رنگ کردن روی کاغذ دیواری | رنگ مناسب برای روی کاغذ دیواری
یکی از راهکارها برای تغییر دادن نمای اتاق، رنگ کردن دیوارها میباشد. در حال حاضر اگر دیوار مورد نظر دارای کاغذ دیواری است، امکان دارد که گمان کنید نمیتوانید روی آن رنگ کنید. اما رنگ کردن روی کاغذ دیواری که از شکل و قیافه افتاده است، کاری به صرفه و راحت میباشد. برای انجام این کار باید به نکات مهم توجه داشته باشید تا از نتیجه کار راضی باشید.
چرا رنگ روی کاغذ دیواری زده میشود؟
برخی از کاغذ دیواریها را میتوان به راحتی از دیوار کند. چون چسب آنها با گذشت زمان شل شده و کاغذ دیواری از دیوار به راحتی جدا میشود. اما در بیشتر مواقع کاغذ دیواری.ها به صورت کامل به دیوار چسبیدهاند و جدا کردن آنها موجب میشود که دیوار مورد نظر آسیب ببیند و در این صورت قبل از رنگ آمیزی باید آن را تعمیر کنید.
جدا کردن کاغذ دیواری از دیوار زمانبر خواهد بود. همچنین استفاده از دستگاه بخار و یا کمک گرفتن از افرادی که در این زمینه متخصص هستند، هزینه بر میباشد. در صورتی که کاغذ دیواری منزل شما سالم است، میتوانید طرحهایی که روی آن وجود دارد را نیز رنگ کنید.
در چه مواقعی نباید رنگ روی کاغذ دیواری زده شود؟
- در مواقعی که کاغذ دیواری با گچ خشک نشده نصب گردیده باشد.
- در مواقعی که کاغذ دیواری روی دیوار چندین لایه است.
- برخی از کاغذ دیواریها طرح و جنس خاصی دارند که نمیتوان رنگ کردن روی کاغذ دیواری را در این صورت انجام داد. اما باید بدانید که جدا کردن این گونه از کاغذ دیواریها بسیار راحت میباشد.
- کاغذ دیواری از دیوار به راحتی جدا نمیشود، گزینه خوبی برای رنگ کردن خواهد بود. قبل از اینکه بخواهید رنگ روی کاغذ دیواری بزنید، باید سعی کنید که آن را از دیوار جدا کنید.
اقدامات اولیه قبل از رنگ کردن روی کاغذ دیواری
رنگ کردن روی کاغذ دیواری که به طور کامل سالم است، کار سختی نخواهد بود. اما قبل از این کار، باید کاغذ دیواری را مورد بررسی قرار داده و در صورتی که نیاز به تعمیر بود این کار را انجام دهید.
- دیوار مورد نظر را به خوبی پاک کنید. این کار را میتوانید با استفاده از محلول تمیز کننده و دستمال مناسب انجام دهید.
- برای این کار باید دستمال خشک باشد. چون رطوبت موجب میشود که چسب کاغذ دیواری شل شود.
- قسمتهای جدا شده را بیابید. بهتر است که هر کدام از قسمتها را با استفاده از چاقو تست کنید تا از چسب آن اطمینان حاصل کنید.
- هر کدام از قسمتها که کاغذ دیواری شل شده بود را به کمک چسب بچسبانید. اجازه دهید که این چسب به طور کامل خشک شود تا هنگام رنگ کردن روی کاغذ دیواری جدا نشود.
انواع رنگ برای رنگ کردن روی کاغذ دیواری
برای رنگ کردن روی کاغذ دیواری در بازار انواع رنگها وجود دارد که با توجه به نیاز خود و ویژگی هر کدام از این رنگها نوع مناسب آن را انتخاب نمایید. انواع رنگها دارای ویژگیهای منحصر به فردی میباشند که بهتر است در مورد آنها اطلاعات لازم را داشته باشید:
رنگ روغن
برای نقاشی روی دیوار و رنگ کردن روی کاغذ دیواری بهترین نوع رنگ رنگ روغن است که سطح همواری را ایجاد میکند و در برابر ترک و فرسودگی مقاومت بسیار بالایی دارد. رنگ روغن دیرتر خشک میشود.
رنگ اکریلیک
رنگ اکریلیک برای لایه آستر مناسبتر میباشد و بر پایه آب است. این رنگ دوام خوبی داشته و خاصیت ارتجاعی بالایی دارد. رنگ اکریلیک بسیار با کیفیت و مقاوم میباشد و زودتر از رنگهای روغن نیز خشک میشود.
رنگ پلاستیک
رنگ پلاستیک برای نقاشی کردن سقف خانه گزینه مناسبی میباشد و میتوان با استفاده از غلطک نقاشی آن را اجرا کرد. این رنگ با توجه به اینکه توسط کاغذ دیواری جذب میشود، برای لایه آستر مناسب نخواهد بود، اما میتوان در هنگام رنگ کردن روی کاغذ دیواری آن را به عنوان لایه نهایی استفاده کرد.
آموزش رنگ کردن روی کاغذ دیواری
وقتی که میخواهید رنگ کردن روی کاغذ دیواری را انجام دهید، مراحل آماده کردن دیوار مورد نظر کمی متفاوت خواهد بود. برای اینکه کاغذ دیواری از دیوار جدا نشود، باید اقدامات لازم را انجام دهید.
برای رنگ کردن روی کاغذ دیواری به وسایلی مانند بتونه، درزگیر، کاغذ سنباده، ماله، پرایمر روغنی، نوار چسب رنگرزی و رنگ روغن نیاز خواهید داشت.
کاغذ دیواری بلند شده را جدا کنید
بخشهایی از کاغذ دیواری که بلند شده است را از دیوار با احتیاط و به کمک جسم تیزی مانند کاردک از دیوار جدا نمایید. این لایهها بیشتر در نواحی که کلید برق یا پریز قرار دارد، میباشند. پس از اینکه این قسمتها را از روی دیوار جدا نمودید، اطراف آن را مورد بررسی قرار دهید و از سطح مورد نظر هرگونه برآمدگی را جدا نمایید.
بتونه زنی
روی کاغذ دیواری باید یک دور بتونه بزنید تا رطوبتی نفوذ نکند و کاغذ دیواری را از دیوار جدا نکند. در برخی مواقع پیش از بتونه کاری میتوانید روی کاغذ دیواری از یک لایه چسب نیز استفاده نمایید تا در مقابل رطوبت نفوذ ناپذیر باشد. پس از خشک شدن کامل باید با کمک بتونه سوراخهای دیوار را تعمیر نمایید. همه قسمتها را با استفاده از ماله صاف نموده و مطمئن شوید که برآمدگی و پستی بلندی روی دیوار وجود ندارد تا کار را راحتتر انجام دهید. سپس باید صبر کنید تا بتونه خشک شود.
صاف کردن پستیها و بلندیهای دیوار
درزهای کاغذ دیواری را سمباده بکشید تا کمتر به نظر آیند. هر نوع بافت کاغذ دیواری یا درز امکان دارد که از زیر رنگ خود را نمایان کند. بنابراین تا جایی که ممکن است، پستیها و بلندیها را به طور کامل از بین ببرید و صاف نمایید. در صورتی که کاغذ دیواری دارای بافت است و نمیخواهید از زیر رنگ مشخص باشد، باید کل دیوار را به کمک سمباده صاف و یک دست نمایید و سپس با استفاده از دستمال مرطوب گرد و غبار روی آن را تمیز نمایید.
پوشاندن وسایل با نوار چسب
دور روکشهای چوبی اتاق، سقف و پایین دیوار را با استفاده از نوار چسب بپوشانید تا رنگ با آنها تماس پیدا نکند. در غیر این صورت تمیز کردن رنگ از این نواحی بسیار مشکل و وقت گیر خواهد بود.
از پرایمر استفاده کنید
برای اینکه رنگ کردن روی کاغذ دیواری با کیفیت بهتری انجام شود، پیشنهاد میشود که از پرایمر استفاده نمایید. چون استحکام آن بیشتر است و روی کاغذ دیواری لایه مقاومتری ایجاد خواهد کرد. با توجه به نوع رنگی که استفاده میکنید، پرایمر نیز باید از همان نوع انتخاب شود. اما بهتر است بدانید که پرایمر بر پایه روغن باید باشد. به این دلیل که پرایمر با پایه آب موجب میشود چسب کاغذ دیواری شل شود.
برای زدن آستر میتوانید از قلم مو یا غلطک استفاده نمایید. روی کاغذ دیواری پرایمر با پایه روغن لایه زده و سپس با استفاده از غلطک آن را به خوبی پخش نمایید و اجازه دهید که پرایمر روی کاغذ دیواری به صورت کامل خشک گردد. به دستورالعمل روی پرایمر توجه نمایید و زمان مورد نیاز برای خشک شدن را بگذارید. مطمئن شوید که در فضای مورد نظر تهویه مناسب انجام میشود.
سمباده کشی
در این مرحله پس از خشک شدن پرایمر باید به آرامی روی آن سمباده بکشید تا سطح یک دست و صافی ایجاد شود. سمباده کشی را بهتر است که به حالت عمودی انجام دهید.
رنگ کردن روی کاغذ دیواری
در این مرحله باید رنگ کردن روی کاغذ دیواری را انجام دهید. از رنگ روغنی استفاده نمایید. چون امکان دارد که رنگ پلاستیک با پایه آب به زیر کاغذ دیواری نفوذ کرده و چسب آن را شل کند. در این صورت کاغذ دیواری از دیوار جدا میشود.
پس از اینکه کاغذ دیواری خود را آماده سازی نمودید، آن را مانند سطوح دیگر رنگ کنید. به احتمال زیاد نیاز به دو لایه رنگ خواهد بود که باید اجازه دهید هر کدام از لایهها به خوبی خشک شوند.
در صورتی که کاغذ دیواری طرح خاصی دارد یا رنگ آن تیره است، باید از چندین لایه رنگ استفاده نمایید تا به صورت کامل آن را پوشش دهد.
وقتی که رنگ کردن روی کاغذ دیواری را انجام دادید، میتوانید مانند دیوارهای رنگ آمیزی شده دیگر از آن استفاده نمایید. فقط باید بدانید که هر لایه رنگ موجب میشود که کاغذ دیواری ضخیمتر شود. بنابراین اگر در آینده میخواهید رنگ آن را تغییر دهید، حتماً باید کاغذ دیواری را از روی دیوار جدا نمایید.
در هنگام انتخاب رنگ برای روی کاغذ دیواری توجه نمایید که بر پایه آب نباشد، چون به خوبی نمیچسبد و موجب جدا شدن کاغذ دیواری از دیوار خواهد شد.
سخن تکمیلی
کاغذ دیواریها با تنوع طرحی که دارند در اکثر خانهها روی دیوار کار شدهاند. اما با گذشت زمان ممکن است که طرحهای زیبا کهنه به نظر آیند و یا افراد از آنها خسته شوند. در این مواقع شاید گمان کنید که میتوانید کاغذ دیواری را به راحتی از روی دیوار مورد نظر جدا کرده و طرح دیگری را روی آن نصب نمایید.
اما باید بدانید که جدا کردن کاغذ دیواری کار راحتی نیست. میتوانید در این شرایط رنگ کردن روی کاغذ دیواری را انجام دهید. قبل از رنگ کردن روی کاغذ دیواری باید دیوار مورد نظر را آماده سازی کنید و مراحل مختلف آن را با دقت انجام دهید. در غیر این صورت نتیجه نهایی کار بی کیفیت خواهد بود و در نهایت از زیر رنگ کاغذ دیواری دیده خواهد شد.
رنگ کردن روی کاغذ دیواری| رنگ مناسب برای روی کاغذ دیواری
امتیاز سردبیر
مجموع امتیازات
راهنمای رنگ کردن روی کاغذ دیواری