتان سختتر شود.
علاوه بر توضیحاتی که دادیم باید بدانید که تلنبار کردن ظرفهای کثیف باعث میشود قارچها و باکتریها در محیط آشپزخانه شما تکثیر شوند. به همین علت باید از تلنبار کردن ظرفهای کثیف در آشپزخانه خودداری کنید و بعد از استفاده از ظروف و خوردن غذا، حتماً آنها را بشویید. وقتی شما ظروف کثیف را در سینک ظرفشویی تلنبار میکنید، فقط باعث میشوید کار برای خودتان سختتر شود.
از یک اسفنج برای تمام ظروف استفاده نکنید.
شاید برای شما هم پیش آمده باشد که وقتی میخواهید با یک لیوان آب بخورید متوجه میشوید که لیوان بوی بدی میدهد. در این صورت از نوشیدن آب کلاً پشیمان خواهید شد. این موضوع میتواند تنها یک دلیل داشته باشد و آن هم این است که شما از یک اسفنج برای تمام ظرفها استفاده کنید.
به طور کلی باید بدانید که لازم است از یک اسفنج برای قابلمهها، یک اسفنج برای لیوان و یکی هم برای ظرفهای دیگر استفاده کنید. این کار شما باعث میشود مشکلاتی مانند بو گرفتن لیوان به وجود نیامده و حتی آلودگی به ظروف مختلف منتقل نشود. شما میتوانید با عوض کردن اسکاج برای ظرفهای مختلف از منتقل شدن آلودگیها در ظروف جلوگیری کنید.
رطوبت حولههای آشپزخانه را نادیده نگیرید.
بعضی از اشخاص عادت دارند که ظرفهایی را که میشویند به وسیله حولهای خشک میکنند و سپس ظرف ها را در داخل کابینت و در جای مخصوص میچینند. چیزی که اینجا مهم است رشد میکروب و باکتری در حوله و پارچههای مخصوص خشک کردن ظروف است. برای اینکه از بروز خطرات و مشکلات اینچنین جلوگیری کرده باشید، باید دستمالها و حولههای مخصوص خشک کردن ظروف را به وسیله آب گرم شسته و آنها را کاملاً خشک کنید. شما میتوانید با شستشوی این حولهها از رشد باکتری در آنها جلوگیری کنید.
هیچگاه ظرفها را با آب سرد نشویید.
یکی از اشتباهاتی که ممکن است افراد انجام دهند، شستن ظرفها با آب سرد است. شاید به نظرتان این کار بیعیب و معمول بیاید ولی با این کارتان باعث میشوید آشپزخانه به محلی برای رشد باکتری و میکروبها تبدیل شود، به همین علت باید ظرفها را با آب گرم شسته تا خیالتان راحت باشد که باکتری و میکروبها از بین میرود.
برای اینکه کار خود را راحت کرده و در مصرف آب هم صرفهجویی کنید، بهتر است که یک ظرف بزرگ را پر از آب داغ کنید و ظرفهای شسته شده را در داخل آن بگذارید. به این طریق از پاک شدن باکتریها و میکروبها از سطوح ظروف اطمینان پیدا می کنید.
قبل از شستن ظرفها، تکههای غذا را از روی آنها پاک کنید.
بعضی از افراد بعد از خوردن غذا، ظرف ها را در داخل سینک ظرفشویی ریخته و شروع به شستن میکنند ولی این کار اشتباه است زیرا باید قبل از شستشو تکههای غذا را از روی آنها پاک کنید. میتوانید این کار را به وسیله دستمال کاغذی انجام دهید. وقتی شما چربیها و تکههای غذا را از روی ظرفها برمیدارید، شستشوی ظروف به وسیله دست برای شما راحتتر میشود.
آموزش شستن ظروف با دست
شاید شما علاقهای نداشته باشید که ظرفها را با دست بشویید ولی گاهی لازم است با ترفندهای مهم برای این کار آشنا باشید تا بتوانید در صورت نیاز، با موفقیت بیشتری ظروف را بشویید. در ادامه مقاله شما را با نکات مهم برای شستن ظروف با دست آشنا میکنیم تا این کار برایتان راحتتر شود.
۱- به اسکاچها و اسفنجها توجه کنید.
تحقیقات نشان داده بیشتر باکتریها از مواد غذایی که در فرچههای ظرفشویی، اسفنجها و یا اسکاچها جمع شده ایجاد میشوند. به همین علت باید اسکاچ شستشوی ظروف را هر چند وقت یکبار عوض کنید. نکته مهم دیگری که باید به آن توجه کنید این است که شستن ظرفها به وسیله فرچه بهداشتیتر و راحتتر از شستشو با اسفنج و اسکاچ است.
۲- فرچه و اسفنج را مرتباً ضدعفونی کنید.
همانطور که در ابتدا هم برایتان توضیح دادیم عوض کردن اسفنج و اسکاچ و یا ضدعفونی کردن آنها میتواند از تجمع آلودگیها و باکتریها جلوگیری کند. بهتر است حداقل هفتهای ۴ بار اسکاچها را ضدعفونی کنید.
برای ضدعفونی کردن فرچه، اسفنج و اسکاچ میتوانید از ترکیب سرکه و آب جوش استفاده کنید و یا اینکه اسفنج تان را یک دقیقه داخل مایکروفر بگذارید فقط دقت کنید که اسفنج شما نباید مرطوب باشد.
۳- در سینک ظرفشویی از صافی استفاده کنید.
توصیه میکنیم در سینک ظرفشوییتان همیشه یک صافی قرار دهید تا مواد غذایی و زبالهها داخل لوله نشده و باعث گرفتگی فاضلاب آشپزخانه نشود. صافیهای سینک، جنسهای مختلفی دارند و شما میتوانید با توجه به بودجه و نیاز خود مناسبترین نوع آن را انتخاب کنید.
۴- از دستکش های ظرفشویی استفاده کنید.
برای اینکه دستهای شما در مقابل مایع ظرفشویی آسیب نبیند، توصیه میکنیم در هنگامی که ظرفها را با دست میشویید از دستکش های ظرفشویی استفاده کنید. دستکش ظرفشویی از پوست شما در مقابل مواد شوینده و آب به خوبی محافظت میکند و فرایند شستشو هم برایتان راحتتر و خوشایندتر میشود. البته دقت داشته باشید که دستکشی تهیه کنید که هماهنگ با سایز دست شما باشد.
۵- از شویندههای خانگی استفاده کنید.
شما میتوانید برای تمیز کردن ظرفها به جز استفاده از مواد شوینده شیمیایی، از شویندههای خانگی هم استفاده کنید. مثلاً برای اینکه چربیهای ظرف را از بین ببرید از جوش شیرین و لیمو به همراه آب گرم استفاده کنید و در کنار این کار میتوانید برای شستن ظروف و ضدعفونی کردن آنها، از سرکه هم استفاده کنید تا از رشد باکتری و کپک در روی ظرفها جلوگیری شود.
۶- در هنگام شستشوی ظروف با دست نظم را رعایت کنید.
شاید به نظرتان شستن ظرفها کار سادهای به نظر بیاید ولی باید به مراحل درست آن توجه کنید و نظم را در هنگام شستشو رعایت کنید. قبل از هر چیز باید ظرف های شیشهای و لیوانها را خوب شسته و آب بکشید. سپس بشقابها و بعد از آن هم به سراغ قاشق و چنگال بروید.
توجه داشته باشید که ظرفهای استیل و قاشق و چنگال باید جداگانه شسته شوند زیرا ممکن است لکهها در روی این ظروف باقی بماند. در آخر کار هم میتوانید ماهیتابه و قابلمهها را بشویید.
۷- لکههای خشک شده غذا را خیس کنید.
اگر ظروف شما چند ساعتی مانده و مواد غذایی در روی آن خشک شده است باید ابتدا آن را خیس کنید تا به راحتی تمیز شوند، ولی بهتر است بعد از صرف غذا و قبل از خشک شدن لکهها، ظروف را سریع بشویید تا با مشکل روبرو نشوید و نگران چسبیده شدن غذاهای خشک شده در روی ظروف نباشید.
۸- از لیمو و نمک برای رفع بوی بد ظروف استفاده کنید.
اگر متوجه شدید که ظرفهای شما بوی نامطبوع و بدی میدهد، باید ابتدا ظروف را در نمک و آب داغ خیس کرده و بعد به وسیله ترکیب آب و آبلیمو آنها را تمیز کنید. ترکیب این دو ماده، به صورت معجزه آسایی بوی بعد ظروف را از بین میبرد.
سخن پایانی
در این مقاله از آی بک تلاش کردیم شما را با نکات مهمی که باید در هنگام شستن ظرفها با دست رعایت کنید آشنا کنیم. امیدواریم مطالب بیان شده برایتان مفید بوده باشد.
نکات مهم برای شستن ظرف ها با دست، که باید رعایت کنید.
امتیاز سردبیر
مجموع امتیاز
آموزش شستن ظروف با دست