
هزینه سیم کشی، تعویض و نصب کلید پریزهای برق ساختمان


نصب کلید و پریز همچنین تعویض آنها، جزو خدمات ابتدایی برقکاری ساختمان به حساب میآید. تقریباً میتوان گفت که این تجهیزات جزو پرکاربردترین مواردی هستند که به سیستم برق یک ساختمان مربوط میشوند. کلید پریزها طول عمر معینی دارند به همین دلیل بعد از گذشت مدتی ممکن است نیاز به تعویض پیدا کنند. اگر میخواهید با روش تعویض آنها آشنا باشید باید ابتدا استاندارد نصب کلید و پریز را بشناسید. این کار سخت نیست ولی به دلیل سر و کار داشتن با برق باید نکات ایمنی را کاملاً رعایت کنید. در ادامه شما را با نصب کلید و پریزهای روکار و همچنین توکار و عواملی که بر هزینه سیم کشی مؤثر است آشنا میکنیم.
هزینه سیم کشی و نصب کلید و پریز به چه صورت محاسبه میشود؟
برق ساختمان جزو نیازهای ضروری محسوب میشود زیرا بیشتر لوازم خانگی مانند پرینتر، دستگاه چاپ، کامپیوتر، تلویزیون، یخچال و.. با برق کار میکنند، پس لازم است تمام مراحل سیم کشی و برق کشی با دقت و اصولی انجام بگیرد و تمام استانداردهای ایمنی به وسیله برقکار انجام شود. در هنگام انجام سیم کشی، افراد با برق سروکار دارند به همین دلیل میتواند خطرات زیادی آنها را تهدید کند. پس باید در این زمینه تجربه بالا و مهارت زیادی داشته باشند. در محاسبه قیمت سیم کشی عوامل زیادی تأثیر دارند.
هزینه سیم کشی و نصب کلید و پریز طبق نرخ اتحادیه محاسبه میگردد. هرچند که استانداردهای این کار یکی است ولی قیمت تمام شدن پروژه در نصب کلید پریز با دیگر پروژهها، کمی فرق داشته و نمیتوانیم قیمت دقیقی را به عنوان هزینه کار بیان کنیم.
برای اینکه قیمت پروژه مورد نظرتان را تخمین بزنید، میتوانید بدون دردسر از متخصصان فعال در این زمینه قیمت بگیرید و اگر تمایل داشتید، پیشنهادات داده شده را قبول کرده و یا آن را رد کنید. در ادامه مقاله، عواملی را که بر قیمت نصب کلید و پریز مؤثر هستند برایتان نام میبریم تا بتوانید بهترین ایده را برای هزینهها داشته باشید.
چه عواملی بر قیمت سیم کشی تأثیر دارد؟
مدارهای الکتریکی را برای کنترل کردن مقدار برقی که مصرف میشود، طراحی میکنند. وقتی که از محدوده این مدار برق بیشتری مصرف شود، باعث ایجاد اتصالی خواهد شد. مدارها از فیوز، سیم و دستگاههای مختلفی مثل چراغها و همه دستگاههایی که به فیوز متصل شدهاند، تشکیل شده و با مصرف برق به وسیله دستگاه، بار کلیه این مدارها زیاد خواهد شد.
وقتی مصرف برق افزایش پیدا میکند باعث میشود مدار خاموش شده و فیوز بپرد، پس تعویض فیوز هم جزو اجرت سیم کشی ساختمان است. در صورتی که فیوز در مدار قرار نداشته باشد، بار الکتریکی باعث خواهد شد سیمها بیش از اندازه داغ شده و ذوب میشوند و گاهی ممکن است باعث آتش سوزی هم بشود. مدارهای مختلف دارای بارهای الکتریکی مختلفی هم هستند و این باعث میشود بعضی از مدارها مجبور به تحمل بار بیشتری شوند. در ادامه شما را با عواملی که میتواند در قیمت سیم کشی ساختمان اثر بگذارد آشنا میکنیم:
۱- مساحت بنای ساختمان
گاهی ممکن است پیدا کردن مشکلی که در سیم کشی ساختمان وجود دارد زمان زیادی بگیرد. گاهی هم احتمال دارد نیاز به کندن دیوارها و لوله کشی هم باشد. این عوامل میتواند باعث شود که برقکار گاهی به شکل پروژهای و یا روزمزد با شما قرارداد ببندد و هر کدام از این موارد قیمت مختلفی دارد البته یک نوع دیگر قیمت دهی هم در سیمکشی ساختمان وجود دارد و به این صورت است که قیمت پروژههای سیمکشی به شکل متری محاسبه میشود.
۲- نوع سیم کشی
قطعاً نوع سیمکشی میتواند در روی اجرت سیم کشی و روش محاسبه دستمزد، تأثیر زیادی داشته باشد. مثلاً ممکن است برای رفع اتصالی در سیم کشی و یا سیم کشی چراغهای روشنایی، برقکار مجبور شود وقت زیادی صرف کند تا محل اتصال را پیدا کند و این میتواند باعث بالا رفتن اجرت برق کار شود.
۳- سیم کشی لوستر و روشنایی
نصب چراغ و لوستر مراحل زیادی دارد و با توجه به نوع چراغی که میخواهید نصب کنید که دیواری باشد و یا سقفی و یا اینکه چند شعله باشد و یا تک شعله، با هم فرق میکند. پس دستمزد برقکار بر اساس سیم و تجهیزات به کار رفته و همچنین ساعات کار انجام شده تغییر میکند.
۴- منطقه محل سکونت
منطقه محل سکونت میتواند در روی هزینه سیم کشی و طراحی برق ساختمان اثرگذار باشد. البته این هزینه برای ساختمانهایی که به تازگی ساخته میشوند، به وسیله شرکتها محاسبه شده و هزینه اضافی هم دریافت نمیشود.
۵- بخش وسایل دیگر
هزینه برقکشی برای وسایلی مثل کولر، آیفون، لوستر و… میتواند در قیمت برق کشی برای ساختمان، تأثیرگذار باشد.
چه عواملی در نصب کلید و پریز تاثیرگذار هستند؟
عوامل زیادی در هزینه نصب کردن کلید و پریز تأثیر دارند که مهمترین آنها عبارتند از:
- تعداد کلید و پریزهایی که میخواهید نصب کنید.
- توکار و یا روکار بودن کلید و پریزها
- قوطی گذاری کردن برای کلید و پریز
- خراب کردن قوطیهای کلید و پریز
- باز و بسته کردن کلید پریزها
- نوع و جنس کلید و پریزی که میخواهید نصب کنید.
نحوه عوض کردن کلید و پریزها
در ادامه میخواهیم شما را به شکل خلاصه با روند نصب کلید و پریزها آشنا کنیم. دقت کنید که استفاده بهینه و درست از کلید و پریز میتواند در برقکاری ساختمان، به زیبایی بنا کمک کند. پس قبل از اقدام به نصب کلید و پریز، باید دقت داشته باشید که به اندازه لازم از کلید و پریز استفاده کنید.
میتوان مشکل کم بودن پریزها را با قرار دادن سه راهیها رفع کرد و یا ممکن است بخواهید به دلیل کمی نور فضا، کلید و پریز بیشتری نصب کنید در این صورت توصیه میکنیم از منبع نور با کیفیتتری استفاده کنید.
برای عوض کردن کلید و پریز مراحل زیر را انجام دهید:
مرحله اول
برای کار با برق، اولین مرحلهای که باید در نظر داشته باشید بحث ایمنی است. در اولین مرحله فیوز را قطع کرده و بوسیله فازمتر از قطع برق اطمینان پیدا کنید. حالا می توانید مرحله بعدی را شروع کنید.
مرحله دوم
برای نصب کردن کلید و پریز در دومین مرحله باید به سیمها دسترسی پیدا کرد. به وسیله فازمتر، محافظ را از روی کلیدها برداشته و بعد از اینکه پیچها را باز کردید، کمی آن را چپ و راست کنید تا صفحه از جای خود درآمده و از روی سیمها کنار برود. حالا به وسیله فازمتر باید سیمهایی را که به کلید وصل هستند به آرامی جدا کنید.
دقت کنید اگر سیمی فرسوده شده، آن را به وسیله سیم چین بچینید. دوباره روکشهای سیم را برداشته و از سیمهای جدید جهت اتصال کمک بگیرید. سیمهای فرسوده باعث میشوند که پریز بسوزد. این کار شما به عبور بهتر جریان برق و رسانایی سیم، کمک میکند.
دقت داشته باشید به همان صورت که کلید و پریز را باز کردید، باید پریز جدید را وصل کنید. در صورتی که سیمها جابجا به پریز وصل شوند ممکن است از جهت فنی مشکلی ایجاد نشود ولی توصیه میکنیم سیمها را به همان صورت که باز شدهاند، ببندید. سیمهای لخت را در جای اولیه خود گذاشته و بعد از اینکه آنها را محکم کردید محافظ پریز را هم ببندید. حالا عوض کردن کلید و پریز شما با موفقیت صورت گرفته است.
استانداردهای لازم برای نصب کردن کلید و پریز برق
برای نصب کردن کلید و پریز برق باید استانداردهای لازم را بشناسید و آنها را رعایت کنید زیرا رعایت این استانداردها برای ایمنی ساکنین محل ضروری است.
۱- فاصلهها را رعایت کنید
رعایت فاصلهها کمک میکند که نصب کردن کلید و پریز، تمیز به نظر بیاید و مانند یک اثر هنری انجام بگیرد. فاصله هایی که باید برای نصب کلید و پریز رعایت کنید عبارتند از:
- فاصله جعبه فیوز برق از کف: ۱۵۰ الی ۷۰ سانتی متر
- فاصله نصب کلید و پریزها از کف: حدود ۱۱۰ الی ۱۲۰ سانتیمتر
- فاصله آویز کردن لامپ از سقف: ۳۰ الی ۵۰ سانتیمتر
- فاصله جعبه فیوز از لوله آب و گاز: حدود یک سانتیمتر
- فاصله کلید و پریزها از چهارچوبهای درب: ۱۵ الی ۲۵ سانتیمتر
۲- ظرفیت فیوزها را رعایت کنید
دومین استانداردی که برای نصب کردن کلید و پریز باید رعایت کنید ظرفیت فیوزها میباشد. دقت داشته باشید فیوزهایی که به روشنایی مربوط میشوند ۱۰ آمپر، فیوزهایی که به پریز مربوط میشوند ۱۶ آمپر، فیوزهای کنتور ۲۵ آمپر، و همچنین فیوزهای اصلی و فیوز کولر گازی ۲۰ آمپر هستند.
خرید کلید و پریز
همانطور که میدانید کلید و پریزها در انواع مختلفی موجود هستند و شما میتوانید با توجه به نیاز و سلیقه خود گزینه مناسب را انتخاب کنید. در گذشته این تنوع بسیار کم بود و مردم انتخاب کمتری برای خرید کلید و پریز داشتند. اگر به یاد داشته باشید قبلاً تمام کلید و پریزها به رنگ کرم و یا سفید رنگ و به شکل مربع بودند ولی امروزه کلید و پریزها در مدلهای زیادی ساخته شده و این تنوع، قدرت انتخاب شما را بالا میبرد. مهمترین نوع کلید و پریزهای امروزی عبارتند از:
- کلید و پریزهایی که به حسگرهای حرارتی مجهز هستند.
- کلید و پریزهای تایمردار
با انتخاب کلیدهایی که به حسگرهای حرارتی مجهز هستند، شما میتوانید در مصرف انرژی هم صرفهجویی کنید. این کلید پریزها وقتی فرد وارد محیط میشود روشن شده و بعد از اینکه خارج میشود، خاموش خواهد شد.

هزینه سیم کشی، تعویض و نصب کلید پریزهای برق ساختمان
امتیاز سردبیر
مجموع امتیاز
نحوه عوض کردن کلید و پریزها
