پزشکی

چگونه می توان ریزش مو را کم و درمان کرد؟

ریزش مو مشکلی رایج است که سایر افراد در طول زندگی خود با آن دست و پنجه نرم می کنند و همواره از آن رنج می برند. این عارضه به دلایل مختلفی از جمله: ژنتیک، شرایط آب و هوایی یا همان شرایط جغرافیایی، تغییرات هورمونی در بدن، زایمان و شیردهی، بالا رفتن سن ( پیری )، مصرف رنگ های شیمیایی و انواع مواد دکلره، استرس و اضطراب، سفت بستن موها با کش یا گیره، تغذیه نامناسب، در پیش گرفتن روش های درمانی نادرست برای موها، مصرف برخی از داروها، مشکلات تیروئیدی، عفونت های ( قارچی ) پوست سر، وجود گرد و خاک در هوا و تابش مستقیم نور آفتاب به موها ( به دلیل سست نمودن ریشه موها ) بروز می دهد که برای درمان آن ابتدا باید علت ریزش مو را یافت و سپس با توجه به علت اقدام به جلوگیری و درمان این مشکل نمود البته شایان ذکر است که موهای هر شخص به طور طبیعی در طول روز مقداری ریزش دارد ( مثلا ۳۰ الی ۵۰ تار ) که این امر کاملا طبیعی است اما اگر ریزش بیش از حد نرمال باشد باید سریعا درمان گردد چرا که در غیر این صورت سبب طاسی می گردد. روش های موثر خانگی و پزشکی بسیاری جهت درمان ریزش مو وجود دارند که هر کدام دارای اثر گذاری متفاوتی هستند از این رو باید روشی که موثر و مناسب تر است را انتخاب نمایید.

روش های خانگی درمان ریزش مو

شست و شوی روزانه موها:

شست و شوی روزانه موها با آب ولرم متمایل به سرد می تواند  پوست سر را سالم و تمیز نگه دارد و همواره موها را تقویت نماید به علاوه در جلوگیری از ریزش موها نیز موثر است. توجه داشته باشید که برای شست و شوی موهایتان از آب داغ استفاده نکنید چرا که استفاده از آب داغ ابتدا به موها آسیب رسانده و سپس موجب ریزش آنها می گردد.

خودداری از کشیدن بیش از حد موها:

موی سر به دلیل انعطاف پذیر بودن نباید بیش از حد معمول کشیده شود چرا که در صورت کشش محکم موها از ریشه، بافت های آن آسیب می بیند و پیوند بین موها و پوست سر شل می شود در نتیجه موها شروع به ریزش می کند از این رو باید از دم اسبی بستن و بافت ریز و محکم موها خودداری نمایید.

حداقل استفاده از مواد و رنگ های شیمیایی:

مصرف پی در پی رنگ مو و مواد شیمیایی همواره آسیب های جدی و جبران ناپذیری به فولیکول مو وارد می کند و با سوزاندن ریشه و ساقه موها سبب ریزش آن ها می گردد از این رو باید برای جلوگیری از ریزش موها مصرف مواد پراکسید را به حداقل برسانید.

استفاده از برس های نرم با الیاف طبیعی:

استفاده از برس های نرم با الیاف طبیعی سبب تحریک غده های چربی پوست سر و افزایش میزان مناسبی چربی بر روی موها، صاف و نرم شدن کوتیکول مو، تحریک رشد موها و در نتیجه جلوگیری از ریزش مو می گردد.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  بیماری های رایجی که بعد از شنا در استخر شایع اند کدامند؟

خودداری از مصرف شامپو و ماسک های موی قوی:

بسیاری از ماسک های مو و شامپوها دارای ترکیباتی بسیار قوی هستند که حداقل با یک بار استفاده می توانند اسیدهای چرب و چربی های مفید و طبیعی پوست سر را به طور کامل از بین ببرند و همواره به ریشه، ساقه و فولیکول موها آسیب جدی از جمله ریزش وارد کنند از این رو باید از مصرف هرگونه شامپو و یا ماسک مویی که دارای ترکیبات قوی است خودداری نمود و همواره محصولاتی که دارای ترکیبات ملایم هستند، مورد استفاده قرار داد.

استفاده از شامپوهای ضد ریزش مو:

شامپوهای ضد ریزش مو به دلیل فرمولاسیون خاص خود همواره به تقویت ریشه های مو کمک می نمایند که همین امر سبب جلوگیری از ریزش موها می گردد از این رو باید برای درمان ریزش مو حتما باید از شامپو ضد ریزش متناسب با نوع پوست سر و موها استفاده نمود.

حداقل استفاده از سشوار و اتوی مو:

یکی از اصلی ترین دلایل ریزش موها استفاده بیش از حد از وسایل حرارتی همچون سشوار و اتوی مو است چرا که استفاده از این وسایل سبب دهیدراته شدن فولیکول های مو می شود و در نتیجه موها آسیب پذیر می گردند و شروع به ریزش می کنند پس باید برای حفظ سلامت موها و جلوگیری از ریزش آن ها استفاده از این وسایل را به حداقل رساند.

مصرف قرص زینک:

قرص زینک یا همان روی تاثیر بسزایی در افزایش رشد موها و جلوگیری از ریزش مو دارد چرا که مواد مورد نیاز موها را تامین می کند از این رو برای حفظ سلامت موها باید روزانه یک عدد قرص زینک مصرف کنید.

مصرف مولتی ویتامین:

مولتی ویتامین ها سرشار از مواد معدنی لازم و ضروری برای رشد و نگهداری موها از جمله زینک، آهن، سلنیوم و انواع ویتامین ها از جمله ویتامین  C ،A ،B و D می باشند که همواره مصرف آن ها برای جلوگیری از ریزش، افزایش رشد و حفظ سلامت موها لازم است.

مصرف ویتامین  A:

ویتامین A سرشار از ماده ای به نام رتینوئید است که این ماده در افزایش رشد مو نقش بسزایی دارد به علاوه به حفظ سلامت موها و پوست نیز کمک می کند. برای جلوگیری از ریزش مو همواره می توان مکمل این ویتامین یا مواد غذایی سرشار از آن همچون سیب زمینی، فلفل شیرین و اسفناج مصرف نمود.

مصرف پروتئین:

فولیکول های مو به طور طبیعی از نوعی پروتئین به نام کراتین ساخته می شوند و پروتئین کراتین نیز از آمینو اسیدها تشکیل می شود. هنگامی که بدن با کمبود آمینو اسیدهای ساخت پروتئین کراتین مو مواجه شود، موها کم کم شروع به ریزش می کنند از این رو باید برای جلوگیری از بروز این عارضه غذاهای سرشار از پروتئین همچون آجیل، لوبیا، نخود فرنگی، ماهی، شیر و ماست کم چرب، تخم مرغ و گوشت مرغ و بوقلمون مصرف نمود.

 

ریزش مو مصرف بیوتین:

مصرف بیوتین یا همان ویتامین B7 سبب تولید اسید چرب بدن و پوست سر می شود و کمبود آن همواره ریزش موها را به دنبال دارد از این رو باید روزانه ۳ الی ۵ میلی گرم بیوتین جهت حفظ سلامت موها مصرف شود.

مصرف ویتامین D:

ویتامین D همواره مکملی ضروری جهت افزایش رشد موها می باشد که کمبود آن در بدن سبب ریزش بیش از حد مو می گردد از این رو باید با مصرف این ویتامین ریزش موها را متوقف نمود.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  راه های رفع کمبود آهن بدن

مصرف روغن نارگیل:

روغن نارگیل به دلیل ترکیبات موثر خود نظیر اسید لوریک ( که از شکنندگی مو جلوگیری می کند ) آسیب دیدگی هایی که ناشی از تابش زیاد نور مستقیم خورشید و حالت دادن بسیار به موها هستند را رفع می نماید از این رو در جلوگیری از ریزش مو موثر می باشد. برای جلوگیری از ریزش موها تنها کافی است که مقداری از این روغن را بر روی موهای خود بمالید و پوست سر خود را نیز با آن ماساژ دهید چرا که ماساژ پوست سر با استفاده از روغن نارگیل موجب بالا رفتن جریان خون در پوست سر گشته و رشد موها را تحریک می نماید.

مصرف جینسینگ:

مکمل ها و فراورده های موضعی جینسینگ همواره در جلوگیری از ریزش مو و افزایش رشد موها تاثیر بسزایی دارند چرا که حاوی مواد فیتوشیمیایی خاصی می باشند اما برای مصرف آن ها ابتدا باید با پزشک مشورت نمود.

مصرف روغن زیتون:

روغن زیتون به دلیل خاصیت نرم کنندگی خود در صورت مالش بر روی موها سبب نرم شدن و جلوگیری از خشکی و شکنندگی آن ها می شود به علاوه قرار دادن این روغن در رژیم غذایی موجب جلوگیری از ریزش موی ژنتیکی می گردد.

مصرف اسانس های روغنی:

اسانس های روغنی نیز همانند سایر مواد گفته شده در متوقف کردن ریزش مو به طور چشمگیری متاثر هستند. ترکیب اسانس روغن علف لیمو و نعناع فلفلی به علاوه روغن جوجوبا می تواند ریزش مو را مهار کند و ترکیب روغن هسته انگور، روغن چوب سدر به علاوه اسانس اسطوخودوس و رزماری می تواند به درمان طاسی ( ریزش موی سکه ای ) کمک نماید. توجه داشته باشید که هر کدام از ترکیبات گفته شده را بیش از ۱۰ دقیقه بر روی پوست سر و موها باقی نگذارید و پس از گذشت ۱۰ دقیقه با شامپویی ملایم و آب ولرم موها را شست و شو دهید.

مصرف آب پیاز:

از آنجایی که آب پیاز خام می تواند به درمان طاسی سکه ای کمک نماید پس در جلوگیری از ریزش موها نیز تاثیر زیادی دارد.

روش های پزشکی درمان ریزش مو

لیزر درمانی:

لیزر درمانی موها یا همان درمان ریزش مو با نور قرمز نوعی روش پزشکی جهت مهار ریزش موی ناشی از ژنتیک و شیمی درمانی است که در این روش سلول های اپیدرم مو را تحریک می شوند و در نتیجه رشد و حجم موها افزایش می یابد.

ریزش مو پلاسمای غنی از پلاکت:

در این روش درمانی پلاسمای غنی شده از پلاکت را به پوست سر به ویژه مکان هایی که دچار ریزش شده اند تزریق می کنند که همین امر به مهار ریزش مو و تحریک رشد موها کمک شایانی می نماید.

سخن پایانی

به طور کلی تمامی روش های گفته شده در مهار و درمان ریزش مو متاثرند اما یکی از بهترین روش ها جهت درمان ریزش مو داشتن رژیم غذایی سالم و سرشار از مواد مغذی و ویتامین هاست که به تقویت نمودن ریشه و ساقه موها کمک شایانی می نماید و همواره از سست شدن ریشه مو جلوگیری می کند.

ریزش مو

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

چگونه می توان ریزش مو را کم و درمان کرد؟

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا