پزشکی

دلایل کاهش شنوایی و پیرگوشی در سالمندان چیست؟

شماره تلفن نمایندگی تعمیر یخچال، تلویزیون 021

کاهش شنوایی در سالمندان می تواند باعث خطرات جبران ناپذیری شود. اگر سالمند قادر نباشد صداهای اطرافش را به راحتی بشنود، ممکن است در معرض خطر های روانی و جسمی قرار بگیرد. مثلاً صدای بوق اتومبیل را در خیابان نشنیده و یا بعضی جاها زنگ خطر را نمی شنود و این می تواند برای او حادثه ایجاد کند و یا ممکن است سالمند به دلیل این که از خطرات احتمالی جلوگیری کند، قادر به حاضر شدن در اجتماع نباشد و این باعث اختلالات روانی مثل انزوای اجتماعی و افسردگی در سالمندان می شود.

کاهش شنوایی و پیرگوشی در سالمندان

همه افراد وقتی سنشان بالا می رود، در عملکرد بدن آن ها تغییرات زیادی ایجاد می‌شود. یکی از این تغییرات هم کاهش شنوایی و پیرگوشی است. کاهش شنوایی در سالمندی جزو بیماری های شایع بوده و بیشتر افراد مسن را درگیر می کند. به کاهش شنوایی در سالمندی، پیرگوشی هم می‌ گویند‌. هرچند که پیرگوشی زندگی شخص را تهدید نمی‌کند ولی در صورتی که آن را درمان نکنید، می تواند در کیفیت زندگی شما تأثیر زیادی بگذارد. معمولاً افرادی که بالای ۶۵ سال دارند با این مشکل روبرو می‌شوند و حدوداً ۳۰ درصد سالمندان دچار پیرگوشی هستند. بعضی از سالمندان عزیز نمی خواهند قبول کنند که دچار مشکل شنوایی می باشند.

کاهش شنوایی می تواند ناشی از وراثت، بیماری، افزایش سن و یا سر و صدای زیاد باشد. افرادی که دچار این مشکل می شوند، مکالمه کردن با خانواده و دوستان برایشان دشوار خواهد شد. معمولاً افراد مسن که قادر نیستند خوب بشنوند، منزوی و افسرده شده و از اینکه گفته های دیگران را نشنوند، احساس خجالت و ناامیدی می کنند. این سالمندان عزیز نیاز به توجه و مراقبت زیادی دارند.

در صورتی که خودتان قادر نیستید از آنها مراقبت کنید بهتر است از یک پرستار سالمند برای این کار کمک بگیرید. اگر مشکل شنوایی در سالمند درمان نشود، به مرور بدتر شده و ممکن است فرد شنوایی خود را به طور کامل از دست بدهد. داروهای خاص، آموزش‌های ویژه، سمعک و جراحی جزو روش های درمانی کاهش شنوایی هستند. تحقیقات انجام شده می‌گوید که معمولاً سالمندانی که دچار کم شنوایی می‌شوند، بیشتر از دیگران به زوال عقل مبتلا خواهند شد و توانایی های شناختی هم در این سالمندان سریعتر کاهش پیدا می کند.

کاهش شنوایی

دلایل کاهش شنوایی چیست؟

کاهش شنوایی و یا همان پیرگوشی در سالمندان معمولاً به تدریج اتفاق می افتد. تغییرات زیادی در داخل گوش ایجاد می شود که باعث به وجود آمدن پیرگوشی در سالمند خواهد شد. این موارد عبارتند از:

  •  در ساختار گوش داخلی، تغییراتی ایجاد می شود.
  • در گوش جریان خون تغییر می کند.
  • در اعصاب مسئول شنوایی، اختلال ایجاد می شود.
  • در نحوه پردازش صدا و گفتار در مغز، تغییراتی به وجود می آید.
  • به موهای ریز در گوش که مسئولیت انتقال صدا به مغز را بر عهده دارند، آسیب وارد می شود.
پیشنهاد آی‌بک امداد :  تعمیر صندلی ماساژور | راهنمای عیب‌یابی صندلی ماساژور

کاهش شنوایی در سالمندان که به دلیل بالا رفتن سن به وجود می‌آید می‌تواند به دلیل موارد زیر باشد:

  • سیگار کشیدن
  • وراثت که در بعضی از مواقع در سنین بالا خود را نشان خواهد داد.
  • بعضی از داروهای خاص مثل اتوتوکسیک
  • قرار گرفتن زیاد در معرض صداهای بسیار بلند
  • بیماری های قلبی
  • آسیب های مغزی، تومور و سکته هم می تواند بر شنوایی فرد تأثیر بگذارد.
  • باکتری ها و ویروس ها
  • فشارخون
  • دیابت

علائم کاهش شنوایی در سالمندان چیست؟

در صورتی که با علائم و موارد زیر مواجه شدید، حتماً باید به پزشک متخصص مراجعه کنید:

  • مکالمه کردن به وسیله تلفن با دوستان و آشنایان برای شما دشوار می‌شود.
  • به راحتی نمی توانید با افراد دیگر مکالمه کنید.
  •  از اشخاص دیگر درخواست می کنید که گفته دیگران را برای شما تکرار کنند.
  • صدای تلویزیون و رادیو را بلند کرده تا جایی که اعضای خانواده از آن شکایت می کنند.
  • مرتب تصور می‌کنید که دیگران دارند غر می زنند.
  • صدای کودکان و افراد خانواده را درست متوجه نمی شوید.

انواع کاهش شنوایی

کاهش شنوایی در افراد انواع مختلفی دارد. البته گاهی اوقات ممکن است مشکل جزئی بوده و فقط شخص صدای بلند را متوجه نشود. به طور کلی می توان گفت کاهش شنوایی به سه  دسته تقسیم می شود:

  1. کاهش شنوایی حسی عصبی: این مشکل وقتی به وجود می آید که به گوش داخلی و یا عصب شنوایی شخص آسیب وارد می شود. این کاهش شنوایی دائمی است.
  2. کاهش شنوایی رسانایی: این کاهش شنوایی وقتی ایجاد می شود که امواج صوتی قادر نیستند به گوش داخلی برسند و دلیل آن هم ممکن است به علت جمع شدن چرک در گوش بوده و یا به این دلیل باشد که پرده گوش سالمند سوراخ شده است. معمولاً به وسیله جراحی و درمان های دیگر پزشکی، این مشکل برطرف می شود.
  3. ناشنوایی ناگهانی: گاهی ممکن است شخص به صورت ناگهانی و سریع شنوایی خود را از دست بدهد. معمولاً این ناشنوایی، در عرض سه روز برای شخص اتفاق می‌افتد. اگر کسی به کاهش شنوایی حسی عصبی ناگهانی دچار شود، باید حتماً سریعاً به پزشک متخصص مراجعه کند.

کاهش شنوایی که به سن مربوط می‌شود.

کاهش شنوایی و یا همان پیرگوشی که به سن فرد مربوط می شود، معمولاً با افزایش سن کم کم در سالمند ایجاد خواهد شد. گاهی ممکن است این بیماری ارثی بوده و یا ممکن است به دلیل تغییراتی در عصب شنوایی یک گوش ایجاد شود. در پیرگوشی، فرد قادر نیست صحبت های دیگران را شنیده و یا تحمل صدای بلند را داشته باشد. این کاهش شنوایی که به بالا رفتن سن مربوط می شود، معمولاً در هر دو گوش ایجاد شده و به شکل مساوی بر گوش ها اثر می کند. در این بیماری بطور تدریجی شنوایی سالمند کم می شود، به همین علت شخص متوجه ایجاد مشکل در گوش خود نخواهد شد.

وزوز و یا زنگ زدن گوش

معمولاً در سالمندان وزوز گوش بسیار شایع است و به آن زنگ زدن گوش هم می گویند، ولی گاهی مانند خش خش هم به نظر می آید. این صداها احتمال دارد در یک گوش و یا گاهی هم در هر دو گوش سالمند شنیده شود و ممکن است نرم و یا بلند باشد. وزوز گوش می تواند جزو علائم اولیه کاهش شنوایی باشد. البته زنگ زدن گوش فقط یک علامت بوده و به خودی خود بیماری محسوب نمی شود. فشار خون بالا، عوارض دارو و یا چرک گوش ممکن است باعث ایجاد این مشکل شود.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  مزایا و معایب جراحی کاهش وزن | انواع جراحی لاغری

چگونه می توانیم با پیر گوشی خود کنار بیاییم؟

اگر شما علائم کم شنوایی را در گوش تان مشاهده کردید، بهتر است حتماً با پزشک مشورت کنید. در صورتی که دچار مشکل شدید، به هیچ وجه خجالت نکشید و حتماً به خانواده خودتان اطلاع بدهید و بخواهید تا بلند تر و واضح تر صحبت کنند. ولی از این مهمتر، مراجعه به یک پزشک خانواده است. شاید پزشک خانواده بتواند این مشکل را تشخیص داده و برای درمان آن اقدام کند. در صورت لزوم باید به پزشک گوش و حلق و بینی مراجعه کنید.

کاهش شنوایی در سالمندی، ممکن است مربوط به یک بیماری در سالمند باشد که به مرور زمان بدتر می شود و شخص شنوایی خود را کاملاً از دست خواهد داد و به طور کلی ناشنوا می شود. پس بهتر است حتماً سریعاً اقدام کرده تا از وسایلی مانند سمعک استفاده کنید تا بتوانید زندگی بهتری داشته باشید.

چگونه می توان پیرگوشی را درمان کرد؟

تقریباً می‌توان گفت درمانی برای پیرگوشی وجود ندارد. اگر این بیماری به وسیله پزشک تشخیص داده شود، فقط پزشک قادر است برای بهبود کیفیت زندگی و بهتر شدن شنوایی شما کارهایی انجام دهد. معمولاً توصیه پزشک به بیماران موارد زیر است:

  • استفاده از سمعک به شما کمک خواهد کرد بهتر صحبت های دیگران را بشنوید.
  • برای دستگاه هایی مانند تلفن، می توانید از تقویت کننده ها استفاده کنید.
  • آموزش زبان اشاره ای و یا همان لب خوانی، گاهی می تواند مفید باشد.
  • ممکن است پزشک شما، کاشت حلزون را پیشنهاد کند. حلزون یک دستگاه کوچک الکترونیکی است که به وسیله جراحی در گوش قرار می گیرد. این کار باعث می شود شما بتوانید تا حدی صداها را بلندتر بشنوید. ولی به طور کامل شنوایی شما را باز نمی گرداند، البته کاشت حلزون فقط برای سالمندانی مفید است که دچار کاهش شنوایی شدید شده باشند.

چگونه می توان روند پیری گوشی را کند کرد؟

شاید شما قادر نباشید از کاهش شنوایی در سالمندی به طور کامل جلوگیری کنید، ولی می توانید اقداماتی انجام دهید که از بدتر شدن آن پیشگیری کرده باشید. اگر دچار این مشکل در سالمندی شده اید بهتر است به نکات زیر توجه کنید:

  • در معرض صداهای بلند قرار نگیرید. جاهایی که صداهای بلند است، از محافظ گوش کمک بگیرید.
  • در صورتی که دچار دیابت هستید حتماً قند خونتان را مداوم کنترل کنید.

کاهش شنوایی

سخن پایانی

مراقبت اصولی و صحیح از سالمند می تواند از بدتر شدن شرایط کم شنوایی او جلوگیری کند. اگر در سالمند خود کم شنوایی و یا پیرگوشی را مشاهده کردید حتماً به پزشک مراجعه کنید. وقتی سن افراد بالا می رود، معمولاً دچار ضعف شنوایی شده و ممکن است توانایی درک گفتار را هم به مرور از دست بدهند. پس باید حتماً درمان را سریعاً شروع کنید، به این وسیله می توانید از ناشنوایی کامل سالمند، جلوگیری کنید. استخدام پرستار سالمند می تواند به شما کمک کند تا روند پیرگوشی را کاهش دهید.

تعمیر یخچال شبانه روزی

31

دلایل کاهش شنوایی و پیرگوشی در سالمندان چیست؟

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

چگونه می توان روند پیری گوشی را کند کرد؟

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا