خدمات فاضلاب و لوله بازکنی

رعایت اصول ایمنی و بهداشت در لوله بازکنی و تخلیه چاه

برای برطرف کردن گرفتگی لوله های فاضلاب و تخلیه چاه، باید ابتدا با اصول ایمنی و بهداشت در لوله بازکنی و تخلیه چاه آشنا باشید تا بتوانید عملیات را درست و بدون اشتباه انجام دهید. رعایت اصول ایمنی و بهداشت در تمام کارهای فنی لازم است. لوله بازکنی و تخلیه چاه هم مانند کارهای دیگر باید حتماً اصولی انجام شود. در این مقاله از ایبک امداد می خواهیم شما را با رعایت نکات ایمنی و بهداشت در لوله بازکنی و تخلیه چاه آشنا کنیم.

لزوم رعایت اصول ایمنی و بهداشت در لوله بازکنی و تخلیه چاه

هنگام گرفتگی لوله فاضلاب ممکن است که فاضلاب نشت کرده و ساختمان شما را تهدید کند. رفع گرفتگی لوله های فاضلاب بوسیله لوله بازکن حرفه ای می تواند از آسیب‌های جدی به ساختمان جلوگیری کند. در صورتی که خودتان هم بخواهید جهت باز کردن لوله اقدام کنید حتماً باید نکاتی را برای جلوگیری از آسیب رسیدن به لوله و همچنین جلوگیری از صدمات جدی به خودتان، رعایت کنید.

گاهی ممکن است لوله بازکنی ضروری بوده و باید سریع انجام شود. نکته مهم در لوله بازکنی در مواقع ضروری، رعایت کردن نکات ایمنی می باشد زیرا در صورتی که نکات ایمنی را رعایت نکنید باعث می شود هم سرعت کار کم شده و هم آسیب هایی به لوله وارد شود.

یک لوله بازکن حرفه ای باید بتواند کار را مدیریت کرده و با رعایت اصول ایمنی و بهداشت در لوله بازکنی، مشکل را به راحتی برطرف کند. روش های مختلفی برای رفع گرفتگی لوله های فاضلاب وجود دارد که برای انجام هر کدام از آنها، باید اصول خاصی رعایت شود. مثلاً محلول های لوله بازکنی می توانند گرفتگی های جزئی لوله را سریع برطرف کنند ولی در صورتی که اصولی استفاده نشوند باعث آسیب رسیدگی به لوله های فاضلاب خواهد شد و گاهی ممکن است خطرات جانی برای شما به همراه داشته باشد. در ادامه می خواهیم شما را با لزوم رعایت اصول ایمنی و بهداشت در لوله بازکنی و تخلیه چاه آشنا کنیم.

گرفتگی در لوله فاضلاب چه زمانی اتفاق می افتد؟

گرفتگی در لوله های فاضلاب وقتی به وجود می آید که در لوله فاضلاب سیفون ظرفشویی و یا توالت، موادی به غیر از آب، انباشته شود و در این صورت راه آب بسته شده و آب در آن جمع می شود. در این حالت شما متوجه خواهید شد که مجرای فاضلاب بسته شده و امکان تخلیه فاضلاب وجود ندارد.

به طور معمول گرفتگی لوله در قسمت سیفون لوله اتفاق میافتد جایی که لوله خمیده است. بعد از اینکه فاضلاب بالا زد شما متوجه گرفتگی لوله خواهید شد. شاید بهتر باشد قبل از گرفتگی لوله از آن پیشگیری کنید. لوله های سیفون ظرفشویی می‌تواند به وسیله پسماندهای غذایی، تفاله چای، تفاله قهوه، چربی، مو و… دچار گرفتگی شوند. بهتر است به وسیله استفاده از توری های مخصوص از وارد شدن این مواد در داخل لوله جلوگیری کنید.

در توالت هم معمولاً وارد شدن اجسامی به غیر از فضولات انسانی، می تواند باعث گرفتگی لوله شود. بعضی از اشخاص عادت دادند دستمال کاغذی، نوار بهداشتی، آشغال سیگار و… را در داخل توالت بیندازند. وارد شدن این اجسام و انباشته شدن آنها می تواند باعث گرفتگی لوله فاضلاب توالت شود.

بهداشت در لوله بازکنی

رعایت اصول ایمنی و بهداشت در لوله بازکنی با محلول های شیمیایی

در صورت گرفتگی لوله های فاضلاب بعضی از افراد از محلول های شیمیایی برای رفع گرفتگی استفاده می کنند. استفاده از این محلول ها گاهی مشکل گرفتگی لوله را برطرف می کند ولی در هنگام استفاده از آنها باید نکات مهمی را رعایت کنید تا از آسیب رسیدن به لوله فاضلاب جلوگیری کرده باشید. در هنگام استفاده از این محلول ها باید به نکات زیر توجه کنید:

  • محلول های شیمیایی خاصیت اسیدی دارند و کار با آنها بسیار خطرناک بوده و ممکن است برای سلامت شما ضرر داشته باشد.
  • هیچگاه این محلول‌ها را بو نکنید زیرا برای ریه ها خطرناک است.
  • در محیط های دربسته که تهویه مناسب ندارند از محلول های شیمیایی استفاده نکنید.
  • از این محلول ها بیشتر از یک بار برای رفع گرفتگی لوله استفاده نکنید زیرا ممکن است به اتصالات لوله آسیب برساند.
  • قبل از استفاده از محلول های شیمیایی حتماً باید دستورالعمل آن را خوانده و طبق دستورالعمل از آن استفاده کنید.
  • استفاده بیش از اندازه از این محلول ها به هیچ وجه مشکل را رفع نمی کند بلکه باعث بروز مشکلات بیشتری می خواهد شد.
  • در هنگام استفاده از محلول های شیمیایی حتماً از ماسک و دستکش استفاده کنید.
  • از تماس این محلول ها با پوست دست جداً خودداری کنید.
  • محلول های شیمیایی را از دسترس کودکان دور نگه دارید.
پیشنهاد آی‌بک امداد :  روش سریع و تضمینی رفع گرفتگی لوله فاضلاب آشپزخانه

رعایت اصول ایمنی و بهداشت در لوله بازکنی در هنگام استفاده از فنر برقی

در صورتی که با گرفتگی لوله های فاضلاب روبرو شدید ابتدا باید از روش های خانگی برای رفع گرفتگی استفاده کنید. روش های خانگی بی ضرر بوده و مشکلی را برای شما و لوله فاضلاب ایجاد نمی کند.

استفاده از تلمبه های دستی یک روش قدیمی برای رفع گرفتگی لوله فاضلاب است که شما می توانید به راحتی با آن گرفتگی های جزئی لوله را رفع کنید. این روش بسیار راحت و بی خطر است.

ولی امکان دارد استفاده از روش های خانگی مشکل را برطرف نکند. در این صورت می توانید از محلول های شیمیایی برای رفع گرفتگی استفاده کنید ولی گاهی ممکن است محلول های شیمیایی هم گرفتگی لوله فاضلاب را رفع نکند.

مرحله آخر برای رفع گرفتگی لوله های فاضلاب، استفاده از فنر های لوله بازکنی می باشد. دقت داشته باشید که استفاده از این دستگاه نیاز به مهارت و تخصص دارد. در صورتیکه تخصصی در این مورد ندارید به هیچ وجه اقدام به استفاده از آن نکنید؛ زیرا این دستگاه سرعت زیادی داشته و با پیچ خوردن فنر، باعث می شود فنر به اطراف برخورد کند. در هنگام استفاده از دستگاه فنر برقی باید موارد زیر را رعایت کنید:

  • به دلیل سرعت زیاد این دستگاه از سرعت کم آن استفاده کنید.
  • در هنگام استفاده از فنر برقی حتماً باید از دستکش های مخصوص استفاده کنید تا به دست شما آسیب نرسد.
  • در صورتی که مهارتی در استفاده از این دستگاه ندارید به هیچ وجه از آن استفاده نکنید.
  • استفاده از فنر برقی با دریل هم باید با رعایت نکات ایمنی انجام شود زیرا دریل سرعت بسیار زیادی داشته و به دلیل این سرعت زیاد، باعث می شود فنر به لوله آسیب برساند.

رعایت اصول ایمنی و بهداشت در تخلیه چاه

تخلیه چاه به طور تنهایی خطرناک نیست ولی گاهی ممکن است با رعایت نکردن نکات ایمنی باعث خطراتی برای خود و دیگران شوید در صورتی که به اصول ایمنی توجه نکنید جان خود و سایرین را به خطر می‌اندازید.

حوادث مهم ناشی از تخلیه چاه

ممکن است حوادثی در هنگام تخلیه چاه به وجود بیاید که می خواهیم در ادامه شما را با آن آشنا کنیم:

  • گازهای سمی در فاضلاب ممکن است باعث مسمومیت و حتی از دست دادن جان کارگر شود. توجه به وجود گازهای مضر و سمی می تواند در حفظ سلامت کارگران تخلیه چاه، تأثیر بسزایی داشته باشد.
  • انتشار گازهای سمی در داخل چاه فاضلاب باعث مسمومیت شده و ممکن است کارگر به داخل چاه سقوط کند.
  • چاه های قدیمی بسیار خطرآفرین هستند. در هنگام تخلیه این چاه ها باید بیشتر دقت کنید زیرا این چاه ها سست بوده و امکان ریزش در آنها وجود دارد.
  • در هنگام تخلیه چاه حتماً باید وسایل ایمنی جهت حفظ جان کارگر مورد توجه قرار بگیرد تا از حوادث احتمالی پیشگیری کرده باشید.
  • برای تخلیه چاه توصیه می کنیم حتماً به شرکت های خدماتی مطمئن مراجعه کنید.
پیشنهاد آی‌بک امداد :  دلایل سیاهی کاسه توالت چیست | چگونه می توان آن را از بین برد؟

اقدامات لازم قبل از تخلیه چاه چیست؟

حالا که شما را با نکات ایمنی تخلیه چاه آشنا کردیم باید اقدامات لازم را قبل از تخلیه چاه هم بدانید که در ادامه برایتان توضیح می دهیم:

باید ابتدا وضعیت چاه را بررسی کنید و ببینید آیا چاه پر شده یا نه؟ بعد از آن محل چاه فاضلاب خانه را پیدا کنید. برای تشخیص محل چاه فاضلاب می توانید یکی از روش های زیر را انجام دهید:

  • فاصله چاه با دیوار: یکی از نکاتی که در هنگام حفر چاه باید رعایت شود فاصله آن با دیوارهای اطراف می باشد. چاه فاضلاب باید با دیوارهای اطراف حداقل سه متر فاصله داشته باشد.
  • موزائیک متفاوت: بعد از حفر چاه باید روی درب آن موزاییکی متفاوت قرار دهید تا در صورت لزوم بتوانید محل حفر چاه را به راحتی پیدا کنید.
  • صدای فاضلاب: بعد از اینکه از آب استفاده کردید، آب به داخل چاه ریخته می شود اگر خانه ساکت باشد با دقت می توانید صدای آب را شنیده و محل چاه را پیدا کنید.
  • اگر صدای ریختن آب در داخل چاه مانند صدای آبی بود که از ارتفاع بالا می ریزند، معلوم می‌شود که چاه شما پر نشده و نیازی هم به تخلیه ندارد ولی اگر صدای ریختن آب مانند صدای آبی باشد که از ارتفاع پایین ریخته می شود مشخص می‌شود که چاه پر شده و باید آن را تخلیه کنید.

بهداشت و ایمنی در تخلیه چاه

در هنگام تخلیه چاه همانطور که گفتیم باید بهداشت و ایمنی را کاملاً رعایت کنید تا از بروز مشکلات جدی جلوگیری کرده باشید. در تخلیه چاه رعایت نکات زیر بسیار مهم است:

  • پر شدن چاه فاضلاب و همچنین گازهای سمی از راه شبکه فاضلاب داخل ساختمان باعث به خطر افتادن سلامت ساکنین می شود.
  • برای تخلیه چاه باید از تانکر های قدرتمند و مناسب استفاده کرد.
  • تانکر تخلیه چاه دارای پمپ های مکنده بوده که می تواند به راحتی برای تخلیه چاه و دفع فاضلاب به شما کمک کند.
  • استفاده از کفش کار مناسب در هنگام تخلیه چاه بسیار مهم است زیرا پمپ های لجن کش و کف کش باید به داخل چاه فرستاده شود. استفاده از کفش ایمنی می تواند در هنگام افتادن این پمپ ها در روی پا، باعث ایمنی کارگر شود.

بهداشت در لوله بازکنی

سخن پایانی

در این مقاله از ایبک امداد شما را با رعایت اصول ایمنی و بهداشت در لوله بازکنی و تخلیه چاه به طور کامل آشنا کردیم. در صورتی که به این نکات اهمیت ندهید با مشکلات زیادی رو به رو خواهید شد.

اگر در زمینه تخلیه چاه فاضلاب سؤالی داشتید می توانید در بخش دیدگاه ها مطرح کنید تا متخصصین ایبک امداد پاسخگوی شما باشند.

رعایت اصول ایمنی و بهداشت در لوله بازکنی و تخلیه چاه

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

اقدامات لازم قبل از تخلیه چاه چیست؟

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا