خدمات فاضلاب و لوله بازکنی

دلایل و نشانه های گرفتگی و پر شدن چاه فاضلاب چیست؟

شماره تلفن نمایندگی تعمیر یخچال، تلویزیون 021

در این مقاله از ایبک امداد می خواهیم برای شما دلیل و نشانه های پر شدن و گرفتگی چاه فاضلاب را به طور کامل بیان کنیم تا در صورتی که با این مشکل روبرو شدید بتوانید آن را تشخیص داده و سریعاً برطرف کنید.

دلایل گرفتگی و یا پر شدن چاه فاضلاب چیست؟

اخطارهایی هستند که می توانند به شما اعلام کنند که لوله فاضلاب دچار گرفتگی شده و یا در آینده گرفته خواهد شد، بوی بد فاضلاب از سینک ظرفشویی و یا چاه حمام می تواند یکی از این نشانه ها باشد، بسته شدن راه آب هم نشانه دیگر گرفتگی در لوله فاضلاب است.

در صورتی که راه آب گرفته بود سریعاً باید با روش های مناسب گرفتگی را رفع کنید زیرا ممکن است مشکل حاد تر شده و برای شما دردسرساز شود.

چه زمانی لوله فاضلاب دچار گرفتگی می شود؟

گرفتگی در چاه فاضلاب جزو مواردی است که امکان دارد برای همه افراد به وجود بیاید هر ساختمانی ممکن است با این مشکل روبرو شود مثلاً چاه هایی که در منطقه‌ی کوهستانی هستند به دلیل سنگی بودن منطقه، چاه فاضلاب آنها کشش کمتری داشته و ممکن است به طور مداوم پر شود ولی چاه هایی که کشش بالایی دارند و از جنس شن می باشند ممکن است تا ۲۵ سال هم پر نشوند این چاه ها زحمت کمتری دارند.

چاه های فاضلاب به طور معمول از جنس خاک معمولی هستند و در صورتی که ساختمان کشش زیادی داشته باشد، بیشتر آب در خاک نفوذ می کند. در صورت پر شدن چاه باید بعد از تخلیه، چاه فاضلاب را لایروبی کنید. در لایروبی، لایه های دیواره چاه کنده می شود و آب می تواند به راحتی در زمین نفوذ کند. موارد مختلفی مانند مواد پلاستیکی، چربی ها، مو و… می تواند یک لایه مقاوم در مقابل آب شده و دیواره کانال فاضلاب را بپوشاند و این باعث جلوگیری از نفوذ آب در خاک می شود و چاه زود پر خواهد شد. بهترین روش برای برطرف کردن مشکل در این صورت لایروبی چاه بعد از تخلیه است.

چاه فاضلاب

نشانه های پر شدن چاه فاضلاب چیست؟

پر شدن چاه فاضلاب نشانه های زیادی دارد مانند بالا زدن آب توالت، گرفتگی چاه توالت، بوی بد فاضلاب در خانه، باز نشدن توالت، وجود حشرات مانند سوسک در خانه و…

همانطور که گفتیم در زمین های غیر ماسه ای، عدم کشش آب در خاک وجود داشته و به دلیل کم بودن قطر چاه و نبود انباری، چاه اصلی بعد از مدتی پر خواهد شد ولی در زمین هایی که شنی می باشند احتمال پر شدن چاه کمتر از زمین های خاکی است.

بیشتر موارد راه آب دستشویی و ظرفشویی می گیرد و آب حرکت نمی کند این مورد بیشتر در منازل قدیمی به وجود می آید که باید با تلمبه زدن و یا استفاده از محلول های لوله بازکنی مشکل را برطرف کرد گاهی هم از روش های خانگی برای رفع گرفتگی استفاده می کنند.

استفاده از محلول های لوله بازکنی و اسید ممکن است به مرور باعث پوسیدگی لوله ها و آسیب به اتصالات لوله شود و می تواند بسیار مشکل ساز باشد. بی خطر ترین و مطمئن ترین راه برای رفع مشکل، استفاده از دستگاه های لوله باز کنی فنر می باشد که لطمه‌ای به لوله وارد نمی کند.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  استحکام و طول عمر لوله های پلی اتیلن در فاضلاب شهری | کاربرد لوله های پلی اتیلن

دلایل مهم گرفتگی لوله چیست؟

مهمترین دلایل گرفتگی لوله جمع شدن مو، جامدات، آشغال در داخل سیفون و جرم گرفتگی لوله ها می باشد که باعث مسدود شدن راه آب خواهد شد معمولاً موها و چربی ها باعث گرفتگی در لوله شده و این مشکل بیشتر در ساختمان های قدیمی که لوله های آن، از جنس چدن می باشد، اتفاق می افتد.

برای لوله های پلاستیکی کمتر این مشکل به وجود می آید در صورتی که نکات مهم را برای پیشگیری از پر شدن فاضلاب و گرفتگی لوله رعایت کنید کمتر با این مشکل روبرو خواهید شد.

نشانه های پر شدن چاه فاضلاب چیست؟

یکی از مشکلاتی که ممکن است برای شما پیش بیاید، پر شدن چاه فاضلاب است. شاید بخواهید بدانید که نشانه پر شدن چاه فاضلاب چیست و از کجا باید فهمید که چاه فاضلاب پر شده است؟ نشانه هایی را که می خواهیم نام ببریم دلیل قطعی برای پر شدن چاه نیست، ممکن است یک یا چند مورد از این موارد وجود داشته باشد ولی باز هم چاه پر نشده باشد. مهمترین نشانه های پر شدن چاه عبارتند از:

  1. منتشر شدن گازهای سپتیک و همچنین بوی بد فاضلاب
  2. رطوبت در دیوار اطراف چاه فاضلاب
  3. شنیده شدن صدای آب
  4. بالا زدن فاضلاب از لوله

در ادامه می خواهیم این موارد را توضیح داده و شما را با آنها به طور کامل آشنا کنیم.

۱- منتشر شدن گاز های سپتیک و همچنین بوی بد فاضلاب

بدلیل اینکه چاه فاضلاب منبعی برای تجمع ضایعات انسانی، پسماند میوه ها، مواد غذایی و غیره می باشد، دارای گازهای سپتیک بوده که باید به وسیله لوله این گازها از فاضلاب خارج شود؛ که این کار معمولاً به وسیله لوله ونت انجام می شود. وقتی که چاه خالی باشد گاز هم حجم کمی دارد ولی در صورتی که چاه پر می شود، گازهای سپتیک متراکم شده و بوی بد فاضلاب را به وجود می آورد. البته این بوی زننده فقط یکی از موارد انتشار گاز سپتیک می باشد.

۲- وجود رطوبت در دیوار اطراف

در صورتی که چاه فاضلاب پر شود به دلیل حجم زیاد فاضلاب، به همان اندازه هم رطوبت وجود دارد، حجم زیاد رطوبت نمی تواند در خاک جذب شود و مقداری از آن به دیوار اطراف و یا به زمین نفوذ می کند. رطوبت در دیوار اطراف، می تواند یکی از دلایل مهم پر شدن چاه های جذبی باشد. اگر رطوبت کم بود می توانید دست خود را بر دیوار بکشید تا از رطوبت در دیوارها اطمینان پیدا کنید.

۳- شنیدن صدای آب

شنیده شدن صدای آب از چاه فاضلاب مانند این است که شما آب را داخل سطل پر از آب بریزید و یا اینکه جسمی را داخل یک ظرف پر از آب پرت کنید که در این صورت صدای خاصی تولید می‌کند. ساختار چاه هم به همین صورت است، در صورتی که چاه خالی باشد فاضلاب و آبی که در داخل چاه می ریزند باعث ایجاد صدا می شود و صدا کم بوده و به گوش نمی رسد ولی اگر حجم چاه پر شود و آب زیاد هم داخل چاه باشد شما می توانید به راحتی صدای ریختن فاضلاب و آب داخل چاه را بشنوید.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  روش برطرف کردن گرفتگی توالت فرنگی با مدفوع، دستمال کاغذی و اشیاء

۴- بالا زدن فاضلاب از لوله

یکی از راه هایی که می توانید تشخیص دهید که چاه فاضلاب پر شده است، بالا زدن فاضلاب از لوله پارکینگ، توالت، کف شوی، حیاط و غیره می باشد. البته ممکن است این نشانه دلیل پر شدن چاه نباشد یعنی احتمال دارد بالا زدن آب از لوله به دلیل گرفتگی لوله هم باشد برای اینکه متوجه شوید آیا مشکل به دلیل گرفتگی لوله است یا پر شدن چاه، باید ابتدا لوله را فنر بزنید و اگر مشکل برطرف نشد حتماً چاه فاضلاب پر شده است که باید آن را تخلیه کنید.

دلایل پر شدن چاه فاضلاب چیست؟

یکی از مشکلاتی که بسیاری از افراد با آن روبرو هستند پر شدن حجم چاه فاضلاب است دلایل بروز این مشکل می تواند موارد زیر باشد:

  1. وارد شدن ضایعات به داخل چاه
  2. کم بودن حجم و ارتفاع چاه
  3. کوچکی انباره چاه
  4. متصل بودن راه آب باران یا همان ناودان به چاه فاضلاب

۱- وارد شدن ضایعات به داخل چاه فاضلاب

چاه فاضلاب برای وارد شدن ضایعات به داخل چاه ساخته شده است ولی گاهی ضایعات ممکن است موادی باشد که باعث پر شدن چاه می شوند مثلاً اگر در داخل لوله های فاضلاب پس مانده مواد غذایی، تفاله چای، میوه جات و یا اشیا و…. را بریزید باعث پر شدن چاه خواهد شد. این مواد به دیواره چاه جذبی چسبیده و باعث رسوب زیادی می شود. رسوب ها لایه محکم ساخته و مانع از جذب آب به خاک می شوند. در این زمان است که چاه پر شده و باید از خدمات تخلیه چاه به وسیله تانکر و همچنین لایروبی چاه استفاده کنید.

۲- کم بودن حجم و ارتفاع چاه

گاهی ممکن است حجم و ظرفیت چاه جوابگویی فاضلاب تولید شده به وسیله ساکنین نباشد به زبان ساده تر بگوییم ممکن است حفر یک چاه با تعداد ساکنین آنها متناسب نباشد و این مسئله به ظاهر کوچک، می‌تواند باعث پر شدن زود هنگام چاه شود.

۳- کوچک بودن انباره چاه

اگر انباره چاه کوچک باشد و با حجم فاضلاب و تعداد ساکنین متناسب نباشد باعث زود پر شدن چاه خواهد شد.

۴- وصل بودن راه آب باران به چاه فاضلاب

در بعضی از ساختمان ها لوله هایی قرار داده شده که به چاه وصل است، این کار باعث پر شدن زودهنگام چاه فاضلاب خواهد شد. زمانی که آب با حجم کم داخل چاه ریخته شود جذب خاک می شود ولی وقتی آب باران با حجم زیاد و با شدت وارد چاه می شود زمان زیادی لازم است تا جذب خاک شود، به همین دلیل چاه به سرعت بالا می‌زند و نیاز به تخلیه چاه خواهید داشت.

چاه فاضلاب

سخن پایانی

در این مقاله از ایبک امداد شما را با دلایل و نشانه های پر شدن و گرفتگی چاه فاضلاب به طور کامل آشنا کردیم در صورتی که با این مشکل روبرو شدید می توانید به وسیله مطالعه این مقاله از پر شدن چاه فاضلاب اطمینان پیدا کنید. در صورت پر شدن چاه و یا گرفتگی آن حتماً با شرکت های معتبر لوله‌ بازکنی تماس بگیرید تا مشکل را برطرف کنند.

تعمیر یخچال شبانه روزی

31

دلایل و نشانه های گرفتگی و پر شدن چاه فاضلاب چیست؟

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

دلایل پر شدن چاه فاضلاب چیست؟

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا