راهنمای کامل نصب کاغذ دیواری | مراحل نصب کاغذ دیواری
کاغذ دیواری از جمله پوششهای دیواری میباشد که امروزه افراد زیادی در دکوراسیون داخلی از آن استفاده میکنند و برای رنگ دیوار جایگزین مناسبی میباشد. کاغذ دیواری در طرحها و انواع گوناگونی وجود دارد و افراد میتوانند از طرحهای گوناگون در هر سبک چیدمانی استفاده کنند. نصب کاغذ دیواری کار راحتی نیست، اما برخی از افراد مایل هستند که این کار خودشان انجام دهند. بنابراین بهتر است که مراحل نصب کاغذ دیواری را بدانید تا بتوانید این کار را به راحتی و به صورت صحیح انجام دهید.
دلیل استفاده از کاغذ دیواری
امروزه کاغذ دیواری در اکثر پروژهها برای طراحی داخلی به عنوان پوشش اصلی مورد استفاده قرار میگیرد. یکی از مزایای نصب کاغذ دیواری این میباشد که تنوع در طرحهای کاغذ دیواری بسیار زیاد است و متناسب با هر سبک و سلیقه طرح وجود دارد. علاوه بر این کاغذ دیواری را میتوان مورد شستشو قرار داد، به همین علت برای پوشش دیواری گزینه مناسبی محسوب میشود.
راهنمای نصب کاغذ دیواری
در صورتی که میخواهید در منزل خود کاغذ دیواری نصب کنید، بهتر است که با مراحل این کار آشنایی کافی داشته باشید تا بتوانید نصب کاغذ دیواری را به صورت صحیح و اصولی انجام دهید. در این شرایط از نتیجه کار راضی خواهید بود.
لوازم مورد نیاز را تهیه کنید
در اولین مرحله برای نصب کاغذ دیواری باید لوازمی که برای این کار مورد نیاز است را تهیه کرده و در دسترس داشته باشید. برای نصب کاغذ دیواری به قیچی، اسفنج، برس کاغذ، رولر، برس مخصوص چسب، شاقول، تیغ، کاغذ دیواری با رنگ و طرح دلخواه، چهارپایه یا نردبان، مداد، متر و قلم موی بزرگ نیاز خواهید داشت.
دیوار را آماده کنید
قبل از اینکه نصب کاغذ دیواری را انجام دهید باید سطح دیوار مورد نظر و مورد بررسی قرار داده و اطمینان حاصل کنید که به صورت صاف و یکدست است. در صورتی که به هر دلیلی روی سطح دیوار یک دست نبود، باید بتونه کاری انجام داده و آن را برای نصب کاغذ دیواری آماده کنید.
جنس دیوار شما در نحوه چسبیدن کاغذ دیواری موثر خواهد بود. برای نمونه روی دیوار گچی، کاغذ دیواری به راحتی نصب خواهد شد. اما روی دیوارهای چوبی و سیمانی چسبندگی کاغذهای دیواری کمتر است. برخی از دیوارها برای نصب کاغذ دیواری نیاز به فوت و فن خاصی دارند. برای نمونه برای نصب کاغذ دیواری روی رنگ روغن حتماً باید به نکات مهم آن توجه داشته باشید، تا به بهترین کیفیت بتوانید این کار را انجام دهید.
یکی دیگر از موارد بسیار مهم برای نصب کاغذ دیواری توجه به رطوبت و نم دیوار است. برای دیوارهایی که دارای رطوبت هستند، علاوه بر اینکه مشکل را باید برطرف کنید، باید دلیل اصلی آن را پیدا کرده و آن را هم برطرف کنید. چون در صورتی که مجدداً دیوار با این مشکل مواجه شود، علاوه بر دیوار کاغذ دیواری نیز آسیب خواهد دید.
در صورتی که دیوارهای شما قبلاً دارای کاغذ دیواری است، باید آنها را جدا کنید. دیوارها را با استفاده از پاک کننده کاغذ دیواری خیس کرده و از پایین به بالا آنها را جدا کنید.
همه وسایل تزیینی و تابلوهایی که روی دیوار مورد نظر وجود دارد را برداشته و از دیوار همه میخها را بیرون آورید.
استفاده از پرایمر کاغذی بسیار کمک کننده خواهد بود. وقتی از این ماده استفاده میکنید، اگر به صورت اشتباهی کاغذ دیواری بچسبانید، پرایمر موجب خواهد شد که به راحتی کنده شده و نصب و اجرای دوباره آن آسان خواهد بود.
اندازهگیری دیوار
در این مرحله باید با استفاده از ابزارهای اندازهگیری مانند شاقول روی دیوار مورد نظر خطوط عمودی رسم کنید تا هنگام نصب کاغذ دیواری آن را به صورت کاملاً عمود و صاف بچسبانید. دقت داشته باشید که اندازهگیری دیوار برای نصب کاغذ دیواری باید به صورت دقیق انجام شود.
نصب کاغذ دیواری
پس از اندازهگیری دیوار و رسم خطوط عمودی باید چسب مخصوص را با استفاده از برس روی پشت کاغذ دیواری بزنید و از طرف بالا به پایین آن را بچسبانید. بهتر است که قبل از اینکه نصب کاغذ دیواری را انجام دهید، ۱۰ الی ۱۵ دقیقه در هوای آزاد قرار داشته باشد تا کاغذ دیواری به صورت کامل خیس بخورد.
با توجه به اینکه این مرحله بسیار حائز اهمیت است. باید نهایت دقت را داشته باشید. میتوانید برای اینکه زیر کاغذ دیواری حباب ایجاد نشود، از برس مخصوص نصب کاغذ دیواری استفاده نمایید و سطح آن را به خوبی صاف نمایید. توجه کنید که کاغذ دیواری باید به صورت آهسته چسبانده شود.
نصب رولهای دیگر کاغذ دیواری
پس از اینکه اولین روی کاغذ دیواری را نصب نمودید، باید رولهای دیگری که مانده است را نزدیک به رول اول نصب نمایید. توجه کنید که هرگز لبههای رول نباید روی هم قرار داشته باشند. بلکه به صورت کاملاً صاف و در کنار هم باید قرار داشته باشند در صورتی که در محل نصب کاغذ دیواری پریز برقی وجود دارد، میتوانید به صورت منظم و دقیق با استفاده از تیغ محل مورد نظر را خالی نمایید.
نصب کاغذ دیواری در محل فرورفتگی
در صورتی که دیوار مورد نظر دارای فرورفتگی است و یا در مسیر نصب پنجره وجود دارد. برای بخشهای فرورفتگی میتوانید کاغذ دیواری را تا کرده و مقدار اضافه آن را با استفاده از تیغ یا قیچی برش بزنید. علاوه بر این چنانچه دو رول کاغذ دیواری در محل فرورفتگی به هم میرسند، باید تناسب بین این دو صفحه به خوبی ایجاد گردد.
تمیزکاری پس از نصب کاغذ دیواری
پس از اینکه نصب کاغذ دیواری را به طور کامل انجام دادید، باید در این مرحله چسبهای اضافه و بیرون زده از کاغذ دیواری را با استفاده از اسفنج به خوبی پاک کنید تا در زیر کاغذ دیواری برآمدگی ایجاد نشود.
برای اینکه نصب کاغذ دیواری را به صورت تمیز و اصولی انجام دهید، پیشنهاد میشود پس از اینکه هر کدام از رولهای کاغذ دیواری را به سطح مورد نظر چسباندید، برای صاف شدن آن میتوانید از رولر استفاده نمایید. در این صورت هیچگونه برآمدگی یا چسب اضافه در زیر کاغذ دیواری باقی نخواهد ماند.
نکاتی در مورد نصب کاغذ دیواری
برای نصب کاغذ دیواری به صورت اصولی زیرسازی یکی از مهمترین نکاتی است که باید به آن توجه لازم را داشته باشد. در صورتی که هرگونه شکستگی، شکاف و یا سوراخ روی سطح اصلی دیوار مورد نظر وجود داشته باشد، نصب کاغذ دیواری نتیجه مطلوبی نخواهد داشت. برای یک دست و صاف کردن سطح دیوار مورد نظر معمولاً از گچ یا بتونه استفاده میکنند.
قبل از اینکه آغاز به نصب کاغذ دیواری نمایید، پیشنهاد میشود که تأسیسات برق ساختمان خود را به طور کامل قطع نمایید تا در مواقعی که در محل پریز کاغذ دیواری را جدا میکنید، دچار سانحه نشوید. پیش از آنکه کاغذ دیواری را جدا کنید، حتماً روی آن علامت گذاری نمایید.
پس از پایان یافتن نصب کاغذ دیواری پیشنهاد میشود که تا ۴۸ ساعت در محیط کسی رفت و آمد نکند تا کاغذ دیواری به صورت کامل خشک شود.
قبل از اینکه کاغذ دیواری خریداری نمایید، باید اندازه فضای مورد نظر را یادداشت کنید تا در زمان نصب کاغذ دیواری با کمبود مواجه نگردید. همیشه سعی نمایید که از متراژ محیط مورد نظر چند متر اضافه کاغذ دیواری تهیه نمایید.
میتوانید از ترکیب کاغذ دیواری طرحدار در کنار کاغذ ساده استفاده نمایید، برای طرحهای ترکیبی این چنینی هم باید به صورت دقیق متراژ را اندازه بگیرید.
در زمان نصب کاغذ دیواری از فرد دیگری بخواهید که در هنگام کار در کنارتان باشد و به شما کمک کند. در این صورت میتوانید کاغذ دیواری را به صورت کاملاً عمود چسبانده و نصب کنید.
وقتی که به نقاط تلاقی دیوارها یا همان گوشهها میرسید، ابتدا فاصله آخرین رول کاغذ دیواری با نقطه تلاقی را در چندین جا به صورت عمودی اندازهگیری نمایید. این کار کمک خواهد کرد تا از تراز بودن گوشهها اطمینان حاصل کنید. چنانچه گوشهها تراز نبودند، نوار بعدی را به اندازه ده سانتیمتر بیشتر برش دهید و طبق مراحل قبلی پشت رول کاغذ دیواری خود را چسب زده و از بالا به پایین نصب آن را انجام دهید و سپس مقدار اضافه کاغذ دیواری را برش بزنید.
دقت داشته باشید در صورتی که کاغذ دیواری دارای الگو است، باید تمام سعی خود را بکنید که این الگوها را در کنار یکدیگر و به صورت منظم قرار داده و بچسبانید. در این صورت دیوارها دارای نظم خاصی خواهند بود.
سخن تکمیلی
نصب کاغذ دیواری نیاز به دقت و مهارت زیادی خواهد داشت. اما در صورتی که در کارهای فنی مهارت و توانایی دارید، میتوانید این کار را انجام دهید. قبل از اینکه نصب کاغذ دیواری را آغاز کنید باید با نکات مهم این کار آشنایی کافی داشته باشید و وسایل مورد نیاز خود را تهیه نمایید.
قبل از اجرای نصب دیوار کاغذی توصیه میشود که دیوار مورد نظر را به صورت کامل مورد بررسی قرار داده و در صورتی که ناهمواری روی آن وجود دارد و یا نم و رطوبت دارد، برطرف کنید. در صورتی که زیرسازی برای این کار به خوبی و با دقت انجام نشود، نتیجه کار مطلوب نخواهد بود.
برای نصب کاغذ دیواری عجله نکنید و همه مراحل را با دقت و با حوصله انجام دهید. بهتر است که در زمان نصب کاغذ دیواری فرد دیگری به شما کمک کند.
راهنمای کامل نصب کاغذ دیواری | مراحل نصب کاغذ دیواری
امتیاز سردبیر
مجموع امتیازات
راهنمای کامل نصب کاغذ دیواری