خدمات پرستاری و مراقبتی

نحوه سم زدایی شکر از بدن | روش های حذف شکر

اگرچه استفاده از مواد قندی باعث حس آرامش و افزایش انرژی در افراد می‌شود، ولی زیاده روی در مصرف این ماده می‌تواند فشار زیادی بر کبد وارد کند و باعث اضافه وزن در افراد شود، و همچنین وقتی قند خون افزایش پیدا کند، باعث آسیب های مغزی هم خواهد شد و حافظه فرد تخریب می شود. یک رژیم غذایی جهت سم زدایی بدن از مواد قندی و شکر، میل فرد را در خوردن مواد قندی کم می کند. در این مقاله از ایبک تلاش کردیم تا شما را با نحوه سم زدایی شکر از بدن آشنا کنیم.

اعتیاد به مصرف شیرینی

بعضی از علائم وابستگی به شیرینی جات می تواند داشتن میل شدید فرد به مصرف مواد غذایی شیرین، نداشتن کنترل برای برنامه ریزی خوردن شیرینی جات و… باشد. می‌خواهیم بدانیم چرا بعد از مصرف شیرینی جات، سطح انرژی فرد بالا می رود و یا حتی گاهی با خوردن یک شکلات در وسط روز به یک باره انرژی فرد افزایش پیدا می کند؟

باید بگوییم که قندی که در شکلات وجود دارد کربوهیدرات ساده است که سریعاً به صورت گلوکز وارد خون خواهد شد. در نتیجه باعث می‌شود سطح قند خون فرد افزایش پیدا کند. کربوهیدرات های ساده در سبزیجات، میوه ها و حتی محصولات لبنی هم وجود دارند ولی این مواد غذایی بر خلاف آبنبات، شکلات، شربت، شکر و…، دارای فیبر و پروتئین هستند و همین هم باعث می‌شود روند افزایش قند خون فرد کند شود.

سم زدایی شکر و مواد قندی از بدن

اگر می خواهید به یک سبک زندگی سالم دست پیدا کنید، باید بدن را از شکر و مواد قندی، سم زدایی کنید. البته این کار آنقدرها هم که تصور می‌کنید آسان نیست، ولی به دلیل اثرات منفی شکر بر بدن، باید سختی های آن را به دلیل فواید زیاد تحمل کنید. دانشمندان ثابت کردند که شکر می تواند باعث بیماری های زیادی مانند بیماری‌های قلبی، دیابت، چاقی و خراب شدن دندان ها شود.

مصرف شکر زیاد باعث کاهش هوشیاری و خستگی در طول روز خواهد شد. شکر حتی می تواند باعث افسردگی هم بشود. در صورتی که شکر را از رژیم غذایی خود حذف کنید، می توانید با بیماری های مزمن مقابله کرده و سلامت خود را افزایش دهید. در ادامه می‌خواهیم تأثیرات جسمی و روحی کاهش مصرف شکر را در بدن، برای تان به طور کامل توضیح دهیم.

سم زدایی شکر

علائم سم زدایی شکر از بدن چیست؟

ترک مواد قندی و سم زدایی شکر می تواند باعث بروز علائم جسمی و حتی روحی در شخص شود. وقتی شما می خواهید که مصرف شکر را در طول روز به حداقل برسانید و یا آن را قطع کنید، بدن شما واکنش نشان می‌دهد و البته این واکنش در افراد با یکدیگر متفاوت است. شدت و علائم آن بستگی به این موضوع دارد که شما چه مقدار از مواد غذایی شیرین و شکر و حتی نوشیدنی‌های شیرین استفاده می کردید.

بعضی از اشخاص ممکن است تا چند هفته هم علائم آن را داشته باشند و بعضی از افراد هم ممکن است فقط تا چند روز این علائم را از خود بروز دهند. وقتی بدن به یک رژیم غذایی کم شکر و کم شیرین عادت کند، کم کم علائم شما هم کم خواهد شد و علاقه شما به خوردن شیرینی جات هم کاهش پیدا می کند.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  دانه های سالم و مفید که باید بخورید | فواید و مواد مغذی دانه ها

شاید تصور کنید که در ساعات مشخصی از روز علائم در شما شدت پیدا می کند، مثل وقفه هایی که در بین وعده های غذایی به وجود می آید. استرس باعث می‌شود میل به خوردن شیرینی جات افزایش پیدا کند. بنابراین احتمال دارد احساس کنید که دچار استرس شدید و علائم شما هم بدتر شود.

علائم روحی سم زدایی شکر چیست؟

سم زدایی شکر گاهی باعث بعضی از علائم روحی در فرد می شود که عبارتند از:

  • حالت افسردگی: بعضی از اشخاص در هنگامی که شیرینی جات را از رژیم غذایی خود حذف می‌کنند، احساس افسردگی خواهند کرد و این می‌تواند به دلیل کاهش ترشح دوپامین در بدن آنها باشد.
  • اضطراب: احساس اضطراب در فرد باعث کج خلقی، بیقراری و استرس خواهد شد. ممکن است در هنگام مصرف نکردن شکر، حس کنید که آرام و قرار نداشته و صبرتان کم شده است.
  • مشکلات خواب: بعضی از اشخاص در هنگام سم زدایی شکر و حذف شیرینی جات، دچار تغییراتی در خواب خود خواهند شد و احتمال دارد که به راحتی بخواب نرفته و یا خواب آنها دارای کیفیت خوبی نباشد.
  • مسائل شناختی: هنگام سم زدایی شکر و شیرینی جات از بدن، ممکن است شما تمرکز خوبی نداشته باشید و این باعث می شود بعضی از چیزها را فراموش کرده و یا به سختی در درس و یا کار خود تمرکز کنید.
  • هوس ها: علاوه بر این که ممکن است هوس شیرینی جات و شکر کنید، احتمال دارد هوس مواد غذایی دیگری هم بکنید مثل کربوهیدرات ها که در ماکارونی، چیپس و نان وجود دارد.

علائم جسمی سم زدایی شکر در بدن چیست؟

هنگامی که شما می خواهید شکر را کنار گذاشته و کمتر از آن مصرف کنید ممکن است حس کنید که از جهت فیزیکی کمی ضعیف شده اید و گاهی بعضی از افراد هم دچار سردرد می شوند و بعضی دیگر دچار علائمی مانند موارد زیر خواهند شد:

  • سرگیجه و سردرد خفیف
  • خستگی
  • حالت تهوع

توصیه های مهم برای حذف کردن شیرینی جات

در صورتی که شما جزو افرادی هستید که خوراکی های شیرین مثل بستنی، نوشابه و… زیاد مصرف می کنید، حتماً زمانی طول خواهد کشید تا بتوانید این عادت را ترک کنید. بعضی از افراد حذف کردن مواد غذایی شیرین از رژیم غذای، برایشان دشوار نیست و به راحتی این کار را انجام می دهند، ولی افرادی که مصرف شیرینی جات زیادی در رژیم غذایی خود دارند، حتماً برای حذف شکر با مشکل روبرو خواهند شد و اینکار کمی برای آنها دشوار است.

کمی تغییرات در مصرف شکر و رژیم غذایی می تواند تأثیر بسیار قابل توجهی در سلامتی شما داشته باشد. برای اینکه شکر را از رژیم غذایی خود حذف کرده و یا مصرف آن را به حداقل برسانید به توصیه های زیر توجه کنید:

  • به جای نوشیدنی های شیرین از آب استفاده کنید: مصرف آب میوه های آماده، نوشابه های قند دار و یا حتی انرژی زا ها را کاملاً قطع کرده و به جای آن از آب استفاده کنید. اگر دوست دارید که نوشیدنی شما طعم دار باشد، می توانید کمی لیمو و یا نعنا به آب اضافه کنید.
  • در ابتدای روز از شکر کمتری استفاده کنید: در هنگام صبحانه به جای اینکه از دونات های سرشار از خامه و شکر و یا غلات شیرین استفاده کنید، می توانید انرژی خود را از مواد غذایی سالم مانند: پروتئین و یا املت تهیه کنید.
  • به برچسب های مواد غذایی دقت کنید: بعضی از ادویه ها و مواد غذایی دارای شکر هستند. حتماً به برچسب های آنها توجه کنید. سس باربیکو، سس های سالاد، بسته آرد جو دوسر و همچنین سس ماریانا می تواند حاوی شکر باشد.
  • خوراکی انتخاب کنید که بدون شکر هستند: ممکن است شکلات هایی که به آن علاقه دارید دارای حاوی شکر باشند. برای این که انرژی لازم خود را تأمین کنید، در میان وعده ها می توانید از مواد مغذی مثل میوه، آجیل، کره بادام زمینی، سبزیجات و تخم مرغ آب پز استفاده کنید.
  • در مصرف دسر تجدیدنظر کنید: بعضی از افراد عادت دارند قبل از خواب، دسر میل می کنند. به جای اینکه شکلات و یا بستنی میل کنید، اگر قبل از خواب گرسنه شدید، بهتر است به سراغ مواد غذایی بروید که پروتئین بالا و همچنین چربی سالم دارد، مثل خوردن یک مشت آجیل که می تواند گرسنگی شما را رفع کند یا ماست یونانی که شکر ندارد و باعث رفع گرسنگی شما خواهد شد و برای بدن شما هم مفید است.
  • بر روی مواد غذایی تمرکز کنید: باید مراقب رژیم غذایی خود باشید که سلامت تان به خطر نیفتد. روی مصرف غذاهای فرآوری نشده مثل حبوبات، میوه جات، سبزیجات و تخم‌مرغ تمرکز بیشتری داشته باشید.
پیشنهاد آی‌بک امداد :  وسواس غذایی در کودکان چیست و چگونه والدین باید آن را کنترل کنند؟

چگونه می توانیم عوارض جانبی سم زدایی شکر را کنترل کنیم؟

اگر شما هم تصمیم گرفته اید که شکر را از برنامه غذایی خود حذف کرده و یا مصرف آن را به حداقل برسانید به این توصیه ها توجه کنید:

  • مواد غذایی مصرف کنید که از پروتئین غنی باشد: اضافه کردن پروتئین به وعده های غذایی می تواند کمک کند تا کمتر گرسنه شوید و در هنگام سم زدایی شکر هم به بدن شما انرژی خواهد داد. مواد غذایی که دارای پروتئین هستند، احساس سیری را در شما افزایش می دهند.
  • باید مصرف فیبر غذایی را افزایش دهید: برای رفع گرسنگی، خوردن مواد غذایی که دارای فیبر بالایی هستند، می‌تواند به رفع گرسنگی شما کمک کند. هضم این مواد غذایی بیشتر طول کشیده و شما مدت بیشتری هم احساس سیری خواهید کرد.
  •  ورزش را فراموش نکنید: ورزش کردن در هنگام سم زدایی شکر از بدن و حذف مواد قندی، می تواند برای بدن بسیار مفید باشد.
  • خواب کافی داشته باشید: خواب کم و ناکافی باعث زیاد شدن علائم سم زدایی شکر خواهد شد و می‌تواند باعث خستگی و پایین آمدن روحیه فرد شود.

کاهش مصرف شکر و یا قطع آن باعث علائم ناخوشایندی خواهد شد ولی می تواند برای سلامتی شما بسیار مفید باشد. نگران این علائم نباشید زیرا به مرور برطرف می شوند.

سم زدایی شکر

سخن پایانی

در این مقاله از مجله ایبک شمارا با نحوه سم زدایی شکر از بدن  آشنا کردیم. راه های زیادی وجود دارد تا شما بتوانید مصرف شکر روزانه خود را کاهش دهید. ایجاد تغییرات صحیح و اصولی در رژیم غذایی و همچنین خواب منظم و ورزش می تواند شما را در رسیدن به یک سبک زندگی سالم یاری کند. پرستار سالمند می تواند به سالمند شما کمک کند تا مصرف شکر و مواد قندی را در رژیم غذایی به حداقل برساند.

نحوه سم زدایی شکر از بدن

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

روش های حذف شکر

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا