تعمیرات ساختمان

بازسازی منزل مسکونی | نکات بازسازی داخل منزل

بازسازی منزل مسکونی|نکات بازسازی داخل منزل، راهنمای بازسازی منزل

بازسازی منزل دلایل گوناگونی می تواند داشته باشد. در برخی مواقع رطوبت ساختمان افراد را کلافه می‌کند، یا امکان دارد، که آشپزخانه بیش از اندازه کوچک باشد و افراد نتوانند کارهای خود را به راحتی انجام دهند. همچنین امکان دارد، که مایل باشید فضای زندگی خود را مدرن تر نمایید. بهتر است، که طراحی و بازسازی منزل توسط افراد متخصص انجام شود، تا کار به صورت اصولی پیش رود و همچنین بازسازی منزل هزینه زیادی نداشته باشد. در صورتی که خودتان بخواهید منزل مسکونی را بازسازی نمایید، باید اطلاعات کافی در مورد مراحل انجام کار و هزینه های مربوط به آن را داشته باشید.

پیش نیازهای مهم برای بازسازی کردن منزل

برای بازسازی کردن فضای داخل منزل باید برنامه‌ریزی داشته باشید و کارها را مرحله به مرحله انجام دهید. بازسازی منزل بدون مشکل نخواهد بود و پروژه اساسی است. قبل از اینکه بازسازی را شروع کنید، باید از منزل خود ارزیابی داشته باشید و بدانید که کدام قسمت‌ها به ارتقا یا تعمیر احتیاج دارند. چنانچه بخواهید خانه های بسیار قدیمی را بازسازی کنید، این موضوع بسیار مهم خواهد بود.

مطالبی که در این مقاله آورده شده است مربوط به مراحل کار برای منزل های دربست است، ولی می توانید از آن برای بازسازی کردن آپارتمان نیز استفاده کنید.

مراحل طراحی و بازسازی منزل مسکونی

همانطور که گفتیم قبل از اینکه بازسازی منزل مسکونی را شروع کنید، باید با مراحل کار آشنا باشید و به صورت اصولی این کار را انجام دهید. در صورتی که مراحل گفته شده رعایت نشود، مشکلات زیادی را در پی خواهد داشت. در ادامه هر کدام از این مراحل را به صورت کامل مورد بررسی قرار می دهیم:

بازسازی منزل

مرحله اول/منزل به محکم سازی نیاز دارد یا خیر؟

مقاوم سازی و محکم کردن فقط برای خانه های خشتی و کاهگلی نمی باشد. سازه های فولادی و بتنی و همچنین اتصالات آنها نیز در برخی موارد احتیاج به محکم سازی دارند. قبل از اینکه بازسازی را شروع کنید، کارشناس را به منزل آورده و نظر او را جویا شوید. این مورد در مواردی که قصد دارید سقفی و دیواری را گسترش دهید یا دیواری را حذف کنید، بسیار حائز اهمیت خواهد بود.

مرحله دوم/برای تخلیه و تخریب برنامه ریزی کنید

در دومین مرحله برای بازسازی کردن منزل مسکونی، خارج کردن نخاله ها و تخریب فضا را باید انجام دهید. در صورتی که فقط می خواهید بازسازی جزئی داشته باشید و دیوارها را رنگ آمیزی کنید می توانید از این مرحله عبور کنید، اما چنانچه برنامه‌ریزی شما برای بازسازی درونی منزل به گونه ای است، که نیاز به کندن دیوار، سرامیک کف، جدا کردن کابینت و خراب کردن دیوار را دارد، این مرحله را باید انجام دهید. اطمینان حاصل کنید، که ساختمان از استحکام لازم برخوردار است. این به نفع شما خواهد بود. توصیه می شود، که از پیمانکار حرفه ای برای این کار مشورت بگیرید. چون احتمال دارد، که تخریب به ابزار یا مهارت خاصی نیاز داشته باشد، تا به سازه ساختمان شما آسیبی وارد نشود.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  چگونگی بازسازی حمام با صرف کمترین میزان هزینه ممکن

مرحله سوم/کارهای تأسیساتی و زیربنایی بازسازی

در این مرحله باید اسکلت منزل مورد نظر را آماده نمایید، اگر بازسازی اساسی مدنظر شما است و می خواهید دیوارها را جابجا نمایید و یا به اتاق پنجره یا در اضافه نمایید و… حتماً باید کارهای زیربنایی و تاسیساتی انجام شود. در این مرحله باید از افراد متخصص برای بررسی سیم کشی و لوله کشی ها کمک بگیرید. چنانچه ساختمانی اتصالی و رطوبت زیادی دارد و یا اگر منزل مورد نظر کلنگی است، با عجله از این مرحله نباید عبور کنیم.

بازسازی منزل

مرحله چهارم/عایق بندی و مقاوم سازی سقف

در صورتی که خانه به اندازه کافی مقاوم باشد، پس از پایان کار آسایش شما تضمینی خواهد بود و هم اینکه در حین طراحی بازسازی، احتمال خسارت کاهش پیدا خواهد یافت. بنابراین بهتر است، که در مورد مشکل نداشتن ایزوگام و قیرگونی اطمینان حاصل کنید و اگر لازم بود سقف را عایق بندی کنید.

مرحله پنجم/ اقدامات لازم قبل از گچ‌کاری

این مرحله از بازسازی و طراحی خانه به تمام اقداماتی ارتباط دارد، که باید قبل از شروع گچ کاری دیوارها و سقف انجام شود. ابتدا باید تکلیف نصب راه پله، پر کردن یا ایجاد طاقچه را مشخص نمایید. سپس با توجه به پروژه باید مراحل زیر انجام داده شود:

  • لوله کشی شوفاژ و پکیج
  •  لوله کشی آب گرم و سرد و فاضلاب
  •  افزودن پریز و کلید یا سیم کشی برق، دوربین مدار بسته، سیستم تهویه مطبوع، اینترنت و تلفن.

وقتی که درون منزل این مرحله انجام شد، کابل ها از دیوار و سقف بیرون زده شده و مکان نورپردازی ها نشان داده می‌شود. همچنین لوله کشی هایی که برای نصب کردن توالت فرنگی، روشویی، وان و… در مکان مورد نظر باید انجام شود.

مرحله ششم/گچ کاری منزل

پس از این مرحله شکل منزل ایده آل شما نمایان خواهد شد. وقتی لوله ها و سیم ها در مکان مخصوص خود قرار گرفتند، باید گچ کاری سقف، دیوار و نصب گچ‌بری شروع شود. در این مرحله برخی از افراد در طراحی خود برنامه دیگری دارند. مانند، نصب کردن سقف کاذب کناف، که در این مرحله از بازسازی باید انجام شود.

بازسازی منزل

مرحله هفتم/کفسازی منزل

برخی از افراد در بازسازی منزل خود برنامه کف سازی با پارکت، سرامیک و موارد دیگر را دارند. در این مرحله باید نصب آنها انجام شود. در صورتی که برای کف سازی منزل خود مواردی مانند همبند یا پارکت کلیکی را مد نظر دارید، می توانید در آخرین مرحله از بازسازی این کار را انجام دهید.

مرحله هشتم/نصب لوازم غیر الکتریکی یا الکتریکی

در مراحل قبل کابل ها از دیوار و سقف بیرون زده شدند. در این مرحله باید رسیدگی به آنها انجام شود. انواع لوستر، پریز، کلید و نورپردازی برقی نصبشان در این مرحله باید صورت بگیرد. پنجره ها، درب ها، محافظ‌ها، نرده های راه پله هم باید نصب گردند. شیرآلات، کابینت آشپزخانه، توالت، وان، شوفاژها، روشویی، کمد دیواری و… در این مرحله از بازسازی منزل، باید در مکان مخصوص خود قرار داده شوند. دستگاه دوربین مدار بسته و تهویه مطبوع هم باید نصب شوند. این مرحله بسیار هیجان انگیز است، چون با کمی دقت خانه جدید خود را خواهید دید.

مرحله نهم/دکور و نقاشی

آخرین مرحله بازسازی منزل ارتقاء آرایش و دکور آن می باشد. سطوح را سمباده زده و برای رنگ آمیزی کردن آماده نمایید. درب ها، دیوارها و پنجره ها باید رنگ شوند و پس از آن پرده های مورد نظر خود را نصب نمایید. تمام جزئیات را کامل کرده و منزل خود را تمیز کاری نمایید. مبلمان و دیگر لوازم خانگی خود را در محل خود قرار دهید.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  ترمیم کننده بتن چیست و چه کاربردی دارد؟

نکات مهم درباره‌ی بازسازی

حالا که با مراحل مختلف بازسازی منزل آشنا شدید، باید تصمیم بگیرید، که از کجا شروع کرده و از چه کسانی کمک بگیرید و به کجا بروید. در ادامه به نکات مهم بازسازی منزل خواهیم پرداخت:

نوع قرارداد بازسازی منزل را مشخص کنید

در بازسازی منزل نباید مسائل قانونی و حقوقی را فراموش نمایید. پروژه بازسازی منزل دارای ۳ نوع هزینه، یعنی هزینه نصب و اجرا، هزینه مصالح و حق الزحمه پیمانکار می‌باشد، که نحوه پرداخت آنها به سه شکل می‌تواند باشد، که هر کدام از آنها را توضیح می دهیم.

قرارداد بازسازی منزل به صورت دستمزدی

در قراردادهای دستمزدی به پیمانکار حق الزحمه ثابتی داده می شود و پروژه توسط پیمانکار مدیریت خواهد شد. هزینه اجرا و مصالح به صورت تنخواه گردان و تدریجی داده می شود.

قرارداد بازسازی بدون مصالح

مبلغ این نوع از قراردادها در بازسازی منزل شامل هزینه های حق الزحمه پیمانکار و هزینه های اجرایی است. هزینه مصالح برآورد شده ولی در قرارداد آورده نمی شود. در قرارداد بازسازی منزل بدون مصالح، مصالح بازسازی تکه تکه تهیه شده و کارفرما به صورت تنخواه هزینه را پرداخت خواهد کرد.

قرارداد بازسازی منزل به صورت درصدی

این قرارداد بیشتر رایج است. در قرارداد درصدی هزینه کلی به صورت تقریبی بر آورده شده و به کارفرما گزارش می‌شود. میزان حق الزحمه پیمانکار علاوه بر هزینه های اجرا و مصالح، درصدی از فاکتور اجرا و مصالح را نیز شامل می شود.

زمان مناسب‌تر و بهتر برای بازسازی منزل

وقتی که منزل شما دیگر تناسبی با نیازهایتان ندارد پیشنهاد می شود، که بدون عجله انتظارات خود را به صورت معین و دقیق مشخص نمایید. برخی از افراد فقط می‌خواهند صرفاً تغییرات کمی در ظاهر ساختمان خود دهند و برخی از افراد نیز بازسازی اساسی تر مدنظرشان می باشد. بنابراین باید تصمیم خود را در این مورد گرفته و بودجه بندی نمایید و بازسازی منزل خود را با برنامه پیش ببرید. انجام بازسازی منزل در فصل زمستان و پاییز که فصل های سرد سال هستند، هزینه های کمتری خواهد داشت و افراد متخصص کارشان را راحت تر انجام خواهند داد.

کمتر کردن هزینه های بازسازی منزل

بهتر است این مورد را با یک مثال بیان کنیم. تصور نمایید، که در خانه کمبود نور شما را اذیت می‌کند. در این حالت ممکن است، که به اضافه کردن پنجره و سوراخ کردن دیوار فکر کنید، اما این راهکار تنها راه حل نیست. برای این که هزینه بازسازی منزل شما کمتر شود و در عین حال نور خانه افزایش پیدا کند، راه هایی را می توانید انتخاب کنید، که کمتر تهاجمی هستند. همانند استفاده از لوله نوری‌ استفاده از این موارد موجب می‌شود، که نور به منزل شما انتقال یابد و در عین حال هزینه کاهش پیدا خواهد کرد. همچنین در صورتی که می‌خواهید کابینت های خود را تغییر دهید، به جای اینکه همه آنها را عوض کنید، می توانید آنها را رنگ آمیزی نمایید و یا یراق آلات و دستگیره آنها را تعویض نمایید. همچنین استفاده از برچسب کابینت نیز توصیه می شود.

بازسازی منزل مسکونی| نکات بازسازی داخلی منزل

امتیاز سردبیر

مجموع امتیازات

بررسی مراحل بازسازی منزل مسکونی

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا