خدمات فاضلاب و لوله بازکنی

نصب و تعویض سیفون ظرفشویی و روشویی|بستن و آب بندی سیفون

نصب و تعویض ظرفشویی و روشویی| بستن و آب بندی سیفون، قطعات سیفون ظرفشویی

روشویی سرویس بهداشتی و سینک ظرفشویی آشپزخانه پسابی که از شستن صورت و دست و شستشوی ظرف ها در سینک حاصل می شود را به لوله کشی فاضلاب هدایت می نماید. همچنین موجب می‌شوند، که حشرات موذی و بوی نامطبوع فاضلاب به محیط اطراف وارد نشود.

سینک های ظرفشویی دارای تنوع زیادی بوده و انواع گوناگون سیفون های دو لگنه، یک لگنه و سه لگن بدون آبریز یا همراه با آبریز در آشپزخانه و سیفون های گوناگون معمولی یا اتوماتیک در روشویی مورد استفاده قرار می گیرند. سیفون های گوناگون سایز بندی مختلفی داشته و دارای مهره و لوله های سه، چهار و پنج می باشند.

در برخی مواقع که برای برطرف کردن مشکلات و تمیز کردن سیفون آن را باز می کنید احتمال دارد، که در هنگام بستن سیفون روشویی و ظرفشویی دچار مشکل شوید. امکان دارد در این شرایط نتوانید قطعه های مختلف را با یکدیگر جور کنید. در این صورت باید دقت و صبر خود را بیشتر نمایید، تا بتوانید این کار را به صورت صحیح و اصولی انجام دهید.

قطعه های سیفون روشویی و ظرفشویی

سیفون روشویی و ظرفشویی دارای قطعه های گوناگونی هستند و با توجه به مدل هرکدام، تعداد این قطعه ها زیادتر و یا کم تر خواهد بود. به صورت کلی سیفون ظرفشویی دارای قطعه های زیر است و هر کدام از این قطعات وظیفه خاص خود را دارند. سیفون روشویی نیز دارای ساختار ساده‌ای است و ساختار آن به سیفون روشویی شبیه می‌باشد.

زیر آب سیفون

یکی از قطعه هایی که در همه سیفون های دستشویی و ظرفشویی مشترک است، زیرآب سیفون می باشد. این قطعه آب درون سینک را جمع آوری، هدایت و آب بندی می کند. زیرآب سیفون سینک ظرفشویی جنسش از استیل است و قطعه هایی مثل آبریز بدنه، پیچ و توری شبکه ای دارد. بدنه این قطعه از قسمت زیر و توری سیفون از قسمت روی سینک با استفاده از پیچ مناسب به هم وصل می گردند. از زیر سینک بین سینک و بدنه زیر آب برای آب بندی واشر گرد تعبیه گردیده است.

لوله عمودی میان مخزن سیفون و زیرآب

در این بخش چنانچه سیفون سینک ظرفشویی بدون سرریز سینی و یک لگنه باشد، با استفاده از لوله به بخش قلمبه سیفون یا مخزن سیفون به صورت مستقیم نصب می‌گردد و فاضلاب به وسیله لوله خرطومی به دیوار با واشر آب بندی وصل می‌شود.

سه راهی سیفون ظرفشویی

امروزه اکثر سیفون های ظرفشویی فانتزی بوده و دارای حداقل آبریز سینی و دو لگن هستند. این سیفون ها پس از آن که زیر آب ها نصب گردیدند، به وسیله لوله سه راهی به هم وصل می شوند و پس از آن به مخزن سیفون خواهند رفت.

لوله L یا T شکل یا مخزن سیفون

در بعضی از مدل ها هر کدام از زیرآب ها به وسیله لوله جداگانه به قسمت T شکل یا شتر گلویی و در برخی از مدل های دیگر به قسمت L شکل هدایت می گردند. لوله L یا T شکل کارکرد قلمبگی سیفون یا شتر گلویی را دارند. برای این که فضای زیادی اشغال نشود این گونه طراحی و ساخته شده اند.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  گرفتگی در لوله فاضلاب با سیمان و نحوه برطرف کردن آن

در انواع مختلف مخازن که شکل های گوناگونی دارند برای جلوگیری از وارد شدن بوهای نامطبوع مقداری آب وجود دارد. خروجی سیفون ها به همین دلیل از کف سیفون چند سانتی متر بالاتر قرار می گیرند، تا در مخزن همواره این مقدار آب وجود داشته و حفظ شود. در محل هایی که از روشویی یا سینک برای مدتی استفاده نگردد، آبی که در مخزن وجود دارد تبخیر می گردد. به همین دلیل بوی نامطبوع احساس می‌شود.

آکاردیونی یا خرطومی تخلیه سیفون

خرطومی یا آکاردیونی تخلیه سیفون از مخزن سیفون فاضلاب را به لوله فاضلاب انتقال می‌دهد. آکاردیونی یا خرطومی تخلیه سیفون چهار سایز دارد و با استفاده از لاستیک بوگیر پنجاه یا شصت و سه داخل لوله آب بندی می گردند.

مهره سیفون ظرفشویی

با توجه به سایز لوله ها، مهره های سیفون ظرفشویی استفاده می شود و همه آنها با استفاده از واشر استوانه ای یا واشر تخت آب بندی قطعه های گوناگون سیفون را انجام می دهند. برای آب بندی کردن لوله عمودی میان سیفون و زیرآب از واشر استوانه ای استفاده می گردد. این موجب می‌شود، که تا چند سانتی متر توانایی رگلاژ ارتفاع را داشته باشیم. واشرهای تخت باتوجه‌ به سایزی که دارند، برای وصل کردن قطعه های دیگر سیفون استفاده می گردند و رگلاژ نمی شود.

سه راهی تخلیه ماشین ظرفشویی و لباسشویی

در بعضی از مدل های گوناگون سیفون ظرفشویی این سه راهی وجود دارد و می‌تواند به لوله خروجی ماشین ظرفشویی و لباسشویی وصل گردد. این قطعه ها وقتی سینک ظرفشویی تعویض و نصب می گردند و در صورت شکستگی و خراب شدن، در اکثر مواقع مخصوصاً مارک های ایرانی مثل البرز، اخوان و برندهای دیگر این قطعات را می توانید از فروشگاه تاسیساتی خریداری کنید. در بسته بندی سیفون سینک ظرفشویی طریقه تعویض و نصب آن وجود دارد.

نصب سیفون ظرفشویی

انواع گوناگون سیفون ظرفشویی

سیفون دولگنه، تک لگنه و سه لگنه در انواع بدون آبریز و یا با آبریز در بازار وجود دارند، که بیشتر سیفون هایی که مورد استفاده قرار می‌گیرد و در بازار موجود است از سیفون های دو لگنه دارای آبریز می باشد.

نصب سیفون ظرفشویی

برای اینکه بتوانید سیفون ظرفشویی را نصب نمایید، باید الگوی تصویری داشته باشید. در بسته سیفون ظرفشویی این تصویر وجود دارد. برای نصب کردن سیفون ظرفشویی در ابتدا باید زیرآب را نصب کنید. زیرآب روکار در مقایسه با نوع توکار دارای جثه کوچکتری هستند و به وسیله پیچی بلند از قسمت بالا به درون زیرآب که از قسمت زیر متصل می گردند محکم می شوند. آب بندی زیرآب ظرفشویی به وسیله واشر لاستیکی از قسمت پایین انجام می‌شود و توری فلزی در درون سینک باید نصب گردد.

پس از این که زیرآب را نصب نمودید، باید لوله عمودی را نصب و آب بندی نمایید. برای آب بندی در این مرحله از واشر تخت استفاده می‌شود. وقتی که این لوله ها که به مخزن یا سیفون می رسند را متصل نمودید، باید به مخزن، خرطومی را نصب نمایید و آن را درون خروجی لوله فاضلاب قرار دهید. هوابندی و آب بندی خرطومی برای پیشگیری از وارد شدن بوهای نامطبوع به وسیله لاستیک بوگیر سایز پنج یا شش، با توجه به سایز لوله فاضلاب، انجام می گردد.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  رفع گرفتگی لوله فاضلاب و حمام با کدام اسید امکان پذیر است؟

برای اینکه بتوانید سیفون برخی از سینک های ظرفشویی را تعویض و نصب نمایید، حتما باید نوع منحصربه‌فرد و فابریک همان سینک را انتخاب و تهیه نمایید. البته اکثر سینک‌های ظرفشویی مثل استیل البرز، اخوان، پرنیان استیل، فرانکو و برندها و مارک‌های ایرانی را می‌توانید بر روی هم نصب نمایید.

سیفون سینک دوقلو را چگونه ببندیم؟

  1. از کف سینک توری زیرآب را درون گودی سینک بگذارید.
  2. با استفاده از پیچ مخصوص بدنه زیرآب را به توری بالای سینک صفت و فیکس نمایید.
  3. به زیرآب سینک لوله عمودی دنباله ای را وصل نمایید.
  4. در سیفون هایی که از مدل دولگنه هستند هر یک از زیرآب ها یک دنباله دارند، که در بعضی از مدل ها نیاز به زانویی بوده و به وسیله این زانویی به سه راهی زیر زیر آب نصب می گردد. در برخی از مدل های دیگر هر کدام از دنباله ها به صورت مستقل به سه راهی T شکل یا سیفون در پایین سیفون وصل می گردند. ارتفاع دنباله را نیز باید تنظیم نمایید.
  5. به سیفون لوله T شکل را وصل کرده و آب بندی نمایید. لوله خرطومی سیفون را از یک طرف به درون خروجی فاضلاب و از یک طرف دیگر به سیفون وصل نموده و توسط لاستیکی که متناسب با آن باشد، آب بندی نمایید.
  6. در این مرحله شیر آب خود را باز کنید و ببینید، که آب بندی به شیوه صحیح و درست انجام شده است یا خیر.

نصب سیفون ظرفشویی

سیفون روشویی را چگونه نصب کنیم؟

نصب کردن سیفون روشویی از نصب سیفون سینک هم راحت تر و ساده تر می باشد. فقط در بعضی از مدل ها زیرآب سیفون روشویی اتوماتیک است و در بخش زیرآب با روشویی های معمولی کمی تفاوت دارد. سیفون روشویی دارای یک لوله عمودی، زیرآب، خرطومی، سیفون p شکل و لاستیک می باشد.

نصب کردن زیرآب روشویی

برای آنکه بتوانید زیرآب روشویی را نصب نمایید، در اولین مرحله باید سیفون روشویی را ببندید. سیفون روشویی دو نوع است و در نوع زیرآب با هم تفاوت دارند. برای بستن زیرآب معمولی تنه پلاستیکی و واشر از قسمت زیر روشویی و توری فلزی از بالا به وسیله پیچ بلند به هم وصل می گردند. پس از اینکه زیرآب را نصب نمودید، لوله عمودی میان مخزن و زیرآب را باید نصب کنید.

نصب کردن سیفون اتوماتیک روشویی

نصب کردن سیفون اتوماتیک روشویی کار ساده و راحتی می باشد. زیرآب اتوماتیک در رنگ‌ها و انواع مختلف موجود هستند، ولی نوع بهتر آن از جنس برنجی می باشد و نسبت به انواع دیگر قیمت بیشتری دارد. برای این که بتوانید سیفون اتوماتیک را نصب نمایید، بدنه سیفون از قسمت بالایی به درون سنگ رفته و با استفاده از یک مهره و واشر آب بندی می گردند. سایز مهره سیفون اتوماتیک معمولاً سه است و برای نصب نیاز به سیفون سه خواهد بود. برای اینکه سیفون اتوماتیک را نصب گردد، باید از سیفون های مخصوص خود استفاده شود. بقیه مراحل نصب کردن به مخزن مثل سیفون معمولی انجام می گردد.

نصب و تعویض سیفون ظرفشویی و روشویی

مجموع امتیازات

بررسی نحوه نصب و تعویض سیفون ظرفشویی و روشویی

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا